בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה לחרדים מ"לידה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2007 15:48 לינק ישיר 

תודה רבה אני כבר חיי בבני ברק 8 חודש בתשובה בתור חרדי אני כבר שנתיים
וכולם בחורים טובים רק לא מובן לי כמה דברים שנוגדים את ההוה אמינה שלי לגבי החברה בפועל ואני לא מדבר על שובבניקים כי הם בכלל לא חרדים  הם לא בני תורה ולכן אין להכלילם ואני לא מדבר על בני תורה ברע חס ושלום אני בעצמי בחור ישיבה אני רק לא מבין כמה דברים ואני ישמח להבין ולהתקבל  בחברה רע כמה דברים בשידוכים שזה באמת קשה לעכל כי תמיד חשבתי שהנשים החרדיות מסתכלות הרבה יותר על הלימוד הופתעתי לראות שזה לא ממש משנה להם אולי אני נתקלתי בכאלה אני מקווה שהשם יזמן לי באמת אישה צדקת שכן תסתכל על הלימוד יותר במקום על דברים אחרים ותודה על ההבנה ועל העידוד! :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 15:50 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 16:34 לינק ישיר 

אז יש הבדל עצום בין בחורה חרדית מלידה או חוזרת בתשובה.

חרדית שנולדה בתוך מקום חרדי הוא זורם לפי הקצב של האיזור,

חוזרת בתשובה בעצם שינתה פה כיוון בחיים, וכל הילדות שלה היא זורקת לפך ושוכחת מהם,

א. כי יותר קל לה להתמודד עם כל הגשמיות כי היא כבר עברה את זה והיא כבר יודעת את סדר עדיפויות שלה,

ב. אם היא חזרה בתשובה ז"א שעכשיו מעניין אותה רק הצד הרוחני,

אז אני מציע לך שתקח "אך ורק חוזרת בתשובה שתחיו באותו ראש"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 17:10 לינק ישיר 

לדעתימ מושלם770 צודק!
יש ויש... אתה פשוט צריך לדעת אל איזה זרם אתה יותר משתייך. אל החרדיות או אל החוזרות בתשובה, אבל אל  תצפה למצוא דברים שקיימים אצל זרם אחד אצל השני (לא שאני מכלילה- יש יוצאות דופן)
אני מעידה על עצמי- אני חוזרת בתשובה בת 25 ועדיין "שמורה" (כמו קופסת שימורים חדשה במדף)
 אפילו חבר אף פעם לא היה לי! וזה ממש לא גורם לי לחשוב שאולי, גם אני צריכה מישו שלא היה עם אף אחת.
(מעניין למה?...)
בקיצור יעקב... תפסיק כבר לחפור ותחפש מישהי שתתאים לך ותרגיש איתה הכי טוב בעולם, אפילו אם היא כבר לא קופסת שימורים- זו דעתי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 18:41 לינק ישיר 

אני מסכים עם WISE זה מה שנקרא אצלנו "נפגשים במעלית" זה בדרך למעלה וזו בדרך למטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 20:57 לינק ישיר 

אוקי נאמרו דברים יפים בעקרון והגיונים ולא שולל חוזרות בתשובה
אבל גם חרדיות מלידה לפעמים רוצות בחור שהוא חוזר בתשובה בגלל שאיכפת לו יותר ומתאמץ יותר
וגם השורשים שלי היו חרדיים זה שבארץ הייתה ירדית דור לכתחילה זה קורה
הסבא שלי מצד האבא היה תלמידו של הרב פתיה זצק"ל ומצד האמא שלי בשולשלת של נתן הנביא וכולם חרדים היו עד שהגיעו לארץ
סבתא שלי עדיין חרדית וההורים שלי גם חזרו בתשובה אז ככה שהיא לא תזרוק הכול לפח ואני לא איזה גוי
ויש צד של התלהבות כי החזרה בתשובה שלי באה ממני נטו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 21:12 לינק ישיר 

לשרשרית אני יכול להסתדר עם כול זרם אין לי בעיה בכך ואני לא אומר שלא יצאתי עם חוזרות יצאתי עם אחת
והיה דווקא טוב יותר מהחרדיות אבל אני רוצה להבין איך זה אצלהם לפני שאני ישר עם חוזרת בתשובה
אולי חרדית מלידה תתאים יותר אבל מה שכן דורוש בירור העיניין מה ההגיון ברצונתיהם ואני לא מדבר על שובבניקיות שמחפשות שאני יעבוד מדבר על עצדיקות שמעדיפות לימוד כי זה גם מגמתי לחיים ולעבוד אני ממש לא צריך
בזבוז זמן בשביל עוד כסף שלא נחוץ זה ממש להיות משועבד לבעל הבית במקום לשם יתברך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 14:25 לינק ישיר 

ההבדל הגדול יש דבר בטבע האדם שניקרא הרגל לא יעזור שום דבר אבל חרדי/ת מלידה הם כבר רגילים לעולם הזה חוזרים בתשובה נכנסים לעולם חדש מטבע הדברים יש להם יותר חשק ורצון מה שיורד עם הזמן ככה שאתה בהתחלה כול סטיה קטנה אצל חרדי נראת לך כפניה לחילוניות {כמבן שגם בזה יש גבולות} אז בקיצור עדיף שתישתדך עם חוזרת בתשובה ככה רף הציפיות בינכם יהיה דומה חוץ מזה שלהכניס את עצמך למשפחה חרדית זה די מסובך דא''ג בזה יש הרבה הבדלים ביןמשפחות חרדיות שגרות בעיר חרדית לאלה הגרות בעיר חילונית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2007 15:44 לינק ישיר 

אין שום הבדל בין חרדים מלידה לחוזרים בתשובה, אם האנשים מתאימים ומדובר על חוזר בתשובה שחזר לפני מספיק זמן שיאפשר לו לדעת את כל מה שאדם שומר תומ"צ צריך לדעת. יש לי חברים חוזרים בתשובה ויש לי כאלה שלא (אני עצמי ב"ה חרדי מלידה) והיום אני לא רואה שום הבדל ביניהם...

"טוב שכן קרוב שמדבר חלש מאח רחוק שמדבר חזק"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2007 18:47 לינק ישיר 

בסוף בסוף, מה שכל הפורום הזה רוצה לדון בו הוא עבודת ה' של החרדים מבטן ומלידה. אז ככה, לכל אחד יש את הניסיון שלו, גם לחרדים יש את הניסיון שלהם. מה, אתם חושבים שה' נתן להם על מגש של כסף את העולם הבא רק בגלל שההורים שלהם הם חרדים? בשביל להרוויח צריך לעבוד. גם בשביל להרוויח עולם הבא צריך לעבוד. כולם יודעים את התירוץ שתפילתו של יצחק, שהוא צדיק בן צדיק, התקבלה רק מכיוון שנדרש ממנו להשקיע יותר מאמץ בתפילה, כדי להתגבר על כח ההרגל.

נו, אז כמו בכל דבר, יש כאלה שעומדים בנסיונות ויש כאלו שלא עומדים בנסיונות. יכול להיות שהבנות שנפגשו עם ג'קוב לא כל כך עומדות בניסיון. אבל זה לא אומר שאין חרדיות שכן עומדות בניסיון. הרבה מהחברות שלי עומדות בניסיון ומתאמצות כל הזמן שלא ליפול (וזה לא קל בחברה החרדית המתירנית של ימינו).

אז ככה ג'קוב, או שתמצא משהי חוזרת בתשובה (שאגב, יכול להיות שיום אחד היא גם תתרגל להיות "עבד ה'" ואז היא עלולה להיות פחות מהחרדית מבטן ומלידה בכל מיני דברים) או שתתאמץ למצוא חרדית עמלה בעבודת ה'. ויש כאלה.

וסתם אגב, כסף מאוד חשוב בחיים, ואם אין קמח אין תורה. זה אומנם לא שיקול להתחתן אבל כולנו בני אדם וזה עושה לנו משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2007 11:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה לחרדים מ"לידה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.