|
|
| נשלח ב-12/6/2008 22:45 |
|
| |
הנסיון להרויח כסף, אני כותב רק את דעתי, יש כנראה גם דעות אחרות.
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 10:14 |
|
| |
האם תינוק שנולד מהול חייב בהקזת דם כדי שתתקיים לגביו הברית?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 10:54 |
|
| |
כן
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 12:59 |
|
| |
דר_הלפרין: מי היה ר' שלמה זלמן נעטטער? 7/11/2005
נשאלתי
מי הוא ר' שלמה זלמן נעטטער
שהוציא לאור את המקראות הגדולות על התורה?
האם ר' של"ז נעטטער מירושלים הוא ר' ש"ז נעטטער מווין?
מה ידוע לנו על אישיותו ועל קורות חייו?
**
קבלתי שתי תגובות באישי:
תגובה 1.
עד כמה שזכור לי זה אותו אחד
במקראות גדולות שלו הדפיס פירושו "פירוש על אבן עזרא" - פירוש מעולה.
וב"המאור" עדיין מציבים את ה"פירוש" המפוקפק אבי עזר.
בנו חיבר ספר בשם "שלוים מן הים" ובסופו שירים מאביו. אם יש לך אוצר החכמה תוכל כנראה להיוודע שם לעוד פרטים.
תגובה 2.
אכן מדובר באותו אדם. הו"ל עוד ספרים, כמו סידור דרך החיים ה'מקראות גדולות' שלו נחשב - בצדק - למהדורה היפה ביותר של החומש, עד להוצאות החדשות בשנים האחרונות (ולדעתי הוא יפה אף מהם...).
האם למי מהגולשים יש נתונים ומקורות נוספים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 03:45 |
|
| |
מיימוני
<ואמנם הדברים צריכים בירור, שכן יש להבדיל בין התנהגות של כאילו עבודה זרה, כגון המשתחוה לפסל וליבו לשמים, לבין מי שמשתחוה מפני שמאמין שיש בדבר תועלת, שהפסל או הרוח שבפסל יכול לפעול משהו לטוב או לרע. ואיזה מאלו נאסר, או כולם?>
"ואזהרה של עבודות אלו וכיוצא בהן הוא מה שכתוב ולא תעבדם, במה דברים אמורים בשאר עבודות חוץ ממשתחוה וזובח ומקטיר ומנסך אבל העובד באחת מעבודות אלו לאחד מכל מיני עבודת כוכבים חייב ואע"פ שאין דרך עבודתו בכך, כיצד הרי שניסך לפעור או שזבח למרקוליס חייב שנאמר זובח לאלהים יחרם בלתי לה' לבדו, זביחה בכלל עבודה היתה ולמה יצאת לומר לך מה זביחה מיוחדת שעובדין בה לשם וחייב הזובח לאל אחר סקילה עליה בין היתה דרך עבודתו בזביחה או אינה בזביחה, אף כל עבודה שהיא מיוחדת לשם אם עבד בה לאל אחר בין שהיתה דרך עבודתו בכך בין שאינה בכך חייב עליה, לכך נאמר לא תשתחוה לאל אחר לחייב על ההשתחויה אפילו אין דרך עבודתו בכך והוא הדין למקטר ומנסך, וזורק ומנסך אחד הוא". (רמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק ג הלכה ג).
"העובד עבודת כוכבים מאהבה כגון שחשק בצורה זו מפני מלאכתה שהיתה נאה ביותר, או שעבדה ב מיראתו לה שמא תריע לו כמו שהן מדמים עובדיה שהיא מטיבה ומריעה, אם קבלה עליו באלוה חייב סקילה ואם עבדה דרך עבודתה או באחת מארבע עבודות מאהבה או מיראה פטור, המגפף עבודת כוכבים והמנשק לה והמכבד והמרבץ לפניה והמרחיץ לה והסך והמלביש והמנעיל וכל כיוצא בדברי כבוד האלו עובר בלא תעשה שנאמר ולא תעבדם ודברים אלו בכלל עבודה הן, ואף על פי כן אינו לוקה על אחת מהן לפי שאינן בפירוש, ואם היתה דרך עבודתה באחד מכל הדברים האלו ועשהו לעבדה חייב.
השגת הראב"ד:
ואם עבדה דרך עבודתה או באחת מארבע עבודות מאהבה פטור. א"א דומה שהוא השמיט מכאן מיראה ובגמרא הולכין יחד מאהבה ומיראה ואנו מפרשין מאהבת אדם ומיראת אדם ולא מאהבת עבודת כוכבים ולא מיראתה". (רמב"ם הלכות עבודת כוכבים פרק ג הלכה ו).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 07:07 |
|
| |
בור_סוד שאל:
ר' חיים ויטאל, על ר' ישראל נאגרה- יחוד עם א"א
דיפדפתי בספר החזיונות של הרב חיים ויטאל
באמצע העילול אני רואה שר' חיים ויטאל מאשים את הרב ישראל נאגרה (מחבר הפיוט קה ריבון)
ששכב עם אשת איש
ומוסיף , שעבר על עוד כמה עבירות חמורות.
זה חדש אצלי מעולם לא שמעתי על זה.
מישהו מהחברים דכאן שמע על זה חוץ מהמקור של הספר הנ"ל?
אין בידי סורק לבעלי הסורק והספר אם אפשר לעלות סריקה בבקשה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 07:14 |
|
| |
איני יודע אם הטענה הזו משקפת נתון היסטורי.
ספר החזיונות מכיל דברים מוזרים רבים, כפי שניתן לראות באשכול מיוחד שהוקדש לו.
עם זאת, למרות שהספר מכיל אירועים משונים ביותר (הליכה לשייך כדי שידבר עבור המחבר עם רוחות ושדים, לדוגמא), הוא מתעד לכאורה דברים שהרח"ו האמין שהם נכונים.
יתכן שהתשובה לשאלתך היא שהרח"ו האמין שזה נכון לגבי הר"י נג'ארה, אך אמונתו זו היתה מוטעית. כלומר, הרח"ו כתב לפי מה שהאמין אבל כמו בדברים אחרים, גם כאן הוא טעה.
זה מעורר את השאלה כיצד טעה. באשכול ההוא הראיתי כי ניכרת אצל הרח"ו נטיה חזקה להאדיר את ערך עצמו לעומת המציאות שעמדה במצב הפוך לכך, כאשר רק פשוטי עם המאמינים באמונות טפלות נגררו אחריו. אמנם גישה כזו מעוררת תמהון כיון שאנו רגילים לראות את הרח"ו בתור "אדם גדול".
(מיימוני)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 08:40 |
|
| |
מימוני
יש לזכור עוד נתון
שר' חיים ויטאל כתב דברים שאחרים פחדו לכתוב.
וההליכה לשייך לא מראה על מוזרות אלא על פתיחות לטעמי,,
לכן היתה שאלתי באם יש עוד מקור חוץ מהספר הנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 09:17 |
|
| |
מדומני שרח"ו נסמך ע"י ר' יוסף קארו שהיה מהסמוכים של מהר"י בירב, אז נא לא לזלזל בקלות.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 19/06/2008 9:16:49
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 14:57 |
|
| |
<וההליכה לשייך לא מראה על מוזרות אלא על פתיחות לטעמי>
מזכרוני:
פרופ' דוד תמר כתב על כך.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA
"הרצון העז לברר את שורש נשמתו ומעלתו הביאה אותו בין השאר להסתמך על חוויות מיסטיות של נשים, דבר שלרוב לא היה מקובל בחברה ובזמן שבה חי רח"ו. לעתים אף הרחיק לכת ונועץ במיסטיקנים מוסלמים ובפרקטיקות מאגיות שונות ומשונות כגון חוזי עתידות, ראיית עתידות בעזרת טיפות שמן ומים, העלאת מלאכים ושדים, ועוד. תופעה נוספת שמתוארת בספר היא תופעת הדיבוק או "רוח רעה" בלשון אותה תקופה".
חוזה או הוזה
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=988405
תוקן על ידי נישטאיך ב- 19/06/2008 15:35:28
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 21:32 |
|
| |
כתיב (על ימות המשיח) "ביום ההוא לא תבושי מכל עלילותיך אשר פשעת בי" ורמינהו "למען תזכרי ובושת ולא יהיה לך עוד פתחון פה מפני כלימתך"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 15:23 |
|
| |
החפרפרת007: מכילתא לויקרא של הופמן?
האם מישהו מכיר מדרש הלכה מבית מדרשו של רבי ישמעאל לספר ויקרא?
שמעתי שיש - מכילתא לויקרא של הופמן - אך לא הצלחתי למצוא.
האמנם יש כזה דבר??
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 15:35 |
|
| |
החפרפרת007: "ושמונים פילגשים, אלו שמונים פרשיות שבתורת כהנים"
חברי הפורום המלומדים שלום,
"ושמונים פילגשים, אלו שמונים פרשיות שבתורת כהנים"
בספרא שלפנינו יש 9 דיבורים שכל דיבור נחלק לפרשיות (ואח"כ לפרקים).
אלא שלפנינו היום יש יותר מ-80 פרשיות.
כיצד זה קרה??
פעם שמעתי הסבר חלקי, שהפרשיות מהקללות לא נחשבות וכנראה עוד פרשיות אבל אני לא זוכרת מקור. האם יש הסבר מלא לכך?  תודה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 08:33 |
|
| |
iosy9: דרכי הגויים
אני עכשיו סיימתי כיתה ח'.
קודם כל בבית הספר אסור:
ללכת עם קרוקס, ג'ינס, כיפה קטנה, אסור להביא לבי"ס פאלפונים, ולא כל מיני MPים וכו וכו..
היש עניים באמת שקרוקס וג'ינס משפיעים על האדם???
האם העניינים מתחילים להדרדר באמת כך??
כיפה קטנה אני מבין שזו הלכה שיראו מכל צדדיה, אבל האם צריך באמת רוב ראש???
האם פלאפונים באמת מוציאים בנאדם מריכוז???
האם יש להלכה צידוד בצד כלשהוא???
אשמח לקבל תשובה.....
השכן:
"כיפה קטנה אני מבין שזו הלכה שיראו מכל צדדיה, אבל האם צריך באמת רוב ראש??? "
הלכה? כיפה? מאיפה זה הגיע?
מיימוני:
יוסי היקר
אני שמח שצעיר בגילך מתעניין בשאלות פילוסופיות רציניות ומגיע לפורום שלנו.
אתה גם מאתגר אותנו בשאלות חשובות מאד, וצריך לבאר את היסודות שלהן שנוגעים בנושאים חשובים ועמוקים.
אבל יש גם כללים לכתיבה בפורום.
ראשית, לחץ על הלינק הזה וקרא מה שכתוב בו. יש בו הוראות כיצד כותבים בפורום.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1927226
שם תגלה שאין לפתוח יותר מאשכול אחד לשבוע, וגם זה רק לאחר קבלת אישור.
(נכון שצריך לחכות שבוע לפני שפותחים עוד נושא, אבל השבוע עובר בסוף).
שנית, גם לאשכול הנוכחי לא קיבלת עדיין אישור.
אנא כתוב לי באישי אם תרצה לדון בנושא שלך, ובינתים האשכול הזה סגור. ואנא, מתוך הערכה כנה לשאלות החשובות שלך, אנא אל תפתח בינתים אשכולות חדשים. אם יש לך שאלות, הפנה אותן אלי באישי וננסה למצוא סדר לפרסם אותן.
בהצלחה!
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 01:53 |
|
| |
קלויזמן: שנאת ע"ה לת"ח. מרגשי נחיתות או אשמה? או שהיא שנאה לשמה
השנאה המוגדרת בחז"ל כשנאת ע"ה לת"ח האם מקורה הוא ברגשי נחיתות כלפי העוסק בתורה שחכמתו מתווספת ודעתו משביחה והליכותיו מתעדנות. או ברגשי אשמה שחש ע"ה שלא השכיל לנצל את זמנו כיאות?
או שהיא שנאה לשם שנאה אם שייך דבר כזה?
|
|
|
|
|