בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2007 02:30 לינק ישיר 

האם ידועה למי מסורת לפיה, כשהסתתר משה רבנו בנקרת הצור ערב קבלת הלוחות השניים (שמות ל"ג כ"ב: "והיה בעבור כבודי ושמתיך בנקרת הצור, ושכותי כפי עליך עד עוברי"), הראה לו ה' את הסלע אותו יכה (ובשלו לא יבוא אל הארץ)?

תודותי מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2007 04:12 לינק ישיר 

זילבר. מיבמה אינך יכול להוכיח מאום לגבי קניין אשה כי היא קנויה לו מן השמים, אך לגבי ביאה ניתן להוכיח שמעשה ביאה נעשה גם בשינה וגם ללא דעתה כי גם כדי לעשות גמר קניין של יבום צריך מעשה ביאה וא"כ גם באשת כהן מעשה ביאה היה וזה מה שפוסלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2007 23:17 לינק ישיר 

אינני מאמין באלוהים מכיוון שאינני מוצא שום עדות נסיונית לקיומו. בנוסף אין לי שום הרגשה (פסיכולוגית או אולי רוחנית) שמא הוא קיים. תמונת עולם שבה נברא האדם ספונטנית בתהליך אבולוציוני נראה לי הגיוני יותר. אף על פי כן תמה אני שיש אנשים כמוכם שכן מאמינים באלוהים ! ולכן אני מאתגר אתכם לשכנע אותי בקיומו. (לגבי הוכחות להיותי פרופסור לפיזיקה: זה קל הרבה יותר.הכניסו את שמי בכל מנוע חיפוש ותראו שאיני משקר. תחום עיסוקי: פיזיקה תיאורטית של חלקיקים אלמנטריים). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2007 21:56 לינק ישיר 

adiarmoni:

איך אתה מגדיר הגיוני? (כתבת: תמונת עולם שבה נברא האדם ספונטנית בתהליך אבולוציוני נראה לי הגיוני יותר.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 10:21 לינק ישיר 

עדי

הדגם שלך דומה בעיני לדגם של הפילוסוף בספר הכוזרי.

הייתה "סיבה ראשונה" לבריאת העולם, וממנה השתלשלו כל הנבראים בזה אחר זה, לא ע"י כוונה מסויימת, אלא פשוט כשיש סיבה יש גם תוצאה.

הפילוסוף ממשיך את התיאוריה שלו, (באופן שאולי לא היית מסכים לו,) שאדם יכול להגיע למעלת ה'שכל הפועל' אם יעסוק בלימוד כל ימיו, וככל שיתקדם בלימוד - כך שכלו יהיה יותר פועל כלומר שהשכל הוא הגורם לפעולות הגוף, בלי חציצה של רצונות גשמיים 'קטנוניים'. לא ברור לי האם הוא נותן גבול מקסימלי או מינימלי ל'שכל הפועל' הזה.

עכ"פ ברור שאתה ואני מסכימים שככל שאדם לומד יותר, אישיותו נהיית יותר שכלית, והוא נמצא מעל רצונות קטנוניים שאפשר לוותר עליהם. המעשים של האדם הזה נהיים יותר ויותר בעלי תכלית מוגדרת.

כיצד בעצם עובד מהלך החייים של מי שמתקדם לעבר 'השכל הפועל'? הוא לומד את העולם ממצבו העכשווי לעבר הסיבה הראשונה. כאשר הוא מגיע יותר קרוב לסיבה הראשונה - העולם יותר ברור לו. גם במדע מחפשים תמיד את חוקי הפיזיקה הבסיסיים שהיו נכונים תמיד, ועל סמך זה בונים קומות נוספות. על סמך זה מסבירים כיצד נתהווה העולם וכו'.

בהנחה שאתה מסכים שיש דבר כזה 'סיבה ראשונה', ולא משנה כרגע גודלה, צורתה, רוחניותה או כל תכונה אחרת שלה, מה שברור הוא שלסיבה הראשונה היה שכל פועל מקסימלי, כי לא היה לה רצונות מלבד היא עצמה, שהרי היא הייתה ראשונה. היא לא התחרתה באף אחד, לא רבה עם אף אחד וכו'.

ברור גם כל מה שנברא - נברא על ידה.

ממילא מוכרח להיות שכל מה שהיא עשתה - היא עשתה בשכל. אבל 'שכל' מניין לה? השכל הרי מבוסס על הכרת המציאות - בודקים מהם חוקי ההתנהגות של כוחות פיזיקליים, רגשיים, התנהגות של בני אדם של חיות של צמחים וכן כל דבר - הכל חקירה של מה שקורה בעולם. אני מסיק מהמדע - שלכל דבר יש סיבה. ועוד דבר אני מסיק - שלכל דבר יש תכלית. למשל האלקטרונים נמשכים לפרוטונים מסיבה שאיננו יודעים עדיין להסבירה באופן מדוייק - אבל ברור שכל (רוב) האלקטרונים רוצים להסתובב מסביב לאיזה פרוטון. אם כן גם הסיבה הראשונה היה לה איזה תכלית בבריאה. איננו יודעים מה, אבל איזושהיא תכלית.

מכיוון שכך אני חולק על הפילוסוף ששלל את קיום התכלית של אותה סיבה ראשונה. הרי גם אדם - כשהוא יושב לאכול יש לו תכלית - לשבוע. יותר נכון לומר שלגופו יש תכלית. אבל זה לא משנה כי יש פה משהו שרוצה להשיג דבר מוגדר וברור.

וכל זה לא סותר את תהליך ספונטני ואבולוציוני. הרי הסיבה הראשונה, שהיא א-להים, ולה אנו מייחסים שכל פועל יותר מכל הנבראים, שכלה פועל כ"כ חזק שהיא איננה צריכה לתכניות ותרשימים כיצד לברוא את העולם. שכלה מספיק חזק כדי לברוא אותה כהרף עין. אין לה שום בעיה לשנות דברים ענקיים בעולם ובו בזמן לסדר את כל הבעיות שיווצרו מסביב, לארגן את העולם מחדש וכו'.

המציאות מוכיחה שיש גבול לכמות ואיכות השינויים הפתאומיים שבעולם, אבל אני מדבר מבחינת התיאוריה בלבד - שהקב"ה יכול לשנות דברים כרצונו מבלי להצטרך לחשוב הרבה ולתכנן תוכניות, כמו שכתוב "משיב חכמים אחור ודעתם יסכל".

כמובן שזה לא לוקח את הערך מהחכמה, שהיא עצמה הכנה לדבקות א-לוהית, כמו שהסברנו לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 21:10 לינק ישיר 

כמובן כמו שהקב"ה "משיב חכמים אחור ודעתם יסכל", כך הוא גם משיב נביאים אחור ודעתם יסכל, כלומר גם מי שניחן באינטואיציה פנימית עמוקה או מה שלא תרצה, שמאפשר לו לחזות את העתיד - יכול לטעות, כמו שמצינו אצל קורח למשל (לפי חז"ל). ואפילו נביאי ה' - נאמר עליהם:

ירמיהו פרק יח

(ז) רֶגַע אֲדַבֵּר עַל גּוֹי וְעַל מַמְלָכָה לִנְתוֹשׁ וְלִנְתוֹץ וּלְהַאֲבִיד:

(ח) וְשָׁב הַגּוֹי הַהוּא מֵרָעָתוֹ אֲשֶׁר דִּבַּרְתִּי עָלָיו וְנִחַמְתִּי עַל הָרָעָה אֲשֶׁר חָשַׁבְתִּי לַעֲשׂוֹת לוֹ: ס

(ט) וְרֶגַע אֲדַבֵּר עַל גּוֹי וְעַל מַמְלָכָה לִבְנֹת וְלִנְטֹעַ:

(י) וְעָשָׂה <הרעה> הָרַע בְּעֵינַי לְבִלְתִּי שְׁמֹעַ בְּקוֹלִי וְנִחַמְתִּי עַל הַטּוֹבָה אֲשֶׁר אָמַרְתִּי לְהֵיטִיב אוֹתוֹ: ס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2007 21:13 לינק ישיר 

להנהלה

נראה לי שההוכחות למציאות אלוקים צריכות לעבור לאשכול בפני עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2007 17:45 לינק ישיר 

(יכול להיות שכבר שאלתי את השאלה בעבר)

השלימו את המשפט:
"סנהדרין שהיתה הורגת אחת לשבעים שנה נקראת _______"

פעמים רבות המימרא מושלמת במילה "קטלנית", כולל פעמים רבות בפורום זה. אך זו לשון הגמרא:
"סנהדרין ההורגת אחד בשבוע - נקראת חובלנית; רבי אליעזר בן עזריה אומר: אחד לשבעים שנה"
המילה קטלנית נאמרה דווקא על אישה שבעליה מתו. כיצד נשתלשלה הטעות? מה מקורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 00:36 לינק ישיר 
האם התורה קומוניסטית או קפיטליסטית. מקורות בנושא.

אכן דיון קצת ארכאי, אך משום מה אני חפץ למצוא מקורות לגבי נושא זה, אם מישהו מכיר איזהשהו מאמר בנושא, או כל התייחסות אחרת אני אודה לו מאוד.
בתומ"ר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 00:49 לינק ישיר 

מרובקה
גם אני מאוד מתעניין בנושא, ודומני שנקודות ממנו נידונו בעבר בפורום. אשמח אם לינקי יאסוף קישורים.
הנה מאמר שנתקלתי בו:
http://www.tchelet.org.il/magazine/magazine.asp?id=59
הוא מעניין, אך כרוב המאמרים ב"תכלת" בנושאי יהדות הוא אינו משכנע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 02:17 לינק ישיר 

http://atsorkanchoshvim.qpon.co.il/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=42195

היה כאן גם אשכול על המאמר ההוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 18:06 לינק ישיר 
גיטשאבעס: בגדי ים לחרדיות- כמה תהיות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3406938,00.html

מה ההבדל בין הצניעות המוסלמית לבין הצניעות שלנו?
באמת ברצוני להבין את הצד העקרוני: הרי הנשים שלהם יותר "צנועות" - יותר מכסות...
האם זו המטרה? לכסות כמה שיותר?
כשאני רואה אוטובוסים, חנויות ומדרכות נפרדות ישר עולה לי קונוטציה של איסלאם!!! וכעת בקיץ אשתי רוצה לקנות את בגד הים הזה- מגרד לי באצבעות מחוסר נוחות...
(מעגנים את החלוקים האלה שאני כל כך לא סובל...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 18:30 לינק ישיר 

מרובקה

שיעור קצרצר שלי במשנתו הכלכלית של יוסף

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 21:16 לינק ישיר 

מרובקה,

שלי שלך ושלך שלי עם הארץ (אבות ה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2007 21:31 לינק ישיר 

גיטשאבס,

אכן במקום שכל הנשים היהודיות מכוסות מכף רגל ועד ראש זה יהיה חיוב, והיה מנהג כזה, כתוב במס' שבת: "ערביות יוצאות רעולות". ההלכה משאירה יותר מרחב למנהג המקום, עד גבול מסוים והמנהג נקבע גם ע"י הציפייה של נשים לחיים נורמליים, להתפתחות מקצועית וכו'. בכ"א עיקרון הכיסוי אכן זהה. (גם אם ההקשר הרחב שונה, ואיני מכיר מקורות מוסלמיים בנושא).
אין להניח שכל מה שיש באסלאם הוא אוטומטית רע, הוא יכול להיות טוב או טוב ביסודו אבל מוגזם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 28 29 30 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.