בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2007 16:55 לינק ישיר 

ח"ו
הברכה היא לה" אבל משה העבד הנאמן היה השליח למתן התורה. ולכן רבי המנונא  חיבב את המאמר תורה ציוה לנו משה, זאת היתה השאלה כאן. זה כאילו ההמשך לנותן התורה.

אבל בדורנו הרי יש אנשים שאת הרבי גם מעלים לדרגה של..., אז זה לא כל כך מפליא שצריך איקון

גם אני אשאל שאלה לאיזון. בעברית שמות התאר קודמים תמיד לשמות. הרב מבריסק הרבי מגור הרב אלישיב דר" הלפרין וכד
מדוע שם התאר אצל משה הוא אחרי השם. משה רבנו למה לא רבנו משה כפי שמתבקש ??

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 20/05/2007 16:56:28

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 17:53 לינק ישיר 

אהרון הכהן,
מרים הנביאה,

ולהבדיל
בלעם הקוסם.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 18:08 לינק ישיר 

אין הכי נמי

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 21:25 לינק ישיר 

ירוחם ומאיר,

למיטב ידיעתי אין כללים חדים למקומם של שמות ותארים במשפט. תואר הפועל יבוא אמנם דרך כלל לאחר הפועל (ואף בזה יוצאים רבים מן הכלל), אבל תואר השם יבוא באופן כמעט אקראי, לפני השם או אחריו.

בולט בכך תיאור מעשה ושתי שבתחילת מגילת אסתר: "גם ושתי המלכה... למלך אחשורוש... להביא את ושתי המלכה... ותמאן המלכה ושתי... כדת מה לעשות במלכה ושתי...". אמנם המלבי"ם בפירושו על אתר מציע הסבר ללשון שננקטה בכל הקשר (אם הדגש הוא על 'ושתי' או על 'מלכה'), אך קשה למצוא בדרך זו את ההגיון בכל מקום במקרא שבאו שתי הצורות סמוכות, ונראה יותר ששאלה זו שייכת לתחום החופשי של הלשון, אשר יופיה ונעימותה מחייבים גיוון בצורות השפה.

עוד קצת מחשבות על רב המנונא:
יתכן שרב המנונא היה מעורר תמיד על לימוד התורה לתינוקות, ועל כן המילים הראשונות שראה לנכון ללמדם המה 'תורה צוה לנו משה'. משום כך, כששמע על רבי אמי שכתב ארבע מאות ספרי תורה, הציע שאולי היינו שכתב ארבע מאות קמיעות המיוחדים ללימוד התינוקות, שעליהם כתוב המקרא הנ"ל, ובא לבטא בזה את חשיבות הענין, עד שטרח רבי אמי כל כך ביישומו.

ומשום כך, כשדרש רב שמלאי על מנין מצוות התורה, ראה הזדמנות להאיר באור חדש את הכתוב שכה הרבה לעורר על לימודו לקטנים, והציג בו רובד עמוק יותר - ככולל את כל תרי"ג מצוות התורה.

ומה נעימים מעתה דברי רב המנונא בשבת קיט, ב: "לא חרבה ירושלים אלא על שבטלו בה תינוקות של בית רבן". באמרות חכמינו, הצעה לגורם החורבן מבטאה בדרך כלל את רוחו של בעל האימרה. לדידו של רב המנונא, האסון הלאומי הגדול יכול להיגרם אך כתוצאה מהרס הדבר החשוב מכל - שבטלו בה תינוקות של בית רבן.

ואולי נבין מתוך כך מדוע אחר מיטתו של רב המנונא, ספד ליה ההוא ינוקא (מועד קטן כה, ב).

רודולף

תוקן על ידי - שטיינר - 20/05/2007 21:31:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 23:50 לינק ישיר 

רודולף
אולי אין כללים חדים, אבל כך נכתב כמעט תמיד, חוץ מושתי, שכאמור המלבים עומד כדקדקן על הסיבה יוצאת הדופן.
הסיבה יוצאת הדופן אצל משה אהרון ומרים
 התאר רב ניתן לאדם שמומחה ומנהיג את העם לפי התורה שנתנה מסיני משה היה רב ומנהיג בתורה ובמצוות לפני מעמד הר סיני- ולכן שמו הוא לפני התאר. הוא הרי יצר את התאר
אהרון היה כהן לפני שקוננו את הכהונה.
מרים התנבאה  כנביאה לפני כל הנביאות  (שכתוב במקרא שהיו נביאות)

בלעם המילה קוסם במקרה הנ"ל היה  מקצועו ולא תוארו

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 01:11 לינק ישיר 
(ח"ו) "סידרנו" אותו?

ישעיהו פרק סג

(ח) וַיֹּאמֶר אַךְ עַמִּי הֵמָּה בָּנִים לֹא יְשַׁקֵּרוּ וַיְהִי לָהֶם לְמוֹשִׁיעַ:

(ט) בְּכָל צָרָתָם <לא> לוֹ צָר וּמַלְאַךְ פָּנָיו הוֹשִׁיעָם בְּאַהֲבָתוֹ וּבְחֶמְלָתוֹ הוּא גְאָלָם וַיְנַטְּלֵם וַיְנַשְּׂאֵם כָּל יְמֵי עוֹלָם:

(י) וְהֵמָּה מָרוּ וְעִצְּבוּ אֶת רוּחַ קָדְשׁוֹ וַיֵּהָפֵךְ לָהֶם לְאוֹיֵב הוּא נִלְחַם בָּם:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 10:07 לינק ישיר 

איזה שאלה מפחידה, הא? אפילו את העצכחים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 12:41 לינק ישיר 

אבן עזרא בפרשת יתרו מונה את ההבדלים בין הדברות שבפרשת יתרו לבין אלו שבפרשת ואתחנן, אחד ההבדלים בדברה האחרונה הוא שביתרו הקדים 'לא תחמוד אשת רעך ועבדו ואמתו שורו וחמורו' ואילו בואתחנן הקדים שורו וחמורו לעבדו ואמתו.
איזה נוסח היה לאבן עזרא בואתחנן?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 16:04 לינק ישיר 

מיכה

לא הבנתי את שאלתך.

הנביא, כדרכו, ממשל משלים כדי להביע רעיון.

הרעיון הוא שעם ישראל בגדו בדרישה שה' הטיל עליהם.

וזה לאחר שה' טרח ועמל למענם.

הפניה כאן היא אל העם כאל ישות אחת, שמה שנעשה למען האבות, בדורות קדומים, צריך לחייב את הבנים. אותם של הדור של ימי הנביא, וכל דור יכול להקיש לגבי עצמו.

מה קשה לך בזה?

האם שהקב"ה מתבטא באופן שהיום היית קורא לכך "לסדר אותו"?

אם תרצה, אמור כי הקב"ה מניח לסדר אותו, באהבתו אותנו. כפי שהאב מסכים לבקשות צאצאיו, למרות שהוא יודע שהתמורה הם מציעים לא תמיד תגיע.

(אני אתנהג יפה. אני רוצה ארטיק כמו כולם).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 20:51 לינק ישיר 

מיימוני, האמת שאתה צודק.

אבל אני שואל בפשט שבפשט. איפה אתה רואה פה משל? אתה יכול לדרוש את זה כמשל, אבל פשט הכתוב הוא שהקב"ה אמר "בנים לא ישקרו". 

הייתי מקבל את דבריך כפשט, אם היית אומר שזה מקרא קצר והריהו כאומר: אם הם בנים שלא ישקרו, אושיע אותם - ויהי להם למושיע. אבל אז אתה צריך להוכיח לי שזה נכנס בלשון המקרא, ולכל הפחות תוכיח לי שאתה מספיק בקי בלשון המקרא כדי לומר שזה הפשט כאן, ואז אקבל את דבריך כעין תורה מסיני, (ולכה"פ כתורה מהגר"א.) ושרי ליה לאיניש לאודועי נפשיה באתרא דלא ידעין ליה כדי שיקבלו ממנו.

ואעפ"כ אני חוזר בי ואומר: כמר ולא מטעמיה. לא מטעמיה, כמו שאמרתי. ובכל זאת כמר, כי כמו שאמרת - הרעיון הוא שעם ישראל בגדו בה' - ועל כן הנביא מדגיש שאלולא היו אבותיהם "בנים לא ישקרו" - לא היה בוחר בהם הקב"ה, וא"כ הבנים שסרו מדרך האבות - בדין אמת מעניש אותם הקב"ה, כי המוסר הטבעי הוא לא לעזוב את דרך האבות (כאשר זוהי הדרך הטובה). ואם כן הם בגדו בהקב"ה תוך כדי בגידה במוסר הטבעי (להבדיל מאומות העולם שלא קיבלו דרך זו מאבותיהם), והקב"ה מעניש אותם מידה כנגד מידה  ועוזב את ה"מוסר הטבעי" שלו - דהיינו להיות מקור הטוב ולהיטיב לאוהביו ולבניהם, ונהפך להם לאוייב.

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 24/05/2007 20:49:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2007 07:13 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

תשומת הלב שלנו לאנשים היא פי מאה ויותר מלחיות. אנו נזכור שנים את ההוא שמת מהתקף לב וכו'.

גם אנשים הם תמיד בחברת בני אדם. וגם אם לא, הרי קרוביןו יחפשוהו וכל העיר תדבר על מיתתו.

וודאי שהסיבות למוות אצל חיות רחוב שונות. בגדול הם מתים מהר יותר כשהם מזדקנים ונחלשים. אין פרוטקציות בטבע. מי שיאן לו כוח לא מוצא אוכל וגם אין טיפול לחולים. ייתכן שנהיים חולים ומתים במקומות נסתרים.

אגב, מחלות לב זה דבר שיותר מתאים לדורינו בו אנשים חיים הרבה שנים כי מחלות חום וכאלה נרפאים. ייתכן שבעיות לב אצל חתולים אינן מצויות.

אצל חתולי בית שמעתי מחברים וכאלה ספירוים על מוות והסיבות דומות להפליא לסיבות אצל בני אדם. פה הכליה פה איבר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2007 17:19 לינק ישיר 

HOTWIRE שואל:

מלחמת הפני יהושע בפרנקיסטים

אני מחפש מידע על מלחמת הפני יהושע בכת הפראנקיסטין, מי שיודע מקורות נא להביאם,

איני מחפש מידע במחלוקת היעב"ץ ור"ר יהונתן שהפני יהושע צידד לצד היעב"ץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2007 18:12 לינק ישיר 

הפנ" נפטר ב1754. פראנק בא מטורקיה לפולין ב1755, ולפני כן פעל בטורקיה. לכן לא סביר שהפנ"י נלחם בו ובמאמיניו. 

אנצקלופדיה יהודית "דעת"-פני יהושע

אנציקלופדיה יהודית דעת- פרנקיזם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2007 02:18 לינק ישיר 

יש אנשים שמדבריהם נראה כאילו  לחז"ל היה פשוט שדוד ושלמה לא באמת חטאו. ובכן עכשיו ברור לגמרי מה הכוונה כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה. חז"ל ראו שיש מעטים המאמינים שדוד אכן חטא, וכל העם מחזיק אותם לכופרים בחז"ל. לכן בא ר' יונתן וחידש - כל האומר דוד חטא אינו כופר אלא טועה. אי נמי ראו חז"ל ברוח קדשם שיבוא יום שאנשים יאמרו שדוד כן חטא, וכנגדם יאמרו המאמינים שהם 'כויפרים'. לכן הקדימו חז"ל תרופה למכה ואמרו שהאומר כן אינו אלא טועה ולא כופר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2007 09:23 לינק ישיר 
במעגלהיוצר: וארשתיך לי באמונה

וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי, בֶּאֱמוּנָה; וְיָדַעַתְּ, אֶת-ה'

הושע(ב,כא,כב)
וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי, לְעוֹלָם; וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי בְּצֶדֶק וּבְמִשְׁפָּט, וּבְחֶסֶד וּבְרַחֲמִים.  כב וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי, בֶּאֱמוּנָה; וְיָדַעַתְּ, אֶת-ה'

ידוע שבעת הנחת (חבישת)התפילין,אנו אומרים את הפסוק הנ"ל(בכל אופן ככה הראו לי בספר)
אילו קונוטציות עולות באדם בעת אמרית פסוקים אלו,הם די ברורים.
אין ספק שישנה כאן גם תאור ארוטי גדול אפילו הייתי אומר גדול מאוד,אני אינני נמנע עם המגזר הדתי חרדי
רפורמי או כדומה,אני סה"כ חילוני(שלא תבינו לא נכון את שאלתי).
הדבר גם מתקשר לפסוק במתן תורה שאיש לא ידע באישה שלושת ימים...,וגם לשיר השירים,ובטח תמצאו עוד מקומות.
אין ספק שמדובר גם בתהליך ארוטי לנוגעים בדבר

ובכן שאלה

א) מדוע האישה אינה מניחה תפילין?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.