בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2008 16:39 לינק ישיר 

תנסה פה קעלעמער,
http://yutorah.org

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2008 22:05 לינק ישיר 

מישהו נתקל באמירה שיש לחלק בין דברי אגדה שבתלמוד לדברי אגדה שבמדרשים?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2008 22:30 לינק ישיר 

נדמה לי שנתקלתי בה בימים האחרונים פה בפורום בשם אחד הגאונים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2008 22:39 לינק ישיר 

מיכה

גם לי נדמה כך. לכן שאלתי. זה היה משהו בכתב נטוי. מי יחזיר לי את האבידה המזמזמת לי בראש כבר יומיים ומפריעה לי ללכת לישון?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2008 22:42 לינק ישיר 

מאיר,

לא נתקלתי, אבל יתכן שהיא עולה - או הועלתה - מדברי רמב"ן בויכוח על שלושת הספרים שבידינו. אמנם לא פירט רמב"ן דעתו על האגדות שבתלמוד, אולם מרוח הדברים נראה שהוא רואה הבדל עקרוני במעמדם של שני הספרים, התלמוד והמדרש.

מעניין שדברי רמב"ן 'עודכנו' בהתאם לצרכי השעה, על ידי החת"ס (או"ח, סימן טו), ללשון 'כל מה שלא נמצא להם בתלמודים ובמדרשים אין אנו מחוייבים לקבל כו'' (מהזכרון, לא במדוייק)..

רודולף 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 00:54 לינק ישיר 

ונשאל ממר רב האיי ז"ל מה הפרש בין ההגדה והמדרש הכתובין בתלמוד שאינן מצויין (צ"ל שאנו מוצאין כדלקמן) להסיר שבושן וההגדות הכתובות חוץ לתלמוד והשיב כלל זה שכל מה שנקבע בתלמוד מחוור הוא ממה שלא נקבע בו ואעפ"כ הגדה ומדרש אע"פ שכתובין בתלמוד אם לא יכוונו ואם ישתבשו אין לסמוך עליהם כי כללינו הוא אין סומכין על ההגדה אלא מה שקבוע בתלמוד שאנו מוצאין להסיר שבושן ולחזקן יש עלינו לעשות כי לולא שיש בו מדרש לא נקבע בתלמוד ומה שאין אנו מוצאין דרך לסלק שבושו נעשה כדברים שאין הלכה ומה שלא נקבע בתלמוד אין אנו צריכין לכל כך אלא מעיינין בו אם נכון הוא ויפה דורשין אותו ומלמדין אותו ואם לאו אין אנו משגיחין עליו.

ספר האשכול (אלבק) עמוד 158

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 11:56 לינק ישיר 

תודה רבה מאוד, כאוטע.

(זה באמת הופיע בפורום לאחרונה?)

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 18:06 לינק ישיר 

האם לא אלישיר הביא זאת באשכולו, עם רקע צהוב (שמהדהד מאז במוחו של מאיר ...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 21:13 לינק ישיר 

ברכות יחולו על ראשך, הלומד מכל האדם. אכן כתב צבוע נתחלף לי בכתב נטוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 14:53 לינק ישיר 
חיפוש מקור

מיימוני כתב כך באשכול הזה:http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1038512  

"יש להשוות זאת למעשה בקרובי ר' יוחנן, שנטלו ממנו עצה נגד אלמנה, וריש לקיש מנע מהם ליישם את העצה. וכשאמרו לו שר' יוחנן אמר להם שהדין אחרת, איים עליהם שיוציא להם "את ר' יוחנן מהאזנים". חזרו אצל ר' יוחנן, ואמר להם שאינו יכול לחלוק על ריש לקיש, שהוא "אנוש כערכי, אלופי ומיודעי".

ניסיתי לחפש את המעשה הנ"ל ולא מצאתי. אשמח אם מישהו יעזור לי בכך. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 14:58 לינק ישיר 

אופיר

קריביה דרבי יוחנן הוה להו איתת אבא דהוה קמפסדה מזוני אתו לקמיה דרבי יוחנן אמר להו איזילו ואמרו ליה לאבוכון דנייחד לה ארעא למזונה אתו לקמיה דריש לקיש אמר להו כל שכן שריבה לה מזונות אמרו ליה והא רבי יוחנן לא אמר הכי אמר להו זילו הבו לה ואי לא מפיקנא לכו רבי יוחנן מאונייכו אתו לקמיה דרבי יוחנן אמר להו מה אעשה שכנגדי חלוק עלי (כתובות נד ב ודומה לזה בפד ב)
[פשוט חיפשתי 'שכנגדי חלוק עלי']

-------
מאיר

תוקן על ידי - ymy33655 - 24/02/2008 14:59:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 20:29 לינק ישיר 
מצוין

תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 20:30 לינק ישיר 

שאלה בעלת נפק"מ הלכתית . (נא להתייחס ברצינות)

איזה סיבות יכולות לגרום לבן אדם לפנות את כיסיו מחפצים. (למשל, מפתחות, שטרות כסף או מטבעות, טישיו, פתקים שונים, ספר תהילים, עט, וכדומה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 21:35 לינק ישיר 

ערש"ק  ער"פ,- עריו"ט  וכד'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 21:45 לינק ישיר 

בדיקת חמץ

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 62 63 64 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.