הוא אמר שהוא מבקש סיבות חוץ מהעובדה שזה ציווי.
הנחתי שקראת את זה לפני שהגבת.
נשלח ב-20/3/2007 00:01
אני לא חרדי ופורום זה אינו מקומי, ובכל זאת:
א. אי- משיכה למין השני היא בעיה פסיכולוגית שקשורה בד"כ לדרגה מסוימת של דיכאון. בחברה חילונית יש אנשים שלא רוצים להתחתן כי יש להם דרכים אחרות רח"ל לממש משיכה זו, אבל אם דתי לא רוצה להתחתן זו בעיה פסיכולוגית. אני הייתי פונה לפסיכולוג/ פסיכיאטר אבל אני לא יודע אם זה מקובל אצלכם.
ב. לדעתי (לא הלכה למעשה כמובן) אסור להתחתן לפני שהבעיה נפתרה משום "ואהבת לרעך כמוך".
נשלח ב-20/3/2007 00:11
אני לא חושב שהוא טוען שהוא לא נמשך או משהו פיזולוגי או רגשי.
הוא רק שואל מבחינת הגיון למה לו להתחתן אם טוב לו כשהוא רווק (מבחינה כספית חברתית נהנתנית או מה שלא יהיה)
נשלח ב-20/3/2007 09:39
למה לך להתחתן?! טוב אז אם כל הסיבות שהביאו בפניך חברי הפורום עדיין לא מספקות אותך
הנה משהו שחייב לספק אותך
תעשה את זה מאגואיסטיות... לא טוב לו האדם לבדו... תחשוב על הבדידות...
אני לא יודעת אם אתה גר עם ההורים כעת או לא, והרי אתה יודע שההורים שלנו לא ישארו איתנו לנצח, ואתה תכנס לבית ריק יום יום... הבדידות תהרוג אותך
חוץ מזה שההרגשה להעניק למישהו היא מדהימה...
מה כ'פת לך ... תנסה... מקסימום...
נשלח ב-20/3/2007 10:03
ר' איד אנלא עשוי מפלסטיק במושג שאין לי משיכה וכו' ובכל מקרה כבר גם ענו לך, אני גר בית הורי, ואל תגידי לנסות, מהסיבה שאין ספק מדי ודאי.
נשלח ב-20/3/2007 10:52
כל העיניין הזה נשמע לא הגיוני כל כך
אולי בעבר נפגשת והיתאכזבת...
ואתה מפחד שזה יקרה שוב , ולכן את משכנע את עצמך , שטוב לך ככה...
ישנה עוד בעיה..אתה מסתכל על המצב מנקודה סובייקטיבית ולא אובייקטיבית
כמו שאדם מטומטם נפשית ישאל למה לא להשאר ככה? הרי כיף לו!
וכמו שכתב כבר קהלת עדיף להיות חכם ועצוב מאשר שוטה שמח.
תנסה לשפוט מנקודת מבט אובייקטיבית - מה תרוויח פה ומה תרוויח שם. וייתכן שתמצא שתרוויח שם יותר מפה.
וזה שאין ספק מוציא מידי וודאי נכון רק אחרי שאתה יודע שזה באמת ספק. כרגע זה ספק אם זה ספק. בעצם כמו ה"וודאי" שלך - מי אמר לך שזה ימשיך ככה ? אתה משער..
גם הטוב שלאחר החתונה הוא משוער.. ועל פי רוב כבר מוכח.
בכל מקרה..תקרא את הקישור ששלחתי.
אין שום בעיה להתחתן מאוחר, אין מה לפחד מזה, זה הכי טוב שיש, אני מבין היטב למה לא הצליחו לשכנע אותך להתחתן.
דבר פשוט הוא שאין שום סיבה בעולם להתחתן חוץ מזה שזו מצוה, אבל המצוה לא קשורה למה שהגמרא בקידושין אומרת "בן כ' ולא נשא אשה כל ימיו בהרהור עבירה", אלה צוויי דינים שלא קשורים זה לזה כי הענין של להתחתן מוקדם זה בגלל ה"כל ימיו וכו' " ומה שהתורה ציוותה לישא אשה זה בשביל פריה ורביה (בלי להכנס למחלויקעס הרמב"ם והרא"ש בנידון).
נשלח ב-21/3/2007 12:03
אתה רצה לאמר לי שמגיל 20 כל יום כל יום ,כאילו, בהירהור עבירה....
נשמע מזעזע...
נשלח ב-21/3/2007 12:20
מה מזעזע אותך? לא התכוונו שכל יום וכל שניה הוא בהרהור עבירה, הכוונה שהוא לא שמור מזה.