|
|
| נשלח ב-6/6/2007 21:12 |
|
| |
מאיר,
למה אנשים רוצים נביאים, בשביל לחפש אתונות רח"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2007 23:15 |
|
| |
לינקי
אכן כך, תודה וסליחה.
זילבר
עיין ברמב"ן בפרשת שופטים "ובספרי (שופטים קעד), אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו, שמא תאמר להם יש במה לשאול ולי אין לי לשאול, תלמוד לומר ואתה לא כן נתן לך ה' אלהיך. והנה זו ראיה בכל מה שפירשנו, כי הנחשים שורש דבר נמצא בם ולכן היה לישראל טענה במניעה מהם"
אכן מציאות הנביא כמגיד עתידות היא לסתום טענת הסקרנים.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2007 23:47 |
|
| |
ייש"כ לינקזצר ואכן זו אך דוגמא אחת מיני רבות וגם לרבות האשכול על הגש"פ היה בעידוד עצכח. בנוגע למה שהערת למעלה, מאיר, מה הדיון אליו כוונתך?
ווטו1
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2007 23:49 |
|
| |
מרובקה: דירוג כשרויות
לאחרונה שחתי עם רב כלשהו בנושא השחיטה, והוא טען באוזני שלא ניתן לאכול כשרות רגילה של רבנות מסויימת אלא רק את המהדרין שלהן כי בכשרות הרגילה כל שוחט צריך לשחוט 600 עופות בשעה שזה שש שניות לעוף, וכיצד ניתן לשחוט בצורה רצינית בלחץ שכזה?
שאלתי אותו וכמה עופות שוחטים במהדרין ותשובתו הייתה 350, וכאן הייתי די בהלם, 600 בשעה זה כמעט טרף, ו350 זה כבר הידור שחיטה?
המקרה הנ"ל גרם לי לנסות לחפש איזהשהו מידרג לכשרויות, שילווה בשקיפות, כל רבנות כמה עופות צריך לשחוט כל שוחט, על כמה מסעדות אחראי כל משגיח, וכיו"ב. כמובן עדיף גם שתהיה שקיפות במחלוקות ההלכתיות, כל רבנות תפרט מה נקרא אצלה מהדרין על אילו דעות היא סומכת ועל אילו לא.
עד כאן הדבר שאליו אני שואף. האם מישהו יודע אם יש כבר משהו שכזה שמדרג כשרויות? או אחראי על השקיפות שלהן?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2007 23:51 |
|
| |
גם אני לא הצלחתי להבין מפני מה המנהל היקר שלנו בפורום העביר קומפלט את ההודעה שכתבתי באשכול נפרד- לאשכול המשאלות הזה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2007 23:53 |
|
| |
ירוחםשמ
את מדרג המחירים של הכשרויות אפשר לדעת.
לא תמיד מה שיקר יותר הוא גם מהודר יותר.
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 00:06 |
|
| |
ווטו
החל מכאן
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 00:12 |
|
| |
קליפע,
אסור להסתכל בפני אדם רשע
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 05:56 |
|
| |
mmzilber
<"למה אנשים רוצים נביאים, בשביל לחפש אתונות רח"ל?">
פחות ברור אצלי למה אנשים מחפשים אתונות כשהם רוצים נביאים?
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 11:34 |
|
| |
נישטאיך
פחות ברור אצלי למה אנשים מחפשים אתונות כשהם רוצים נביאים
מה לא ברור כאן? מאז אתונו של בלעם ידוע הדבר שאתון וחמור רואים יותר מבני אדם
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 12:31 |
|
| |
בסוד אתו"ן וחמו"ר.
אבל מה הבעיה בזה שאנשים מחפשים אתונות בעזרת הנביא? (יותר טוב לחפש "בעזרת ה'"?)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 12:52 |
|
| |
נישטאיך הסביר כבר שהבעיה היא הפוכה.
|
|
| נשלח ב-8/6/2007 12:42 |
|
| |
tzvikak: שבוע הספר התורני בירושלים?
שלום רב!
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לקבל פרטים לגבי שבוע הספר התורני בירושלים. אני צריך כמה סטים (הרב אריאל, הרב נבנצל) וכן ספרי הלכה כדי למלא קצת את הספרייה בבית בתוכן... אשמח לפרטים איפה זה מתקיים והאם בכלל פתוח היום או אם בכלל עדיף לקנות במקום אחר. חיפשתי בקרית ספר שקרוב אלי אך לא מצאתי שם כלום...
בתודה!
mdabraham:
אני לא יודע לגבי שבוע הספר, אבל למי שרוצה לפתוח ספרייה תורנית חשוב לדעת שאת הסטים היסודיים של הראשונים (רשב"א, ריטב"א ור"ן) כדאי לקנות במוסד הרב קוק (בהוצאה עצמה) בחודש ניסן (הנחות גדולות מאד מאד), וכן יתר ספרי הוצאה זו.
מדובר בהבדל של מאות שקלים רבות.
|
|
| נשלח ב-8/6/2007 14:45 |
|
| |
בקשה בתיבה האישית לביאור המדרש
אוצר המדרשים (אייזנשטיין) עשרת הדברות עמוד 450
ורצה הקב"ה לבראות את העולם בבת אחת ארכו מהלך ת"ק שנה ורחבו מהלך ת"ק שנה וים הגדול סבב את כל העולם כמין כיפה של עמוד גדול וכל העולם מוקף על סנפירי לויתן עומד במים התחתונים ונמשל בהם כדג קטן בים, ומים התחתונים עומדים על גבי מי בראשית ומי בראשית על גבי אוקיינוס ומי אוקיינוס על מי בוכים.
ולמה נקרא שמם בוכים? שבשעה שחצה הקב"ה את המים חציים נתנם למעלה וחציים נתנם למטה.
אותן שנתן למטה התחילו בוכים ואומרים: אוי לנו שלא זכינו להיות קרובים ליוצרינו והיו מעיזות פניהם ורצו לעלות למרום, עד שגער בהם הקב"ה וכבשם תחת כפות רגליו,
אז אמרו לפני הקב"ה: גלוי וידוע לפניך שבשביל כבודך עשינו.
אמר להם הקב"ה: הואיל ובשביל כבודי עשיתם דעו באמת שלא אתן רשות למים העליונים לומר שירה לפני עד שיקחו מכם רשות, שנאמר: 'מקולות מים רבים אדירים משברי ים אדיר במרום ה'' (תהלים כט).
|
|
|
|
|