בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2008 20:33 לינק ישיר 

תשובתך המפורטת והמאלפת. הנה כמה מחשבות שלי בעקבות דבריך.

אני מאמינה שבני דתות אחרות יכולים לנהל שיחה רציונלית ולבבית בלי אג'נדה סודית ומתוך כבוד אמיתי, כמאמר המשורר "לטוב ולדעת יתחרון", ואפילו לא יתחרון אלא ירבו דעת ובינה. אבל כפי שאמרת, עם בני הכתות המסיונריות האלה אין הרבה סיכוי לשיחה כזו כי מאחורי כל חיוך ועניין מסתתרת כוונת גיור (לטובת המועמד ל"גיור" כמובן, כדי שנשמתו לא תגיע ר"ל לגהנום).

מסיון פנים יהודי גם אינו "כוס התה שלי", אבל איכשהו אני יותר סבלנית כלפיו מאשר כלפי אלה שרוצים להכרית את היהודים מן העולם (או בלשונם: להפוך אותם ל"פרפקטד ג'וז") בלשון רכה ובסבלנות אין קץ.
אגב, אשתו של אחד מהדוברים בפורום הזמינה פעם אותי ואת משפחתי לשבת. לא הייתה לי התנגדות עקרונית ואפילו נראה לי נחמד. אבל משקלטתי שה"בואו תעשו שבת" שלה היה מאד מגמתי סירבתי בנימוס אבל ברתיעה גדולה.

אין לי כוונה או עניין לנסות להראות למיסיונרים האלה שאנחנו יותר טובים. זה כלל לא העניין. יש דרכים רבות להגיע לקב"ה ודרכים רבות לחיות חיים של קדושה. גם דרכם היא לגיטימית. מה שאינו לגיטימי הוא הניסיון שלהם לגייס אנשים בדרכים כעורות מתוך המחנה שלנו.

ברור ששכנוע דתי אינו המניע העיקרי להמרת דת. גם לי יש סיפור דומה עם אסיר משוחרר. וזה מה שמקומם אותי – תופסים אנשים ברגעי החולשה שלהם: במצב של מחלה, אובדן, אסירות וכו' וממלאים להם את הראש. זה לא הגון בעיני. ומאידך, יש לי הערכה לאלה המבלים בבתי אסירים ובבתי חולים מספיק כדי לטפל באלה שהחברה הזניחה אותם.

אני מקבלת גם את הנזיפה העדינה שלך – אילו היינו דואגים מספיק לחלשים ולעזובים בחברתנו, הם לא היו נזקקים לאוזן הקשבת של ה"עדים" הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2008 03:29 לינק ישיר 

שחרית

<"אין לי כוונה או עניין לנסות להראות למיסיונרים האלה שאנחנו יותר טובים">

לא הובנתי כראוי, כוונתי לא היתה לנסות להראות למיסיונרים האלה שאנחנו יותר טובים, אלא להראות למי שמושפע ע"י המסיונרים שאת יותר טובה.

<"יש דרכים רבות להגיע לקב"ה ודרכים רבות לחיות חיים של קדושה. גם דרכם היא לגיטימית">

עבורם.

<"מה שאינו לגיטימי הוא הניסיון שלהם לגייס אנשים בדרכים כעורות מתוך המחנה שלנו">

למה?

הם חושבים שהם עושים לנו טובה!

<"ברור ששכנוע דתי אינו המניע העיקרי להמרת דת גם לי יש סיפור דומה עם אסיר משוחרר. וזה מה שמקומם אותי">

למה שיקומם אותך,אם הם תופסים אנשים ברגעי החולשה שלהם: במצב של מחלה, אובדן, אסירות וכו' וממלאים להם את הראש", הם עשו מחקר שווקים וגילו  שזהו הזמן המתאים  ביותר.

מתי רצית שהם יעשו זאת, כשהאדם בחופשה על חוף הים?

אני מקבלת גם את הנזיפה העדינה שלך – אילו היינו דואגים מספיק לחלשים ולעזובים בחברתנו, הם לא היו נזקקים לאוזן הקשבת של ה"עדים" הללו.

מה מכאן?

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2008 15:06 לינק ישיר 

ברור שהם סבורים שהם עושים לנו טובה. אחרת לא היה כל כך לא פשוט לנפנף אותם.

והנה מה שקיבלתי בתיבה הפרטית:

<"יש לי הערכה לאלה המבלים בבתי אסירים ובבתי חולים מספיק כדי לטפל באלה שהחברה הזניחה אותם">

בעוד דקה אני בדרכי [כאן בא שם של מוסד] להוציא לרחוב דיירים שלא ראו את הרחוב זה שנים, והיא הסיבה שאני ממעט בכתיבה.

גיליתי שאף ש[המוסד] כאן זוכה לפרסים, ישנם שם דיירים (ללא משפחות וללא מטפלים) שלאיש לא איכפת  מהם,
והחלטתי לעשות, איך שהוא נכנסתי לאגף הטיפולי המאוכלס בסנילים, בתחילה היה לי קשה להסתגל למה שראיתי שם,
אבל איך שהוא עם סיוע מהארגון התגברתי.

כשאני שומע "אתה עושה מצווה גדולה",ואני מגיב: אני לא עושה את זה בשביל מצוות אלא בשביל אנשים, הם בהלם, וכשהם שואלים אותי למה אתה אומר כן? אני עונה להם: אם הייתי מחכה עד שאעשה עבור מצוות,  הייתי עושה בדיוק כפי שאתה עושה: אומר לאחרים שהם עושים מצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2008 11:37 לינק ישיר 

האיסור של חלב עם דגים מתי נכתב לראשונה?
לפי מה שאני יודע זה רבינו בחיי מטעם רפואה..
קשה לי הרי אסור לגזור גזירה על הציבור אחרי חתימת התלמוד.. אלא אם נאמר שפה זה לא גזירה אלא מטעמים רפואיים כמו שהיום יש פסק שאסור לעשן מטעם בריאות.. א"כ מה בעיה היום לברר אם אכן זה בריא או לא ואם יוברר שאין בעיה יהיה מותר.. אלא חייבים להגיד שזה כבר נהיה מנהג וא"כ לא ניתן לשנות?
אשמח אם מישהו יסביר לי איפה לראשונה נכנס עניין המנהג שצריך לשמור גם אם אין לזה בעיה בהלכה... ומה הכללים של איזה מנהג יש חובה לשמור ואיזה מנהג לא...?

עוד דבר: מי קבע שלא גוזרים על הציבור אחרי חתימת התלמוד? ואיך אפשר לקבוע כזה דבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 18:31 לינק ישיר 

אור הרעיון
מאיפה הרעיון המשונה הזה שאסור לאכול חלב עם דגים?

נדמה לי שמשהו השתבש ברעיון הזה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 03:55 לינק ישיר 

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 13/05/2008 13:36:22

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 13/05/2008 13:40:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 04:00 לינק ישיר 

<"אשמח אם מישהו יסביר לי איפה לראשונה נכנס עניין המנהג שצריך לשמור גם אם אין לזה בעיה בהלכה... ומה הכללים של איזה מנהג יש חובה לשמור ואיזה מנהג לא...?">

גם בשאלה זו כבר עסקו רבים, ראה בסוף ספרו של הרב ישראל שציפאנסקי: התקנות ישראל ח"ד עמודים ע-עה, ישנו קונטרס "המנהגים בישראל" ובו תמצא תשובה לשאלתך.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 09/05/2008 4:03:20

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 13/05/2008 13:38:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 14:22 לינק ישיר 

תודה נישטאיך..
רק לא הבנתי למה אם המחבר גדל בין הרופאים ולא מצא בעיה היה לו חשש בגלל הב"י לנהוג אחרת... הרי מדובר בעניין רפואי..
אגב אם זכרוני אינו מטעה אותי יש כלל בגמרא שפסק שתלמיד חכם פוסק לאחרים הוא חייב גם הוא לנהוג ככה.. ידוע לך על כך...

ירוחמ לא הבנתי מה אתה רוצה לומר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2008 23:18 לינק ישיר 

מה ההגיון בלספור את העומר בשנת השמיטה? האם ההלכה אמורה להיות וירטואלית ומנותקת מהמציאות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 04:37 לינק ישיר 

עניתי לך באשכול אלא שביקשתי ממנהל האתר שימחוק את הודעות אליך עד  שאלמד איך לצרף קבצים, לפניך הודעתי ללא הסריקות.

אורהרעיון

<"האיסור של חלב עם דגים מתי נכתב לראשונה? לפי מה שאני יודע זה רבינו בחיי מטעם רפואה..">

ראה סריקות מצורפות מספר שמירת הגוף והנפש סימן ב הערות א ו-ב.

<"קשה לי: הרי אסור לגזור גזירה על הציבור אחרי חתימת התלמוד.. אלא אם נאמר שפה זה לא גזירה אלא מטעמים רפואיים כמו שהיום יש פסק שאסור לעשן מטעם בריאות.. א"כ מה בעיה היום לברר אם אכן זה בריא או לא ואם יוברר שאין בעיה יהיה מותר.. אלא חייבים להגיד שזה כבר נהיה מנהג וא"כ לא ניתן לשנות?">

השאלה אינה בשאלת אכילת דגים וחלב, מפני  שרבים הם המתירים אכילת  דגים וחלב, (ראה הערה א שבסריקה) השאלה תהיה באותן המקומות שמפורש בהם שהם נאסרו  בגזירה מחמת סכנה, והשאלה תהיה: האם יש לקיים את האיסור באם התברר שמבחינה מדעית אין כל סכנה או שמעולם אף לא היתה, בשאלה זו כבר עסק בארוכה פרופ' נריה גוטל בספרו "השתנות הטבעים בהלכה".

<"אשמח אם מישהו יסביר לי איפה לראשונה נכנס עניין המנהג שצריך לשמור גם אם אין לזה בעיה בהלכה... ומה הכללים של איזה מנהג יש חובה לשמור ואיזה מנהג לא...?">

גם בשאלה זו כבר עסקו רבים, ראה בסוף ספרו של הרב ישראל שציפאנסקי: התקנות ישראל ח"ד עמודים ע-עה, ישנו קונטרס "המנהגים בישראל" ובו תמצא תשובה לשאלתך.

<"עוד דבר: מי קבע שלא גוזרים על הציבור אחרי חתימת התלמוד? ".

לפניך מתוך האנציקלופדיה תלמודית כרך ה, [גזרה] טור תקמ:

"כל דבר שלא גזרו רבותינו הראשונים אין אנו גוזרים, אפילו דבר שיש לחוש לו יותר אין אנו חוששים, ואין גוזרים אלא מה שגזרו אנשי כנסת הגדולה ובתי דינים גדולים163. ואין לנו לגזור גזרות מדעתנו אחר דורות הגאונים164. ויש שכתבו שגם הגאונים לא יכלו לחדש גזרה אחר חתימת התלמוד165. ואפילו דבר שהוזכר בתלמוד להיתר מחמת טעם ידוע, ועכשיו נתבטל הטעם, ויש מקום לגזור בו איסור, מכל מקום כיון שלא גזרו בזמן התלמוד שוב אין לנו לגזור166. ואפילו בדבר שכבר גזרו חכמי התלמוד, אין לנו להוסיף על גזרות של דבריהם, כגון אם הם לא גזרו איסור אלא לכתחילה, אין לנו להוסיף ולגזור אף בדיעבד167".

163. תשובת רב שר שלום גאון בתשוה"ג חמדה גנוזה סי' עז.

164. מ"מ חמץ ומצה פ"ה ה"כ.

165. רא"ש שבת פ"ב סי' כ.

166. מג"א סי' שא ס"ק נח, ע"פ הב"י או"ח סו"ס יג.

167 שו"ת הריב"ש סי' רמא. ועי' פר"ח או"ח סי' תנג ויו"ד סי' נה ס"ק טז וסי' פז ס"ק ז, ועי' פרי תואר שם ס"ק ט שבדבר שנאסר משום מראית עין אינו בכלל גזרות שאם אינו נזכר בש"ס אין אנו גוזרים, וע"ע חשד ומראית עין, כרך יז: מראית העין. ועי' הריט"א בכורות פ"ה סוף אות מא ושד"ח כללים מערכת ג אות יא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 23:17 לינק ישיר 

אבצן400 שאל:

רבנו תם
יש מסורת שרבנו תם היה לומד כשלפניו ערימת דינרי זהב
האם ידוע היכן זה מוזכר ומה הסיבה לכך?
בתודה מראש

(הועבר מאשכול שבוטל לפי תקנות הפורום).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 23:59 לינק ישיר 

לא רבינו תם, אלא מהרי"ל.

איני יודע את המקור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2008 00:00 לינק ישיר 

והסיבה היא משהו כמו המחשה ל"טוב לי תורת פיך".

אני לא רק לא יודע את המקור, אלא גם איני סומך על זכרוני. אולי לא היה זה מהרי"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2008 03:29 לינק ישיר 

<"הסיבה היא משהו כמו המחשה ל"טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף">

ויש אומרים ש"טוב לי תורת פיך כשיש לי אלפי זהב וכסף".

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2008 16:58 לינק ישיר 

קיבלתי באישי, אין לי מושג מדוע השולח לא הכניס זאת בעצמו, אפשר משום צניעות שיש בו

שמעידין על ר"ת כשהיה רוצה ללמוד תמצית מהלכה חמורה היה נותן לפניו תל של זהובים לשמוח בהן ונתרחב לבו ולמד בכח. ליקוטי מהרי"ל מובא בבעלי התוספות אורבך עמוד 63 הערה 26.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 72 73 74 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.