בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2007 21:19 לינק ישיר 

אםשלום
טעיתי הכסא לא בשביל אליהו. זה בשביל האושפיזים

אני כותב את זה בחיוך, אבל לכי תדעי, אולי זה באמת ברצינות, כמו כל המנהגים השטותים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2007 21:24 לינק ישיר 

ירוחם,

למה אתה מניח שזה שטותי? בגלל שאתה לא מכיר את זה?
אולי הטעם ימצא חן בעיניך עד כדי כך, שתחליט לאמץ זאת לסוכתך שלך?
(אני לא שואלת בציניות, אלא ברצינות גמורה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2007 21:35 לינק ישיר 

אםשלום
 לאצץ מנהגים חדשים?- על הראשונים אנו מצטערים ואת באלהוסיף עליהם?

כעקרון- כל מנהג שמתיחסים אליו כאל הלכה פסוקה ויותר- פסול בעייני .
מנהג זה דבר יפה ורצוי ונחמד- כל זמן שאתה מתיחס אליו ככזה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2007 18:36 לינק ישיר 

בקשת לינק:

האם לא כתבו פעם אצלנו על ה"מנהג" לבדוק את הצל באור הירח בליל הושענא רבה? נראה לי שנישטאיך כתב על זה. ויש לי להוסיף בעז"ה.

הבו לינק?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 01:55 לינק ישיר 

אמשלום,

ייחוד כיסא לאושפיזין הוא מנהג נפוץ. מופיע (בין היתר) בספר כף החיים (סופר), סימן תרל"ט ס"ק ח, בשם פוסקים-מקובלים ספרדים רבים. הדבר נלמד מכיסא של אליהו, שעניינו מופיע בזוהר (ח"א צ"ג ע"א). תלייתו של הכיסא למעלה היא ככל הנראה משיקולים פרקטיים, כדי שהכיסא אכן יישאר לאושפיזין ועל כיסאם לא יישב זר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 01:57 לינק ישיר 

מיימוני,

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=198249

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 07:12 לינק ישיר 

בא"א,

תודה רבה! תזכה למצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 08:24 לינק ישיר 

הגיהנום של הראשית חכמה ושל דאנטי

ראיתי בספר "חיי היהודים באיטליה בתקופת הריניסאנס", (משה אביגדור שולוואס, ניו יורק תשט"ו עמוד 205), שיצא גם בתרגום לאנגלית, על ההשפעה שהיתה לדאנטי על הסופרים היהודיים מתקופת הרניסאנס, משה מריאיטי (בספרו "מקדש מעט"), אברהם יגל גאליקו (בספרו "גיא חזיון"),  ועמנואל הרומי (במחברת העשרים ושמונה של מחברות עמנואל-"התופת והעדן").

לשאלה אודות שבועת הצדוקי:

ירוחם

לפניך משו"ת חתם סופר חלק א (או"ח) סימן קעו

"... ע"ד עיונו במה שמשביעים הצדוקים שלא ישנו דבר [יומא י"ח ע"ב], והקשה פר"מ מחו' הגנ"י הא לדעת הצדוקים ה"ל נשבע לבטל המצוה ואינו חל אפילו בכולל להרז"ה שלהי פ"ג דשבועות. י"ל דידוע היה לחכמים דהצדוקים אינם מודים בדרשא דלהרע או להטיב דמיניה ילפינן [שבועות כ"ז ע"א] שאין נשבעין לבטל המצוה, או לכל הפחות ס"ל לצדוקים דבכולל חל אע"ג דלדידן לא ס"ל [דחל], להרז"ה, מכל מקום לדידהו אפשר דס"ל [דחל] וכהירושלמי [מובא ברז"ה שם], וכיון שכללו יחד שלא תשנה דבר הרי נכללו בו דברים הרבה שהשבועה חל עליהם, כגון דברים שאינם לעכב ואינם מושבע ועומד, והשבועה חל על אותן הדברים, ומגו דחל אהני חל נמי ע"ז, ואתי שפיר דאמרו שלא תשנה דבר ומדוע לא פרטו שלא תשנה בהעלאת עשן, ולהנ"ל ניחא משום כולל, וס"ל להצדוקים דהשבועה חל בזה ...".

______

מיימוני

אריכות בענין בדיקת הצל בליל הושענה רבה  אצל ד. שפרבר,  באחד מספריו "מנהגי ישראל". אתמול  ראיתי דברים על המנהג ומקורו ב"אוצר ישראל" (אייזנשטיין) בערך "הושענה רבה".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/10/2007 8:43:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 10:49 לינק ישיר 

בן איש אחד

תודה רבה גם ממני.

נישטאיך

אכן קראתי את ספרו וראיתי מקצת מקורותיו. ורציתי לסכם ולהוסיף, אלא ששיערתי שכבר אתה עשית זאת פעם...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 19:03 לינק ישיר 
למה האבק שחור?

אני גר בירושלים. הבתים בירושלים מלאים אבק. הסיבה היא כיון שירושלים קרובה למדבר יהודה והמדבר הריהו כולו חול, לפיכך באזורים הקרובים למדבר יש המון אבק באויר. בגוש דן לעומת זאת, יש פחות אבק בבתים, כיון שהאדמה בגוש דן היא יותר חרסית. כך נדמה לי שהסבירו לי פעם.

אם זה נכון, הרי שהאבק היה צריך להיות בצבע החול, בעת שלמעשה האבק הוא שחור כמו פחם. האם החול שמגיע ממדבר יהודה מכוסה בחלקיקי פחם עקב זיהום האויר או שיש הסבר אחר לצבע האבק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2007 19:08 לינק ישיר 

צ'וטנג

ולמה צריך לצחצח נעליים, הרי האבק שחור?
שמא האבק אפור?
אבק מצד אחד משחיר את הלבן ומצד שני מלבין את השחור.
לא הכל שחור לבן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2007 01:35 לינק ישיר 

בעבר היה אשכול שדן בשאלה למה טמא מטמא טהור ולא להיפך- טהור מטהר טמא,
אני לא מוצא את האשכול, מי שמוצא אודה לו אם יעתיק לשם.
1. קישור לתשובה ארוכה לשאלה:
http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=56193

2. ובקישור הזה:
http://www.machonmeir.org.il/hebrew/main_id.asp?id=3751
שיעור וידיאו של הגאון הרב שפירא זכר צדיק לברכה מלפני פחות מחצי שנה- בהיותו בן כ 96!- שבו הוא מביא תשובה לכך בשם הרצי"ה, לפיה הטומאה היא דבר חיצוני בעוד הטהרה מהות פנימית, וכיון שבמגע הקשר החיצוני קודם אזי הטומאה גוברת על הטהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2007 15:53 לינק ישיר 

שלמה
הנהhttp://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2184087   הלינק לפניך, עשה בו כטוב בעיינך. הרבהחדש לא מצאתי , הרבה כתוב מצאתי.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2007 14:47 לינק ישיר 

בכל המחזורים והסידורים מצוין כי היה"ר שבב"כ כאשר משוררים שלום הוא מספר "שערי ציון"
והנה באוצה"ח יש ספר שערי ציון המכיל תפילות ובקשות ממקובלי קמאי אך אין התפילה הזו. לאיזה ספר מכוונים במחזורים ובסידורים.
ערשב"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2007 15:19 לינק ישיר 

חלמיש צור
מכאן אתה לומד שעל האדם להיות קשה כחלמיש- וחד כצור. ולא לקבל כדבר מובן מאילו כל מה שכתוב. ובעיקר לא להאמין לכל אלו שאומרים שכתוב בספרים. כתוב? - תראה לי!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 38 39 40 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.