בית פורומים שידוכי חרדים

HELP!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2007 12:55 לינק ישיר 
HELP!!!

אז ככה
אני בת 17 וחצי ובחצי שנה האחרונה נפגשתי עם 3 בחורים (כל אחד בנפרד כמובן ובטח שלא במקביל!), לא למטרת שידוך, אלא סתם בחורים שהכרתי בנט. נפגשנו ו....

יש לציין שבעיקרון אני נגד זה אבל איכשהוא זה קרה.. בכולופן עכשיו ההורים שלי גילו את זה והבטחתי להפסיק עם זה ואכן אני לא מתכוונת להמשיך עם הדברים האלה בע"ה!!

הבעיה שלי היא שאמא שלי פוחדת שאחד מהבחורים שיצאתי איתם ילך ויספר את זה למישו וככה זה יתפרסם ואז אף אחד לא ירצה להתחתן איתי כי יצא לי שם של... בעוד שהיום יש לי שם של בחורה מודרנית מאד אבל בחורה טובה.

אי לכך ובהתאם לזאת אמאשלי החליטה שהכי טוב שאני יתחתן מהר, והיא כבר מתחילה לשמוע לי!!! אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי. כולה בת 17 וחצי , לא תכננתי להתארס לפני 19 או לפחות 18 וחצי. אבל 17 וחצי????? אני ילדה, בכלל לא רוצה להתחתן, לא מרגישה בשלה לנישואים בכלל. אוף!!!!

תוקן על ידי אסיק_GOOD ב- 22/03/2007 13:32:17

תוקן על ידי אסיק_GOOD ב- 22/03/2007 13:52:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 15:23 לינק ישיר 

זה באמת מצב לא פשוט.... אני מבינה אותך אבל גם את ההורים שלך.... 
אבל, אם את עכשיו באמת עזבת לגמרי את כל השטויות והתחזקת אז תלכו יחד- את והורייך לאיזה רב גדול שאתם סומכים עליו שיתן ברכה שבעז"ה העבר שלך לא יקלקל לך כלום כיון שכבר חזרת על כך בתשובה...

ד.א. יכול להיות שהורייך רואים שאת נמשכת לקשר עם בחורים כבר מגיל זה ומעדיפים שזה יהיה בהיתר ולא באיסור... (יש לי דוד כזה ובאמת חיתנו אותו בגיל 18 וזה מה שהחזיק אותו במסגרת החרדית- מהחתונה הוא נרגע ולאט לאט עלה חזרה לדרך המלך והיום הוא אברך ונשוי באושר וא"א להאמין עליו שיצא עם בנות וכו'...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 15:39 לינק ישיר 

מהיכרות שלי עם עולם השידוכים בציבור החרדי, הייתי מייעץ לך לקחת פסק זמן, להוכיח את עצמך כבחורה רצינית ובוגרת, שמסוגלת להתגבר על עצמה ולהוכיח שעשית שינוי בחייך, וכעבור זמן (לפחות שנה), לצאת לשידוכים ממקום אחר מזה שאת נמצאת בו היום, אין ספק שרמת ההצעות שלך אז תהיינה שונות מאלו שיהיו היום, אני מאמין שגם הורייך יבינו וישמחו לראות את השינוי, ואני מקווה גם שיתנו לך את התמיכה הרצויה. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 15:51 לינק ישיר 

בס"ד

אני מוסיף להודעה של שלמפ', שהורייך כמובן צריכים לראות שאת מתחילה לעשות את השינוי כי אחרת הם ימשיכו לרצות (ובצדק לדעתי) שתתחתני כדי שמצבך לא הידרדר הלאה ח"ו.

ובכל מקרה אני מאחל לך רק בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2007 16:33 לינק ישיר 

תודה רבה על התגובות אבל זה לא כ"כ פשוט
כל העניין הזה של בנים וכו' לא נבע מקטע ז' אלא שהדעות שלי הן רחוקות מלהיות "חרדיות" ואם זה היה נתון לשיקול דעתי הייתי משנה את אורח החיים שלי מחרדי לחילוני. ואני לא רוצה להיכנס להתפלספויות ושכנועים, זו העובדה. ובגלל שאני יודעת שאשאר חרדית כי זה לא מציאותי שאהיה חילוניה, (אני לא אעשה את זה למשפחה שלי..) אז אני מנסה להדחיק את הדעות שלי ולחיות לפחות כאילו הדעה שלי כן "חרדית" ומהמקום הזה של ההדחקה הכל התפרץ לי. בחיים לא הייתי מאמינה שאתן לבחור לגעת בי. אין לי בעיה בעצם הקשר של בחור ובחורה אבל מאז שאני מכירה את עצמי בזתי לאלו שנתנו את הגוף שלהן לבחורים, זה נחשב מבחינתי לחוסר כבוד עצמי ברמה גבוהה מאד. ולכן עזבתי את העסקים שלי עם בנים כי אני יודעת שכחרדית אין דבר כזה קשר עם בחור שהוא לא כולל בתוכו מין בצורה כזו או אחרת. ולכן הבעיה שלי גדולה יותר משחשבתם. כי כל מציאות החיים שלי בעולם החרדי היא כפויה ולא טבעית, אני לא מרגישה "בבית" כאן ולחשוב על חתונה עם בחור חרדי כשאני בשלב כזה של החיים... לא יודעת.. זה משגע אותי...!!
הייתי אצל פסיכולוגית בעקבות כל הסיפור הזה שההורים שלי גילו וכו' ובכלל לא דיברנו על דת או על חרדים אבל בסוף השיחה היא פתאום אומרת לי- "אם יכלת לבחור מה היית בוחרת חיים חילוניים או חרדיים?"
אמרתי לה- "חילוניים"
אז היא אמרה- "זה כל כך שקוף אצלך, ההתנגדות שלך לדת, רואים שזה מקובע חזק בדעה שלך. אני בטוחה שזה עוד יתפרץ יום אחד..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 16:51 לינק ישיר 

אמא שלך צודקת.
ולא הבנתי, את חרדית או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 17:10 לינק ישיר 

שם רע לא יצא לך מזה ואף אחד מהם לא יספר ואין לך מה להלחץ
מתי שאת מרגישה צורך תתחתני אם לא אז לא אבל עדיף מוקדם כי זה גיל של יצר רע כולם עוברים את זה לצערי אני עברתי את זה שהייתי עוד חילוני
את חרדית ולא נורא אם יצאת עם 3 בחורים לא במסגרת שידוכים פושט שלא יחזור על עצמו תתאפקי שנה שנתיים ותתחתני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 17:29 לינק ישיר 

טיפשרה כבר אמרתי?
חברה תנסו להשפיע עליה שלא תהיה פב של צועקים ואינם אומרים,
הכתובת רשומה על הקיר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2007 19:19 לינק ישיר 

תקשיבי, פוקהרטס,
קודם כל לגבי הבעיה עצמה עם ההורים. אני תמיד בעד שיחה בוגרת ורצינית. ללא צעקות או הרמות טון.. פשוט לשבת ולדבר.. אני מניח שההורים שלך יישתפו פעולה.
תסבירי להם שבגיל כזה חתונה היא לא רלוונטית. תמני להם סיבות 1, 2 ו 3 . אל תבואי לא מוכנה.
 וכמו ששלמפ וגוד אסיק אמרו, תעשי את השינוי.

את אומרת שזה קשה בגלל שאת בכלל לא חרדית..אלא מעדיפה לחיות אורח חיים חילוני ומנקודת המבט שלך את עכשיו שחקנית.
אני לא יודע מהן הסיבות שבגללן מאסת באורח החיים הזה או דתי בכלל ולכן..
א. אני מבקש ממך לרשום אותם פה. על מנת שנוכל להבין איפה הבעיה ומה ניתן לעשות. וגם כמו שכתבת הדחקה לא עוזרת.
ב. תחפשי תשובות לשאלות שלך. לחיות בסימן שאלה שלך..זה לא פיתרון
ג. בהצלחה בינתיים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/3/2007 19:23 לינק ישיר 

אני מצטרף לבקשה של עוצר מעומק הלב, אנו רוצים לעזור לך תני לנו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2007 01:03 לינק ישיר 

אני נרגשת מתגובותיכם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2007 10:12 לינק ישיר 

קודם כל דוסיסטורי לשאלתך אני חרדית באורח החיים אבל לא בדעותי.
לא נראה לי שאני יכולה לנהל עם ההורים שלי שיחה, הפעם הראשונה בכל חיי שהחלפתי איתם יותר מ5 משפטים ברצף היתה כשהם גילו על הבנים שיצאתי איתם.. זה לא סוג הורים שיש להם קשר עם הילדים שלהם, הם מביאים את הכסף אני מטפלת בתחזוקה של הבית וזהו.
קשה לי לדעת מה בדיוק גרם לי למאוס בדת. אף פעם לא ממש התחברתי לזה. פעם היתה תקופה של בערך חצי שנה שהחלטתי שאולי אני לא חיה נכון את הדת ולכן אני לא מרגישה עפ זה טוב אז באמת עשיתי מצוות בשלמות והתפללתי בדבקות ומה-לא ואחרי חצי שנה עצרתי וראיתי ש..אני פשוט עושה דברים שמבחינתי הם חסרי טעם. והאמת היא שההורים שלי אף פעם לא חינכו אותי להיות חרדית. ואני אסביר את המשפט האחרון- אמנם למדתי בבתי ספר חרדיים אבל ההורים שלי צחקו ובזו לכל מה שאמרו לי שם שקשור לדת. זכור לי משפט אחד שמורה שלי היתה אומרת הרבה פעמים "החילונים המסכנים והחרדים המאושרים" אמא שלי הפכה את זה לבדיחה הגדולה בהסטוריה.אז אני מניחה שילדה בת 10 שרואה שצוחקים על משפט כזה מבינה שכנראה ההפך הוא הנכון וההפך אומר שהחילונים מאושרים והחרדים מסכנים. מעבר לזה אני לא ממש יודעת להגדיר את הגורמים לדבר.
אני ממש ממש מודה לכל המגיבים. מעריכה כל תגובה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 11:03 לינק ישיר 

לדעתי את מבולבלת והעולם החילוני לא משהו ואני יסביר לך אני הייתי חילוני והיה לי הכול עם זה כסף ועם זה מעמד וחברים
ונשים לא היה חסר שרדפו אחרי והייתי משחק בהם השם ירחם עלי
אבל הבנתי שזה דבר לא אמיתי לא שייך לי שאני שם בעולם החילוני הרגשתי באותו רגע של בילוי או תעווה הנאה אבל מיד אחרי זה אין סיפוק ובתור חילוני לשעבר אני יודע לאן הייתי מגיע זה בור ללא תחתית ואיי אפשר להתקדם רק לפול ולבסוף הייתי מפסיד גם את העולם הזה וגם את העולם הבא לדעתי את צריכה מישהו הפוך ממך שיחזיר אותך למסלול ותמצאי את דרך האמצע קחי חוזר בתשובה ככה גם זה יתן לך את הסיפוק למשיכה שלך שזה חילונים כי הוא כבר יודע מה זה הוא כבר יסביר לך ואת אוהבת את המראה החילוני והפתיחות שלהם קחי חוזר בתשובה למרות שהם יותר צדיקים מצדיקים האמת
בכול אופן זאת דעתי רק ככה תחזרי למסלול וגם תיהי מסופקת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 11:18 לינק ישיר 

אני לא נמשכת לחילוניות בגלל כסף או מעמד או בגלל התאוות. כבר אמרתי שבעצמי הייתי מופתעת עד לאן הגעתי בקטע של בנים ואני לא חושבת שבחורה חילוניה צריכה לעשות מה שעשיתי, גם בחורה חילוניה צריכה לשמור על גבולות מסויימים.

ולכן לא חושבת שיהיה לי מה לעשות עם חוזר בתשובה. אמנם הידע שלו יהיה יותר גדול מבחור חרדי אבל כמו שאמרת בחור שחוזר בתשובה הוא מאד צדיק ואני לא רואה איך אני מסדרת עם דבר כזה.

לכן אני בעצם לא רוצה להתחתן עדיין. אני חושבת שבעוד שנה בערך אני אצליח להבין קצת יותר מה באמת טוב לי ומה מתאים לי ואז יהיה לי קל יותר להתחתן. הבעיה היא שאמאשלי בחיים לא תבין את זה. אני לא יכולה לבוא ולהגיד לה כזה דבר זה מידי היפותטי..

ועוד משו- אמאשלי לא תחתן אותי עם חוזר בתשובה. אבאשלי איש מוכר וידוע בעולם החרדי וזה "לא לכבוד שלו"...!!
אה, ואנחנו גם חסידים, נראה לי שאצל חסידים יש פחות שמתחתנים עם חוזרים בתשובה מאשר אצל לטאים. אני טועה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 11:26 לינק ישיר 

אני לא ליטאי ולא חסידי הבעיה שלי שונה משלך אני אמצע!
וחוזר בתשובה יחזיר אותך מצויין למסלסול לטעמי זה מה שעשוים גם בדרך כלל ל (חרדים מקולקלים)
מצמידים להם חוזר בתשובה ואת רוצה חילונים בגלל המראה ואני מבין אותך גם אני חושב שבתור חילוני הייתי יותר יפה
אבל אני ההפך ממך כול מה שהיה לי לא ממש רציתי תמיד רציתי אישה טובה ושמורה חילוניות שמורות נדיר למצוא אגב ותמיד חיפשתי דבר אמיתי אני מצאתי ולא חושב שלהורים שלך יש ברירה במצב שלך למרות שחוזר בתשובה זה לא הכי בושה תדעי לך
ואת כן יכולה להסתדר עם אחד כזה צריך פשוט שידע איך לדבר איתך וחוזרים טובים בזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 11:30 לינק ישיר 

בנושא שלך יש לי הרבה להאריך אבל אני מכיר מלא נשים חרדיות שהתחתנו לבסוף עם חוזר בתשובה
ושם רע לא יצא לך אם את עדיין בתולה אם לא נשיקה זה לא הכי נורא אולי לחרדיה מלידה כן אבל תראי לא מציע לך לפזול לעולם החילוני באמת לא שווה לך הייתי שם אני יכול לספר לך על זה המון אם את רוצה שתביני איך זה מבפנים ואל תראי את העולם הזה ורוד זה ממש לא למרות שכיף תעוות והרבה נשים ומעדונים ופאבים ובא לי אבל בכול זאת דבר אמיתי אל תחליפי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > HELP!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext