בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2008 22:21 לינק ישיר 

שלום לחכמי דמתא,
זקוק לעזרה באיתור מאמרים/ספרים/כל חומר כתוב אחר (עדיף מקוון) המשווים בין המוסר של חז''ל למוסר של הנואם בדרשה על ההר (להבדיל). אני מניח שרוב החומר מוכר לי ובכל זאת בטח פיספסתי משהו. תודה על הפניות, כאן ובתיבה האישית. גמח''ט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2008 22:39 לינק ישיר 
2 בקשות

הראשונה: נושא התפתחות והתגלגלות נוסחי התפילה של כל העדות מעניין אותי ביותר.
הן בזמנים קדומים מאוד, והן (ובעיקר) בזמנים פחות קדומים, היינו מאות השנים האחרונות.
א. האם יש חומר באינטרנט (בעברית בלבד) בנושא זה. ב. האם יש סידורי תפילה באינטרנט בנוסחים מקוריים וקדומים?

הבקשה השניה: האם ידוע למישהו אם יש איזה עבודה הממיינת ומסדרת לפי נושאים/מפתחות את דברי הנביאים?

מאוד מודה על עזרתכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2008 08:14 לינק ישיר 
בקשה ש/לישית

המצוות כפי שהן מנוסחות בתורה, מנוסחות בשני נוסחים עיקריים: לשון יחיד (עשה כך וכך) ולשון רבים (עשו כך וכך)
א. האם יש להבדל זה משמעות כלשהיא ע"פ המסורת?
ב. האם יש איזו עבודה הממיינת את המצוות לפי מפתח זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 10:30 לינק ישיר 

האם יש כאן מישהו שיודע מקור לשמועה שהחזו"א טען שיש בעיה להצטלם שהתמונות מזיקות לאדם לאחר פטירתו, ואם באמת אמר מה שאמר מה המקור לדבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 12:11 לינק ישיר 

מקור השמועה על החזון איש היא ב'ארחות רבינו' ח"א. המקור המפורסם ביותר לאיסור זה הוא בדברי ה'יערות דבש' דרוש ב, שהובאו גם בפתחי תשובה (יו"ד קמ"א ז).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 17:07 לינק ישיר 

החז"א כנראה לא קרא את הספר ארחות רבנו, כי הוא הצטלם די הרבה, ובכלל לא התנגד שיצלמו אותו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 13:13 לינק ישיר 

mamaof: התלבטות מאוד קשה - אשמח לעצות

אני אתן קצת רקע ממש בקצרה , אני כרגע בן 19 וחצי..
דתי כיפה סרוגה , ולגמרי נגד הסטיגמות האלו ש"כיפות סרוגות" פחות דתיים וכו'..בכל אופן לנושא עצמו

יפתיע אתכם אולי , אבל יצאתי מהצבא אחרי חצי שנה בלבד , במטרה ללכת ללמוד בישיבה
הגעתי למסקנה פשוטה , שאני רוצה לשבת וללמוד תורה , נטו.
הבעיה היא שעכשיו היצר עובד שעות נוספות ולא משחרר כל כך בקלות לישיבה..
מה עוד שלוחצים מהבית , ובכלל מכל הכיוונים , ללכת גם לעבוד וגם ללמוד
כי אחרת איך יהיה לי כסף לבגדים לחורף ?או נעליים ?הרי ברור שההורים עוזרים
אך עד גבול מסוים , לדעתי בגיל 19 וחצי לבקש מההורים זאת הבושה הכי גדולה  , ואכן אני משתדל
כמה שפחות לבקש משהו אם בכלל.
יש עוד כמה פרטים חשובים שצריך לדעתי לציין , האמת שלא כל כך "השקעתי" בלימודיי החול
ואין לי כל כך בגרויות כי תכלס תמיד שהיו שואלים אותי את השאלה "מה עם בגרויות" , הייתי עונה תשובה
שאני את הבגרות שלי רוצה להוציא אצל השם , זה אולי משעשע , אבל כוונתי היא לזה באמת.
אז ככה שגם אם אני רוצה לעבוד , אין הרבה אופציות , מה עוד שהיום הרבה מקומות דורשים שירות צבאי מלא.
אז לא הכל "וורוד" , אך לא מתלוננים על דבר ולו חצי דבר , הכל מתקבל באהבה מהשם הטוב.

בכל אופן ההתבלטות היא האם להכנס לישיבה לגמרי כל היום , או לעבוד גם בחלק מהזמן.
התבלטות שלדעתי קיימת אצל לא מעט אנשים , אשמח לשמוע תגובות ענייניות ועצות מועילות.

כל טוב ובשורות טובות :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 13:15 לינק ישיר 

ירוחםשמ:

שמות פרק ה

) וַיֹּאמֶר נִרְפִּים אַתֶּם נִרְפִּים עַל כֵּן אַתֶּם אֹמְרִים נֵלְכָה נִזְבְּחָה לַידֹוָד:

מודה ועוזב

המנקש:

יֹּאמֶר נִרְפִּים אַתֶּם נִרְפִּים עַל כֵּן אַתֶּם אֹמְרִים נֵלְכָה נִזְבְּחָה לַידֹוָד:
-אמר פרעה ,כמדומני

mdabraham:

ירוחם, אתה קטגורי מדיי. למרות שלפעמים זה באמת המצב.

מאמאעוף,
מכיון שאתה בחור צעיר, אני מציע לך להשלים את הבגרויות בערב כדי לפתוח (או לא לסגור) אופציות, ובמהלך היום ללמוד בישיבה יום מלא ככל האפשר. שם תראה האם אתה בנוי לזה, תבחן במה זה כרוך, והאם זה מה שאתה רוצה ומתאים לעשות.
רק חשוב לזכור, שזו אינה דרך לכולם, ומי שנמצא שם ללא הצדקה, ישלם מחיר (רוחני וגשמי) לא פחות ממי שלא נמצא שם והוא כן מתאים. את זה פחות מדגישים במקומות מסויימים, אבל חשוב לזכור זאת. לא טוב לגלות שזה לא מתאים לך אחרי שכבר בילית שם שנים רבות, והאופציות האחרות כבר לא באמת קיימות.
ככלל, בשלב בו אתה נמצא (כפי מה שהבנתי) לא כדאי לך לעשות צעדים בלתי הפיכים לשום כיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 13:55 לינק ישיר 

אני חושב שאם גדול הדור של ימנו הרב חיים קנייבסקי אמר לי ללכת אך ורק ללמוד אז מי אני שאגיד לא ?עכשיו תוכל לטעון מנגד שברור שזה הדבר שהוא יגיד לעשות..אבל בכל זאת , אני חושב שאקח את עצתו , והשם יעזור שגם בלי "בגרויות " , שהרי למעלה ישאלו אותי אם סיימתי מסכת ולא אם סיימתי את הבגרות במתמטיקה בציון 100..

בכל אופן תודה על התשובה ואשמח לשמוע עוד תגובות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 15:04 לינק ישיר 

אם הרב קנייבסקי קובע בשבילך, מה זה משנה לך מה יגידו כאן?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 16:14 לינק ישיר 

משנה :)
ועכשיו ברצינות , סתם נחמד לשמוע קצת דעות של אנשים
מה עוד שאמרתי שאני נוטה לקבל את עצתו..עדיין אני בהתלבטות כפי שאתה רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 20:40 לינק ישיר 

אבל למעלה ישאלו האם כיבדת הורים (אמנם ראה מאמרו של הרב עובדיה, שנדפס גם ב'תחומין', על ציווי של ההורים לבנם לא ללכת לישיבה ללא לימודי חול). ועוד ישאלו האם אחרי שאין לך פרנסה הלכת להורים לבקש עזרה, על אף שהם לא הסכימו שתיקח את הסיכון הזה (אגב, אם תיקלע למצוקה כלכלית, אני לא יודע האם מי שהורה לך ללכת ללמוד יטול על עצמו לתת לך את העזרה הדרושה. כידוע, דם אינו מים, ואני מכיר אישית כמה מקרים כאלה, שבסופו של דבר מי שעסר הוא ההורים החילוניים שהתנגדו לכניסה לישיבה)? וגם ישאלו האם שקלת שאולי אינך מתאים ואז לא נכון רק ללמוד כל הזמן. ועוד ישאלו האם מה שלא למדת ולא עשית בגרות היה רק מחמת ירא"ש או שמא גם מחמת עצלות (ראה הערתו של ירוחם לעיל), מחשבתית או פיסית, שזה ודאי לא מצדיק הפרת רצון ההורים.
אגב, אני מכיר אישית כמה מקרים שהרב שך זצ"ל הורה לבעלי תשובה לעשות רצון הוריהם (לסיים תואר, או בגרות, וכד'). ועוד ידוע שהורה להם לא לעזוב מקומות עבודה.
אמנם נכון שאם קיבלת על עצמך את הוראותיו של ר"ח קנייבסקי, אזי עליך לנהוג כפי שהוא הורה לך. ויש לפלפל כאן בדין חכם שאסר אין חכם אחר רשאי להתיר, ואכ"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2008 06:38 לינק ישיר 

מהמה-עוף

למעלה ישאלו אותך אם התורה שלך היתה סם חיים כלומר מתכון ליצרנות או סם מוות כלומר מתכון לבוזזנות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2008 08:06 לינק ישיר 

( בוגי, צ"ל מאמא עוף :)   http://www.mamaof.co.il/ )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2008 08:26 לינק ישיר 

1.   מוסר היהדות ומוסר האומות / פרופ' דוד פלוסר

תוקן על ידי נישטאיך ב- 24/10/2008 8:27:33

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 88 89 90 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.