|
|
| נשלח ב-26/3/2007 17:09 |
|
| |
א. לא קשור להרמת טונים. אני לא מפחדת ממנה. פשוט אין לי דיבור איתה. קצת מסובך.. זה בערך כמו שתלך ותנהל שיחה כזאת עם השכן מקומה ראשונה..
ב. לא הבנתי ת'שאלה..
ג. אוהו המווון!!! אין לי כח לזה עכשיו. בהזדמ' אולי..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 17:18 |
|
| |
א. לכן את חייבת לפתח שיחה כזאת. היא אמא שלך..לכל אורך החיים ובשלב מסויים תצטרכי להתמודד עם זה.. וגם אם היא כמו השכן מלמעלה. היא רוצה לחתן אותך נכון? שכן למעלה לא יכול או לא רוצה או לא קשור. היא מתיימרת כן להיות קשורה בעניין. תנצלי את זהץ
ב. כלומר מגעיל אותך מבחינה שעברת על עבירה או שבגלל שאת חושבת שזה היה מעשה הפקרות?
ג. אוקיי אז בהזדמנות. כי זה השורש של הבעיה. נתחיל משם ונמשיך הלאה... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 19:23 |
|
| |
פוקהרטס,
תזכרי מותק דבר מאוד מאוד חשוב תזכרי שאת בת מלך!!
מאחר שאת מסתכלת על עצמיך כבת מלך אז את בגדר לנסיכה!
עכשיו, מה יש לנסיכה עם בחורים מהרחוב????
נסיכתי, תחשבי על עצמיך בכבוד, תהי' שוויצריט, אל תתני ליצר להטות אותך!
בת מלך מה שהיא עשתה היא עשתה אבל היא עוד נשארת להיות הבת של המלך!
מותק, אל תתני לעצמיך ליפול, את חשובה לנו, את נראת קצת מבולבלת בעניני מקומך לא בעיניני דת
אין לך שאלה אם יש בורא אין לך שאלה אם את מחויבת במצות, אין לך שאלה אם את רוצה לשמור מצות,
השאלה שלך זאת היא לאן אני שייכת?
בקשר להתחתן, אל תחשבי שזה לא הזמן, אם ההורים מציאים לך מישהוא, תפגשי איתו תקירי אותו אם לא מוצא חן בעיניך את תגידי לא אבל לא מוחרך שזה לא טוב
בנתיחם
עכשיו בימי ערב פסח, כשאת מנקה ומכינה את החג יש לך האב זמן לחשוב, כשאת מנקה את המקרר תחשבו על ליבך הקר כשאת מנקה את התנור תחשבי על ליבך החם הם שניהם בקירבך אבל את רק צריכה להבחין ביניהם תוכלי להחליט לאן את שייכת,
אבל נשמה, תדעי לך שאת זקוקה לחברה! וכבר מהים!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 00:26 |
|
| |
בוקר, יפה מאוד.
קחי את עצותיה פוקהרטס...
|
| נשלח ב-27/3/2007 02:14 |
|
| |
לילה טוב! מתנצלת שלא הגבתי עד עכשיו. רק מקודם סיימתי לנקות..!
עוצר וחושב:
א. לא בטוחה שאני צכה לדבר איתה, אני מנסה לחשוב על דרכים אחרות להעביר לה את דעתי..
ב. לא בגלל שזה עבירה. ממש לא. אני יודעת שאני עושה הרבה עבירות. אבל אני לא מבינה איך הפקרתי את הגוף שלי ככה..!
ג. סבבי
בוקר:
תודה!!
קודם כל אני אכן נסיכה ודי סנובית. הבחורים שיצאתי איתם לא היו מהרחוב. הם כולם בחורים טובים וחכמים עם אופי מדהים שפשוט נפלו, ממש כמוני! אני לא מאשימה, לא כועסת ולא שונאת אף אחד מהם.
הגדרת נכונה שהשאלה שהכי מציקה לי היא באמת לאן אני שייכת.. וזה כנראה כבר מכניס לסיפור את מאפייני הגיל... לא?!
בקשר ללהתחתן- יכול להיות שהם יביאו לי בחור כליל המעלות שיכול להתאים לי מאד, אבל אני פשוט צעירה מכדי להתחתן. אני לא רואה את עצמי מנהלת בית אפילו רק מבחינה פיזית-כלכלית. אני מרגישה ממש ילדה קטנה! זה כמו שיגידו לילדה בת 15 להתחתן. אני לא מרגישה בת 15 אבל בקטע של להתחתן- אני כן מרגישה כך..
ובקשר למשפט האחרון שלך- "את זקוקה לחברה וכבר מהיום" - יש לי מלא חברות, יש לי 2 חברות מאד טובות שאני מספרת להן הכל. אני לא חושבת שאני צכה עוד חברות. הבעיה שלי היא שאני פשוט סגורה. כשאני אומרת "שאני מספרת להן הכל" זה אומר כל מה שאני עושה כל יום, אבל על הדעות והמחשבות האישיות שלי אני בחיים לא מדברת עם אף אחד!!! המקום היחיד שבו אני נותנת ביטוי לדיעותי זה באינטרנט..
תודה ולילה טוב!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 03:15 |
|
| |
פוקהרסט חמודה
את נמצאת בתהליך קשה מאד, שנכנסת אליו בלי להיות מודעת לנזקים גם היום את לא מודעת לנזקים שאת ממשיכה לגרום לעצמך בכך שאת לא נעזרת בעזרה מקצועית, כל העיצות שאת מקבלת כאן (ויש בינהם חכמות מאד) רק עוזרות לך להתבלבל יותר!!! כולם פה רוצים את טובתך, אבל את עדיין לא רוצה אותה... נח לך הבילבול הזה, הוא נותן לגיטימציה להרבה תחושות! מחשבות! הרגשות! ומעשים! שלא בהכרח נח לך להפסיק איתם כרגע.
לפי מה שאפשר היה לקרא בין השורות עברת חוויה לא קלה, אפילו טראומתית, בעקבותיה לא תמיד את מתמודדת רגשית עם עצמך, את לא ברורה לעצמך, ומקומך בעולם לא ברור לך, בשביל לצאת מהחוויות האלו בלי נזק את לא צריכה עיצות, (אני בטוחה שאת האמת את יודעת גם בלי שתאמר) את צריכה תמיכה! ולווי! תמיכה לא מחפשים באינטרנט , התמיכה צריכה לבוא מבנ"א שזהותו מוכרת וידועה לך, שתוכלי להלביש את הנאמר על צורת בנ"א ולא על ניק חסר זהות. היא צריכה מבנ"א בוגר ועדיף מקצועי (ולא מעוד חברה בת גילך שנסיון חייה לא עובר את שלך.
זה נכון שבחברה שלנו נוטים לשדך מהר את אלו שמנסים להישתדך לבד, אמנם נשואים זה לא פתרון, אבל נישואין זה כלי זאת דרך, בשביל לדעת האם את יכולה/ רוצה/ מתאימה לנישואין, שאלי את עצמך לאן את רוצה להגיע בחיים שלך???? יתכן ונשואים הם אכן הדרך להגיע למטרה שתציבי לעצמך, ויתכן שהם רק יהוו מכשול...
אני מכירה הרבה בנות שהתחתנו בגילאי 17-18 והן עשו זאת בהצלחה גדולה, ומכירה גם בנות שעד גיל 30 לא הצליחו להתחתן, תלוי למה רוצים להגיע בחיים...
את עדיין צעירה, אפילו צעירה מאד! אל תמרחי את החיים שלך!!!!! פליז!!!! את יכולה לשות את איכות חייך למדהימה, בלי קשר לדת ואמונה. תעשי את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!
תוקן על ידי לליפאפ ב- 27/03/2007 3:16:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 07:56 |
|
| |
לא תבינו את פוקהרטס היא במצב שבו נולדה למציאות חרדית חסידית וטעמה חילוניות ומי שטועם קשה לו יותר ומה שהיא עוברת אחרי שאישה או גבר טועמים ואין נפקמינא בצדדים פשוט מקבלים יותר מודעות לנושאים אינטימיים אתם לא תבינו אותה ובעולם החרדי אין עם מי לדבר רק עם פסיכולוג העולם החרדי באופן זה דיי לא בסדר אלה אם כן היא תתחבר עם חוזרות בתשובה שעברו דברים דומים למה שעברה ויהיה להן נושא משותף פוקהרטס ילדה חכמה וצודקת טענותיה נכונות אבל עם קצת תמיכה ו'חברה נכונה היא יכולה לחזור למסלול ואם כבר להתחתן זה לא בתקופה הזאת אבל מה שכן רצוי שזה יהיה חוזר בתשובה רק הוא יבין אותה ויקבל אותה איך שהיא ויעניק לה הכול ויתחזק איתה ביחד ותוכל לשאול אותו הכול כי הוא עבר את זה גם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 09:34 |
|
| |
אני חושב דווקא שאתה לא יכול לעזור לה בגלל שהיא באה ממקום חרדי קודם והיא יודעת מה יש לדת להציע. חוזר בתשובה זה הכל חדש לו.
הבעיה פה היא לא כמה חילוניות גרועה. אלא להבין מה רע לה בדת. ואצל חוזר בתשובה זה דבר שפחות נתפס
ותאמין לי זה לא המקרה הראשון שאני נתקל בו וגם לא העשירי
פוקהרטס,
א. יופי..תחשבי על דרך. ותבצעי אותה..צריך להיות מעשית בעניי
ב.אוקיי.. לכן ב' יהיה תלוי בג'. ואני מחכה לתשובה לג'.
:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 11:53 |
|
| |
לליפאפ- אני אכן מבולבלת, אבל כאחת שחיה בין חרדים את בטח יודעת שאי אפשר לדבר על זה עם אף אחד מחוץ לבית כי בבני ברק כמו בבני ברק דברים כאלה לא נשמרים בסוד! אז הלכתי לפסיכולוגית חילוניה והיא עזרה לי קצת להשתחרר ולשחרר רגשות, אבל היא לא יכולה לעזור לי בכל מה שקשור לדת. וזה באמת בעיה שבחברה החרדית אי אפשר לסמוך על אף אחד.
כל עוד לא יודעים מזה, ונכון לעכשיו לא יודעים מזה, יש לי שם של בחורה טובה מודרנית. אז מציעים לי בחורים חסידיים אבל מודרנים (יש הרבה כאלו!) אבל אם זה ח"ו יתפרסם אז את רוצה לדעת עם מי אני אתחתן? תלכי לרחוב רבי עקיבא בבני ברק ותבחרי אחד מהבחורים שיושבים על הברזלים שם. איתו אני אתחתן. הבנת??!! אני אשאר רווקה כל חיי ולא אתחתן עם דבר כזה!
בנוגע לשאלה לאן אני רוצה להגיע בחיים שלי- לא הבנתי באיזה תחום? מבחינת דת? או מאיזה בחינה?? אני רוצה שיהיה לי מקצוע מסודר, תואר. בע"ה שנה הבאה אני הולכת ללמוד את זה, אז התשובה היא- כן. חתונה תפריע לי בתכניות!
עוצר וחושב-
א. לא קל להיות מעשית בעניין..
ב. ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 13:44 |
|
| |
לא אמרתי שקל.. אבל הדרך לצאת מבעיות זה לעשות דברים.
אבל קודם תגבשי רעיון ברור.
ג. אני עדיין אחכה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 14:02 |
|
| |
אתם גדולים, כולכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 01:30 |
|
| |
אחרי מחשבה עמוקה והתלבטות לא קטנה, הגעתי להחלטה שאני צריכה לעזוב את האינטרנט.
אמנם בשבוע האחרון התחזקתי בצורה משמעותית וכל החיזוק שלי בא בזכות האינטרנט אבל אני יודעת שכל הרבנים נגד זה, וההורים שלי לא היו שמחים לדעת שאני גולשת, ובתוך תוכי כשאני שואלת מה דעת התורה בנושא הזה אני יודעת שדעת התורה היא שאני צריכה להתנתק..!
מצד שני יש בי כמובן עדיין את ההתלבטות שבעצם מקור החיזוק שלי עכשיו זה "שידוכי חרדים" ואולי זו עצת היצר הרע לעזוב..
והתשובה היא שהזמן יגיד את שלו.
עקב כך ובהתאם לזאת החלטתי להתנתק מהאינטרנט לתקופת זמן של עד אחרי פסח. אם אני רואה שלמרות הניתוק אני ממשיכה להתחזק- כנראה לא תראו אותי כאן יותר.. ואם אראה שאני נחלשת- אחזור.
אז לקראת פרידה רציתי להודות לכל אחד ואחת מכם.
תודה ליעקב!!
לגודאסיק
לשושו
לבוקרטוב
לטליתכלת
תודה לדוסיסטורי
לעוצר וחושב
לחכמה אחת
לדודהדתי
לקרמל
לפרפרית
למשהזוכמיר
לברקת
לשלמפ
ולעוד רבים רבים ששכחתי את שמם ואיתם הסליחה
תודה על הזמן שהקדשתם לי כשקראתם את דבריי
תודה על התגובות שלכם
על העצות, העידוד, החום שהרעפתם עליי
תודה!
השם ישלח לרווקים/ות שביניכם את הזיווג ההגון במהרה! שתזכו לקבל את הגבר/האישה המושלמים!!! (תאמינו שיש!)
ולנשואים- שיהיה לכם חיים מאושרים בזוגיות נפלאה!
אלפי תודות!
פוקהרטס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 01:35 |
|
| |
להתראות פוקהרטס החלטה נכונה עשית בשכל!!!!!! :)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 01:36 |
|
| |
ועוד דבר שהחלטתי לפרסם היות שזה פורופ שידוכים..
חברה הביאה לי לא מזמן תפילה לזיווג הגון (לבנות) מה שמיוחד בתפילה הזו זה שהיא מדברת ממש במילים שלנו, וזה כמו שאת מתפללת ישר מהלב שלך, זה פשוט עוזר לך להתפלל על הכל כי לא תמיד זוכרים (ויודעים) על מה ואיך לבקש..
תפילה אמנם קצת ארוכה אבל מה זה 5 דקות ביום בשביל 100 שנה עם בעל טוב???!!
מוקדש לבנות שעזרו לי (וגם לבנים- אם תתחתנו איתן.. )
לילה טוב!
התפילה: (להדפיס ולשים בסידור. כל יום אחרי התפילה.)
"אלוקים מושיב יחידים ביתה". אתה ה', אלוקים, הקל, הגדול, הגיבור והנורא, אתה עשית את השמים ואת הארץ ובחסדך יצרת עולמך, אתה הוא יוצר האדם הקדמון ועשית לו עזר. ובראת איש ואישה ורשמת בהם שמך הקדוש: יו"ד- באיש וה"א- באישה, וציוויתנו במצווה ראשונה- בקיום פריה ורבייה ליישב עולמך.
לכן, אב הרחמים, באתי להפיל תחינתי לפניך בלב נשבר ונדכה ולפני כיסא כבודך שתתמלא רחמים עלי, ____ בת ____ ותזמן לי את בן זוגי הראוי והנכון בזמנו, צנוע וירא את ה', בריא וראוי. בעל שכל טוב ומזג טוב. ובעל מזל טוב ובעל לב טוב, מוצלח ומבורך. שיהיה בעל מידות טובות וישרות ובעל יראת שמים. ושיהיה סלחן, ותרן, דן כל אדם לכף זכות, גומל חסדים ומזכה הרבים. בחור שיהיה חכם ובעל שמירת עיניים, אוזניים ופה, וסר מרע, בחור שלומד כל היום וכל הלילה תורה לשמה במסירות נפש, בהתלהבות ובתמידות. בחור שמסתפק במועט, נאה, גבה קומה, ששואף להתעלות בלימוד התורה ושואף להתמיד בלימוד התורה, בחור שמקפיד במצוות על קלה כבחמורה, בחור שלא מדבר ולא שומע לשון הרע. ושתהיה בינינו תקשורת חיובית, שהוא ימצא חן בעיני ואני אמצא חן בעיניו, ונחיה ביחד בשמחה רבה, באהבה, אחווה, שלום ורעות ופרנסה טובה. ותטה לבי ולב משפחתי וליבו ולב משפחתו לגמור את הדבר בכי טוב והיה הנער אשר יציעו לי מן השמים, במאמרו של משרד המערכות, זיווג ראשון ואחרון לכל ימינו, אמן!
אבי אב הרחמים, מלך מלכי המלכים- הקדוש ברוך הוא, קבל את תפילתי ושיחתי לפניך ולפני כיסא כבודך.
אתה הקל עושה פלא תעשה למען רחמנותך ותחונני, ואם אתה לא תרחמני מי ירחמני? אתה יצרתני, אתה בראתני תזווג לי זיווג הגון של זרע של קיימא, זיווג של ברכה, זיווג שיהא שמח בי בן זוגי יותר מכל הטובות שיש בעולם. זיווג שלא יהא בינו לביני לא כעס, לא רוגז, לא קנאה, לא תחרות, לא שום קטטה, לא קפדנות, לא איבה ולא שנאה. ויהיה בינינו אהבה תמידית, רוח נמוכה, שמחה וסבלנות, ושיהיה בריא ברמ"ח איבריו ושס"ה גידיו, ושלא יהיה בו מחלה כל ימי חייו, לא מדווה, לא כאב, לא מכאוב, לא צער, לא רפיון, לא פגע, לא נגע ולא כישלון, ושיהיה מאושר באושר ועושר, כבוד, פרנסה טובה, חן, חסד ורחמים בעיני אלוקים ואדם ,אמן!
אנא ה', אלוקי ישראל, יושב כרובים, תהיינה אוזניך קשובות לקול אמתך, ____ בת ____ ותזווג לי זרע קודש, ותבנה את ביתי בחיי אבי ואמי ואחי ואחיותיי וקרובי ומכרי וכל משפחתי ויזכו לראות בשמחתי ובחופתי בבני ובבנותי.
ואתחזק, אתאמץ ואתלבש ברוחך הטובה, הזכה והנדיבה ותכוון דרכי בנוי, בחסד ברחמים ובכוח. ולא אפרד מבן זוגי ולא ייפרד ממני כל ימי חיינו על האדמה, ולא נצטרך לאף אדם בעולם ותקרב תשועתי, אמן!
אבי, אב הרחמן, בעל היכולת, הגדול, הגיבור והנורא תאיר אורי בהצלחה רבה, ותגאל אותי, ותמלא כל משאלות לבי לטובה לעבודתך, והפק רצוני, ותשמחני בשמחה שלימה לפניך, ותקבל תפילתי וצעקתי לפניך כקטורת הסמים על מזבחך. עשה למען שמך, עשה למען ימינך, עשה למען תורתך, עשה למען קדושתך, למען יחלצון ידידיך הושעה ימינך וענני. יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה' צורי וגואלי. ויהי ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו. קח בכל לב ענני ה' חוקיך אצורה. ואני תפילתי לך ה' עת רצון אלוקים ברוב חסדך ענני באמת ישעך.
ריבונו של עולם, אלוקי אברהם, אלוקי יצחק ואלוקי יעקב. אבי הרחמן, עשה למען שמך הגדול, ובזכות מתנת חינם שלך תזמן לי חתן הגון לבנות בית נאמן בישראל כרצונך, כי לא תהי לשבת יצרת. נא אב הרחמן, עשה למען שמך, עשה למען ימינך, עשה למען תורתך, עשה למען קדושתך, למען יחלצון ידידיך הושעה ימינך וענני. יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה' צורי וגואלי. אמן נצח סלה ועד!
 |
|
|
|
|
|