|
|
| נשלח ב-20/3/2008 13:33 |
|
| |
היה כאן דיון על הספר החדש של שלמה זנד?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2008 19:06 |
|
| |
אברבנאלי: רש"י: בחודש אדר אין היונים יולדין ולדות, מהו המציאות?
אברבנאלי: רש"י: בחודש אדר אין היונים יולדין ולדות, מהו המציאות?
שלום,
ברש"י ב"ב פ, א ד"ה הלוקח פירות שובך:
...ודרך היונים לעשות שני ולדות בכל חדש, זכר ונקבה חוץ מחדש אדר שאין יולדין
האם יכול מישהוא להוודע אם זה נראה במציאות כהיום יום.
תודה רבה וחג פורים שמח,
אברבנאלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2008 08:32 |
|
| |
גגוני: עזרה בפירוש
גגוני: עזרה בפירוש
קבלתי ציטוט מספר הזוהר ומבקש עזרה בפירושו או הבנתו "כל חד, יחזור ביה לדרגה דיליה, דנישמתיה אחיזא מתמן"
תודה
הפירוש [תרגום מארמית]: כל אחד יחזור בו [ישוב?] לדרגה שלו, שנשמתו נאחזת [הגיעה?] משם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2008 10:12 |
|
| |
תודה ןחג פורים שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2008 16:31 |
|
| |
meirhalevi: צדקה תציל ממוות???
meirhalevi: צדקה תציל ממוות???
לאור פטירת הנגיד הרב ב"צ דונר ע"ה מלונדון רק יממה אחרי שחילק כ"כ הרבה צדקה בפורים.
מה עונים לההמון עם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2008 19:56 |
|
| |
והתניא האומר סלע זו לצדקה בשביל שיחיו בני ובשביל שאזכה בה לחיי העולם הבא הרי זה צדיק גמור לא קשיא כאן בישראל כאן באומות העולם (ראש השנה ד א)
רש"י: "כאן בישראל שלבו לשמים ואם מריעים לו אינו קורא לו תיגר אלא תולה בעוונו"
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2008 20:09 |
|
| |
meirhalevi:
כמו שאין אנו מבינים למה יש רשעים שזוכים בלוטו, כך אין אנו מבינים למה צדיקים מתים ללא עת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2008 21:12 |
|
| |
אולי הרשעים שאנו חושבים אותם לרשעים, אינם באמת רשעים?
ואולי הצדיקים שאנו חושבים אותם לצדיקים, אינם באמת צדיקים?
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 20:06 |
|
| |
| ממללא כתב: |  | האם פירוש רש"י על מסכת נזיר הוא אכן פירוש רש"י והאם מקובל ללמוד אותו כפירוש ראשוני כברוב מסכתות הש"ס ודלא כמסכת נדרים (שמעתי דעות סותרות בעניין, ואשמח להתייחסויות ומקורות).
|
|
אני חושב שאין חולק על כך שהוא אינו מרש"י, אם מהריב"ן ואם מאחר מתלמידיו. מקורות איני זוכר כרגע, אולי שם הגדולים לחיד"א. אם תרצה, אמצא. אני מניח שבמהדורות המבוארות (שטיינזלץ, שוטנשטיין, לובלין, מתיבתא) תמצא בהקדמה התייחסות לענין זה.
בישיבות נהגו ללמוד רא"ש ותוספות, ולא את המיוחס לרש"י. אם תלמד כמה סוגיות עם שני הפירושים, תעמוד בעצמך על ההבדלים, זה לא קשה. (אלא שאני לא מתיימר לומר שאם רש"י היה מפרש, זה היה דומה יותר לרא"ש ולתוספות).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 20:30 |
|
| |
מאיר
קראתי את הערך בויקיפדיה על אוריאל ד'אקוסטה, מרשים, אך ברור שהוא בנוי על מאמרו של יוסי גורביץ בהאייל הקורא. שקישור אליו מופיע בתחתית הערך.
המאמר של גורביץ הוא מגמתי לגמרי, כך שקשה לסמוך עליו. אך עוד לא בדקתי אם ישנם מקורות אחרים. תמיהה אחת אני מוכרח להעלות, האם ייתכן שבני קהילת אמסטרדם חידשו את החרם בגלל שהוא שיכנע שני נוצרים שלא להתגייר? וכי למה שירצו שנוצרים יתגיירו? זה גרם להם רק צרות. והלא לפי ההלכה יש לשכנע גרים שלא להתגייר. גם אם נימוקיו לא היו נכונים, והוא הוציא לחינם את דיבתם רעה, עדיין אין זו סיבה לחידוש החרם. נדמה לי שהסיפור במלואו עדיין לא סופר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:17 |
|
| |
ראה חומר רב בביוגרפיה החדשה "שפינוזה" של סטיבן נדלר הוצאת רסלינג.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 23:09 |
|
| |
ומשהו שאפשר למצוא ברשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 19:18 |
|
| |
יי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 19:57 |
|
| |
האבחנה בין טעות לשוגג ..האם קיימת?
אשמח לקבל התיחסות אם היתה אי פעם בעבר כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2008 00:16 |
|
| |
מכות ז: מח' אביי ורבא אומר מותר קרוב למזיד או לאונס
בגמ' במק"א (לא זוכר כרגע) יש הוה אמינא שאונס חמור משוגג, כלומר שאונס יתחייב מיתה
|
|
|
|
|