בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2007 16:10 לינק ישיר 

צ'וטנג,
אי אפשר להוכיח כלום על סמך יופי. אפשר להתרגש ולהתפעל ולבוא לאמונה בדרך כזו, וזה מצויין. אי אפשר להוכיח, כי אתה מתבונן בעולם ומוצא שדברים מסויימים יפים יותר מאחרים. מה הלאה?הרי לא פגשת ביופי מוחלט, שלא בהשוואה לדברים מכוערים.
באשכול כל דבר אחר כתבתי על קלמנטינה שעוררה אחד מחבריי לאמונה. הוא אמר ''פשש איפה יש עוד דברים כאלה''. וטעותו מבוארת שמלאה הארץ קלמנטינות. ואם תאמר אדרבה, מכאן הרבה ראיות למציאות האל, תשגה בטעות דקה יותר, שאין הקלמנטינה הזו מרגשת אלא בהשוואה לקוצים ועשבים סתם, שגם הם לשיטתך יצירי האל. ודוק ותשכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 16:26 לינק ישיר 

צ'אוט,

התמונה הראשונה שהבאת מוכיחה רק שקיים פוטושופ, לא כח עליון (אלא אם הכח העליון שלך גם מעביר ת'זמן בתכנות).

היופי בבריאה אינו מוכיח כלום, כי היופי הוא בעיני המתבונן. אני מניח שאמו של הכלב חשבה שהוא יפה (אצל ערפאת אפילו את זה לא הייתי מניח), ולכן אין בהוכחת קליפע מאומה. לעומת זאת, מי שאלרגי לפרחים (לולי היו פוטושופיים) לא רואה בהם יופי, אלא צער ומכאוב.

לגבי הסדר בבריאה שמציע מיימוני במקום יופי, קודם מצא לי סדר, ואחר כך נתווכח על משמעותו (יש כאן פיזיקאי? יש איזה חוק כזה שהעולם מתבלגן כל הזמן, לא?).

ולפני שתנסה להוכיח סדר, זכור שסדר במשמעות יופי, עדיין הוא בעיני המתבונן. אני מבקש הוכחה משווה, לעולם מבולגן, שברא כח-עליון אחר...

<תוקנה טעות הקלדה משעשעת / מביכה>

תוקן על ידי השכן ב- 04/06/2007 16:24:40

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2007 17:57 לינק ישיר 

צ'ה הבין. מיימוני ושכנו (השכן, באמת חשבת שאני מביא "הוכחה"?) וצ'וטנג לא!

נ.ב אם עראפת לא מכוער בעיניך אז אתה זקוק דחוף לקורס יופי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2007 18:51 לינק ישיר 

C_Guevara:

ההוכחה שלי לא התבססה על היופי כשלעצמה, אלא מבחינת הנפש המתפעלת. עצם היכולת של הנפש להתפעל ולהרגיש " כי העולם נדמה לפניו כחידה סתומה, כמוסה ונפלאה, והחידה הזאת מלפפת את לבבו ומוחו, והוא כמתעלף, לא נשאר בו רוח חיים, בלתי אל החידה כל מעינו ומגמתו..." כדברי החזו"א, היא הוכחה מוחלטת (לדעתי) לקיום משהו שהוא מעבר לנתונים הפיזיקלים היבשים שאנו נתקלים בהם בחיי היום יום.

ההתפעלות מעצם הגדרתה, היא תוצאה מגרוי מחוויות שאין אנו רגילים להם בחיי היום. תושב שווייץ יתפעל ממדבר יהודה, ובדואי יתפעל מהאלפים. אבל ההפך אינו נכון, כיון שהבן אדם התרגל למצב שבו הוא נמצא. ההתפעלות מכל דבר הוא בהתאם לסביבה שהאדם מתפקד. אם יבוא לפנינו האסיר שבמשל פלטון, שאיך שהוא השתחרר מהמערה, הרי ברור שגם מכסא וגם משלחן הוא יתפעל. ובשבילו זאת תהיה הדרך הנכונה להגיע להכרת הבורא. ובקיצור, אין החוויה כשלעצמה סיבה להכיר בבורא, אלא התגובה שלנו אל החוויה היא זאת שאומרת לנו שקיים משהו שהוא מעבר לנו.

השכן:

אני לא בטוח שהתמונה הראשונה היא פרי עבודת משתמש פוטושופ. אבל בכדי להסיר לזות שפתיים הנה עוד תמונה שאני בטוח שהיא אמיתית למהדרין מן המהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 19:12 לינק ישיר 
אבי248: אני כל היום חושב ולא היגעתי למסקנא

אני חסיד שבחסידות הזאת משתדלים להיתלבש בצניעות מירבית , אני חייב לדעת יש לי כמה שאלות מי שעכול לעזור לי בפיתרונן תבוא עליו הברכה

1 . איך יכול ליהות הרי התורה היא אחת איך הליטאים ולאוו דווקא יכולים להיתלבש צמוד ולנו מוכרים שזה אסור מדאורייתא??

2. האם יש היתר לגבי איך מינהג המדינהז"א לגבי גרבים וכדומה

3. האם מותר חצאית ארוכה עד לריצפה אוו שזה איסור דאורייתא

4. מה שיש ספר מהרב זנדר הוא כותב שם שהכל הלכה מפורשת ולא חסידות כמו איסור ללכת עם פאה ארוכה אחרי העצם

5. אני חייב לדעת על איזה רב בישראל שיכול להתיר לי היום ללכת כמו שהרובם הולכי ם  חוב היום מישהו מתיר זאת

6. חולצות טריקו האם זה אסור הילכתית או רק עם זה צמוד

7. וכן גם ליקרה

8 . זה שאלה בישביל אישתי אם אני הולכת ברחוב ויש גבר שמסתכל עלי ואני לבושה באופן נורמלי האם אני אמורה לתת על זה את הדין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 19:27 לינק ישיר 

צ'אוט,

הפכתי את התמונה האחרונה לרקע של שולחן העבודה שלי. פשוט יפה.

אבל איני רואה בהתפעלות משום הוכחה.

ולא שאני עצמי לא מתפעל.

גם משורר תהילים שולח את קוראיו לשאת עיניהם למרום ולראות מי ברא אלה.

ואכן, ההתפעלות והחויה, יש להן מקום רב וחשוב במודעות הדתית. אלא שהנושא היה הוכחה, וכמשל שאתה עצמך הבאת - ההתפעלות היא סובייקטיבית, ואינה בגדר הוכחה.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2007 20:56 לינק ישיר 

צ'טונג 
אני מציע לפתוח אשכול קבוע  "נפלאות ה'- תמונות".

אבי,
יש היתר, של החת"ס כמדומני, לפיו רב יכול לומר על מנהג ומידת חסידות שהם דין גמור "למיגדר מלתא". היינו, כדי שלא יפרצו גדר ואחר כך יזלזלו בדינים גמורים. אפשר שהרבנים בחסידותך נוהגים כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 21:33 לינק ישיר 

השכן:

חוש ההתפעלות הוא אוביקטיבי. כל אחד מסוגל להתפעל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2007 00:51 לינק ישיר 

האסיר שלך מתפעל משולחן וכסא. אתה מתפעל מפרחים. אני מתפעל ממך. מה אובייקטיבי פה?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2007 03:36 לינק ישיר 

שמעתי שיש שנוהגים לא לתת לתינוק להסתכל בראי. האם מישהו יודע על זה?
 (זה מעניין אותי כי הפסיכולוג ז'אק לאקאן עשה עניין גדול מההסתכלות הראשונה בראי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2007 09:35 לינק ישיר 

השכן:

תודה על המחמאה.

ולעצם הענין, האסיר (לא שלי, של פלטון) יש לו יד. לך יש יד, ולי יש יד. זה נתון אוביקטיבי. אורך היד, הצבע שלו והכוח שלו שונה אצל כל אחד. לכל אחד יש כוח התפעלות, והנתון הזה כשלעצמו מחייבת את האדם להפליג למחוזות מפותחים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2007 15:19 לינק ישיר 

האם הדרך לאשכול המשאלות היא חד סטרית?
הנה מתפתח לו פה דיון יפהפה משולב בתמונות מרהיבות עין ואחת דינו להטמן פה משום שהשאלה הראשונה לא נכתבה בלשון מלומדת?!

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2007 02:10 לינק ישיר 
daffyomi: איך יזכה האדם בימינו לרוח הקודש באמת?

באחת מההזדמנויות שזכיתי להתרפק בהיכל הספרייה על ספרי מוסר והנהגה, יצא לי לעיין בספרו של רבי חיים ויטאל "שערי קדושה" והנה בחלק ג' שער ז' מביא הרב ז"ל דברים מעוררי התפעמות! מהם משתמע לכאורה ובאדם בן זמנינו יכול ויהיה שרוי בו רוח הקודש, מגיד עתידות.

והנה דבריו ככתבו וכלשונו הק':

בהנהגת רוח הקודש בזמננו זה:

והנה באזנינו שמענו ראינו יחידי סגולה השיגו למדרגת רוח הקודש בזמננו זה, והיו מגידים עתידות ומהם בעלי חכמה לא נתגלית בדורות שקדמו אלינו, וכדי שלא להרפות ידי הבאים אל הקודש להתקדש, אבאר איזה ענינים ואפתח כמלוא פי מחט סדקית וה' הטוב לא ימנע טוב להולכים בתמים.

הנה הדרך המובחר שבכולם הוא מה שכתבנו בשם תנא דבי אליהו זכור לטוב והיא הדרך שנהגו בה החסידים הפרושים הקדמונים. והוא, לשוב בתשובה עצומה מכל אשר קלקל, ואחר כך ישלים נפשו בקיום מצות עשה, ובכונת תפילותיו בתכלית, ובעסק התורה לשמה בזריזות, כשור לעול עד יותש כוחו, ובמעוט תענוגים ואכילה ושתיה, ובקימת חצות לילה או פחות מעט, ובהרחקת כל המדות המגונות, ובפרישות מכל אדם אפילו בעניני שיחה בטילה, ואחר כך יטהר גופו בטבילה תמיד, ואחר כך יתבודד לעיתים ויחשוב ביראת ה', וישים הוי"ה נגד עיניו תמיד, ויזהר להיות מחשבתו פנויה מכל הבלי העולם הזה וידבק באהבתו יתברך בחשק גדול, ועל ידי כן אפשר שיזכה לרוח הקודש באחד מאלו האופנים שנאמר:

האחד הוא, שימשוך על נפשו אור עליון משורש נפשו העליונה, כנזכר לעיל בשער חמישי ותתגלה אליו, וזה הוא רוח הקודש גמור:

השני הוא, שעל ידי עסקו בתורה או קיומו איזו מצוה אשר נתבאר בדברי רבותינו ז"ל (אבות פ"ד מי"א) כל העושה מצוה אחת קנה לו פרקליט אחד ונוצר ממנה מלאך ממש, אך בתנאי שיקימנה תמיד וברוב כונה כהלכתה ואז יתגלה אליו המלאך ההוא. וזהו ענין מה שנמצא כתוב בספרים ענין המלאכים הנקראים מגידים, אלא שאם לא תהיה המצוה כהלכתה יהיה המגיד ההוא מעורב טוב ברע אמת ושקר:

השלישי הוא, שעל ידי חסידות כנזכר לעיל, יתגלה אליו אליהו זכור לטוב וכפי חסידותו תגדל גלויו אליו:

הרביעי היא גדולה מכולם והוא כי יזכה לשיגלה אליו איזו נפש מהצדיקים הנפטרים הראשונים, אם מאותן שהם משורש נפשו, כנודע, או מזולתם אלא מפני שעשה איזו מצוה כתקונה כמוהו. והזוכה למעלה זו ישיג שיודיעוהו חכמות וסודות גנוזים שבתורה עד להפליא, וכל זה כפי מעשיו:

החמישי והיא הגרועה מכולם כי יראה בחלומותיו עניני עתידות וחכמה קרובים אל רוח הקדש:

והנה הדרך הזאת היא הדרך הישרה, כי כיון שאין האדם משביע ולא מכריח העליונים, כי אם בכח מעשיו הטובים ובקדושתו, ודאי שרוח הקודש הטהור ישרה עליו בלי תערובת רע כלל, מה שאין כן בהיות האדם מכריח או מבקש דרכי ההשבעה בכח מעשים ותפילות ויחודים שאם יטעה בהם כל שהוא, אפשר שיזדמנו לו דברים חיצונים מעורבים:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2007 02:11 לינק ישיר 

מאיר,

הוכח לך בעבר שהדרך היא דו סיטרית אך לא כל אדם זוכה שמלאכתו נעשית ע"י אחרים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2007 15:42 לינק ישיר 

עצכח (מי מהם?)

מהמשאלות לאשכול פעיל? לא זוכר כזה דבר.
אכן, את חסד ההנהלה אזכור ששוחזרו אשכולותי שנמחקו לגמרי בפעולה אוטומטית על ידי המערכת של הפארק, מהמשאלות לאשכול זכיתי אני הק' לערוך את אשכול הגדה של פסח.

בעקבות ההטמעה שמעלי

למה אנשים שואפים לידיעת עתידות? כדי לקנות דולרים ומניות? לשם כך חובר הספר שערי קדושה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.