|
|
| נשלח ב-20/3/2007 11:52 |
|
| |
ועוד שתי שאלות:
האם מישהו יודע היכן אמצא את אלה?
1) פירוט מרוכז של דיני מומר לדבר אחד.
2) הדיון המרכזי באחרונים (או בראשונים?) על השאלה: על אילו סוגי מצוות תיקנו חכמים ברכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2007 13:59 |
|
| |
2) אנציקלופדיה תלמודית ח"ד [כמה ערכים על ברכות. באחד מהם מצאתי פעם את הריכוז. אינו תח"י כעת ואני משער שזה בערך על ברכות באופן כללי].
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2007 15:11 |
|
| |
2) תשובת הרשב"א יח, יש להניח שבמכון ירושלים תמצא את הציונים הרלוונטיים.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2007 15:27 |
|
| |
כהמשך לשאלתי ותשובתו של מאיר -
אין עוד ספרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2007 23:04 |
|
| |
לאידך_גיסא
ספרן של ראשונים [אסף שמחה - עורך] עמוד 200
הר צבי או"ח קונטרס מילי דברכות אות א'
לבקשת הכותב
תוקן על ידי עצכח ב- 21/03/2007 10:37:29
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2007 07:34 |
|
| |
תודה, חברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 11:12 |
|
| |
עזרה בחיפוש מקור
אני עוסק כרגע באיזשהי סוגיה, ואין לי בנמצא שטמ"ק, בעוד שאני צריך פסקה מסוימת שהוא כתב, ויש לי רק חלק קטן מאוד ממנה. אם יש למישהו בנמצא, אשמח אם יוכל לכתוב לי אותה כאן. הפסקה נמצאת בשטמ"ק על מסכת בבא מציעא דף מב ע"א. השטמ"ק מביא את דבריו של הר"ש די וידש. יש בידי רק חלק מדבריו, שיעזרו לאתר את דבריו: "ואין הסברא מקבלת... כלל שכל שומר שכר יהא חייב עד שיהא יושב ומשמר, ולפי זה לא תמצא לעולם מי שישמור דבר לחברו, שיצטרך להיות קשור אליו כל היום... ותימה גדולה איך סתמו גאוני עולם דבריהם ולא פירשו בזה דבר". עד כאן יש לי. אשמח אם מישהו יוכל להביא את ההמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 12:20 |
|
| |
עקב האריכות שלחתי לך באישי,
בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 01:45 |
|
| |
גד וראובן,
כדומני שספר 'תורת האדם' (שכחתי את שם המחבר) יענה על צרכיך, לפחות חלקית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 23:49 |
|
| |
שלום
ידוע כי אגרת הרמב"ן המפורסמת יוחסה בטעות לרמב"ן וכו'
אני מחפש מאמר מקיף וממצה של סיכום הראיות בענין. תודה מראש.
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 04:08 |
|
| |
kinglol שואל:
שלום הגיעה לאוזניי שמועה ששימרת השבת הקרובה תיהיה שווה לשמירת שבת במשך שנה שלמה.
האם זוהי האמת או קרוב לאמת או בכלל לא?
תודה לעונים.
--------------------------------------------------
mdabraham משיב:
ככל הזכור לי יש מדרש (על פ' כי-תשא? דומני שראיתי אותו בספר של ילדיי מאת הרב צ'ייט על שמירת שבת עם איורי יוני גרשטיין) שאומר שכל מי ששמר שבת אחד מעלה עליו הכתוב כאילו שמר את כל השבתות מבריאת העולם ועד ביאת המשיח. אז אני מניח שגם השבת הקרובה בכלל זה.
אבל אם מדברים ברצינות, אז ברור שאם בכלל יש משהו ב'שמועה' זו אין זה אלא מדרש אגדה כלשהו, שאסור לקחת אותו רחוק מדיי. שמירת שבת היא שמירת שבת, ושבת הקרובה היא שבת ככל שבת אחרת. כשנדע את אותו מדרש נוכל לחשוב על משמעותו, אבל ודאי שאין בזה אמירה שיש לה משמעות הלכתית או קביעת משקל פשוטה כפי שמוצג בדבריך.
-------------------------------------------------------------------------
ymy33655 עונה:
כמה שווה שמירת שבת?
תכפיל את התשובה בחמישים, מה תקבל?
אפשר להכפיל את הנתון הראשון בחמישים, בשביל מה לעשות את זה בשני שלבים?
-------
מאיר
תוקן על ידי קעלעמר ב- 29/03/2007 4:09:09
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 10:04 |
|
| |
וילנאי
עיין קובץ תלפיות כרך ח ניו יורק תשכ"א- [בקירוב] מאמרו של הרב מאיר חבצלת המפרט עת הענין בטו"ט.
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 14:52 |
|
| |
השאלה, האם זה מועיל לשעבר (היינו, מי שישמור את השבת הקרובה כהלכתה, מתכפר לו [איך???] חילול שבת שעשה בשנה שעברה) או מועיל לעתיד (היינו, אם הצלחת לשמור את השבת לכל פרטיה ודקדוקיה, תוכל ללכת לכדורגל בשבת הבאה...)
ומכאן קול קורא לכותבי ספרי הלכות הסרק, להוציא מייד ספר הלכות לגבי שמירת השבת הזו, עם כל החומרות, ואם אפשר שיהיה יותר עבה מסתם ספר על תולעים במישמיש.
הלכותיה תלויים בשערה. ואגדותיה?
(ושאלה על-אמת: שבת הגדול? שבת צו? איזו שבת נחשבת לג'וקר בחפיסת הקלפים של שבתות השנה??)
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2007 08:56 |
|
| |
https://www.kipa.co.il/pash/show.asp?id=3412
"הרב ט. פרשל ("תלפיות" ניסן תשכ"א), סובר שמחבר האיגרת הוא רבי משה מאיורא, מכיוון שהאיגרת מובאת בקצרה בשמו בספר "כל בו" (סוף סימן ס"ו, ענין תשובה) ומכיוון שבן דורו של הרמב"ן, רבי פרץ בן אליהו, מביא קטע מדברי רבי משה מאיורא בהגהותיו לסמ"ק (סימן י"א). כאשר נשווה את שתי האיגרות לא יהיה מן הצורך להרבות דברים על אודות ההקבלה שבניהם. דברי הרמב"ן באים יותר באריכות ודברי הר"מ מאיורא בקצרה. השאלה הגדולה היא מי כתב דברים אלו בראשונה?
הרב חיים דב שעוועל בספרו כתבי הרמב"ן (עמ' שעב, שעג) מביא שני טיעונים להוכיח מדוע לפי דעתו מחבר האיגרת הוא בכל זאת הרמב"ן, והוא אף מביא לכך שתי הוכחות. אחת היא שקרובו של הרמב"ן, רבי יונה, למד אצל ר"מ מאיורא וכנראה שבשובו לספרד שאב ממנו הרמב"ן את תורת המוסר ומתוכה בחר את הכללים שהיו ראויים להכתב לבנו נחמן. ההוכחה השניה היא עניינית ומדברת על הנושא של העולם הבא באיגרת, שאינו מוזכר באיגרת ב"כל בו", ואף מקבילה לדברי הרמב"ן בביאורו לתורה סוף פרשת עקב (ובעוד מקומות בכתבי הרמב"ן כפי שנפרט בפרק שני) שם כותב שעל ידי מעלת הקדושה אדם זוכה שתהיה נשמתו צרורה בצרור החיים אפילו בחייו בעולם הזה"/
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2007 17:01 |
|
| |
אילפא ונישטאיך
רב תודות.
|
|
|
|