בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2008 09:55 לינק ישיר 

יטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2008 23:28 לינק ישיר 

רפואות הגמרא בגיטין פרק מי שאחזו
מישהו מכיר חומר מעניין ומגוון על הנושא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2008 12:00 לינק ישיר 

אפודי,
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=701910

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2008 16:41 לינק ישיר 
עזרה במציאת מדרש

שמעתי פעם על המדרש האומר שהתורה ניתנה כרצף של אותיות, כלומר היא לא הייתה מחולקת למילים המובנות לשפת אנוש, ומשה הוא זה שחילק את הכל למילים בעלות משמעות. ניסיתי לחפש אותו, אבל לא הצלחתי למצוא. מישהו יכול לעזור? חשוב לציין שזה יכול להיות בגמרא, במדרשים וגם בזוהר (ותיקוני זוהר וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2008 22:36 לינק ישיר 

תודה רבה לבעלבעמיו בהחלט עזרת לי מאוד.
סתם כך יש בעיה עם הלינק הזה נפתח שם רק העמוד הראשון אבל גם זה הרבה.
וכן האם יש למישהו עוד על רפואות הגמרא בגיטין וכדומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2008 01:28 לינק ישיר 

ofird18:

ראה הקדמת הרמב"ן לפירוש התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2008 14:23 לינק ישיר 
תודה, chouteng

זה מסייע לי,אבל הרמב"ן מביא את זה כסברה. הייתי שמח לדעת על מקור קדום יותר, אם קיים כזה בכלל.

תוקן על ידי ofird18 ב- 23/01/2008 14:24:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2008 19:51 לינק ישיר 

למה בפתיחת הארון יש אנשים שמזיזים את הפרוכת מימין לשמאל ואחרים משמאל לימין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2008 20:17 לינק ישיר 

לעולם יהיו כל פניותך בימין- יש אנשים שחושבים על הימין שלהם, ויש החושבים על הימין של הארון

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2008 23:37 לינק ישיר 

כהמשך לדברי ירוחםשמ ובסגנון אחר, יש לציין למחלוקת הפוסקים לגבי הדלקת נר חנוכה אם ממאל או מימין, ובערוה"ש שם הסביר דנחלקו אי כל פניות שאתה פונה לא יהיו אלא לימין הכונה משמאל לימין או שיתחילו מימין. עוד ציין שם הערוה"ש לדברי המקובלים שבלשון הקודש הכתיבה הכללית היא מימין לשמאל בעוד שכל אות נכתבת משמאל לימין, ויש בזה את ב' הפניות הנ"ל. ע"ש ומצא נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 11:00 לינק ישיר 
מתי בשבוע חל ט"ו בשבט בשנת תפ"ד

בשבת האחרונה פרופ' בפרבר (שמובאות ממנו נידונות בהרחבה בפרומנו במקום אחר) כתב בעלון של בר אילן, משהו לגבי ט"ו בשבט כיומא דפגרא.
http://www.biu.ac.il/JH/Parasha/yitro/dsh.html
בין היתר הוא הביא את הציטוט הבא:

ואילו בתוך ה"זמן" הקפידו ביותר על משמעתם של המלמדים, כפי שאנו למדים מפנקס קהילות אה"ו (אלטונא, המבורג וואנזבורק), תפ"ד (1724):

היות ונודע לקהל שיש מלמדים העושים מלאכת ה' רמיה, ומבטלין תינוקות של בית רבן שלא ביומי דפגרי, כמו יום א העבר, יום אחר חמש עשר (בשבט, שהיה אז שבת), שלא רק שביטלו את הלימודים ביום שבת קודש כי אם ביום א', שלא כדת תורה, וזהו לא רק פסידא דלא הדר (=נזק בלתי הפיך) כי אם בכלל 'ארור עושה מלאכת ה' רמיה', והקהל אינו יכול לראות ולשתוק, על כן הוא מזהיר שלהבא לא יקרה דבר הזה, והמלמדים יחזיקו תדיר את התלמידים בחדר ובאם שיעבור אחד, ייענש קשה עד שלא יוכל שאת.

אולם בדיקה קלה בתוכנות חישוב לוחות מראות שט"ו בשבט לא חל בשבט באותה שנה, כמו כן גם במספר שנים קודומות.
http://rotter.net/luach.htm?month=2&year=1724
יתכן והלוחות הללו סתם עושים תרגום מחישובי שנה נוצרים, ובאה"ו עדיין היה הלוח הגרגוריאני.

ושתי בקשות לי לקהל
1. מתי בשבוע באמת חל ט"ו בשבט באותה שנה?
2. האם למישהו יש גישה לפנקס ויכול לקרוא מה באמת כתוב שם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 17:42 לינק ישיר 

הסתכלתי בעת במקור עצמו, ומדובר על ט"ו בשבט תפ"ט שאכן חל בשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 20:28 לינק ישיר 

הגעתי למסקנה שאני מכוון בתפילה בדיוק כמו שאני מכוון בזמן שאני מדבר עם חבר שלי.

הא כיצד?

פשוט מאוד: אילו הייתי צריך להקריא לחבר שלי כל יום 70 עמודים מספר לא מוכר שנכתב בסגנון עתיק, והיה עלי להספיק לקרוא את כל ה70 עמודים בתוך כשעה (הרי יש לי עוד דברים שאני צריך לעשות חוץ מלהתפלל...) - סביר להניח שהייתי מכוון באותה מידה. ובכן, כאשר אני מדבר עם הקב"ה אני מכוון "כראוי".

כמובן - בתפילות אישיות - דהיינו תפילות קצרות שאני אומר מדעתי - אני מכוון כראוי בלי מרכאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 20:30 לינק ישיר 

לומד

קצת קשה לי להבין איך המילה סדורה יכולה להתפרש כמו מנומקת. בעברית כמו שאני מכיר אותה, זה לא מסתדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 21:23 לינק ישיר 

אני לא חושב שאפשר להוכיח משהו מהעברית כמו שאנחנו מכירים אותה.

חיפשתי מקופיא בפרוייקט השו"ת, ולא מצאתי ראיות למה שכתבתי קודם לכן, אלא זו, שתי דרשות שונות מאותו הפסוק, בעירובין דף נ"ד ע"ב

רבי עקיבא אומר: מניין שחייב אדם לשנות לתלמידו עד שילמדנו - שנאמר +דברים ל"א+ ולמדה את בני ישראל. ומנין עד שתהא סדורה בפיהם - שנאמר שימה בפיהם.

ובהמשך אותו עמוד

אמר רב חסדא: אין תורה נקנית אלא בסימנין שנאמר שימה בפיהם, אל תקרי שימה אלא סימנה.

בדוחק ניתן לומר שסדורה היינו מסומנת. אבל אני בהחלט לא בטוח בכך.

תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 27/01/2008 21:24:11

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 57 58 59 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.