|
|
| נשלח ב-21/8/2009 02:41 |
|
| |
כותרת האשכול- "אין אדם מנחיל שקר לבנו".
הבעיה עם הכותרת הזו שהיא מכילה בתוכה אוקסימורון, לפחות לכל מה שקשור לזרמים המרכזיים
שאני מכיר ביהדות.
ההשקפה הרווחת בקרב מרבית האנשים הדתיים בימינו, היא שהתורה קודמת (מבחינה הכרתית
ומחשבתית) למה שקיים.
ועל כן היא קודמת לאמת.
הם פותרים את זה על ידי הקביעה "אבל התורה היא האמת", כאילו שמספיק לטעון טענה על
מנת להוכיח אותה.
לעומת זאת, לפי ההשקפה שלי, מה שקיים הוא בקדימות (מבחינה הכרתית ומחשבתית) לכל
דבר אחר.
פירושו שהאמת קודמת לכל.
יתכן שהשקפתי נתמכת על ידי הרמב"ם באומרו "עושה האמת מפני שזו האמת", אבל אני לא רואה
טעם בלהסתמך על הרמב"ם בשביל לדעת שמשתי ההשקפות שהוצגו למעלה, ההשקפה שלי
תואמת יותר טוב את עובדות המציאות (ועל כן היא תואמת יותר את האמת)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 07:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 07:48 |
|
| |
משא"כ בנבואת משה/תורה "שהיו נשמעים מפי הקב"ה דרך גרונו של משה" (אהל יעקב להמגיד מדובנא ריש דברים בשם הגר"א. ועיי"ש החילוק בין ספר דברים ליתר הארבעה ודברי ר"י עמדין בהגהותיו לסנהדרין צ"ט, א. וע"ע דברי הגר"א על המשנה "אם נמצאו עדויותיהן מכוונות" שמביע את הכלל המובא בהודעה הקודמת)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:02 |
|
| |
פעם יהודי חרדי (!) טען באזני שחינוך חייב שקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:02 |
|
| |
אמשלום:
(זה אחד הסרטים היפים ביותר שראיתי,)
אבל הפשט הפשוט היא שהנביא מתרגם את הבינה למילים, ולכל אדם יש יכולת\כשרון אחר להסביר את תבונתו עצמו במילים\שפה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:05 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | פעם יהודי חרדי (!) טען באזני שחינוך חייב שקרים. |
|
תן אפשרות אחרת,
אני אומר את זה בלי מורא, חייבים לשקר, לא רק לחינוך גם בין איש לאשתו גם לחולה וגם לאומה בזמן מלחמה, וכדומה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:35 |
|
| |
מקס הכל במידה- חייבים לשקר בדברים קוניוקטוראלים זמניים וחולפים. אבל בשום פנים ואופן אסור לבסס את שיטת החינוך ואת החינוך על שקרים. כמו שלפעמים אין ברירה לאשה לשקר לבעלה ולהפך- אבל חלילה חלילה לבסס את חיי הנישואים על שקרים. וכן השקרים לאומה ולחולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:48 |
|
| |
ירוחם:
זה ברור ולא חשבתי לרגע שצריך להדגיש את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 10:55 |
|
| |
מקס לך זה ברור אולי- אבל כל החינוך החרדי כל הזמן מבוסס על שקרים. כל=רוב
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 11:05 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
לך זה ברור אולי- אבל כל החינוך החרדי כל הזמן מבוסס על שקרים. כל=רוב |
|
ירוחם: אני לא יודע למה הכונה שלך,
אבל המעלה הגדולה של החינוך שלנו היא שהספרים בארון בבית וגם בבית מדרש וכל ילד\בחור יכול ללמוד ולהחכים ולהבין שהשקרים היו חינוכים ותו לא,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 11:23 |
|
| |
מקס מה זאת אומרת השקריים חינוכים- אתה מחנך- בשקר. אם הבן ישאל את האבא שאלה לא נכונה- האבא ישקר לו, ויוציא מפיק שקר ביודעין שזה שקר. הבת שתשאל את אמא בעניני נשים- רוב הפעמים תקבל תשובה שהיא שקר. יש ספריה פתוחה? אבל מי בוחר את הספרים שנמצאים בספריה הפתוחה?
הנרי פורד כשיצא עם המכונית הראשונה כתב בפירסומת- אתה יכול לקבל מכונית בכל צבע שתבחר- בתנאי שזה יהיה שחור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2010 11:44 |
|
| |
ירוחם: אנא תרד לסוף דעתי,
חינוך שקרי היא שהאבא אוהב אותו, נכון או לא ?? יכול שכן אוהב ויכול שלא, אבל לבן אסור לומר זאת,
חינוך שקרי שכדאי להיות טוב וצדיק, תלוי למה ? כלפי רוב הדברים שילד מבין בכדאיות, דווקא זה יהיה שקר גדול כי צדיק מפסיד הכל,
וכן על זה הדרך, אני יכול ומותר ורצוי לשקר לתועלת במיוחד שהשקר תתגלה ממילא מתוך מבין מדעתו שיגדל או מלימוד,
כל חרדי שרוצה להחכים ?! יש את כל הספרים בארון בבית, אם זה הרמב"ם עם כפירתו בהגשמה, ואם זה הזוהר שמגשים,
וכן את ביקורת המקרא ילמד מתוך התנ"ך הפשוט בבית,
צריך רק ללמוד,
נכון שאלה שלא לומדים כל חייהם הם יהיו בבעיה גם אם הם יתחנכו בחברה אחרת,
תוקן על ידי maxmen ב- 01/11/2010 11:46:14
|
|
|
|
|