בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2009 09:23 לינק ישיר 

חנני,
'ראשי התיבות' הללו אינם ראשי תיבות אלא שם (=ברוך), שבשמו מובא הדבר הנדון בתוס' (תירוץ, חילוק, קושיא וכדו'). הוא מופיע עשרות רבות של פעמים בתוס' זבחים.
זהו כנראה אחד מבעלי התוס' שערכו, או שלאור כתביהם נערכו, דבורי התוס' במסכת זבחים. אני מציע לחפש בספרו של אורבך, 'בעלי התוספות', אני מניח שתמצא שם התייחסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2009 19:28 לינק ישיר 

mdabraham   תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2009 16:48 לינק ישיר 

אני מחפש דיון שנתקלתי בו בעבר בדיון על מקור הסיפור "עקבות בחול" שנטען שם שהוא בא ממקור נוצרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2009 23:21 לינק ישיר 
יש למישהו עצה?

עוול הזועק לשמים הנעשה באחד מבתיה"ד הרבניים בדיונים המתנהלים זה כמה שנים בין אשה הפרודה מבעלה ובין הבעל.
היחס שהאשה מקבלת מביה"ד ומהדיינים הוא יחס של התעמרות והתעללות רגשית ואישית כלפיה לא רק מצד הבעל אלא גם מצד הדיינים.
אין לי את המילים לתאר את המצב הקשה בו נמצאת האשה וחוסר האונים שלה, כאשר הבעל שהינו מיטיב לשון, בעל קשרים במקומות הנכונים וכו' גרם לצידודם של הדיינים לטובתו ונגד האשה.
הרגע שוחחתי איתה ופשוט הייתי סוער לשמע סיפורה הקשה.
יש לכם/ן עצה? המלצה לטוען/ת רבנית חריפה ונמרצת? עו"ד טוב שמוכן לעזור לאשה הנמצאת במצב של חוסר אונים?
העוול כלפיה זועק לשמים ואיני מסוגל להבין את אותם דיינים המחוייבים לבוא בנקיון כפיים, ולצדד אך ורק בצדק ובאמת הנוהגים באופן שאי אפשר לכנותו נקיון כפיים.
אנא עזרתכם, תודה

תוקן על ידי שמניךטובים ב- 24/02/2009 23:18:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 12:10 לינק ישיר 

שמניך
שתנסה לפנות לארגון קולך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 19:49 לינק ישיר 

שמניך,
אכן כדאי לבדוק ב'קולך'.
באופן כללי אומר שאיני יודע מנין מקורות המידע שלך לגבי המקרה, אבל ייתכן ששמעת את הדברים רק מן האישה, וצריך להיזהר מגיבוש עמדה לפני ששומעים את שני הצדדים ובודקים. ובודאי כשמדובר גם בלה"ר על הדיינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2009 21:47 לינק ישיר 

אכן, שמעתי רק מהאשה.
אבל, זה התחבר לי להרבה מידע מהתקשורת עם מגמה דומה, ובעיני זה אומר דרשני.
ולא רק מהתקשורת, אלא גם מהקולות שמשמיעים ארגונים שונים כולל במיוחד ארגון הרבנים צוהר, כך שזה לא נשמע לי לא אמין במיוחד.
ולענייננו, אני הרי מחפש מי שיעזור לה.
והעוזר בודאי שיצטרך ללמוד את הסיפור על בוריו, כך שאם משהו לא נכון הוא יתייחס אליו.
ובעיני, אין לי אפשרות לשמוע גם את הבעל, כי אין לי קשר איתו

בכל אופן, תודה על ההכוונה, אבדוק כיוון זה, אבל זה מאוד יעזור אם מישהו/י ימליץ המלצה יותר קונקרטית על מישהו המוכר אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2009 13:04 לינק ישיר 

אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי את המושג "אישה בודקת ומזנה" המובא בתוס' בכתובות דף יד ע"ב. בשביל להסביר מדוע אישה נאמנת לומר למי נבעלה, הרי לא שייך לומר שאישה קמה בבוקר ואומרת לעצמה "היום אני מזנה" והולכת לארכיון הערייה מחפשת אנשים מיוחסים ואז מתחילה לזנות איתם זה נשמע תהליך מידי ממושך ולא הגיוני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2009 17:29 לינק ישיר 

פסיכולוג,
היא לא צריכה לעשות זאת לפני הזנות. כאשר יש משהו כזה על הפרק, היא טורחת לבדוק מי האיש ומה ייחוסו (ההלכתי), ולא נבעלת למישהו אנונימי, וזאת כדי לא לפגום בילדים פוטנציאליים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2009 05:19 לינק ישיר 

שאלתי פה פעם - על דברי חז"ל שכל הנחשד בדבר אף על פי שאין בו כולו יש בו מקצתו, והוקשה איך ייתכן דבר זה, גם מצד הסברה, וגם הרי משה וירמיהו נחשדו, וכי ס"ד שהיה בהם מקצת.

וי"ל, שאין הכוונה ממש מקצתו, אלא מעין מקצתו. כגון ירמיהו שנחשד בזונה או בא"א, הנה אמרו חז"ל על ירמיהו שהיה צאצא לרחב הזונה שהתגיירה. וכאילו היה בו מעין טבעה. (והנה כתב הגר"א פעמים שצדיק גדול חוטא חטא גדול והוא בשביל שמוטבע בטבעו ממעשה אבותיו. והנה ירמיהו לא חטא, אבל עכ"פ היה בו מעין מקצתו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2009 12:32 לינק ישיר 

ומה עם משה רבנו שחשדו בו בא.א??

אגב על ירמיהו יש אגדה שבתו התעברה ממנו , ובנו שנולד היה בן סירא-בגימטריא=סירא=ירמיהו

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2009 05:43 לינק ישיר 

אינני זוכר היכן כתוב שחשדוהו בכך, אבל הנה גם משה וגם ירמיהו היו ללא אישה (משה - ידוע, ירמיהו - ירמיהו ט"ז), ומי שאין לו פת בסלו - חושדים בו, וזה גם כן מעין מקצתו. והנה גם יוסף נחשד, אמנם אצל יוסף היו עוד סיבות, כגון שראה עצמו מושל והיה מסלסל בשערו (ולכן הקב"ה גרה בו את "הדוב".). אבנר נחשד ע"י יואב - והסיבות מובנות. דוד על דבר אבנר - והסיבות מובנות ג"כ. (טוב, דוד לא בדיוק "הספיק" להחשד, אבל סביר שאילולא היה יוצא אחר מיטתו, היה נחשד). הרי חשד איננו צומח באויר.
 מה שקורה הוא, שלפעמים אנשים לוקחים איזה דבר מציאותי, ובונים עליו בניינים שאינם ראויים גם לפרוח באויר ואף לא להיקבר באדמה, אלא להיות מן המבוערים בשריפה, בלי לבדוק, בלי לברר. רק כי יש בו מעין מקצתו. ועוד חושבים זאת למצוה, שהם דואגים "להסיר מכשול". 

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 01/03/2009 5:40:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2009 05:55 לינק ישיר 

ואגב, אם הזכרת את האגדה על ירמיהו - הרי גם משה נולד מנישואי דודה.
ואם כבר מדברים, יש מדרש המשווה את משה לירמיהו במעלת נבואתם, והאברבנאל בהקדמה לירמיהו הוסיף על דבריהם כהנה וכהנה. (אגב, גם את ישעיהו דימו למשה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2009 12:27 לינק ישיר 

מועד קטן דף יח:  תא שמע: ויקנאו למשה במחנה  לאהרן קדוש ה', רב שמואל בר יצחק אמר: מלמד שכל אחד קינא לאשתו ממשה!

למשה היה  פת בסלו ציפורה- והנסיכה הכושית.

אם רק דופי אתה מחפש ביחוסו של משה?  רקנישואים עם דודה - ונישואי יוכבת לעמרם זאת שלאחר שילוחיה- היא התחתנה עם אחר, ילדה לאחר ילדים, התגרשה ושוב נישאה לעמרם.

מה שאתה צריך ללמוד מזה, שלא תמיד היחוס הוא הקובע, ראה כמה גדולים יצאו מיחוס לא כל כך אי אי.

תא שמע: ויקנאו למשה במחנהלאהרן קדוש ה', רב שמואל בר יצחק אמר: מלמד שכל אחד קינא לאשתו ממשה! למשה היה  פת בסלו ציפורה- והנסיכה הכושית. אם רק דופי אתה מחפש ביחוסו של משה?  רקנישואים עם דודה - ונישואי יוכבת לעמרם זאת שלאחר שילוחיה- היא התחתנה עם אחר, ילדה לאחר ילדים, התגרשה ושוב נישאה לעמרם.מה שאתה צריך ללמוד מזה, שלא תמיד היחוס הוא הקובע, ראה כמה גדולים יצאו מיחוס לא כל כך אי אי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2009 13:35 לינק ישיר 
עמית סגל (מחדשות ערוץ 2) בשבת זכור עם סטודנטים מבר אילן.

אגודת הסטודנטים בבר אילן עורכת את : השבת של השנה - שבת זכור בקמפוס בר אילן!!!!
תתקיים  ב- 7-8.3.09 - י"א- י"ב אדר.

בתכנון:
עונג שבת בהשתתפות עמית סגל, כתב הכנסת של ערוץ 2 בשעה 21:15
טיש פורים בכולל
לאחר תפילת שחרית - קידוש רבא ושיעור של מפי רב הקמפוס

מחיר לסעודת שבת -- 45 שח
לחברי אגודת הסטוודנטים בבר אילן 30 שח
ניתן לרכוש כרטיסים בדלפק אגודת הסטודנטים בבר אילן עד יום חמישי בשעה - 10:00.
מלאי הכרטיסים מוגבל. כדאי להזדרז ולרכוש כרטיסים.

לפרטים נוספים בטלפון -
או ב-  03-5343666  , שלוחה 224

------------------------------
לפרטים באתר
לפרטים בפייסבוק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 95 96 97 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.