בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2007 18:54 לינק ישיר 

אנסה קצת להרחיב .נכון שעד לפני התקופה החדשה דיני התורה די הקדימו את מערכות החשיבה ההמוניות מבחינה מוסרית  אולי גם משפטית .ברם היום ישנה תחושה חזקה שהקונסזוס המערבי.השיג במרוץ י ורובנו מזדהים עם השקפת עולם זו. נכון שכל זה במה שנוגע לתחום התאורטי  עדיין נצטרך להתדיין בבאשר ליישום  המעשי על כך בהמשך (זו רק זוית . אחת של הדיון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 20:54 לינק ישיר 

איךנדע4:

לאחרונה דן הרב מיכי בשאלה על התקדמות התרבות והמוסר בחברה המערבית. אם אני מבין אותך נכון אתה מעלה את האפשרות שהחיים המערביים הם נעלים יותר מבחינה מוסרית על החיים היהודיים. והתשובה לכך היא חד משמעית שלא. אין לי כוח להרחיב בנושא, אבל בכל פרמטר שתבחר חוץ מחופש הדיבור תמצא שהיהדות הדתית מקדימה בהרבה את רמת המוסר המערבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 21:50 לינק ישיר 

איךנדע

(נא לקרוא עד הסוף)

אני מאמין שהתורה, בזמן שניתנה, היוותה את התורה השלמה ביותר. מכיוון שהיא הייתה תורה שלמה ומושלמת, היא גם היוותה פוטנציאל לתורה מושלמת בזמנים אחרים עד לזמננו אנו וגם אחריו. אבל למעשה, אי אפשר להוכיח את זה תמיד.

נראה לי שאנו היום במצב ש"ימים רבים לישראל - ללא אלהי אמת, וללא כהן מורה, וללא תורה". כלומר אל תצפה שמחר מישהו יראה לך נפלאות בתורה כיצד היא יותר מוסרית מהחברה המערבית וכיצד היא האמת האבסולוטית, כי אין היום מי שיודע לעשות את זה, וגם המחזירים בתשובה נאלצים להסתמך על בדלי מחקרים מדעיים שבאמינותם גם אני עצמי מטיל ספק. ואני עצמי ראיתי כיצד מתרצים מוסריות של התורה בדרכים מיותרות שלדעתי דווקא אומרות את ההפך מהמוסריות.

אבל אני חושב שצריך ללמוד את התורה, ומלבד מצוות תלמוד תורה, זאת השכלה כללית חשובה, וצריך גם ללמוד את התפתחות התורה במשנה ובגמרא שזה נותן מבט יותר נכון על המוסריות והצדק שבתורה. ולדעתי, ככל שתדע להתאים את האמת התורנית לאמת שבלבך - כך התקרבת יותר לרצון ה' בנתינת התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 23:20 לינק ישיר 

לשוטינג אינך מנמק.אמנה מספר פרמטרים עבדים נשים קרבנות מיתות בית דין.אתה     מעלה בדעתך שזה משהו שמתקבל על הדעת הבלתי משוחדת.       ןלמיכה אבקש  לומר   איני יכול להתוכח עם אמונתך הפנימית ובקצרה אומר  כל תקנות וגדרי חז"ל  הם אמירה ברורה.שהתורה לגמרי לא מספקת                                                

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 01:57 לינק ישיר 

איךנדע4:

אתה שואל שאלות תיאורטיות. אני מדבר למעשה. לך תבדוק את רמת המוסר בתוככי הציבור הדתי ותשוה אותו לכל ציבור אחר, ותראה את ההבדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 13:29 לינק ישיר 

שוטנג
אדרבא, יתכן ומי שקורא היום בנץ בקיץ צ"ע אם יצא ידי חובה (לכל היותר כפועלים, כניגוד לבני מלכים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 14:08 לינק ישיר 

לשוטנג איני מתכחש שבתחום המעשי יש יתרון לציבור הדתי .לדעתי זה בזכות קוקטיל אשר מורכב מאמונה בגמול בתוספת מערכת המקיפה את כלל פעולות האדם ובחינוך אין סופי אבל שים לב שחלקים עצומים מתורה שבכתב נעלמו  במרוצת הדורות  ואין חסרונן מורגש .האם זה לא אומר שיש נוסחה עקרונית אבל מכילה בתוכה אפשרות לאמפרוביזציות  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 16:43 לינק ישיר 

השכן:

הגמרא אומרת שמשמרה ג' אישה מספרת עם בעלה, ופירש"י דרך האנשים השוכבים ביחד לספר זה עם זה לפני שקמים. חזינן דעוד לפני הנץ כבר היום מתכוננים לקום. וליכא למימר שסיפרו יחד לכמה שעות, כי הרי אמרינן ואל ירבה שיחה עם האשה.

בעלבעמיו:

רגע הנץ הוא זמן קימה. ובשנים קדמוניות אכן זמן קימה השתנה בהתאם לתקופות השנה. היום זה לא ככה בגלל החשמל. ולהכי כיום דנים אפילו בלילה למרות שבזמן חז"ל לא היו דנים בלילה כיון שלא היה זמן לדיונים אלא זמן לישון.

איךנדע4:

אי אפשר לבנות חיים מעשיים על תיאוריות. אם יש לך גישה מעשית שהוכיחה את עצמה אז אדרבה תקום ותציע אותה ונבחון אותה ביחד. אבל כל זמן שאין אפשרות כזאת אז חייבים להשאר עם מה שהוכיח את עצמו למשך אלפי שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 22:09 לינק ישיר 

איךנדע

שלמות היא דבר יחסי. אדם שלם - שלמותו היא יחסית לשלמות המלאכים. שלמות המלאכים היא יחסית לשלמותו של הקב"ה. רק שלמותו של הקב"ה אינה יחסית לכלום. (וגם בזה יש מה לדון כמו שעשיתי באשכול - הקב"ה ראשון או אחרון).

גם התורה, שלמותה היא יחסית לפנימיות התורה שהיא התיאוריות שעל פיהם בנויה התורה. שהרי התיאוריות הם האמת היותר עמוקה, שעל פיהם אפשר לשנות את פסיקת ההלכה במקרים מסויימים, מה שנקרא הוראת שעה. אבל כמו שכבר כתב צ'וט, אי אפשר לבנות חיים על פי תיאוריות ולכן כאשר רוצים לבנות חיים לוקחים תורה שאפשר להשתמש בה בכל מקום בחיים. ולמשל גם החגים שבתורה שהם לזכר יציאת מצרים מכוונים כנגד זמני הקציר והאסיף, כך אתה רואה שהתורה היא בנויה ע"פ תיאוריות אמיתיות ומתאימות לחיים.

כך גם המצוות החזל"יות גם אם יש בהם השלמה לחוסר כלשהוא בתורה, עכ"פ הם לא גובשו לכדי ספר תורה אחד שיוכל לתת הדרכה לחיים. אמנם הרמב"ם ניסה לעשות ספר שיסכם בתוכו את כל המצוות החזלי"ות אבל כידוע ספרו לא התקבל ככזה, אלא כעוד ספר לימוד.

לכן אם רוצים ספר שנשאר כספר שלם שמכיל בתוכו הדרכה ראויה ומובנית לחיים, הרי זה ספר תורת משה בן עמרם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 23:11 לינק ישיר 

למה לא לעשות אשכול גם מהשאלה של איךנדע4?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 23:28 לינק ישיר 

מיכה.

נראה. בדיונים בהנהלה.

_תוקן מפני שלא שמתי לב שזה אשכול המשאלות וחשבתי שזה האשכול של בעל בעמיו על ק"ש...

תוקן על ידי מיימוני ב- 25/12/2007 23:29:20

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2007 00:41 לינק ישיר 

בעקבות הנושא של בעל בעמיו על זמק"ש. התעוררתי לענין דומה. עקב חולשה שפקדה אותי לפני כשבוע. קמתי בבוקרו של י' בטבת לטעום לפני הצום. ולנסות לעבור את תענית הציבור כהלכתה. עלות השחר בי' בטבת היה בדיוק בשעה 5. צאת הכוכבים של אותו יום היה קצת לאחר השעה 5. מה שאני לא מבין. היכן הם ימי טבת הקצרים ולילות טבת הארוכים. אם באמצעו של חודש טבת היום והלילה ממש שווים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2007 00:50 לינק ישיר 

אילפא:

לילי טבת הארוכים הכוונה משקיעה עד הנץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2007 01:01 לינק ישיר 

תודה. אבל למה?
כל מצוות היום ניתן לקיימם מעלות השחר. וכן לגבי כל עניני לילה. הרי שמונים מצאת הכוכבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2007 10:51 לינק ישיר 

למיכה    .אנסה להעמיק במקצת  כפי הידוע ישנה חלוקה של חומר ןצורה .ולענינינו החומר יחשב דיני התורה באופן הפרטני ועל כך בשלב זה מכוונת שאלתי בעוד שתשובתך מתיחסת למודל הכללי ולצורך הענין נגדיר זאת כצורה ושוב אשאל האם ישנה תחושה אמיתית שדוקא חוקי התורה באופן ספציפי הם נעלים במהותם או שניתנם הם להחלפה ועדיין הצורה תישאר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 51 52 53 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.