|
|
| נשלח ב-30/3/2007 16:56 |
|
| |
לא...שאת סימפוניה שלמה של סכסוך...
סתם..אף אחד לא רב..פשוט אני ודוסי תמיד יש לנו חילוקי דעות מסויימים...
הוא אוהב להתקיל אותי משום מה.. לא שהולך לא בכלל..
הרבה בהצלחה טלית!! :)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2007 22:56 |
|
| |
תרשו לי להחזיר אתכם לסכסוך (סתם... בלי מכות... ), אני לא חושב שהחסרון באדם מבחוץ זה שהוא לא יודע מה קורה, יכולים להיות אנשים מבחוץ שמעודכנים היטב במתרחש עוד יותר ממישהו מבפנים... הבעיה היא שלאדם מבחוץ אין השפעה על מה שקורה בפנים, וכך הוא אולי יכול לתרום רעיונות מועילים, אבל זה לא מה שנחוץ כרגע... ולכן, עוצר, יתכן שכיוון שרק לפני שנה עזבת אתה מעודכן היטב, אבל לא די בזה...כי כיוון שאתה מוכר כעוזב ההשפעה שלך מאד מעטה על מה שקורה בפנים
בשביל זה צריכים אנשים מבפנים, חרדים ולא אנשים חריגים, כדי לפעול ולהחדיר את התובנות האלה לשכל של החברה...
|
|
| נשלח ב-31/3/2007 23:03 |
|
| |
תתפלא לשמוע כמה אני משפיע.. בתור אדם "מבחוץ" חה..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2007 23:06 |
|
| |
נו, אדרבה בא וספר לנו איך אתה משפיע... הרי כל תכליתה של השיחה בעמודים האחרונים היא רק איך להשפיע ולבער את הדעות הקדומות ואת נוקשות המחשבה... אני, חרדי מבפנים, לא יודע איך לעשות את זה...אם אתה טוען שיש לך את הדרך, אז אנחנו כאן קשובים לשמוע איך אתה משפיע...
|
|
| נשלח ב-31/3/2007 23:43 |
|
| |
זה לא שיטת פעולה. זה פשוט לדעת איך מדברים עם אנשים.
הדעה שלך בכלליות צריכה להיות מוערכת. צולבת. הגיונית.
אתה עובד בחוג הפנימי של החברים..וכמו כל דבר זה מתפתח ותופס תאוצה.
רק צריך לדעת איפה שמים את הדגש..כלומר אל תבוא לפנאט נגד עניין מסויים ותדבר איתו.
קודם כל הוא ישתגע עליך ולא יעזור עד כמה תשמע טוב..פנאטיות לא נתנת לשכנוע בנקל.
ואם זה יהיה בפומבי הוא מצידך ייקרא "שרוף ושורף" כלומר בזבזת עליו את השכנוע שלך. ואחרים שראו שהוא לא התשכנע, רובם, גם לא יישתכנעו.
דבר נוסף. לא חושפים את נשק יום הדין. כלומר את הטיעון הכי חזק שלך תאמר רק כשהשני מהסס ועל סף שבירה. כי אם תאמר קודם "שרפת" אותו.
אממ.. זה היה די תאורטי..
למעשה אתה לוקח חבר ומדבר איתו על זה בלילה לפני שהולכים לישון מה שנקרא שחנ"ש (שיחת נפש/נשים) או אפילו מוצא חבר שדומה לך בדעות ומפתחים איתנות יציבה בעניין וזורקים פה הערה בעניין הזה ושם ההערה בעניין אחר.
מה שכן, אם אתה נחשב 'מוזר' אז שוב, הטענות ברובם לא ייענו בצורה הגיונית..כי דוחים את מה שתגיד עוד לפני שאתה אומר. פסיכולוגית.
האדם צריך להיות אחד שמקיים את התנאים ההכרחיים רק שמשום מה בעניין הזה והזה הוא חושב אחרת. מעניין למה ? (ככה זה עובד).
לכן יש כמה חברים אומרים לי שאני חרדי במסווה. כי מצד אחד אני מקיים את כל הדרישות ומצד שני יש לי דעות אחרות...והם חושבים שאני מזייף אותם בשביל ההומור (מה שאני עושה בדברים אחרים)
אבל הרוב פשוט קולטים את מה שאני אומר וחושבים על זה..לא צריך ללחוץ הרבה בעניין..פשוט להראות שאתה נורמלי על פיהם ועם זאת הדעה שלך שונה..
ממש להבדיל, זה למה שכולם טוענים, שהפחד הכי גדול של החילונים הוא מהרבנים החרדים שמדברים בשפה רהוטה ויפה..ומעריכים אותם יותר (ע"ע הרב לאו)
למה זה?
כי הם רואים איש שעל פי הקריטריונים שלהם הוא מאה אחוז אבל מצד שני הוא מחזיק בדעה כזאת וכזאת.. זה גורם להם לחשוב על זה.
עכשיו לגבי נוקשות המחשבה.. זאת בעיה שצריך לתת עליה הרבה את הדעת.
בעקרון ככל שאדם מתבגר המחשבה שלו מתגמשת.
אלה שלא, או אותם שלא התבגרו, צריך להדגיש את הדומה ולהטפיל את השונה בעיניו ..ככה הוא ייתגמש. זה לא ביום וגם לא ביומיים. זה תהליך ארוך שמחייב בנוסף לחץ קליל..
זלזול בדעה לא מביא כלום. התייחסות עניינית לדעה ושיקולה והבאת השיקולים וההתלבטויות מראים לצד השני שאתה מבין מה הוא אומר..ולמרות זאת ככה וככה..
ע"כ לעכשיו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 00:29 |
|
| |
עוצר, הארכת הרבה מכדי יכולתי לקרוא עכשיו בשיא הנקיונות ערב פסח... אבל אני מבטיח לך (בל"נ) שמחר אני אחזור להתחבר ולהתווכח איתך... (אם כמובן תהיה מחובר)
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 00:33 |
|
| |
כמו שאני מבין המטרה היא הוויכוח. אז אל תטרח..
ביקורת בונה אני יכול לקבל במקומות אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 09:45 |
|
| |
אין עניין להתווכח כמובן, וכתבתי את זה אתמול בהפסקה של 2 שניות בין עניין לעניין, ככה שאפילו לנסח הודעה לא היה לי זמן. אבל הרי כל עניינו של פורום הוא לאפשר לקיים דיון (או כמו שכותבים מנהלי הפורום "בחדרי חרדים" בחוקת הפורום: לאפשר להביע דיעה באופן חופשי).... ובכן, לגבי מה שאמרת, הפלאת אותי, אתה באמת סבור שככל שאדם מתבגר המחשבה שלו נהפכת גמישה יותר? אני ממש לא מסוגל להסכים אתך, כמו שאני רואה את הדברים, אנשים מבוגרים חיים בתוך מסגרות מסויימות כבר הרבה שנים ולא בקלות מסוגלים להפרד מהם (גם דרך מחשבה ודרך חיים נקראים סוג של מסגרת). שים לב שהרבה יותר קל להשפיע על בני נוער, הם הרבה יותר בקלות מסוגלים לקבל קו מחשבה חדש ולשנות במאה שמונים מעלות את דעתם. כל עוד מדובר על דברים ערכיים, נוהגים לקרוא לזה אי יציבות, וטוענים שזה מסוכן וכו'... אבל אם אנחנו מדברים על דבר שהוא בעייתי ודורש שינוי, אין כמו בני נוער דווקא, ולא מבוגרים, לשנות את דעתם ולהשפיע הלאה... ברור שזלזול עלול לדחות, אבל אם כבר הבאת את עקרי תורת המסיונריות על רגל אחת, תרשה לי להוסיף, שזלזול עלול להרוס בתחילת הויכוח, אבל אם מדובר פה על מישהו שכבר בשלבי שבירה מתקדמים, זלזול קל עלול לגרום לו לחשוב יותר ברצינות על שינוי...
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 11:09 |
|
| |
חחח כרגיל אתה לא מבין מה אני אומר.
לא אמרתי שהאדם מתגמש באורח חייו או בקבלת שינויים בהם
אמרתי שדעתו מתגמשת. כלומר הוא מסוגל להבין שיש סוגים אחרים.
ואתה צודק לגבי הזלזול..רק שאפשר גם בלי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 11:33 |
|
| |
עדיין לא מסכים אתך... המטרה היא לגרום לאנשים להשתנות. לא מספיק שאנשים יבינו שיש סוגים שונים, הרי כל חרדי מצוי מבין למשל גם שיש חילונים ומזרוחניקים... זה לא מספיק! האנשים חייבים להשתנות בעצמם, ובשביל זה עדיף אנשים צעירים ופתוחים ממבוגרים שסגורים על עצמם בלי אפשרות לשינוי
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 12:27 |
|
| |
לכן הקהל יעד שלי הוא בחורי ישיבות קטנות או גדולות. לא האנשים שמבחוץ כי לשם אין לי גישה כרגע.
על אלה אנחנו מדברים כל הזמן לא?
וחוץ מזה חייבים לעבור שלב שלב. הגמשת מחשבה היא הדבר הבסיסי יותר..בלי זה לא תוכל להגיע לשינוי האדם... זה שלב ב'.
היום בחורי ישיבות לפחות חלקם טוענים את הטענה שלהם וחושבים ששלום עלייך נפשי-אני את שלי אמרתי ואני בטוח שאני גם צודק.
אין לי בעיה שאתה בטוח שאתה צודק. יש לי בעיה עם השלום עלייך נפשי.
למשל, אם תסתכל בדיון בשידוכי חרדים "כמה לדרוש" תבין על מה אני מדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 13:20 |
|
| |
מה איתך? זה המקום הראשון לשינוי. אתה מתכוון לדרוש מההורים שלך כסף? (תודה על ההפניה, אני גולש קבוע בפורום גם בלעדיה...) אני עכ"פ הבהרתי להורים שלי, שכמו שהם לא קיבלו דירה מההורים שלהם, ככה לי אין כוונה לקבל דירה מהם. בנוסף, אם אתה היית חרדי היית מוכן להתחתן עם אחת שלא בדיוק עמדה בקריטריונים המקובלים?
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 14:32 |
|
| |
כן, אבל כדי שהמבוגרים ישתנו צריך קודם שהנוחים יותר לשינוי יישתנו...
כדי שהם ייפעלו אצל המבוגרים
אל תשכח גם שהצעירים של היום הם המבוגרים של העתיד.
לו הייתי חרדי ... איזה חרדי ? מרובע או פתוח ?
אם הייתי פתוח אז הייתי מוכן
אם הייתי מרובע לא הייתי מוכן.
השאלה לא מנוסחת נכון...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 15:22 |
|
| |
אני ממש חדשה פה, אבל קראתי את האשכול ולא יכולתי להתאפק. 2 אנשים שנשמעים עוד בחורים בישיבה, באים ומלמדים ציבור שלם איך להתנהג ולמה! הרי המסגרות ה"מרובעות" כלשונכם, הם המסגרות שגדולי התורה קבעו, וממילא כשמישהו\י חורג\ת מהמסגרות האלה, הוא בעצם אומר שהוא לא בקו של גדולי התורה. ואח"כ באים אנשים שרוצים לשנות את התפיסה של אותם אלו שהולכים בדרך גדולי הדור., איך?
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 15:34 |
|
| |
אולי פשוט את לא מבינה את נושא הדיון.
הדיון הוא על דברים ש"הומצאו" ע"י הציבור כפועל יוצא של תפיסות מרובעות
כגון סטיגמות ובעיות חמורות בבין אדם לחבירו.
|
|