בית פורומים עצור כאן חושבים

השחצנות של האדם בעיקר הדתי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2007 12:18 לינק ישיר 

ולמה את טעמי המצוות מותר לגלות וסודות אלוהיים אחרים אסור לגלות>
לדעתי כל הגילויים על טעמי המצוות. הם על אחריותו האישית של המסביר ואין ביניהם והאמת רק מקרה בלבד וגם זה אולי.
זו לא נשמע לך שחצנות שאדם ילוד אשה בן תמותה רגיל יגיד שהוא יודע סודות אלוקים?

ירוחם,

משה לא היה בן תמותה רגיל?  אף עם ידע רק את אחוריו, תסכים איתי, שידע יותר מבן תמותה רגיל

אתה יכול לראות בהחלטה של הרמב"ם הוראת שעה, ואין אדם נידון אלא לפי שעתו .. והסמכות להורות על הוראה מקנה את המעמד בו הכל לפי הכרעת שכל ה'פוסק' בשיקול הדעת האנושי  "אפילו אתם שוגגים..אפילו אתם מזידים.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 12:35 לינק ישיר 

ריב
אין ויכוח ביננו במישור העקרוני. מה שאני טוען כל הזמן שעם כל הכבוד לרמב"ם ובעיקר לאחרים
מה שמפריע לי זה הנוסח, אם הגדול היה אומר וכותב ונראה לי לפי עניות דעתי או הבנתי הממיוחדת שאלו הן כוונות התורה והמצוות, לא היתה לי עם זה שום בעיה ואפילו הערכה, אבח כשגדול כמה שיהיה אומר אלה המצוות ואלה הם הכוונות ואלה הטעמים. זה בעייני לא נאה בלשון המעטה. הרמב"ם באמת היה צריך להסביר זה היה תפקידו כמורה הדור, אבל  האחרים בעיקר מדברים בשם האמת המוחלטת והבלעדית, וזו היא הבעיה בעייני.

אגב את האמירה שהזכרת למצח גדול לא רבי יהושע אמר, כי אם לא אחר מאשר
 רבי שמעון בר יוחאי.( מנחות צט:)

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 13:52 לינק ישיר 

ירוחם,

הרבה עשו כרבי שמעון ולא עלתה בידם, איך יתכן שהוא בעל המאמר?

אני מדברת על המחלוקת בעמדותיהם של ר' יהושוע בן חנניה ור' אליעזר בן הורקנוס - על רבי יהושוע אנו יודעים מסיפורי הגמרא שהיה עוסק בתורה מעוני ולא דרש מאחרים שיחלצו אותו ממנו, אלא התפרנס ממלאכתו כפחמי, בין קירות דירתו המושחרים מפיח ועשן( וראה ב'ברכות' התקרית המשפיל בין רבי יהושוע לרבן גמליאל -
ר' יהושוע אומר: שנה אדם שתי הלכות בשחרית ושתי הלכות בערבית, ועשה מלאכה כל היום - מעלה עליו כאילו קיים כל התורה" (ר' אליעזר אומר לא ניתנה תורה לדרוש אלא לאוכלי המן. מהזכרון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 15:04 לינק ישיר 

ריב

מנחות דף צט:אמר רבי יוחנן משום ר"ש בן יוחי: אפי' לא קרא אדם אלא קרית שמע שחרית וערבית - קיים לא ימוש, ודבר זה אסור לאומרו בפני עמי הארץ.

אמר רבי יוחנן משום ר"ש בן יוחי: אפי' לא קרא אדם אלא קרית שמע שחרית וערבית - קיים לא ימוש, ודבר זה אסור לאומרו בפני עמי הארץ.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 17:10 לינק ישיר 

ירוחם,
הדברים מפי רבי שמעון בן יוחאי רק נותנים לדברי ר' יהושוע משנה תוקף, אך בניגוד לר' שמעון שסבר ש"ודבר זה אסור לאומרו בפני עמי הארץ ",  ר' יהושוע לא סייג את דבריו, אדרבא,  בשל 'ההזדהות' שהיתה לו עם אלה שבכורח נסיבות המציאות הינם מוגבלים..ויהיו הנסיבות אשר יהיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 18:59 לינק ישיר 

מקור לדברי רבי יהושוע:  מכילתא שמות טז ד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 20:26 לינק ישיר 

ריב
 למן הדיוק לא רבי שמעון אומר שאסור לאומרו לעם הארץ נדמה לי שזה היה רב יוחנן. רבא סובר שמצווה להגיד  לעם הארץ.
העיקר הוא שהרבה תנאים כולל רבי שמעון לא סוברים שצריך כל היום ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 20:59 לינק ישיר 

ירוחם,

אם היה זה ר' יוחנן שאמר שאסור לאומרו לעם הארץ , אז איך אתה מיישב עם "הרבה עשו כר"ש ולא עלתה בידם'? או שאתה מתעלם ולא רואה עצמך חייב ליישב ועל כורחך עליך לחיות עם הסתירה ? חוצמזה, אתה מציג את הדברים כאילו לא היתה בעניין זה מחלוקת בין ר' ישמעאל, ור' שמעון בן יוחאי ב'ברכות' בפירוש "והגית בו יומם ולילה"  - ומי לא מכיר את שתי העמדות המנוגדות  ר' מאיר שאומר "לעולם ילמד אדם את בנו אומנות נקיה וקלה..." ור' נהוראי אומר "מניח אני כל אומנות שבעולם, ואינני מלמד בני אלא תורה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 23:08 לינק ישיר 

ריב.
 דעתו של רשב"י בברכות היה לפני  שהוא  הוחזר למערה כעונש כדברי הגמרא שעונש הרשעים בגהנום הוא שנים עשרה חודש. ועל מה היה העונש על זה שראה אנשים זורעים וכעס ולכן נענש, כאמור, לאחר מכן הוא חזר בתשובה תיקן את טבריה ,  ולאחר מכן אמר את הדברים שהבאתי מהגמרא במנחות  אין כל סתירה הוא שינה את דעתו מכרח שהבין את הנסיבות

הדברים שציטטת מהמשנה בסוף קידושים היא קלאסית להתנהלות המקובלת גם היום. כידוע
רבי נהוראי היה כינויו של רבי מאיר נהוראי בארמית= מאיר, ראי את הגמרא בעירובין יג: בנושא
רבי מאיר מדבר על אדם שילמד את בנו. ובשם השני שלו רבי נהוראי הוא מדבר על בנו שלו
אדם אחר שילמד את בנו אומנות. אבל הבן שלי ילמד תורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 10:56 לינק ישיר 

ירוחם,
אם לחשוב על מטרות זה מיקום גבוה מידי, עד שאתה תמה מי אנחנו שנשאל מה הם אמורים לעשות, מה נשאר עוד להגיד?
עם קו מחשבה כזה, עוד רגע אני אשאל מה היעד שלך בעולם! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 11:08 לינק ישיר 

הגר"א אומר שכל מילה של לימוד תורה היא מצווה שהרי כל מילה יצאה מפיו של הקב"ה. לכן הוא אומר - מי שא"א לו ללמוד - פוטר את עצמו במילה אחת של לימוד לכל היום!

(שנות אליהו פאה א,א. - משנת אלו דברים.)

וכבר מצינו ביהושע, שלא רק שלא התמיד כהגר"א - אלא כ"כ התמיד במלחמה שפעם אחת לא הספיק הוא והעם לקרוא קר"ש.

סתם להשכלה כללית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 11:22 לינק ישיר 

מצח גדול
ראה אתה כל הזמן שואל, מה הם אמורים לעשות? ומה היעד שלך בעולם? לדעתי המקסימום שאדם יכול לשאול הוא,    מה אני אמור לעשות?     ומה היעד שלי בעולם?

אבל אם שאלת, מי אמר שיש יעד לאדם בעולם, חוץ מזה שיהיה בריא ויאכל אוכל טוב ובריא.
יהנה מהעולם וממעשי הבריאה, כי הרי כל זה נבראו בשבילו ולכבודו. ולמה שלא יהנה מהמתנה שאלוקים נתן לו.- משל למה- להבדיל- הדבר דומה אם תיכנס לרבי או לאחד מהגדויילים והוא יכבד אותך במשקה, ואתה ברוב צידקות תסרב במופגן להתכבד בזה בשאט נפש.
כל הנאותך כאמור כמובן צריכים להיות במסגרות המוסריות והדתיות שהלמדו אותך. אבל אם יעד אחר אתה רוצה. בתורה מסופר בדיוק למה ה" ברא את האדם, ומה יעודו

בראשית פרק ב

טו) וַיִּקַּח יְדֹוָד אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם וַיַּנִּחֵהוּ בְגַן עֵדֶן לְעָבְדָהּ וּלְשָׁמְרָהּ:

(טז) וַיְצַו יְדֹוָד אֱלֹהִים עַל הָאָדָם לֵאמֹר מִכֹּל עֵץ הַגָּן אָכֹל תֹּאכֵל:

לי לא מוכר בתורה מטרה אחרת ויעוד אחר מהיעוד הגדול הזה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 11:32 לינק ישיר 

גד ראובן
סתם להשכלה כללית הסיפור ביהושוע על מה שכתבת היא טעות סופרים של הגמרא, כל הסיפור על וילן בליליה ההוא במחנה היא טעות ושיבוש, ועל זה מבוססים הרבה מהדרשות היפות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 12:24 לינק ישיר 

תעשה היכרות, (זה כתוב בתורה של אלוקים. והוא מתכוון לבני אדם):

וְעַתָּה יִשְׂרָאֵל מָה יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ שֹׁאֵל מֵעִמָּךְ כִּי אִם לְיִרְאָה אֶת יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בְּכָל דְּרָכָיו וּלְאַהֲבָה אֹתוֹ וְלַעֲבֹד אֶת יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשֶׁךָ:
לִשְׁמֹר אֶת מִצְוֹת יְהֹוָה וְאֶת חֻקֹּתָיו אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לְטוֹב לָךְ:
(דברים י, יב - יג).

צר לי שהוספתי לך רצונות של אלוקים שלא הכרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 12:44 לינק ישיר 

תודה רבה באמת לא הכרתי  את זה. אבל איפה כאן אתה רואה יעוד של האדם?  הרי אני לא אמרתי שלא צריכים לשמור על המצוות <  כל הנאותך כאמור כמובן צריכים להיות במסגרות המוסריות והדתיות שהלמדו אותך>- כך נראה לי כתבתי לעיל. וודאי שצריכים ללכת  ולחיות לפי מצוות ה". אבל לקיים את המצוות זה לא יעוד, זה דרך חיים. היעלה על דעתך כי היעוד של האדם הוא לקיים את כל המצוות? תגיד לי בבקשה
זה מצוות עשה מהתורה לכתוב ספר כריתות לאשה, אז זה היעוד של כל אדם? אני מחויב לקיים את המצוות שנוגעות לחיי היום יום שלי. מצוות שלא שיכות אלי איני צריך לקיים, ונדמה לי שדברנו על יעוד.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השחצנות של האדם בעיקר הדתי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.