מה מצפים מאדם דתי?
גבר: לשים כיפה על הראש
אשה: ללבוש בגדים בסגנון דתי/חרדי, לא ללבוש מכנסיים
להתפלל 3 תפילות ביום ועדיף במניין בביה"כנ
להשתמש במילים מקובלות בציבור הדתי/חרדי
לאכול מזון רק בהשגחה רבנית כלשהי
לשמור שבת באופן המקובל בחברה הדתית
להיות מוגדר תחת הקטגוריה "דתי", או "חרדי" או כל ווארייציה אחרת של אלה
ועוד
האם יש כאן מי שמרגישים מזהים ורואים עצמם כדתיים, אבל אינם בהכרח עונים על כל או חלק מהנאמר לעיל או שמקיימים את זה רק באופן אחר מהמקובל?
כולל גם מצבים הנחשבים "כחציית קווים" (כמו להגדיר אחרת ולקיים אחרת מהמקובל בכל הקשור מה מותר ומה אסור לאכול, איך ומה זה שמירת שבת וכו'
מאוד מסקרן אותי להכיר אנשים כאלה.
נשלח ב-3/3/2009 23:45
ואם כבר אז עוד בקשה
אני רוצה להשתתף בסדר פסח באוירה "פתוחה" ולא לוחצת.
חשוב לי שהבסיס יהיה מסורתי, האוכל כשר, אבל האוירה פתוחה מאוד.
ולא משנה לי אם זה ציבורי או פרטי בתשלום או ללא תשלום.
האם מישהו מכיר ויכול להמליץ ולכוון?
נשלח ב-9/3/2009 00:02
פורים שמח!
שאלתי את עצמי האם היו ערים באירופה שבהם חגגו את פורים בט"ו?
הרי ערים מוקפות מימי יהושע סביר להניח שיש (בודאי ביוון העתיקה)!
מישהוא יודע?
נשלח ב-12/3/2009 23:04
תמוה: הלכה/פסיקה/פסק הלכה
שלום לכולם!
אשמח לקבל לינק למאמר לא קשה (יש לי בעיות עם ראשי תיבות וארמית) ולא ארוך במיוחד שמסביר את ההבדלים בין הלכה/ פסיקה/פסק הלכה.
בתודה מראש!
נשלח ב-13/3/2009 13:37
שמניךטובים:
לשאלתך הראשונה, מקובל להניח שהמכונים "דתיים/חרדים מודרניים" מקילים במידה כזו או אחרת בפרטים בודדים מהרשימה שמנית. יש גם כאלו המכנים עצמם "אנוסים" או בשמות אחרים, שהם בעצם חילונים בהשקפתם שמעדיפים מטעמי נוחות להישאר בחברה החרדית/דתית, ובהם נפוצה יותר התופעה שאתה מחפש.
לשאלתך השניה, נסה לברר בבית חב"ד הקרוב או בארגון צוהר.
ממרא:
דעת הרשב"א מגילה ב, ב ד"ה ולענין בשם יש מי שאומר, והמגיד משנה מגילה פ"א הי"א
בשם יש מי שכתב, שרק בארץ
ישראל קוראים בט"ו בספק מוקפות, אבל בחוץ לארץ אין קוראים בעיירות המסופקות אלא בי"ד, והמגן אברהם כתב בשם הלבוש שבמדינות אירופה
אין להסתפק בהם שמא היו מוקפות חומה בזמן יהושע בן נון בגלל שהם רחוקים מארץ ישראל
וידוע שלא היו מיושבים בזמן יהושע. והביאו במשנה ברורה (סק"ט).
עם זאת יש כמה ערים
בחוץ לארץ שכתבו הפוסקים שצריך לקרוא בהם בט"ו מספק, והן פראג (חיי אדם כלל קנה ס"ח, וראה בשו"ת תשובה מאהבה סי' רי) ודמשק (כף החיים סימן תרפח ס"ק כג בשם ספר הכוונות דף קט ע"א) ובגדד (בן איש חי פרשת
תצוה אות יז). וראה גם בשו"ת פאר הדור (סי'
קה) לענין צור.
תמוה:
לאיזה סוג של הבדלים כוונתך?
נשלח ב-22/3/2009 20:32
אדיר303:
שלום לכולם , אשמח לקבל עזרה - שאלון לעיונכם
שלום שמי אדיר תלמיד כיתה י"ב אני עושה עבודת חקר בפסיכולוגיה בנושא הקשר בין אמונה דתית יהודית(כמובן) לעמדה כלפי חד מיניות (הומואים לסביות) אני עצמי אדם מסורתי בזכות אבי, אני משתדל בכל אופן שומר שבת והולך לבית הכנסת אינני יודע אם אני יכול ללכת ביום חול ולהגיש את השאלונים לאנשים שבבית הכנסת אולי הם ימצאו אותו מעליב או פוגע בכל אופן החלטתי להעלות אותו לפה לשמוע את דעתכם ואם תוכלו גם לענות עליו אשמח. על השאלונים צריכים לענות אנשים דתיים לגמרי ז"א לא מסורתיים כמוני.
לפניך שאלון אנונימי במסגרת עבודת מחקר בפסיכולוגיה שתשמש לצורכי עבודה בלבד.
שאלון זה מנוסח בלשון זכר אך מיועד לשני המינים.
הנך מתבקש לענות על השאלון במלואו ובכנות
לפניך מספר היגדים. סמן את התשובה המתאימה לך על פי הסולם הבא:
1. מסכים במידה רבה מאוד.
2. מסכים.
3. מסכים בהסתייגות.
4. לא מסכים.
5. לא מסכים כלל.
*אדם חד מיני = אדם שנמשך לבן אותו המין
1. מראה נשים מתנשקות דוחה אותי.
2. יחסים חד מיניים הם דבר שצריך להיות מקובל בחברה
3. מצעד הגאווה אינו צריך להתקיים בירושלים.
4. קיום מצעד הגאווה בעירי אינו מפריע לי.
5. מראה גברים מתנשקים דוחה אותי.
6. במידה ויבחר ראש עיר חד מיני בעירי אתנגד לכך.
7. צפייה בפרסומות\שלטי חוצות שמבטאות חד מיניות מטרידה אותי.
8. ההלכה פוסלת יחסים חד מיניים.
9. חד מיניות הינו דבר מולד.
10. חד מיניות הינה תוצר של השפעה חברתית בלבד.
11. ניתן לרפא חד מיניות.
12. אני מתנגד לחד מיניות כי כך כתוב בתורה.
13. יחסים חד מיניים הינם דבר שצריך להפסיק.
14. יחסים חד מיניים הם דבר שאני מתנגד לו מתוך מחשבה אישית.
האם מפריע מצעד גאווה? כן, עצם מתן לגיטימציה למתבגרים לנסות חוויות מיניות עם בני מינם הוא פסול, כי כך יש בריאים רבים שנכנסים למיטה חולה (תרתי משמע). העולם נועד לפרות ולרבות ואלו לא שמעו על כך. כמובן שעצם ההתרסה נגד התורה פוגעת במאמיניה ובתושבי המדינה היהודית (אם עדיין ישנה כזאת), אך לא יותר (וגם לא פחות) מכל פתיחת קניון בשבת או מסעדה המוכרת בשר בחלב.
נשלח ב-25/3/2009 11:17
כלומר, הפורום בחר שלא להתייחס לסקר?
נשלח ב-26/3/2009 23:14
אדיר
קשה לי להגדיר במספרים, אבל באופן כללי רוב תשובותי יהיו 2 או 4. -
שאלותיך נחלקות לחמשה סוגים
1,5,16 דחייה בפועל
2,6,8,12,13,14 קבלה
15 דחייה ב"כוח" (כלומר בהרגשה ובמחשבה)
3,4,7 פרסום
9,10,11 גורם ושינוי
לגבי דחייה בפועל, כן זה מפריע לי,
ועל יסוד זה מפריע לי יותר נתינת פרסום לנושא. אם מדובר באדם שרוצה להיות ראש עיר, אז ראשית כל יש להתייחס אליו כאדם, והפרסום הוא רק עניין משני.
לגבי דחייה ב"כוח" (במחשבה), אין לשפוט אדם לפי נטייה מסויימת שיש לו, אבל אם הוא עושה מזה "עניין" אז אני מה שנקרא "אחשוב פעמיים".
קבלה אני לא מקבל, אבל לא חושב שצריך לדחות את הדברים בהשלטת כוח.
גורם ושינוי, כל הצדדים אפשריים, "מסכים בהסתייגות".
נשלח ב-28/3/2009 23:54
קמח - חמץ / חשש חמץ?
ראיתי מקורות סותרים - ידוע לי שהגרגרים עוברים תהליך הרטבה במים, אולם האם מדובר שם בחשש החמצה או בהחמצה.
אודה על ידיעה ודאית בתוספת מקור לידיעה זו.
נשלח ב-29/3/2009 23:48
כמה שערות יש בכל סמ"ר בראש האדם? נפק"מ להלכה
בס"ד
לצורך תשובה הלכתית בדיני כתמים, חשוב לי לדעת כמה שערות יש בכל ס"מ מרובע בראש האדם.
להלן סיכום תוצאות מחקר שנעשה בחו"ל לגבי נקודה זו [הציור והכיתוב בעברית וההדגשות באדום - הם תוספת שלי]. המחקר מזכיר את המונח follicular units- "קבוצותזקיק" שהן הצורה בה גדל השיער האנושי, במין אלומות קטנות שכל אחת מכילה כמה שערות [להלן ציור].
במאמר כתוב שבדקו 50 איש, ומצאו שמספר השערות עצמן ["צפיפות השיער" כלשונם] בכל ס"מ מרובע הוא 124-200 שערות.
הנה מתוך המאמר:
Abstract:
background.
Human hair emerges from the scalp in groupings known as follicular units. In follicular unit transplantation, the follicular unit is the exclusive element to be moved in the transplant.
objective.
To study the distribution of follicular units in the human occipital (donor) scalp.
methods.
Using digital photography, we counted in 50 patients the hair density, follicular unit density, and the proportion of 1-, 2-, and 3-hair units per square centimeter. We measured the median distance between the follicular units. All the data obtained was statistically analyzed.
results.
In the occipital (donor) scalp the number of follicular units per square centimeter ranges between 65 and 85, and the hair density ranges between 124 and 200. The proportions of the different hair groupings change according to the patient's hair density. We have developed a mathematical model that can predict the number and the most probable distribution of 1, 2, and 3 hair groupings, based on the patient's hair density. The distance between follicular units ranges from 1.0 mm to 1.4 mm.
לעומת זאת, בדברי חז"ל מצאנו את ההתיחסות הבאה לעניין זה:
במשנה בנגעים (פ"ו מ"א) כתוב שבשיעור של גריס הקלקי יש 36 שערות. (גופה של בהרת כגריס הקלקי מרובע. מקום הגריס, תשע עדשות. מקום עדשה, ארבעה שערות. נמצאים שלשים ושש שערות. ע"כ).
גריס הקלקי נחשב היום אצל מורי ההוראה כגודל אסימון שהוא כ-2 ס"מ (קוטר).
חישוב מראה כי עיגול שקוטרו 2 ס"מ יש 3.14 סנטימטר מרובע.
נכפיל כעת את שטח הגריס שחישבנו [3.14 ס"מ] במספר השערות שמצא המחקר בס"מ מרובע [124-200 שערות, ניקח את הנתון הנמוך] ונקבל =
389.36 שערות שצריכות להימצא בשטחו של גריס.
אבל איך תוצאה זו מסתדרת עם הנתון שבדברי המשנה, שבשטחו של גריס יש 36 שערות?
רצינו ליישב סתירה זו על ידי שנתייחס לכל קבוצת זקיק כאל שערה אחת - משום שלעין הרגילה זה נראה אולי כשערה אחת – והמחקר מצא שיש 65-85 קבוצות בכל ס"מ מרובע.
אבל גם אם נפרש כך, עדיין יש פער ניכר בין תוצאה זו לבין דברי המשנה שיש 36 שערות.
תודה
בינתיים נודע לי כי הרב ביגל ממיתר ערך בדיקה ותהליך ההרטבה הוא לשניות ספורות בלבד ולדבריו אין בזה בעיה של חמץ, אלא רק בבחינת בגדר 'חשש חמץ', (ולכן גם המחמירים שלא למכור בהיתר מכירה יכולים למכור קמח).
נשלח ב-30/3/2009 15:21
שלום איך אני יכול להשיג את המספר של הרב שלמה לווינשטיין
איך אפשר להשיג את הרב שלמה לוינשטיין? מישו יכול לעזור
תודה מראש
נשלח ב-2/4/2009 23:41
מבקש דחוף את עזרתכם
אני מוזמן למסיבת בר מצווה של ילדם של חברים טובים בתחילת שבוע הבא. הבעיה היא שאיני מבין בעניינים כאלה ואיני יודע מה להביא כמתנה. אנא, יודעי דבר שביניכם, עזרו לי. ההורים הם כעת מה שנקרא "חרדים ספרדים", הרקע שלהם הוא מסורתי. יש למישהו עצה לכוון אותי?