בית פורומים עצור כאן חושבים

ר' גרשון שטמר מכר חלקו בעוה"ב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2007 09:28 לינק ישיר 
ר' גרשון שטמר מכר חלקו בעוה"ב

להלן העתק מסמך שהגיע לידי, ואיני מצליח להעלות צילום (נסרק ב=PsP, ונשמר ב-tif, ואע"פ נאמר שהתבנית אינה חוקית!).
נייר המכתבים הוא של הגאון הרב אברהם יצחק אולמן, מו"צ העדההחרדיצ ורב דגבעת שאול, פעיה"ק ירושלים תובב"א
הנני נותן במתנה גמורה כל העולם הבא שזכיתי עד היום לאשת חבר הרה"ח ר' אביגדור יאקובוביטש שליט"א, תמורת שהיא תישלם [כך!] 110.000 דולר מה שאני חייב עבור התלמוד תורה והישיבה הק' מקורות רמ"א עד ר"ח תמוז תש"ס כמובן שצריך הסכמת בעלה על זה. ובזכות זה גם תהיה לה ולבעלה שליט"א הרבה נחת דקדושה מכל יוצ"ח שיחיו.
באהי"ח [!] יום ג יוד סיון תש"ס לפ"ק פעיה"ק ירושלים ת"ו
גרשון שטעממער

בס"ד בפני חתם הרב הגאון ר' גרשון שטעממער שליט"א יו"ר העדה החרדית על כתב הודאה הנ"ל וקיבל ע"ז קגא"ס במדל"ב דלא כאסמכתא ודלא כטופסי דשטרי מעכשיו בבד"ח בהודאה גמורה דלא בהשטאה ודלא בהשבעה ודלא למיהדר ביה, ומצרף גם אני את ברכתי שיזכו לראות נחת דקדושה מכל יו"ח שיחי'מתוך בריאות הגוף והנפש ולהמשיך בהחזקת התורה ולומדי' אכי"ר וח"ש יום ג' לס' בהעלותך יו"ד סיון תש"ס לפ"ק פעיה"ק ירושלים ת"ו נאם אברהם יצחק אולמאן

בעזה"י הנני נותן במתנה גמורה גם העולם הבא שכר מצוה של המתנה הזאת י"ט סיון תש"ס
גרשון שטעממער 

הנה נושא לדיון, כמות ששמענו בסיפורי צדיקים כגון דא. המעניין הוא התוספת שגם את שכר המצוה הזו של התנה כלל במכירה, מדוע? האם הייתה דרישה כזו מצד המקבלת, ומדוע תבקש זאת? האם לא די לה בעוה"ב של יהודי ת"ח קנאי ועוסק בצ"צ, אתמהא? ושמא אדרבה, אם אדם נותן מתנה את כל נכסיו ואינו משייר ממש כלום, כמדמני שאין המתנה תופסת (אפילו אם כתוב דלא להשטאה . . .). קשה להאמין שרג"ש והגראי"א התייחסו בציניות למעשה זה. 

תוקן על ידי דגים ב- 02/03/2007 10:11:27

עינא פקיחא ונהורא מעליא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 11:19 לינק ישיר 

ועוד שאלה: מדוע זה לא נקרא "דבר שלא בא לעולם"?....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 11:34 לינק ישיר 

לא מדובר על העולם,     לכן לא שייך "דבר שלא בא לעולם"
אבל אולי אונאה יש כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 12:14 לינק ישיר 

עי' בסוגיית 'שייר קרקע כלשהו' בגיטין.

אולי זוהי סגולה לאריכות ימים, שכן לאחר שלא יהיה לו שום חלק בעוה"ב, היכן תהיה נשמתו? הרי גיהינום לא מגיע לו, שכן אין עליו עונשים (בהנחה שהוא צדיק גמור). אמנם גן עדן גם אין לו, שהרי מכר את הכל. אם כן, נמצא הוא תלוי ועומד, ויחזור לעולם השפל דידן למחזור נוסף.
מעניין מה יקרה אם מישהו יקנה את חלקיו בעוה"ב בכל גלגוליו מעתה ועד עולם. הוא כנראה יעשה 'מינהור' לעולמות קוונטיים שייווצרו עבורו.

ולולא שיש תקדימים לעיסקאות כאלה אצל רבותינו הייתי אומר מילים חריפות יותר על האי דעתא משבשתא.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 12:41 לינק ישיר 

איך לא חשבתי על זה קודם? והיתי צריך שרבנו מיכי יאיר את עיני.
הרי כשנתן במתנה את העולם הבא שלו, זה היה רק למפרע, ולא מכאן ולהבא. הרי הוא עשה חשבון פשוט, בבית דין של מעלה, כל כך יעריכו את המסירות נפש שלו. במסירת הע"הב, שבזכות זה הוא יזכה לעולם הבא הרבה יותר גדול, ובזכות מצוות שיעשה בהמשך, יכפילו וישלישו את זכויותיו.     חכם גדול היה הבן אדם.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 13:08 לינק ישיר 

לסוברים שהעולם הבא הוא נוכח כבר עתה הרי הוא כבר בא לעולם, אולם יש לדון לגבי מכירת דבר שאינו מסויים (וכידוע הענינים קשורים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 13:26 לינק ישיר 

ירוחם,
שים לב לסיפור: הוא מכר גם את זה (את החלק שיקבל על המעשה הזה עצמו). בקיצור, רק גלגולים יפתרו כאן את הבעיה.

כמתעסק,
גם אם  העוה"ב קיים כבר כעת, החלק שלך בו עדיין לא קיים. אלא אם כוונתך לכך שהחלק שלי בו כבר קיים כעת (כבעלי המוסר שמסבירים שהעוה"ב נצבר לנו לאורך חיינו ולא ניתן לנו בסוף).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 13:30 לינק ישיר 

רג"ש האמין שהקב"ה שהוא כל יכול ימצא איזה שהוא עצה בשבילו, אפילו שהוא מכר את כל העוה"ב שלו. א"נ חשב שהוא יסתפק במה שיספיק אחרי המכירה ההיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 13:48 לינק ישיר 

מיכי

דעתא משבשתא? הוא קיבל על כך 111000 דולר! אולי אתה מדבר על צד הקונה, הלא כבר אמרו נשים דעתן קלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 13:57 לינק ישיר 

מייציץ,  זה בשבילך , וזה בשבילי:
אגב, מאיפה צמחו עוד 1000 דולר? זה החלק של שכר המכירה עצמה?
ועוד יש לדון מדוע לא מכר את השכר של מכירת שכר המכירה? אתם רואים תחמן. בסוף נשאר גם לו קצת (חוץ מהדולרים כמובן).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 14:00 לינק ישיר 

אברך בני ברקי התחתן, וקיבל מאבי הכלה 100000$ היות והוא המשיך ללמוד בכוילל, הציע לו החותן שיפקיד את כספו בידי אחד מעשירי בני ברק, בהתר עסקה של אחוז לחודש.
ויהי היום והאברך אמר לחותנו, במחילה ממך שווער לייבן, אני מבקש ממך להעביר את כספי מהגביר הנ"ל לעשיר פשוט אחר בריבית של חצי אחוז. צחק החותן ואמר לו, אולי עילוי גדול אתה בישיבה, ואתה יודע ללמוד גם את רב חיים. אבל בעסקים אתה לא מבין, איזו שטות אתה רוצה? הגביר הזה הרי מכניס לכיס הקטן את ההוא, ומה עוד בחצי אחוז? ענה הבחור שווער לייבן הכסף שלי, וכך אני מבקש. וכך נעשה. לא עברו ימים רבים והגביר הגדול פשט את הרגל, בגדול.
שאל החותן יש בך רוח הקודש? איך אברך בטלן כמוך ידע על הגביר? ענה הבחור- לא נביא אנוכי
ולא רוח הקודש יש לי, אלא באחד השבתות אחר הצהריים טיילתי ברחוב רבי עקיבא, ולפני הלך הגביר, שמעתי אותו אומר לאשתו,-משיח צריך לבא, דנתי עם עצמי, מה הגביר הזה שיש לו הכל בחיים מדבר על המשיח, ושהוא צריך לבא, כנראה שהמצב שלו לא טוב,  ( לכבוד  לפורים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 14:55 לינק ישיר 

וכל זה בתקווה שהעולם הבא שלו שווה משהו... (מצטער, לא התאפקתי),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 16:07 לינק ישיר 

ואולי יש כאן ניסיון לאפשר למישהי לעשות מעשה של צדקה? או לאפשר למישהו להנות מן הצדקה, בלא לחוש מושפל (אלא כמי שמוכר נכס משלו)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 16:11 לינק ישיר 

יחזקאל קוטיק מספר בזיכרונותיו על סבו, שרצה לקנות מגיסו הלמדן את חלקו בעולם הבא. משעשע מאוד...
(בסוף הפרק השישי ובסוף הפרק השביעי)
הנה הלינק לזיכרונות:
http://www.benyehuda.org/kotik/ch6.html

http://www.benyehuda.org/kotik/ch7.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2007 16:31 לינק ישיר 

לפני זמן ,סיפר לי אחד מבאי הבית כנסת שלי, סיפור מרעיש ומענין. כי בירושליים התקימו שלש לויות, מק"ק תןלדות אהרן. שני גברים ואשה. האשה מתה בבוקר מוקדם, והגברים מאוחר יותר.
המשיך לספר לי את עיקר המעשה. לפני כחמישים שנה, התחתנה האשה-חרדית מחסידות אחרת- עם אברך מתלמידיו של התולדות אהרון. אבל לאחר החתונה סירבה לגלח את שער ראשה כנהוג בקהילה. האברך היה נבוך ונסער, על לגרש הוא לא חשב, אבל האשה בשלה, היא לא עושה קרחת. בצר לו פנה הבחור לרבי, וסיפר לו כל אות המעשה. ציווה עליו הרבי שאשתו תבא אליו לשיחה. דיבר הרבי על לבה אבל דבר לא עזר. כמפלט אחרון אמר לה הרבי, אם את מגלחת כמנהגנו, אני מבטיח לך את העולם הבא שלי. הסכימה האשה, אולם בקשה שהרבי יבטיח לה את זה לפני עדים כשרים. וכך היה, הבוקר נפטרה האשה הנ"ל, ולאחר כמה שעות העדים. היא כנראה זימנה אותם לב"ד.
היות ופעם למדתי בתןלדות אהרון התקשרתי טלפונית, לידיד מהמוסמכים, ושאלתי אותו על אמיתות הסיפור. ענה ידיד ביידיש סיפור מאד יפה אבל לא היה ולא נברא.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2007 20:05 לינק ישיר 

למכירה
העולם הבא שלי. כל מאי דברשותי ומאי דעתיד אנא למיקני בלי שום שיור כלל, והכל ב80,000 דולר ארה"ב בלבד. (כדאי לנצל את חולשת הדולר!). הצעות ניתן להגיש בתיבה האישית, לרציניים בלבד! 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ר' גרשון שטמר מכר חלקו בעוה"ב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext