בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2008 21:45 לינק ישיר 

קונילמל

אכן לא שמתי לב שכבר בתנ"ך הצומות נקראו ע"ש התאריך.

עכ"פ שאלתי היא הן ביחס לצום גדליה ותענית אסתר, וקושייה זו אכן יישבת, והן ביחס לחגים (יש פסח ופורים, אבל אין ט"ו בניסן וט"ו באדר), וקושייא זו לא יישבת.

עכשיו אני חושב, שאולי לא רוצים להזכיר את האבל בשמו, לפיכך מציינים אותו בשם טכני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 05:50 לינק ישיר 

עמית_חן: מה הוא המינימום הנדרש בכדי שהגט יהיה כשר? 2/11/2007

במקרה שישנו זוג שהאשה רוצה להתגרש והגבר קצת הפכפך בדעותיו, לפעמים מסכים ולפעמים אומר שלא יכול לחתום וכו',

מה הוא המינימום הנדרש בכדי שהגט יהיה כשר?

האם אפשר רק להחתים אותו על מסמך?

האם אפשר שרק יסכים שמישהו שיכתוב בשבילו?

מה המינימום הקל ביותר לגט כשר?

chouteng:

יש אפשרות להביא ב' עדים ושהוא ימנה שליח שיכתוב הגט בשבילו. הבעיה היא שהוא יכול לבטל את השליחות.

מה שעושים בדרך כלל במקרים כאלה הוא להכין את כל התשתית לנתינת הגט, היינו הסכם, ב"ד וכדומה.

ואז מוצאים מישהו שניגש לבעל ומשכנע אותו לתת גט, לפעמים עם מתן שכרה בצדה, וברגע שהוא מסכים מביאים ב"ד וגומרים את הסיפור.

עמית_חן:

ואם ישנם ב' עדים שמעידים שהוא ביקש שבית הדין יכתוב גט ויתן לאשה,

האם זה מספיק בכדי שבית הדין יכתוב גט ויתן לאשה וברגע שזה מגיע אליה היא מגורשת?

chouteng:

תלך לב"ד ותשאל והם יגידו לך מה לעשות. באופן עקרוני אפשר ללכת לב"ד אם שנים מעידים שהוא מינה מישהו לתת גט. באופן מעשי ב"ד מהססים מאד לתת גט במקרה כזה, כי אם הבעל לא רוצה לגרש הוא תמיד יכול לטעון אח"כ שהוא מבטל את השליחים, וזה יכול לגרום לאין ספור בעיות. בתרחיש שכתבתי לך למעלה מונעים את זה ע"י שכותבים ומוסרים את הגט מיד אחרי שהוא נתן את ההסכמה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2008 22:52 לינק ישיר 

oneJew: האם יש לבחור כמוני סיבה להיפגש עם משודכות חרדיות?

שלום לכם.
ראשית אציג את עצמי: נולדתי והתחנכתי למשפחה חרדית רבנית, אך עם הזמן התרופפה אמונתי בדת כך שלמעשה היום אני נוטה לחשוב כי יתכן  שהאמונה הדתית שאליה התחנכתי כ"אמת מוחלטת" היא פרי יצירה אנושית. כיום אני משלב לימודים בישיבה עם לימודים אקדמיים, כאשר קיום המצוות שלי הוא רופף ו"חפיף"
כיוון שהגיע עת דודים אז מנסים לשדך ולהפגיש ביני לבין בחורות חרדיות.
האם לדעתכם יש לי סיכוי לחיים משותפים עם בחורה חרדית "מודרנית"\"פתוחה" (או שאר כינויים לחרדייה לייט)
אשמח לקרוא את תגובתכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2008 06:51 לינק ישיר 

oneJew: האם יש לבחור כמוני סיבה להיפגש עם משודכות חרדיות?

האם לדעתכם יש לי סיכוי לחיים משותפים עם בחורה חרדית "מודרנית"\"פתוחה" (או שאר כינויים לחרדייה לייט)
אשמח לקרוא את תגובתכם.

לא אם אינך יודע את ההבדל בין " להיפגש" ו"לחיות" .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2008 19:34 לינק ישיר 

נכתב בחול

למה לא? אולי תגלה שגם היא רק נקראת חרדית כמוך, אם היא שוה שוה לנסות. מה תפסיד? 

ככלל- כשאין מה להפסיד,  אפשר רק להרויח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2008 23:40 לינק ישיר 

ירוחם

אתה שואל אותו מה הוא יפסיד?
הוא יצטרך להיכנס להליך של גירושין, מול האישה, מול הוריה, מול משפחתו.
וכל זה מתוך הנחה שאין ילדים, אם יש אתה כבר נכנס לבעיות משפטיות, מזונות וכו'
כדי לדעת אם היא חרדית כמוהו הבחור צריך לצאת איתה עשרות פעמים ולגשש לאט, ודבר זה יכול להיות לא מקובל על הוריו.

ככלל- זה פלונטר שאי אפשר לפוטרו בשתי שורות וב"מה תפסיד".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 01:10 לינק ישיר 

שיח ושיג

גלשת רחוק, אני המלצתי רק על שיח ושיג או שיג ושיח, אתה כבר מוליד לו ילדים, מה הוא חילוני ח"ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 02:38 לינק ישיר 

ירוחם  

אבל אסור לזלזל בבעיה הזאת אשר רבים וטובים כ"יהודי אחד" נתקלים בה.
אני בעד פתרון הבעיה כששיח השדה טרם יהיה בארץ וטרם יצמח (כלומר על אנשים למצוא את עצמם לפני הנישואים והילדים ורק לאחמ"כ להחליט עם מי להיפגש ולחיות את החיים ......)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 07:31 לינק ישיר 

יהודי אחד

ברוך הבא אל הפורום

הצגת שאלה חשובה וכואבת.

יש לי להציע לך גם תשובה לשאלה וגם תשובה למה שלא נשאל...

א. כפי שכבר כתבו כאן, חשוב שהגבר ואשתו יסכימו ביניהם בשאלות יסוד. אמנם אין זה סותר פגישות. להפך. ללא פגישות, איך תוכל למצוא מישהי כלבבך וכדעותיך?

איך מגיעים לדון בנושאים כאלו, זו כבר שאלה לא פשוטה. אבל זה אפשרי. וכפי שכתבו כאן, אולי דווקא מבין אלו שיש להן רקע דומה לשלך תמצא את מי שהיא דומה לך בנושאים חשובים אלו?

ב. ועוד כפי שכתבו, כדאי מאד שתברר לעצמך מה באמת אתה סבור בשאלות אלו. וזה טעון שני שלבים:

1. לשוחח עם עצמך (או אפילו עם אדם אחר שמכיר את הצדדים הפילוסופיים, ההיסטוריים, האמוניים וגם הפסיכולוגיים) כדי להבהיר לעצמך מה אתה חושב.

2. לתת לעצמך הזדמנות להישאר לא רק במצב של שאלות, אלא במצב של ידיעות ובירורים.

לדוגמא, זה שהההלכה היא התפתחות אנושית בחלקה, זה לא סותר שהיא משמים. כיצד? יש יותר מאפשרות אחת, ותוכל לקרוא על כך באשכולות הפורום. לדוגמא, באשכול על תפיסתו של לוינגר את הרמב"ם.

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=155419&forum_id=1364

ואפילו בלי להרחיק לכת עם תפיסותיו הפילוסופיות של לוינגר, האם לא יתכן לומר כי ה' הפקיד בידי חכמים את האחריות למסירת התורה והעברתה מדור לדור (עם השינויים המתחייבים, שאמנם בדורנו לכאורה אינם מתבצעים עוד וזה תפקיד שצריך למלא? וכאן נפתחת הדלת בפני דיונים עמוקים ורציניים מאד).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 07:37 לינק ישיר 

עמית

שאלתך מזמינה דיון מעניין מאד בטיב רצונותיו של האדם והגילוי שלהם.

על מנת שניתן יהיה לדתת גט, צריכים להתקיים מספר תנאים.

אחד מהם שנידון כאן הוא הסכמתו של האדם לתת גט.

והנה, יתכן מאד שיש בליבו של האדם סתירות. הוא אינו רוצה להיפרד מאשתו, אבל הוא גם מוכן, ברגעים מסויימים, להעניק לה את החופש בצורת גט.

צריך אם כן לתפוס אותו ברגע הנכון, כאשר הוא מוכן לתת גט. ואין אנו חוששים לכך שבליבו הוא גם חושב ורוצה את הצד ההפוך. הצד שבא לידי ביטוי במילים בהחלט מספיק לנו, כי גם הוא משקף את הכרעתו ברגע הנתון.

כמובן, צריך לעשות זאת בזריזות לפני שיספיק להתחרט.

ומעשה ידעתי, מעשה אופייני, באדם שפעמים רצה (=הביע הסכמה) ופעמים סרב לתת גט לאשתו האומללה (עד כמה שניתן לשפוט באופן אובייקטיבי, זה היה המצב). והיה מי שסייע לאשה והביא את הבעל ברגע הנכון של הסכמה לבית דין כדי לסיים את הגט בזמן הקצר ביותר, והסתייע מילתא (=הסתדר הדבר בעזרת השם) ונשתחררה מתחת עול בעלה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2008 11:44 לינק ישיר 

השפעת התנ"ך על אומות העולם

הועלה בפורום הסמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 14:45 לינק ישיר 

מיימוני

<"והנה, המילים "ז"ל" (זכרו לברכה) או "יהי זכרו ברוך" הן לפעמים ביטוי של צער ולפעמים ביטוי שחוק">

ראובן מרגליות טוען במקור חסד על ספר חסידים נדמה לי סימן ה' שזכרונו לברכה היו אומרים גם על חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 15:06 לינק ישיר 

נישטאיך,
ראה מהרש"א קידושין לא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2008 21:25 לינק ישיר 

שלום רב לכל חברי הפורום המכובד.

פעמים רבות יצרנים מייצרים שתי גירסאות של מכשיר אחד, גירסה אחת בעלת אפליקציות מלאות, וגירסה שנייה זולה יותר בה חלק מן האפליקציות של המכשיר נעולות.
אולם המוצר בגירסה הזולה מכיל את כל האפליקציות אלא שהן נעולות, ומשתמשים מומחים (או כאלו שיודעים לחפש בגוגל) יכולים לפרוץ את הנעילה ולהשתמש במכשיר כאילו הוא מהגירסה הטובה ביותר.
תופעה זו ניתן למצוא בעיקר בתוכנות מחשב, אולם יש לי ידיד שברשותו מצלמה מגירסה זולה, והוא קדח חור במקום בו בגירסה היקרה ישנו כפתור מיוחד, וראו זה פלא התשתית לכפתור קיימת וכל מה שנותר זה להדביק כפתור במקום הקדח.

שאלתי: האם ישנה בהלכה התייחסות למקרה זה, האם יש בזה גזל? האם יש הבדל בין מוצר פיזי לבין תוכנת מחשב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2008 10:58 לינק ישיר 

מרחביה

ראיתי את המקור אליו ציינת במקור חסד שאליו ציינתי, אלא שהוא בספר חסידים סימן ג ולא בסימן ה כפי שכתבתי, טעיתי מפני שכתבתי מהזכרון, והרב מרגליות ממשיך: "וכך נהגו לפנים בישראל ראה אגרת רמ"ה (אבולפיע) עמוד יב, וספר "אבן ספיר", חדרי תימן סוף סימן כד).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 81 82 83 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.