בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה לחרדים מ"לידה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2007 23:04 לינק ישיר 
שאלה לחרדים מ"לידה"

אני נולדתי לבית מסורתי ושמרתי כול חיי שבת ככה חשבתי בכול אופן אבל חייתי כמו חילוני הייתי ספורטאי שירתתי בצבא ואפילו
התחלתי לדגמן לא היה חסר לי כלום חוץ מהאמת שחזרתי בתשובה אמיתית והכנסתי את עצמי לישיבה כרגע אני בחור ישיבה שלומד בבני ברק כ 8 חודש ושמתי לב שמנטליות של הבחורים שנולדו חרדים קצת יותר נוטה להיות דומה לחילוניות
תמיד אומרים שחוזרים בתושבה יותר פתוחים יותר מבינים זה את זה יותר "באורות"  יצא לי לצאת לשידוך עם חרדית מלידה ועם חוזרת בתשובה האמתי שהחוזרת בתשובה באמת הייתה יותר צדיקה לעומת החרדית שחיפשה את המראה והכסף שלי ולא את מי שאני! ואחר כך יצאתי עם עוד חרדית מלידה ואותו סיפור! ואני לא רציתי כי הבנתי שהם מעוניינות בי רק בגלל המראה וכסף אני רוצה להבין מה זה באמת מה שחשוב לחרדיות?????????? רק מראה וכסף

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:03 לינק ישיר 

כבת לרב העוסק רבות עם חוזרים בתשובה שמתי ליבי לתופעה הזו.
בעלי התשובה פעמים רבות שואפים להתעלות ולהתמיד.
הנטיה של השדכנים להצמיד להם חרדים מבטן אשר סטו מהדרך, והתומ"צ לא בראש מעייניהם.

זה מתנגש.

כנראה שבכזו תופעה נתקלת. לא כל החרדים רייקניים! 
אבל כמו שאמרת בעצמך, החוזב"שים לעיתים נמצאים ב"אורות" והם שמים את העולם הזה במעמד נחות. הם שוכחים שגם החרדים חיים את העולם ונהנים ממנו. וזה מותר (בגבול!).

ונק' נוספת למחשבה, לא קשורה לדברי למעלה (נראית לי רלוונטית למקרה הספציפי שלך). אינני בטוחה שהדברים היחידים עניינו את הבחורות שאיתן נפגשת זה מראך וכספך בלבד. יכול להיות שאילו הדברים שאתה מחזיק מהם בעצמך ומדמה שלפי כך העולם חושב ומעריך אותך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:03 לינק ישיר 

כנראה שאתה חדש בתחום אז אסביר לך מספר דברים:

א. החרדים לא באמת חרדים... סליחה מכל קוראי הפורום, אבל לדעתי היום האנשים הכי דתיים, הם החוזרים בתשובה. זה מאוד מטעה אבל שמתי לב לעניין זה וגיליתי המון דברים מאוד לא נעימים עליהם... הם פשוט שכחו מה זה לקום כל בוקר ולהודות לה' באמת שהנשמה שלהם חזרה.
ב. מה רע שתחפש מישהי שהיא גם מתחזקת ונמצאת באותו המקום הרוחני שלך? זה יהיה הרבה פחות מתיש...
ג.תזהר שלא להביך את השידוכים שלך...  גם אני מתחזקת ו"השתדכתי" פעם עם חרדי שחשב אחרי 3 פגישות שאני לא מספיק חזקה... היום התהפכו היוצרות והוא ממש על סף החילוניות, ואני על סף החרדיותתתת.
 מצחיק, לא? בקיצור אל תשפוט אף אחת...
 ד.כמובן הדבר הכי חשוב להיות בשמחה תמידדדדד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:10 לינק ישיר 

לתגובה הראשונה אני ממש לא תופס מעצמי ככה הבנתי את זה ואין פה עיניין של גאווה פשוט זה מה שאמרו לשדכנית בערך שהמראה והמצב הכלכלי זה מה שמראה על כך שרוצות פגישה נוספת

ולתגובה השניה :
חוזרת בתשובה זה לא רק רק הבעיה שלא כולן שמורות ויהיה קשה לי להתחבר לאחת כזאת שלא שמרה על עצמה כי בחורה שמתמסרת זה עם רגש ואז יש עיניין הלכתי של ספק ילדים ממזרים בכול אופן אני גם לא ממש ירגיש שייכות לאחת כזאת אבל מבחינה של תהליך התשובה ועל חיי העבר חוזרת בתשובה תבין אותי טוב יותר
זה לא שאני שולל אבל יצא לי גם לצאת עם חרדיות ואני רוצה להבין רק מה באמת מעניין אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:22 לינק ישיר 

כשהחרדיות נפגשות אתך זה אחרי שלב הבירורים על רמת חרדיותך, אח"כ כשנפגשים אתך זה השלב של הכסף ורמת היופי שבך. ובכן אני חרדי מלידה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:23 לינק ישיר 

לא על ענין הגאוה דיברתי, אלא על ענין פנימי.
מה שאתה חושב בתוכך לדבר טוב ש"משווק" אותך, יתכן וגורם לך לחשוב שה"עולם" תופס אותך גם בצורה זו.

אם אתה אומר שזה מה שהן סיפרו לשדכנית...אז ראה את תגובתי כלא רלוונטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:26 לינק ישיר 

המשגיח אמר את האמת אני קם ב 5 וחצי עד 12 וחצי בלילה רק לומד!!
במשך 8 חודשים ואני נהנה מכול רגע וחבל שאין לי יותר זמן!
אז רמת חרידיותי ברוך השם!
אבל מה מעניין את החרדיות המצב הכספי שלי! למרות שלא חסר ברוך השם אבל אני לא רוצה שמישהי תרצה אותי בגלל הכסף זה מגעיל!
או בגלל איך שאני נראה מה לא איכפת להם אישיות ומידות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:28 לינק ישיר 

שתתחרט על המחשבות ה... אני לא יודעת איך להגיד את זה יפה מגעילות שלך, תדע לך שכל החברות שלי הן חוזרות בתשובה, והדבר הכי יפה שאני יכולה להגיד עליהן זה שהן יותר "שמורות" מ"שמורות" (אני מקווה שאתה מבין...).
איך דווקא בנאדם כמוך שחזר בתשובה ויודע ש"במקום שחוזרים בתשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים" אומר כך????? זה ממש מצחיק שכולכם הרשתם לעצמכם כשהייתם חילונים ועכשיו כשחזרתם בתשובה, פתאום לא נאה לכם...
באמת לא יפה!!!!!
ורק שתדע שהחוזרות בתשובה- הבנות שויתרו על הכל בשביל ה', הן המלכות האמיתיות של העולם הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:29 לינק ישיר 

מה שמשווק אותי זה השם יתברך והלימוד
במראה שלי לא נוהג להרחיב ואני לא בררן!
ואני דיי כנה ומספר על העבר שלי לא היה לי עבר כזה גרוע לא הייתי פושע או נרקומן פשוט לא ידעתי!
ואני דיי שמח שאת מגיבה זה דיי מרגיע! ולכול מי שמגיב  תודה רבה זה נותן לי דיי נחת רוח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:40 לינק ישיר 

צדיקה לא אמרתי שלא ולא זילזלתי אמרתי שיש ספק וזה מציאות
ושהייתי חילוני לא הייתי מחפש
ואשריכם ואמרתי שאני לא שולל כלום!
ומקומכם באמת מעליהן לא אמרתי שלא בהדיא דיברתי רק על הספק ויש כאלה לצערי אבל תשובה מוחקת הכול גם להם
פשוט אישית אני לא יוכל להתחבר לזה ואין בזה גנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 14:29 לינק ישיר 

לדעתי אתה חילוני שמנסה להשמיץ את העולם החרדי.

אתה יכול לקרוא את שאר האשכולות שפתחת.

ואתה גם רוצה שכולם יחשבו שאתה חתיך.

ובכן, לפי התמונה אתה לא נראה חתיך בכלל וגם אם זה לא אתה, הטעם שלך הוא לא הכי.

תפסיק לפתוח אשכולות שבהם אתה מנסה להשמיץ את החרדיים.  גם אם אתה באמת חוזר בתשובה אתה לא כזה במנטליות.

חכמים הזהרו בדבריכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 14:44 לינק ישיר 

אני לא חילוני שמנסה להשמיץ אף אחד
אני מנסה להבין
וכפי שאמרת היזרי בדבריך על הוצאת שם רע
אני ממש לא מנסה לחשוב שיחשבו שאני "חתיך"
יש דברים שלא מובנים לי שחרדים מלידה עושים אותם ונראים בעיניי קצת לא ברורים אני מנסה להבין אותם
ואין צורך שתתעצבני כול הכועס כול מיני גיהנום שולטים בו
והתמונה ששמתי דיי לא ברורה
בכול אופן מה שאת חושבת זאת זכותך ואני לא מקפיד עליך זכותך להתבטא
שיהיה לך יום טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 14:49 לינק ישיר 

ואני באמת אולי יקח ממך הצע ויחליף תמונה למצב ילדות ככה שלא יהיה עיניין של
צניעות תודה שהארת את עיניי בנושא
אבל באמת ובתמים אני מנסה להבין זה הכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 15:14 לינק ישיר 

חותדעת,

הוא לא צבוע
הוא פשוט עדיין מרחף בעולמות עליונים של התשובה
הלוואי שנזכה להגיע לרמות כאלו

הוא רק צריך לעשות את זה לאט - ובטוח
ולהבין שאנחנו בעולם השקר- ועם השקר הזה צריך להתמודד
ולדבוק באמת הפנימית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 15:19 לינק ישיר 

אשריך גלית תודה רבה וזה נכון אני עדיין דיי חוקר כמה עינייני חברה מבחינת לימוד והלכה אני לומד בישיבה אני עובד על עצמי טוב
אבל בעינייני החברה החרדית יש דברים שתמוהים לי ואני מנסה לברר
בעזרת השם נזכה להבין אשמח אם תעזרו לי ותודה רבה למי שמגיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 15:42 לינק ישיר 

יפה כתבה לך גילית, אכן לוקח זמן להכיר ציבור חדש שנכנסים אליו, ומטבע הדברים מה שרואים בהתחלה זה את הנקודות הפחות חיוביות, שאכן קיימות, טוב שאתה שואל ומתעניין, לא להכל תקבל תשובות ברורות (לחלק מהדברים אין תשובה), אבל הכלל הבסיסי הוא לא להכליל, בכל קבוצת אוכלסיה יש טובים יותר ופחות, נקווה שתתקל בטובים יותר. בהצלחה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה לחרדים מ"לידה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext