|
|
| נשלח ב-19/8/2008 11:17 |
|
| |
אבן ספיר אינו לפני כרגע, אך למיטב זכרוני הוא לא מדבר על 'זכרונו לברכה' אלא על 'עליו השלום', ומעיד שכך נהגו בזמנו בתימן להגיד על החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 13:54 |
|
| |
אני מקווה שבקשתי מתאימה למסגרת זו. בשל נסיבות חיים לא קלות ולא פשוטות, הגעתי להעמיק הרבה בתוקף חובתי לשמור את ההלכה כפי שהיא מוכרת לכל אדם דתי. הגעתי למסקנות ותובנות "מרחיקות לכת" בעניין החיוב שלי לקיים את ההלכה בצורתה "המוכרת"\ מהם נובע שלמעשה אין עלי חיוב קיום המצוות (אני אומר זאת כרגע בלי להיכנס להסברים וזה לא כמו שזה יכול להישמע על פניו) בפועל זה לא שאני לא מקיים מצוות, אלא רק בצורה שונה, ואפילו מאוד ממה שהייתי פעם לפני התובנות האלה, וממה שמצפים מאדם דתי, וזה גם מתוך תפיסה דתית שונה מאוד מאשר קודם. מהיכרותי רבת השנים עם פורום זה ואחרים הדומים לו, הגעתי למסקנה שיש עוד הרבה דתיים ששינו את תפיסת קיום המצוות שלהם, ואלי אפילו הגיעו למסקנות הדומות לשלי.
אשמח לקבל פידבקים מאנשים עם מסקנות דומות לאלה (ואפשר גם לתיבת המסרים האישית). ו עלי להעיר שלא מדובר בהתנערות משמירת המצוות לא בפריקת עול ולא בשום "חזרה בשאלה" או משהו כזה, אלא בקיום באופן שונה מאוד המקובל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 14:35 |
|
| |
סקרנת אותי. אנא פרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 09:42 |
|
| |
אני רוצה שיחה עם מישהו במצב דומה או קרוב, אבל אין לי עניין בשיח אינטלקטואלי עם מי שאין לו קשר אישי עם מצבים כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 03:25 |
|
| |
חוששני שלא כתבת די פרטים בכדי שיתאפשר למישהו לזהות את מצבו כדומה או קרוב לשלך. בעצם, לא כתבת שום דבר בעל משמעות כלשהי. אין ברירה, אם תרצה למצוא מישהו כזה, תצטרך לפרט קצת.
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 08:52 |
|
| |
אנסה לתמצת:
אני מרקע ומחינוך דתי רואה עצמי דתי ככלל אני חובש כיפה, מלבד במצבים בהם אני מרגיש שזה "לא לעניין" לחבוש אותה החשיבה שלי היא דתית בעיקרה, אך עם נסיון לרידת לעומק הכוונה המקורית שברעיון הדתי לא בהכרח מקיים את המצוות וההלכה באופן ובצורה המקובלים ולפיכך, אני מתחבר מאוד עם הגישה הבסיסית של פורום זה (ביקרתיות עניינית כלפי ענייני הדת) תפיסה שונה של האופן והצורה בהם עלינו לקיים את המצוות המעשיות ואת ההלכה
נראה לי שתימצתתי את הנקודות המרכזיות בגדול ונראה לי שזה מספיק, ואין צורך לפרט לפרטי פרטים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 12:25 |
|
| |
מחפש חומר ומ"מ על הכלל לפיו כל פעם ששם הויה מופיע אחר שם אדנות הוא נקרא בשם אלוקים,
דוגמא מפרשת השבוע האחרונה
ואתפלל אל יהוה ואמר אדני יהוה
בעיקרון היו צריכים להגות את שני השמות בשם אדנות, אלא מכיון שכבר מופיע אדנות לפני זה קוראים את שם הויה בשם אלוקים.
תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2008 00:59 |
|
| |
ובחרת,
בנדון של המצלמה פשוט שאין שום בעיה. הוא קנה את המכשיר, וכעת הוא יכול לעשות בו מה שהוא רוצה. אפילו אם הם היו אוסרים עליו לפתוח את הפתח אין להם כוח לעשות זאת. ובודאי כשלא אסרו זאת כלל. על כן אין כאן בית מיחוש.
לגבי תוכנה, לענ"ד זה אותו דבר, אם כי שם יש יותר מקום לדון. אם השדרוג של התוכנה לא נעשה דרך גניבה של חומר סגור אלא שימוש במה שקנית כדין, או בכלים שנמצאים באופן חוקי ברשת, אני לא רואה בזה בעיה. אם הם לא רוצים שתשתמש אז שלא יכניסו זאת למה שקנית. כמובן שימוש כדי למכור העתקים וכדו' שאני (מחמת זכויות היוצרים).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2008 14:02 |
|
| |
מיכי
האם גם לשיטת רנ"ג הטוען לזכות "שיור", לגבי העתקת חומר מודפס?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 12:04 |
|
| |
ידוע לי באופן מעומעם על מלך שנרצח או היה נסיון להרגו בבית המקדש.
האם מישהו יכול להוסיף פרטים??? מה מקור הסיפור??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 12:47 |
|
| |
שמא התכוונת להריגת עתליה, במלכים ב', פרק י"א. אמנם בפועל הריגתה היתה בבית המלך, לשם נלקחה מבית המקדש, "כִּי אָמַר הַכֹּהֵן אַל-תּוּמַת בֵּית ה' ".
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 14:48 |
|
| |
אני עוסק בפשוטו של מקרא .ואני רואה שמרבים להביא את מאמרו של דוד(?) הנשקה בחוברת ה"מעיין" משנת תשל"ז.האם מישהו יכול לתת לי לינק לחוברת הזו? תודה מראש.עזרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2008 00:36 |
|
| |
דוןאבצן: האדם, נזכר או מחדש
שלום ידידי, אני חבר חדש בפורום..
מי שיודע על מקורות לנושא שבכותרת, דהיינו, האם האדם כל ימיו חושף את שכבר ידוע לו, או שמא הוא מחדש, אשמח אם יפנה אותי.
אשמח למקורות העוסקים במפורש בנושא ולא לרמזי אגדות כגון "האדם למד את התורה בבטן ואח"כ המלאך סותרו", כמובן, אשמח מאוד לקבל מקורות גם מהתרבות הכללית.
בתומ"ר..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2008 04:32 |
|
| |
ירוחם
תשובה מאשכול הסקרנות
אלוקים ברא אנשים שירשיעו, וגם בשעת מעשה הוא עצמו נותן להם כח להרשיע. זה קשה מאוד לשמוע, אני יודע, אבל זו מציאות. אלא מאי? לקב"ה יש תוכניות ארוכות טווח, תוכניות ארוכות מאלו שלנו. אפילו בימות המשיח כנראה יהיו רשעים (עולם כמנהגו נוהג), שזה תלוי בבחירה, אלא שאז "ושבתם וראיתם בין צדיק לרשע" - נדע להבחין ביניהם.
כיוון שלקב"ה יש תוכניות ארוכות טווח, לכן הוא ברא רשעים גדולים וצדיקים גדולים, שכל אחד מושך לצד שלו, ויחד הם מאזנים את העולם וגם עושים אותו "מעניין". מה זה מעניין? מעניין הכוונה, שהוא מעיר עניין, מעורר למחשבה על דברים הנשכחים במרוצת הזמן. כמ"ש הרמח"ל, דברים אשר רוב בני האדם יודעים אותם, ולא מסתפקים בהם כלל אלא שכפי מה שאמיתתם גלויה לכל - כך ההעלם מהם מצוי מאוד והשכחה רבה.
קשה לדעת בדיוק מה ואיך מועיל לנו או לאחרים, אבל זאת אדע בבירור - שגם מי שסבל מאוד - עתיד לומר "אודך ה' כי אנפת בי, ישוב אפך ותנחמני. הנה א-ל ישועתי אבטח ולא אפחד כי עזי וזמרת י-ה ה' ויהי לי לישועה. ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה... צהלי ורוני יושבת ציון כי גדול בקרבך קדוש ישראל".
הדברים לא מובנים, גם לי לא מובנים, לגמרי, אבל אני מאמין במה שכתוב.
אינני בא להשוות את הסבל שלי לשל אחרים, אני רק אומר את דעתי, מכיוון שאני בטוח שהאמת חשובה לך מכל.
 |
|
|
|
|
|