בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2008 18:50 לינק ישיר 

השבוע ביום האסרו חג נתקלתי כמה פעמים באנשים לבושים בבגדי חג חסידיים (שטריימל, גרביים לבנות וכו') למרות שניכר שהם לא שומרים יו"ט שני (אחד נסע באוטו, אחד הסתובב בביהמ"ש, משפחה המתינה בתחנת אוטובוס).

מה פשר המנהג הזה? האם זה מנהג של חסידויות מסויימות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2008 20:23 לינק ישיר 

גם אני ראיתי רב חסיד ויז'ניץ שאינו שומר יו"ט שני (הוא תושב הארץ), והלך עם בגדי חג. הוא הסביר שזה מנהגם באיסור חג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2008 00:42 לינק ישיר 

ידוע לי שחסידי צאנז לובשים באיסרו חג בגדי יו"ט, אך יש חסידים אחרים שאינם נוהגים כן.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2008 02:56 לינק ישיר 
הרב ברקוביץ מסנהדריה

מישהו יודע עליו פרטים כלשהם? היכן למד? היכן מלמד וכיוב'. ובעיקר האם זהו הרב שיש לו רשת של כוללים להלכות שבין אדם לחברו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2008 09:44 לינק ישיר 

מי אמר שלמעלה לא שואלים גם על מתמטיקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2008 18:48 לינק ישיר 

אני מחפש אשכול שהיה פעם ובו התנהל דיון על ביוש ובושת (איני זוכר את הנושא, וגם לא את השם). שם התווכחתי עם מייציץ (חבל על דאבדין), ועלתה של ההבחנה בין זכויות וחובות בהלכה.
האם  מישהו יודע כיצד לאתר זאת? זה חשוב לי ממש להיום.
תודה, מיכי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 01:19 לינק ישיר 

מיכי, אני מקוה שזה עדיין אקטואלי (רק כעת ראיתי את הודעתך),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 16:30 לינק ישיר 

ציריך 01 פתח אשכול:

הרב חיים ישראל אייז משווייץ - האיש ופעולותיו

הנני נמצא כעת באמצע מחקר בנושא נסיונות ההצלה של יהדות אירופה בשנות השואה ע"י העסקנים החרדיים בשווייץ.
נתקלתי הרבה בדמותו של הרב חיים ישראל אייז ז"ל מהעסקנים הידועים בשווייץ, אך דא עקא אני מתקשה במציאת חומר היסטורי עליו ועל פעולתיו הרבות למען ההצלה ולמען אגודת ישראל לפני השואה (האיש היה עורך העיתון האגודאי "הדרך" שי"ל בווינא ובציריך לפני השואה).

אשמח מאוד אם מישהו יכול לעזור לי בנושא, והאם יש למישהו עותקים של מכתבים בינו לבין גדולי ישראל והעסקנים (כפי שהבנתי הוא התכתב הרבה עם גדולי ישראל דאז) וכמו"כ אם יש למישהו עותקים של עיתון "הדרך" או יודע על מקום שאפשר להשיג עותקים מהנ"ל

תודה רבה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 16:33 לינק ישיר 

מרחביה, בדיוק זה. תודה. אבל זה כבר מאוחר עבורי (נתתי היום את השיעור).
אגב, איך מגיעים לזה? איך עושים חיפוש בתכנים של עצכ"ח (לא בכותרות), או בהייד פרק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 17:38 לינק ישיר 

למה צריך לחפש בתכני עצכ"ח או הפארק? האשכול הזה הוא התוצאה הראשונה בחיפוש גוגל למילים מיכי בושת. משך החיפוש 0.53 שניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2008 21:23 לינק ישיר 

אתה רואה, הכל עניין של אינטליגנציה. חיפשתי 'בושת' ולא יצא כלום. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 01:34 לינק ישיר 

דגים: פסל חדש של הגר"א 20/7/2005

ליד מה שאמור להיות הבית שבו התגורר הגר"א בוילנא, או שהוא הבית שנבנה על גבי המקום שבו עמד ביתו של הגר"א [לדאבון הלב כל הקומפלקס של בית הכנסת הגדול שלוילנא, ה'שוהל הויף' הידוע, על כל מבניו ועל כעשרים הקלויזים שהיו בו, וכ' וכו', כולו נמחק לחלוטין ואין זכר לשום דבר. על מקומם נצב לו היום אך ורק שלט המודיע על נטיית ממשלת ליטא לעשות זכר היסטורי ליהודים שם], נהעמידו לאחרונה ממש פסל של הגר"א, ואינו דומה לאף אחת מן התמונות הידועות.

האם מישהו יודע פרטים על פסל זה. מי עשהו, כיצד ועל פי מה, ומי הציבו.

וזה הוא:

תוקן על ידי עצכח ב- 29/10/2008 1:31:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 01:49 לינק ישיר 

ובאיכות מעט גבוהה יותר:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 11:23 לינק ישיר 
יארצייט של הגר"מ שפירא מייסד הדף היומי

משהו יודע על נסיעה להר-המנוחות ביום רביעי? האם מתקיים משהו לזכרו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2008 22:04 לינק ישיר 

שלום יהודים טובים,
יש לי שאלה - האם מישהו מכיר מאמר הטוען שההלל בראשיתו ובמקורו נאמר על חנוכה דווקא?
אני זוכרת שקראתי לפחות שני מאמרים מחקריים בנושא הזה אבל לא זוכרת של מי והיכן.
התוכלו לעזור?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 89 90 91 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.