בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/1/2008 23:33 לינק ישיר 

תראה, העברית כמו שאנחנו מכירים אולי אינה הוכחה מוחלטת של 100%, אבל כאשר מדובר במילה שהאקדמיה והמילונים בודאי יסמכו עליהם את ידיהם, ולא סתם איזה מילה רחובית, ועוד שמדובר בספר שנכתב לפני לא יותר משלוש מאות שנה, אני חושב שיש פה לפחות 90% שאנחנו מבינים נכון את המילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2008 00:15 לינק ישיר 

אני מעוניין לדעת על מניינים לתפילת מנחה באיזור ביהמ"ש בת"א-בית אסיה-בית אירופה ישראל וכיו"ב.

כרגע ידוע לי על שלושה: בביה"ד הרבני, בביה"כ בבי"ח איכילוב ובישיבה הגבוהה 'מעלה אליהו'.

אם מישהו מכיר או יכול לברר לי על עוד מניינים - יבוא על שכרו מן השמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2008 08:57 לינק ישיר 

בביה"כ של בית החולים איכילוב יש על לוח המודעות רשימה של כל בתי הכנסת באיזור עם זמני תפילות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2008 00:26 לינק ישיר 

היכן אוכל למצוא אשכולות בנושא התאמת התורה לחיים המודרניים או לתרבות משתנה בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2008 23:27 לינק ישיר 
החובט: שאלה בנוגע לפידיון הבן (חקירה מעניינת )

החובט: שאלה בנוגע לפידיון הבן (חקירה מעניינת )

בשעה טובה אני עושה פידיון הבן לבני בכורי שאלתי היא האם אני יכול לטעון לכהן שישלם את כספי התחזוקה של התינוק של כל אותו החודש מטרנה טיטולים ביגוד ועוד? ואם כן האם הכהן יכול לטעון לי שזה כמי שנשבר לו כדי דבש ומישהו שפך את היין ואסף את הדבש עם הכדים של היין שלא יכול לתבוע את כסף היין מבעל הדבש? אשמח לתגובות בנושא

השכן:

מזל טוב.

ואל תשפוך את הדבש עם התינוק!

;-)

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 09:41 לינק ישיר 

החובט:

מזל טוב להולדת הבן. אני מקוה שהשם לא מתאר אופי הפעולה, לפחות לא לגבי הבן החדש.

לענין החקירה שהעלית, בהנחה שהכהן אכן אחראי לתינוק עד שהוא נפדה (שהיא הנחה מוטעית), עדיין אין אפשרות לתבוע את הכהן. כי את מי בדיוק תתבע, הרי כל כהן יכול לדחות אותך לכהן אחר. וכיון שהחיוב לפדות את הילד הוא חובת האב ללא קשר לזכות הכהן, הרי אתה בכל מקרה חייב לפדות את הבן.

הנידון שהבאת אינו ענין לכאן כלל, כי שם לא היה חיוב להפסיד את היין בשביל הדבש, אבל פה חייבים לפרנס את הבן. אם אתה דוקא רוצה ללכת על כיוון כזה עדיף יותר הסוגיא בכתובות במי שזן בניו ובנותיו של השני שהגמרא אומרת שהניח מעותיו על קרן הצבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 18:50 לינק ישיר 

מיכה

הנה שניים שלי

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1814297  

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2094141

יש עוד במועדפים.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 19:02 לינק ישיר 

אבל אם בזמן שהכהן שואל הכסף או הילד ואני אומר הכסף הכהן יכול ליסוג ולא להסכים או שזה כמו בבכור עגל שירעה עד שישתאה? (הכל כמובן בתאוריה חלילה וחס אין כוונתי בכך רק סקרנותי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 21:03 לינק ישיר 

זה ברור שהילד אינו שייך בשום אופן לכהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 21:38 לינק ישיר 

אז למה אני פודה אותו? או יותר נכון ממי? אולי לאגודת הכהנים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 22:48 לינק ישיר 

אתה פודה אותו כי הבן שייך להקב"ה במובן שהקב"ה היה יכול להרוג את כל הבכורים במכת בכורות. לזכר הנס שרק בכורי המצרים נהרגו אנו "פודים" את הבכור שלנו ונותנים הכסף לכהנים. יש ספורנו שאומר שהבכור שייך להקב"ה עד שפודים אותו ואסור להשתמש בו, אבל זה דעת יחיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 21:25 לינק ישיר 

כאוטע

לא יחיד. יש גם בית יוסף שמביא מכל בו, שבכור שמת לפני שנפדה אין מתאבלים עליו, מפני שאינו בן משפחה. זה כמובן לא נפסק להלכה.
מהרי"ט אלגאזי עוסק בכך.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 22:41 לינק ישיר 

ymy33655:

עיין תורה שלמה גבי ער ואונן שדן בכל בו זה בארוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2008 00:21 לינק ישיר 

כתוב ביו"ד שהכהן שואל בשביל לחבב את המצווה ומוסיף אחד המפרשים שפודים אותו יש בזה בעצם גם הודיה קטנה לקב"ה כי מי שלא יולדת רגיל פטורה ועוד כי הקב"ה אמר כי לי כל בכור אם לא תפדה אותו תדע שהוא שלי תזהר. תודה כוטינג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2008 00:24 לינק ישיר 

ימי 33655 כל תינוק לפני שלושים יום נחשב לנפל ואין מתאבלים עליו רק לאחר שלושים נחשב לבר קיימא זה לאו דווקא לגבי בכורים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 58 59 60 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.