בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/12/2007 09:56 לינק ישיר 

לדעתי יהיה נחמד עם תפתחו 'סט שבת' משולב: מגש עם סכין לחיתוך לחם עם מקום למלח ועם כיסוי (כיום מקובלת מפה קטנה, אבל אולי תוכלו לעצב משהו ששייך אינטגרלית למגש, לא יודע) וכן עם מקומות להצבת בקבוק יין וגביע (אולי שגם הגביע עצמו יהיה משולב) - הכל במגש אחד.

כמו כן אפשר לתכנן פלטה עם שוליים שמונעים הידרדרות של הסירים. אפשר גם לתכן סט סירים בעלי צורה ריבועית יותר (אבל עם פינות מעוגלות) כדי שיוכלו להשתלב בנוחות זה לצד זה על הפלטה.

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2007 16:41 לינק ישיר 

"מרובקה" שאל כאן

מישהו יודע למה ד"ר נשיא הוא ד"ר? ומהיכן קיבל את תוארו?

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2007 10:35 לינק ישיר 

שלום..
אני עושה עבודה על זכויות יוצרים במשפט הישראלי ובמשפט העברי
במשפט העברי נתקלתי בכמה בעיות
ואני מבקשת את עזרתכם..
איפה נאמר המשפט:"האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"
ובבקשה כל חומר אשר תמצאו באיטרנט בנוגע לזכויות יוצרים משפט עברי תעבירו אליי זה חשוב לי ומאוד חשוב לי..!!!

תודה לכם..!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2007 15:23 לינק ישיר 

אמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא, כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם. שנאמר, ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי. מגילה טו, א (גוגל שם, שם)

זכויות יוצרים בהלכה
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=73

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 14:34 לינק ישיר 

ברכות יד
"אמר רבי זירא כל הלן שבעת ימים בלא חלום נקרא רע"

עד כמה שידוע לי ישנם מחקרים מוכחים שאין זמן בו אדם ישן אינו חולם, אלא כל הזמן מוחו פועל. א"כ היאך שייכים דברי הגמרא?

האם הכוונה בגמרא היא לשבעה ימים ללא זכירת חלומות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 15:43 לינק ישיר 

הוגה_ורושם:

אדם חולם רק בקטעים מסויימים של השינה, היינו בשינת REM. חלומות הם משמשים תפקיד חשוב בתפקוד האדם. אנשים שהעירו אותם בתדירות כל פעם שהם חלמו סבלו במשך היום שאחרי. כנראה שהגמרא מתכוונת לאדם שזוכר שהוא לא חלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 17:45 לינק ישיר 

שמעתי על מחקר שנעשה באחרונה, בו התברר, כי אנשים שלוקחים באופן קבוע כדורי שינה, לא חולמים, והדבר מזיק מאד , לחיי היום יום, ולמוחו של האדם,
אולי לזה כיוון רבי זירא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 17:49 לינק ישיר 

צ'אוטנג - תודה.

גם אני חשבתי כך אבל זה לא מסתדר עם הגמ' ברכות נה:
"תניא נמי הכי כל שנותיו של דוד לא ראה חלום טוב וכל שנותיו של אחיתופל לא ראה חלום רע ...... והאמר רבי זעירא כל הלן שבעה ימים בלא חלום נקרא רע שנאמר ושבע ילין בל יפקד רע אל תקרי שבע אלא שבע אלא הכי קאמר דחזא ולא ידע מאי חזא"

נראה משם שדוד חלם ושכח ועדיין לא נחשב רע/נחשב החלום השכוח כחלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 09:40 לינק ישיר 
כללי מר"ן. סתם וי"א, ועוד

מישהו מכיר דיון שיטתי בכללי הפסיקה במר"ן? היינו דיון מקיף בכל המקומות בהם מופיע סתם וי"א, י"א בלי כלום ועוד.
כאשר יותר חשוב לי דיון בכללים עצמם האם הם באמת "תקפים" מאשר בשאלה ההיסטורית מתי והיכן הם נוצרו והאם באמת רבי יוסף קארו התכוון אליהם (למרות שגם זה יכול להיות דיון מעניין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 10:43 לינק ישיר 

מרובקה,

להרב עובדיה יש אריכות בכמה מקומות בספריו אך כרגע איני זוכר היכן במדויק אך זאת אזכור שיש בשו"ת אור לציון ח"ב בתחילת הספר סימן המתיחס לנושא בו מתווכח הרב"צ אב"ש ז"ל עם הרב עובדיה בנושא ודי סביר ששם יש ציון המראה מקום.

על הנידון למעלה במאמר חז"ל לגבי צורך החלום לטיב האדם, דנו בזה באשכול "ראשונים כמלאכים",
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=121669&whichpage=4#R_11
שם מתייחס מושהגרויס להודעה שבעמוד הראשון שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 11:37 לינק ישיר 

ווטו

אני יודע שהוא דן בזה, אבל למיטב זכרוני אין שם ממש ססטמטיזציה שלמה של הנושא. היינו, מעבר על כל המקומות שהשו"ע נוקט לשון מסוימת, ובדיקה האם באמת בכולם המשמעות אחת, ואם לא מדוע וכו, למיטב זכורני אלו יותר דיונים חלקים עם תרוצים נקודתים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 11:59 לינק ישיר 

מרובקה:

תנסה בספריו של ר' יעקב חיים סופר שליט"א יש לו אריכות גדולה על נושאים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 12:30 לינק ישיר 

chouteng
איך נקראין ספריו? ומי הוא? האם תוכל לומר עליו כמה מילים קצרות? בחינת לעולם יהיה בעל השמועה עומד כנגדך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 15:18 לינק ישיר 

ר' יעקב חיים סופר הוא נין של בעל כף החיים שגר בירושלים. בקיא נפלא, שמרבה לכתוב בכל מיני כתבי עת. הדפיס ספרים רבים בעיקר בנושאים כלליים, כגון כללי הש"ס כללי פסיקה וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2007 20:44 לינק ישיר 

האם הדטרמיניזם מתנגש עם הדת פעמיים? גם בשאלת הבחירה וגם בשאלת ההשגחה?
משום מה, אני תמיד חשתי יותר את הבעיה השניה, אך מי שראיתי מתייחס יותר לבעיה הראשונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 48 49 50 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.