עוד שאלה שדיי מטרידה אותי מה זה משנה בשידוכים איזה עדה אני!!!!!!!??????? אתם יכולים לענות אם אני רוצה למשל לצאת עם אשכנזיה אני מעורב בעקרון ואני מסתדר עם כולם אבל למה זה משנה איזה עדה אני??? מה אני חייב להיות אשכנזי שלם בשביל אשכנזיה?
נשלח ב-15/3/2007 00:17
כן וכן, היות ואינך אשכנזי בחיים לא תבין!
נשלח ב-15/3/2007 00:23
אתה רציני??? זה ממש פטתי כי אם הטעם שלי בנשים זה לא ספרדיות מה אני חייב לצאת עם משהו שאני לא רוצה משמע מדבריך יש לבין כי הקדוש ברוך הוא זה שמזווג זיווגים ראה מסכת סוטה דף 'ב ברש"י וזה פשיטה לך שכך אבל מה שמעניין אותי מה הטעם לכך שדווקא בגלל שאני חצי חצי אני לא יקבל אשכנזיה ומשמע מדברך גם ספרדיה לא מה אני נחשב בעיני העולם החרדי כמו ממזר מותר לי לצאת רק עם מישהי שהיא חצי חצי??? לא מסתברים לי דברך אנה הסבר?
נשלח ב-15/3/2007 00:27
כמה אשכולות נכתבו בנדון.
חפש אותם...אולי כך תצליח להבין.
נשלח ב-15/3/2007 00:32
חיפשתי לא נוגע בידיוק לנקודה שנאי מחפש אם אפשר שיסבירו לי בצורה מסתברת את העיניין בלי עירבובים פשוט בצורה ישירה אני אשמח! תודה :)
נשלח ב-15/3/2007 13:59
חרדי/ת אשכנזי/ת מלידה the best ככה זה ואין מה לעשות!
נשלח ב-15/3/2007 14:13
משהוזוכמיר תודה על העידוד אני מודע לכך למה שאמרת אבל לכול אחד מתאים משהו אחר יש כאלה הסוברים שהם קרות כמו קובית קרח או תקראי לזה מלכות ולכן אני יצטרך להיות כמו עבד בבית אבל אני טוב בנקיונות גם! חחח והמנטליות דיי מתאימה לי למרות שאני פתוח בהכול
נשלח ב-15/3/2007 15:17
יעקב,
אתה ספרדי - ולא רוצה ספרדיות
הן אשכנזיות -בטח של א רוצות ספרדים
מה קשה להבין ?
נשלח ב-15/3/2007 15:22
אממ.. הבעיה שאני לא ספרדי גם אני מעורב יש לי צד ספרדי וצד אשכנזי ואני לא מכליל בעדות כול יהודי הוא הודי ולא אמרתי שספרדיות זה רע אבל מבחינה מנטלית אני גם מסתדר עם שניהם רק שהטעם שלי זה יותר נוטה לאשכנזיות ואני לא מבין מה ההגיון שאם יש אשכנזיה שמעוניינת בספרדי למה לא תוכל לצאת עם בחור ספרדי או מעורב?
נשלח ב-15/3/2007 20:13
יעקב כתבת שאתה לא מכליל ועושה את ההכללה הכי גרועה בעצם זה שאתה ספרדי ויש לך מנטליות אשכנזית יכול להיות ספרדיות שיש להם מנטליות אשכנזית
א. ואם יש אשכנזיה שמעונינת בספרדי היא מסתמא לא תרצה אותך כי לך יש מנטליות אשכנזית
ב. ומה העינין שלך בדווקא אשכנזית? תגיד שאתה רוצה אחת עם מנטליות אשכנזית ויש מצב שגם אם הבחורה אשכנזית "שלמה" אין לה את המנטליות שאתה מחפש
ג.מדבריך משתמע שיש מניעה לאשכנזים להתחתן עם ספרדים אני לא שמעתי על מניעה כזאת ובחורה שתרצה לפגוש ספרדי המשפחה לא תרשה לה
נשלח ב-15/3/2007 21:48
מה שאתה רושם זה מאד נכון! והכי הגיוני אבל למשפחה שלי לא ממש משנה עם איזה עדה אני מתחתן והמשפחה שלי דיי חברותיים ולא נעולם על ספרד אשכנז המנהג זה כספרדים נכון אבל אם יש חומרות של אשכנזים אז הלכה סתם ויש הלכה כסתם ויש לחוש ליש משמע שזה גם לא הכי משנה ככה ואין לי משהו נגד ספרדייות פשוט לא הטעם שלי במראה לא מושך אותי ואין הרבה ספרדיות שהן בטעם שלי זה לא שאין בכלל לא שולל ומבחינה מנטלית אני יכול להסתדר עם כולם
נשלח ב-16/3/2007 15:15
בדרך כלל יש מנטליות שונה בין עדות. ע"ע כפרה מאמי וכו'. אבל אין להכליל.
נשלח ב-17/3/2007 22:43
לפי דעתי
אל תלך לא לספרדיה ולא לאשכנזיה !!
השילוב של חצי חצי הוא חבל"ז הם לא מתנשאים ולא פתיל קצר,(בכל כלל יש יוצא מהכלל)
ולכן המלצתי שתלך על חצי חצי,
היו לי הרבה חברים חצי חצי והם גם נשאו כמותם,
נשלח ב-18/3/2007 14:39
אני חצי חצי..
נשלח ב-18/3/2007 14:48
גם אני (ואם הייתם שומעים איזה חצאים אני..הייתם מפלבלים בעינכם מספר פעמים וצובטים עצמכם כדי לברר שאינכם חולמים)
לאופי הדיון,
אני רוצה שוב לומר (כמו כל פעם) - כל אדם לגופו. עזוב דעות קדומות על שוני במנטליות וכו' קודם תבדוק אחרי זה תראה.
אמנם יש שוני במנטליות והכל..אבל זאת הכללה שאינה צריכה.
מאחל לך שתמצא זיווג הגון בלי כל ההתפלמסויות הנ"ל
נשלח ב-19/3/2007 21:30
תודה זה באמת מקל עלי כי היה לי הוה אמינה לחשוב שישדכו לי בחורה לא הכי בטעם שלי מבחינת מראה רק בגלל שאני חצי חצי מסבר שלא וזה לטובה איך אומרים חצי נחמה וחשבתי על כך בהגיון אבל הבעיה שלי ספציפיט קצת יותר עמוקה זה לא רק שנאי חצי חצי אני חוזר בתשובה ולא חרדי מלידה מעטים ההורים שיסכימו שהילדה שלהם תצא עם חוזר בתשובה והיא אשכנזיה צריך באמת נס לדבר הם רואים בנו(בחוזרים) ועוד חצי חצי כמו איזה גוי לפי מה שזה מסתבר למרות שאנחנו החוזרים דיי משקיעים בחיים הרוחניים ושואפים למעלה ולומדים באהבה אמיתית לקדוש ברוך הוא אבל אפשר להבין את ההורים המודאגים ושוב למרות שבפועל אישה שרוצה בחור שהוא במעלה גבוהה שתקח בן תורה שחוזר בתשובה כי זה בא מאהבה אמיתית ואין חשש שמא יחזור בשאלה לא שייך להגיד לכן יש משגיח שמחליט מי יכול לצאת לשידוכים ומי לא ומלא מהישיבה שלי התחתנו עם חרדיות מלידה ומלא עם חוזרות בתשובה וכולם הפכו לתלמידים חכמים כול הנפקמינא פה זה בעית ההורים של הכלה אבל מעניין אותי לדעת מה יעשו הורים של בחורה שדווקא רוצה חוזר בתשובה שהוא לא אשכנזי "שלם" אלה חצי חצי או אפילו ספרדי????? מה הם עד כדי כך רואים בו כגוי?