|
|
| נשלח ב-21/7/2008 15:50 |
|
| |
שכני הטוב
הגבעטרון, היא אכן להקת זמר טובה מאד, ושיריה הם מהיפים, משירי ארץ ישראל היפה, אבל היא עדיין לא סוף פסוק בעברית.
פזמונים ושירים , מושרים לעיתים בכוונה בשגיאות, כי כך הקהל מכיר את השיר.
לב זה- לשון זכר, וא אפשר להגיד בעברית לב- חמדה- רק חמד.
וגם עלם הוא חמודות או חמוד, ולא חמדה.
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 12:41 |
|
| |
דברינעם: עזרה בלימוד - תרגום לעברית
שלום לכולם,
אני בחור חילוני שמתעניין בדת ובמסורת ישראל. בזמן האחרון התחלתי ללמוד בצורה קצת יותר רצינית את התלמוד. מצאתי הרבה חומר באינטרנט אבל אני נתקע בקטע של הארמית, שאותה אני לא מבין, ושל כתב רש"י, שאותו אני מבין אבל מתקשה לקרוא בגלל האותיות.
שאלתי: האם יש אתר שמציג את הטקסטים המקוריים יחד עם תרגום לעברית?
בתודה מראש
____
ירוחםשמ:
תנסה http://chavruta.moreshet.co.il/
http://hadafhayomi.co.il/index.php?from_chk=1&mti=1216803699
_____
עממי:
לעניות דעתי למרות שאני גם כמוך (חילוני) קורא מספרים על הגמרא ידיעות אחרונות וכדומה
לעניות דעתי נפתחו כאן דיונים האם כדאי ללמוד גמרא או מספיק ללמוד את הרמב"ם
השאלה מהו אותו הצורך ללמוד את מסורת ישראל? למה רש"י,ולאו דווקא מהמרב"ם
אני הייתי מציע לך להתחיל ללמוד מהתנ"ך לעבור למורה נבוכים לרמב"ם (עם ספרי עזר),ו אחר כך למשנה תורה
וביחד משנה תורה לרמב"ם (שאני עדיין לא התחלתי) ללמוד גמרא.
תקנו אותי אם אני טועה....
במחשבה שניה ושלישית ורביעית
הייתי מציע לך על לימודים אקדמאים, אתה יכול לעשות את זה באונברסיטה הפתוחה בזמנך החופשי קורס קורס.
_____
mdabraham:
האם ניסית להשתמש בספרים של שטיינזלץ? הוא מתרגם את התלמוד לעברית על סדר הדפים.
באופן כללי, קשה להיכנס לנושאים אלו בלי שיעור או חברותא (=ללמוד עם מישהו שכבר מתמצא).
זה תלוי במיקום שלך, ובזמנים שתוכל להקדיש כמובן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 16:17 |
|
| |
לירוחםשמ, ו-mdabraham,
תודה על הטיפים. אבדוק את כולם.
לעממי: חשבתי לנסות את המקור, כדי לדעת במה מדובר. בסך הכל, זה לא כל כך קשה כמו שעושים מזה. הדברים ברובם הגיוניים ומנומקים. רק צריך להבין מה כתוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 00:51 |
|
| |
חז"ל שיבחו את מי שחושדין בו ואין בו, וכן מצינו את משה וירמיהו שנחשדו, איך זה מסתדר עם מאמר חז"ל שמי שנחשד בדבר אף על פי שאין בו כולו יש בו מקצתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 15:10 |
|
| |
מיכה.
ראשישיבה, נזף בבחור. ואמר לו מספרים עליך כך וכך. רבי אני נשבע שאין אמת בדבר, צעק בבכי!
פושע שכמותך, שגם אמת זה יהיה? אתה לא מתבייש?
כך עובדת השיטה כנראה.
|
|
| נשלח ב-26/7/2008 22:16 |
|
| |
היוכל מישהו להמליץ לי על ספר קל ומובן ללימוד לוגיקה (בעברית)?
[ מבוא-לתורת-ההגיון של ברגמן הוא לא קל, ואפי' העברית שלו ארכאית מאד. מה גם שהתרשמותי היא שהוא גולש הרבה לכל מיני נושאים, קשורים יותר וקשורים פחות. ]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 08:22 |
|
| |
מרחביה
היכנס נא לכל ספריה אקדמית והסתכל במדף של ספרי לימוד ללוגיקה ובחר את הקל בעיניך.
יש בלוגיקה כמה רמות. הרמה שבה לומדים להשתמש בכללים של היסק ולתרגם משפה מדוברת לסימנים לוגיים, והרמה שבה דנים על הנחות היסוד של הלוגיקה וכן עוסקים בלוגיקות מתקדמות יותר כגון לוגיקה מודאלית (של הכרחים).
כמדומה שבעבר היה ספר של קופי שתורגם לעברית, והוא נוח למדי. אבל הטוב ביותר הוא להתרשם במו עיניך ותוכל גם להתייעץ עם הספרן או עם תלמידים במחלקה לפילוסופיה או מתמטיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 09:56 |
|
| |
היכן ניתן לקרוא בצורה מסודרת על מספר השנים שעמד בית שני?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 10:06 |
|
| |
פסיכולוגיה יהודית (מאת jank10)
קראתי באיזה מקום לגבי מאמר חז"ל "איזה הוא עשיר השמח בחלקו" בשם האדמו"ר הזקן שאין הכוונה לגבי רוחניות שם אסור להיות שמח בחלקו, קודם כל אשמח לדעת היכן זה מובא? ואשמח גם לקבל ציטוט, אבל השאלה שלי היא, האם אימרה של "יש לו מנה רוצה מאתים" לא תופס גם ברוחניות? הרי בסופו של דבר כל רדיפה אחרי הישגיות יוצר לחצים ואכזבות אז מה יעזור שאהיה שמח בחלקי בכל מה שנוגע לחומריות בלבד...?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 14:49 |
|
| |
מישהו יודע היכן אפשר להשיג את "חקרי זמנים" של ר' אלתר הילביץ? ניסיתי במאה שערים ולא ממש מצאתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 15:18 |
|
| |
אולי באותה הזדמנות פשר גקם לתרץ את הגמרא האומרת- אין אדם מת וחצי תאוותו בידו,
הרי אם מי שיש לו מנה רוצה מאתים,
הרי אם כך יש לאדם חצי תאוותו??
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 17:50 |
|
| |
תורה תמימה הערות קהלת פרק א הערה סב:
לא נתבאר לי הלשון הזה, דהא לפי משמעות הענין הול"ל אין אדם יוצא מן העולם וכל תאותו בידו, אבל חצי תאותו הלא יש לו. ואולי הכונה מוסבת לענין אחר, והוא ע"ד הכתוב בתהלים מ"ט כי לא במותו יקח הכל, וכן ועזבו לאחרים חילם, וכדומה, ועיקר החידוש כאן שאין אדם לוקח בידו כל מה שרכש לו בעולמו, ושיעור המאמר - אין אדם מת ולוקח בידו את חצי תאותו, ומפרש למה קרא לטובו ורכושו חצי תאותו ולא כל תאותו, משום דמטבע האדם שלא ידע שבעה, יש לו מנה מבקש מאתים וכו':
ואולי הכוונה שרוצה עוד מאתיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 02:15 |
|
| |
אכן, וידועה טענה זו בשם 'חקירת טלז'
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 15:25 |
|
| |
איפה יש את הספרים החיצונים ברשת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 11:01 |
|
| |
בעל
איזו גישה אתה רוצה לקרוא? את החזלי"ת יש בסדר עולם ובגמרא. את המחקרית יש במאור עיניים, במאמרים רבים, ביניהם של ד"ר מרדכי ברויאר, מגדים יד של ד"ר חפץ ובכמה אשכולות בעצכח.
מורה
ספרים חיצוניים באתר דעת
http://www.daat.ac.il/daat/hasfarim/hasfarim.htm
|
|
|