|
|
| נשלח ב-5/8/2007 13:19 |
|
| |
כן, לזה התכוונתי
תודה רבה! וכמובן - אם יעלו בזכרונך דברים נוספים - אשמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 16:09 |
|
| |
Ganden: שאלה בנושא דת
שלום רב לאחרונה התחלתי להתעניין בענייני תורה
ועלתה בי מחשבה
האם הבן אדם הבא:
http://www.goodlinker.com/?go=cK9oU
נחשב כופר מבחינה דתית שכן הוא מתעסק במיסטיקה ובענייני קוסמות
לפני שאני פונה אליו אני זקוק לעצה
סנשו_פנשה:
הוא מאחז עיניים ללא ספק, ולכן לא מן החכמה לפנות אליו.
לפי הרמב"ם כישוף הוא אחיזת עיניים כך שאם הוא טוען שיש לו כוחות יתכן ולפי הרמב"ם הוא נחשב כמכשף.
תוקן על ידי עצכח ב- 05/08/2007 16:09:10
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 05:45 |
|
| |
אפשר להזביר את זה, ואת מתקפת ה'התעניינות בענייני תורה' שלך בכך שאתה מקבל 10 אגורות על כל פעם שמישהו מקליק על התמונה. אם תתגלגל לדבר תורה ע"י אחיזת עיני חברי הפורום ובזבוז זמנם בשאלות סרק על רבובדיה ומאחזי עיניים, במקום לאחז עיני אחרים בפריצות, ניחא, אבל אל תשכח להפריש לנו אחוזים בזה ובבא.
תוקן על ידי - טיפוס - 06/08/2007 6:00:03
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 23:39 |
|
| |
אודה למי שיכול להשלים לי פרטים בקשר לתולדותיו של הראי"ל שטיינמן:
1. באלו ישיבות למד הרב שטיינמן בצעירותו בחו"ל?
2. האם הרב שטיינמן למד אצל ה'שרידי אש' בישיבה במונטריי או רק שימש בה כר"מ כשהרב ויינברג היה ראש ישיבה?
3. מתי ועל ידי מי נתמנה הרב שטיינמן ל'ראש ישיבת פונוביז' לצעירים' ו'ראש כולל פונוביז'? האם הרב שטיינמן מסר שיעורים קבועים במוסדות הללו או מדובר בתארים פורמליים?
4. מה בדיוק הקשר של הרב שטיינמן לישיבת 'גאון יעקב' שמתחת לפונוביז' ולישיבת 'אורחות תורה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 10:34 |
|
| |
נישטאיך,
תודה רבה. את זה כבר ראיתי. אני מחפש משהו יותר ממוקד ואמין - אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בתיבה האישית הוא יזכה לשכרו (מן השמים, כמובן).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 11:32 |
|
| |
ממללא:
איני מומחה לתולדות הרב שטיינמאן אבל אוסיף פה המעט שאני חושב שספק אולי אם אני יודע.
1. הרב שטיינמאן הגיע למונטרוי לפני? מלחה"ע השנייה כשברח ביחד עם ר' משה סולובייצ'יק.
2. איני חושב ששימש שם כר"מ למרות שהוא מבוגר יותר מרמים אחרים ששימשו שם כדוגמת הרב ראקאוו מגייטסהד ור' יצחק שיינר ר"י קמניץ.
3. בתקופתי בפונוביז' לא מסר ר' שטיינמאן שיעורים סדירים בכולל פונוביז' אלא את שיעור הפתיחה.
עוד משהו ששמעתי, כשר' שטיינמאן הגיע לארץ הצטרף לתקופת מה לצה"ל או לקיבוץ. אני לא זוכר איזה ולא יודע אם זה נכון.
האם המידע הנ"ל זכאי לשכר כל שהוא?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 11:46 |
|
| |
אני מנסה לעזור לחבר הרוצה לשלוח את בנו לבית ספר חרדי 'למהדרין' - המלמד גם לימודי חול ברמה [אפילו רק כמעט..] תקנית.
עדיף באיזור ירושלים.
אני לא מתמצא בתחום - יתכן וכאן יהיו אנשים שיוכלו לעזור.
תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 12:42 |
|
| |
ממללא
את ראשות ישיבת פוניבז' לצעירים הוא קיבל מידי הרב מפוניבז' רי"ש כהנמן כמובן. איני יודע את השנה המדויקת בה הוא מונה, יתכן שעוד לפני שהרב שך הגיע בכלל לפוניבז', ודאי שהרב שך לא היה מעורב בעניינים אלו בחיי הרב כהנמן.
אני אישית שמעתי את שיעריו במשך שנה בישיבת פוניבז' לצעירים, הוא פרש לפני כעשור.
בישיבת גאון יעקב שאינה תחת פוניבז' אלא ברחוב נחמיה בבני ברק (אוהל יעקב ז"ל היא ששכנה תחת פוניבז') הוא נחשב לראש הישיבה כאשר בפועל חתנו הרב זאב ברלין (לא ר' מנחם צבי ברלין שפרש ממנה והקים את ישיבת רבינו חיים עוזר בב"ב) הוא שממלא בעיקר את התפקיד.
ישיבת ארחות תורה היא ישיבה בחסותו שהוא הקים בשנות המשבר בפוניבז'.
כמו כן הוא משמש כראש כולל פוניבז'. בשנותי בישיבה הוא הופיע רק בתחילת זמן, אך הוא מעורה במידה מסוימת ומכיר את האברכים החשובים אותם הוא משבץ בתפקידי הוראה בישיבות הסרות למרותו.
כיום הוא מוסר את שיעוריו הקבועים בביתו, מקום תפילתו.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 12:43 |
|
| |
חסדאי
תלמוד תורה 'לויכטר' בבית וגן.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 15:28 |
|
| |
מאיר וצ'אוטנג תודה רבה,
בהמשך לנ"ל:
א. מה לגבי רמ"י לפקוביץ' - האם הוא עדין ר"י פעיל בפונוביז' לצעירים?
ב. האם יש לכולל פונוביז' ראש כולל שמוסר שם שיעורים או שלומדים שם רק באופן עצמאי (יש לי קרוב משפחה בישיבה הגדולה של פונוביז' והוא אמר לי שברגע שאתה מגיע לגיל של ועדים אתה לא נכנס לשיעורים אלא רק שומעים חבורות איש של רעהו - האם כך זה גם בכולל)? אם כן, מיהו בפועל ראש כולל פונוביז'?
ג. האם הלימוד הסדיר בכולל פונוביז' הוא רק במסכתות קדשים וטהרות או גם מסכתות ישיבתיות? (ראיתי כמה פעמים ספרים של מאמרי אברכים מהכולל במסכתות מקדשים או ע"ז וכיו"ב).
ד. האם הרב רוט שנפטר לפני זמן לא ארוך ודומני שהיה ראש ישיבת 'בית דוד' או משהו כזה היה קשור גם לפונוביז' או כולל פונוביז'?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2007 16:57 |
|
| |
א. כן
ב. אין ראש כולל בפועל.
ג. רק במסכתות שלא נלמדות בישיבה. (תמיד אברך יכול עקרונית להצטרף לישיבה לזמן אחד)
ד. הרב יוסף רוט היה רבה של קהילת בית דוד ששוכנת באותו בנין עם ישיבת בית דוד לצעירים ברחוב בן זכאי, הוא לא היה קשור רשמית לפוניבז' ככל הידוע לי.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2007 10:23 |
|
| |
מאיר, תודה רבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2007 15:39 |
|
| |
זה פסיידר, רק אל תשכח לתת קרדיט במבוא.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2007 17:48 |
|
| |
אממממ....יכול להיות שאני אמליץ לאדמו"ר למנות אותך לראש ישיבת יעשאראן לצעירים מצויינים. אנחנו מחפשים מועמד מרקע ליטאי.
|
|
|
|
|