בס"ד
תראי מדברייך נשמע שיש לך הרבה טרוניות על הציבור החרדי, אני לא מתכוון להיכנס איתך לנושא הזה ואני לא מעוניין להתווכח כמובן.
ברם, אני מבין גם מדברייך שיש לך תחושה חזקה ומאד קשה לגבי מה שעשית עם אותו בחור וכ"ו, אני מבין את זה, מכיון שגם אם החינוך של לא היה הכי חרדי או שהיה כזה רק שהורייך זילזלו בחינוך (שזה דבר מחרדי כשלעצמו שהורים שולחים את ילדהם למקום חינוך מיוחד ובזים לו, אני אישית הייתי רצה לדבר עם הורייך ואני גם סכים כדי להטיח בפרצופם את הדבר הזה, האבסורד רק גובר שהם אח"כ כעסים עלייך על מה שעשית בלי יכולת להבין מה גרם לזה, ממש טיפשות בהתגלמותה!) את מבינה לבד שיש גבולות שא"א לעבור וגם את עצמך לא רצית לעבור אותם אלא שנסחפת...
א"כ כדי לפתור את הבעיה אין שום צורך לגעת בנושא האם את רוצה להיות חרדית או חילונית בשאר ימייך, תעשי ה שאת רוצה זו היא בחירתך וזו היא זכותך הבלעדית, אפילו אלוקים נותן לנו את זכות הבחירה אז אנו בני האדם לא ניתן לך?!
מה שחשוב הוא בין אם את הולכת לכיון החילוני ובין לכיון החרדי הוא, איזה גבולות אנו שמים לחיינו מהו הקו האדום (יהיה מאוד נכון לומר שבחורה חרדית לא מתקשה בנושא כ"כ כי יש לה את החוקים מדורי דורות אלוקים עצמו) דעי לך שגם לחילונים ישנם גבולות רק שהם קובעים אותם לעצמם.
א"כ אם את חושבת שמה שעשית הוא ממש לא טוב (בלשון המעטה) אז שבי עם עצמך והסבירי לעצמך ותביני זהו גבול בל יעבור ואני לא עוברת אותו!!! ואם את חושבת שמה שיעזור לך הוא להתרחק מבנים כרגע אז עשי זאת!!!
לגבי ההורים שלך, פשוט שבי והסבירי להם את מה כל מה שכתבתי לך, " כרגע הורים יקרים זה לא משנה מה אני הולכת לעשות בחיים שלי חילונית כחרדית, אבל דבר אחד חשוב אני לא הולכת לחזור על מה שעשיתי ולא משנה מה יקרה", " אני מבינה את דעתכם שאתם רוצים לחתן אותי מהר כדי שדרב זה לא יישנה, אך מה העניין אם אני עדין לא שלמה בדעתי באילו חיים אני בוחרת", אני מבקשת ממכם לתת בי אמול כרגע לפחות לתקופה כדי שתראו שהשתנתי, ס"ה זו האי מעידה ראשונה שלי (כך אני מקווה) אז ראוי לתת בי אמון לפחות לתקופה מסויימת".
ברור שהם יהיו בהלם לגבי כל ההרגשה שלך לגבי חרדים ומה הדעת שלך עליהם, ויכול היות שיהיו צעקות אך עליך להסביר להם מה את עוברת...
אני יודע שמה שאני אומר זה קשה לעשות, אני יודע. אני גם יודע שזה לא קל לומר אלא קשה לעשות, אך מה לעשות ישנם דברים בחיים שנפתרים רק בצורה רצינית ואחראית ויסודית וזה מה שאני מציע לך, אם את רוצה לעשות זאת אהלן ןסהלן, ואם לא אז גם אהלן וסהלן...
בכל דרך שתפני שה' יהיה עימך, בין אם את מאמינה שהוא נמצא הי שם ובין אם לא.
שתהיה לך שבת של שלום...
נ.ב. אם את מתכוונת לעשות את זה, לכי על שבת בדר"כ זהו יום שאנשים רגועים בו שמחים בו ויש להם יותר לב פתוח לקבל להבין ולשמוע, ועוד דבר אם את עדין קצת מאמינה שה' קיים איפשהוא תאמרי לפני השיחה עם הורייך פרק תהילים..
בהצלחה ענקית, ולהשתמע.