בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2007 21:53 לינק ישיר 

כל סעודה שסועדים אותה בגלל או בכדי קיום מצווה- כלומר הסעודה לא היתה מתקיימת אם  לא היתה מצווה - נקראת סעודת מצווה.
כל מצווה ואפילו ובמיוחד סעודה שאוכלים בשבת- בגלל השבתנקראת סעודת מצווה-  
המקור הקדום ביותר - בירושלמי פסחים פ'א

אבל אם אתה תפתח אשכול זה יהיה לברכה ולמצוה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2007 00:32 לינק ישיר 

חתונה עם טקס חילוני יש הוו"א שתהיה סעודת מצוה??????

למה מה למה מי אתם, הא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2007 10:17 לינק ישיר 

למה מי
האם טקס קידושין עם רב, חופה, עדים, כשרים, ברכות האירוסים והקידושין- הוא טקס חילוני?

אני מכיר אישית הרבה אנשים חילונים ואפיקורסיים- אבל הם מסתירים את זה בבגדים השחורים-  הזקן והפאות . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2007 10:22 לינק ישיר 

השבת בשעת קריאת התורה - בעל הקורא אשכנזי חסידי עסיסי, קרא במקום- נח- נויעך,
 לפי הדין אין להחזיר אותו, בדיעבד, אבל לכתחילה? הוא קורא -יענקוב במקום יעקב
- אנשר במקום אשר. מוישה במקום משה -ארון במקום אהרון וכו וכו.
שאלה, מלכתחילה זה פוגם או פוסל???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2007 22:20 לינק ישיר 

מכיוון שאנו איננו בקיאים בהלכות לשה"ק (=הלכות קריאה תמה, על משקל כתיבה תמה) קשה לומר מתי טעויות כאלה פוגמות אפילו בלכתחילה, אבל מסתבר שהכנסת אותיות או השמטת אותיות אפילו בחטף - כמו יענקוב וארון זה פוגם לכתחילה, ולדעתי אפילו בדיעבד. אבל מוישה ניתן לדון אותו כמבטא אחר ולא כהוספת אות, וכן נויעך ניתן לדון כמבטא שונה, מכיוון שיש דמיון קלוש לכה"פ בין פתח לצירה ביחס לשאר התנועות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2007 10:21 לינק ישיר 

מיכה

מגילה דף כד תניא נמי הכי: אין מורידין לפני התיבה לא אנשי בית שאן, ולא אנשי בית חיפה  , ולא אנשי טבעונין, מפני שקורין לאלפין עיינין ולעיינין אלפין .

שמת לב פה מדובר  בתפילה ולא בקריאת התורה, ושמת לב לדיוק בין אלף לעין. ואתה אין לך בעיה עם נויעך

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 15/10/2007 10:58:22

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2007 21:00 לינק ישיר 

אין מורידין לפני התיבה ואם הורידו אין מעלין (נא לא להתבלבל לא מדובר בדין המפורסם של מורידין ולא מעלין) אבל מי שמוסיף אותיות הוא משנה את הכתוב בתורה וזה בעיה יותר רצינית.

נ.ב. למה אתה שואל אם יש לך תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 06:30 לינק ישיר 

בעתון אחד קראתי  כי מועצת הרבנות הראשית לישראל החליטה לפני כחודש ימים כי תשאיר בידי רבני הערים את ההחלטה האם לסמוך על היתר המכירה לשביעית,  בהתאם להחלטהזו  הודיעו כמה רבני ערים כי לא יעניקו תעודות כשרות על סמך ההיתר.

ואילו בעתון אחר קראתי, כי ברבנות הראשית חוששים כי מערך הכשרות של רבני 'צהר' שיחל לפעול בימים הקרובים, ימשוך אליו עסקים רבים וימוטט את מערכת הכשרות של הרבנות.

איני מבין, איך יכול מערך הכשרות של צוהר למוטט את מערכת הכשרות של הרבנות, האין לנו בארץ מערכות כשרות רבות מחוץ לרבנות, ולמה הם לא חוששעים מאירגונים אלו?

ובכלל, לפי חוק הונאה בכשרות תשמ"ט, הגוף היחידי המוסמך להעניק תעודות כשרות הוא הרבנות,(כשהארגונים הפרטיים הם משניים), ושאלתי היא: כיצד יוכלו רבני צוהר להוציא תעודת כשרות, כמתחרים עם תעודות הכשרות של הרבנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 08:23 לינק ישיר 

נישט

http://www.tzohar.org.il/artical_show.asp?id=23132

http://www.tzohar.org.il/artical_show.asp?id=23007

http://www.tzohar.org.il/artical_show.asp?id=23133

ומי שבישל דייסה (הרבנות), שיאכל אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 08:35 לינק ישיר 

בעל

תוודה.

הנה התשובה מאחד הקישורים שהבאת:

"מקומות שבהם יפעל מערך הפיקוח של צהר ניתן יהיה לזהות באמצעות תעודות פיקוח החתומות על ידי "ועד הרבנות הציונית-דתית שע"י ארגון צהר". השימוש במינוח "תעודת השגחה" ולא "תעודת כשרות" נובע מהסעיף בחוק ההונאה בכשרות האוסר על גופים שלא הוסמכו לכך בידי הרבנות להנפיק תעודות כשרות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 10:03 לינק ישיר 

מיכה.
קודם כל, רציתי לדעת מה ההלכה היום,?  יותר נכון מה חושבים על זה חכמי הפורום,

לעורר מהומות על מנהג אבותנו בידנו, ועל עקירת קדשי ישראל, וכו' אין לי כל רצון, יותר נכון יש לי פחד,(מאנשים)
רציתי לברר אם רק אני חושב ומרגיש כך. או יש לי  עוד שותפים לדעה.

ממתי אסור לשאול שאלות רק בכדי לעורר דיון- אפילו שיודעים את התשובה?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 11:55 לינק ישיר 

ירוחם

<"קודם כל, רציתי לדעת מה ההלכה היום">">

הלכה זו היא מהימים שעוד היה מבטא "נכון" אחד, (כמובן שיש לשאול מתי היה זה והיכן), אבל כיום, מי יכול לומר מה הוא מבטא נכון.

ישנם מספר מכתבים מהאדמו"ר מליובאוויטש על עדיפות "נוסח האר"י", והוא מדגיש שאין לשנות  את ההברה, מפני שאין עדיפות בהברה  שהוא.

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 12:21 לינק ישיר 

נישטאיך
לא מפליא כי האדמור מלובאביץ כותב  להעדיף את נוסח האר"י.
כמו שזה מפליא שהחז"א פסק כי ההברה האשכנזית? בביטוי שם ה" היא הנכונה.

האם הגמרא במגילה שהבאתי לא ידעה מה שהרבי ידע? כי יש להקפיד על ההברה ביותר וזה מעקב, בין אלפין ועין- חוץ מהתימנים-ויחידי סגולה- אין מי שיודע להגות זאת, אז מילה לא יודעים אבל לכתוב שאין עדיפות????
אגב אתה וודאי שמעת כמוני בשבת איך שקראו אצלכם נוייעך- זו לא הברה שונה- זה סירוס ושינוי

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 12:33 לינק ישיר 

אני מתפלל בבית כנסת חב"ד, וכבר הספקתי לשמוע משליחי ציבור תימנים שהתחבדו שהתפללו "אתה קדייש ושמך קדייש" (ק קמוצה וד בציירי), ו"ה' עייז (ע צרויה) לעמו יתן",

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 13:07 לינק ישיר 

אוי לאזניים שכך שומעות  אוי לעיינים שכך רואות את מה שכתבת,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 40 41 42 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.