| נשלח ב-25/3/2007 01:17 |
|
| |
עישון בישיבות
כידוע, יש ישיבות שמאפשרות את העישון בישיבה ויש כאלה שאוסרות. מה דעת הקהל כאן? נכון לאסור? נכון להתיר? נכון לא להתייחס לעניין? ישיבה_אחת, אני עוד זוכר את דעתך במעורפל לגבי עישון. אני אשמח לשמוע מה דעך ודעתכם
|
| נשלח ב-25/3/2007 01:24 |
|
| |
אני בדעה שלא לעשן בכלל כי זה מזיק לבריאות, לגבי האם הישיבה צריכה לאסור את זה או לא, אני חושב שזה לא ענינה והיא לא יכולה לחוות דעה לגבי השאלה האם לעשן בישיבה או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 01:46 |
|
| |
אז אתה בתיאוריה של להתחמק, אני לא חושב שזה חכם במיוחד. הישיבה אמורה לחנך את התלמידים ואם חלק מהחינוך זה לא לעשן - אז צריך לדאוג שהתלמידים לא יעשנו. כמו שאני מבין ממך, אתה חושב שזה לא טוב לעשן, אז לדעתי זה חובה של הישיבה לאכוף את זה, כמו שאוכפים פלאפונים לא כשרים וכדו'
|
| נשלח ב-25/3/2007 01:48 |
|
| |
אני אמרתי שזה לא טוב מבחינה בריאותית, מה הקשר להתחמק? ישיבה לא אמורה לאסור דברים כי זה לא טוב מבחינה בריאותית!! זה ענינו של הבחור, אני חוזר, ענינו של הבחור, ואך ורק שלו, מה הוא עושה עם הבריאות שלו.
תוקן על ידי ישיבה_אחת ב- 25/03/2007 1:49:33
מי שלא ראה את הפורום "בעולם הישיבות" לא ראה פורום מימיו...
מי שרוצה לראות, אז...
http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18784
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 01:54 |
|
| |
מה עם "ונשמרתם"? מה עם החילול ה' שבזה?
|
| נשלח ב-25/3/2007 01:56 |
|
| |
א. אל תצא לרחוב מחשש "ונשמרתם"! זה לא חשש אמיתי, ואני חושב שאחד מהגדולים שאמר את זה, דיבר בבדיחות הדעת.
ב. למה זה חילול ה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 02:02 |
|
| |
כל הנושא של עישון בישיבות הוא נושא נוראי! בחורים מרגישים ב"סטייל" ושבלי סיגריה ל5 דקות הם לא מסוגלים! ומה שנוצר זה פשוט עננה של עשן וגועל נפש!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 02:04 |
|
| |
יוני10,
יכול להיות שזה מגעיל, אבל ישיבה לא אוסרת כל דבר שמגעיל, מה לעשות? זה פשוט לא ענינה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 02:42 |
|
| |
אממממממ עישון סיגריות הוא בהחלט בעיה של ונשמרתם. בשונה מיציאה לרחוב, עישון סיגריות משפיע על הבריאות באופן ישיר.
העשן מצטבר לפיח שנדבק לדפנות העורקים. ובבוא היום פשוט תיווצר טרשת עורקים.
או התקף לב.
אצלינו בישיבה הראש ישיבה עשה הסכם עם הבחורים. הוא מפסיק לעשן (מעשן מאוד וותיק) אם כולם מפסיקים. ב"ה זה יצא לפועל וכולם כולל הוא הפסיקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 02:45 |
|
| |
יפה מאוד מה שעשו אצלכם בישיבה! אבל, אתה חייב להסכים איתי שזה לא הגיוני שיהיה אסור לעשן בגלל "ונשמרתם", זה פשוט לא הגיוני!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 02:49 |
|
| |
קראת את מה שכתבתי לגביי הסכנה הרפואית?
זה נזק ישיר לעורקים ולריאות.
זה כמו לקחת סכין ולחתוך את עצמך ולהגיד זה כמו לצאת לרחוב.
נזק ישיר!!!! לא ספק נזק...
וכבר יצאו גדולי הדור במחאה חתומה והכל נגד זה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 03:59 |
|
| |
מי שרוצה, שיעשן. לי אין תקציב לזה. ב
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 10:16 |
|
| |
י"א, אתה מדבר שטויות, צר לי, למה זה לא הגיוני לאסור עישון בגלל "ונשמרתם"? מו שראשי הישיבות אסרו פלאפונים בגלל הסכנה הרוחנית שבזה, וכמו שאסרו ללכת לחוף מעורב בגלל הפריצות שבזה, ושניהם איסורי תורה לא פחות מ"ונשמרתם" אבל גם לא יותר. למה שלא יאסרו גם עישון (אני מעשן, אגב)? אני לא חושב שצריך לאסור לא בגלל ונשמרתם אלא מהסיבה הפשוטה שזה חסר סיכוי לנסות לאכוף את זה, כמו שאי אפשר להגיד לבחור תפסיק לאכול כך לא שייך להגיד לסוג מסויים של בחורים (כמוני...) להפסיק לעשן. אני מאחל בהצלחה לאלה שמנסים להפסיק, וגם לאלה כמוני שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2007 10:26 |
|
| |
אני בטוח שחייבים לאכוף את זה למרות מה שאתה, הלמדען, טוען שזה לא יעזור, גם עם הפלאפונים חשבו שזה לא יעזור, והנה, נכון שיש עוד בחורים עם פלאפונים לא כשרים בעולם הישיבות אבל בגדול זה שינה את התפיסה. ואני בטוח שגם כאן לאכיפה תהיה הרבה תועלת. ברור שצריך לעשות את זה בצורה חכמה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 17:55 |
|
| |
מבחינתי את העישון צריך לאסור חד משמעית!
ואני לא מאלה שיתחילו לשטוח בפניכם את הסכנה שבעישון-כי אני לא חושב שזוהי הסיבה שבגינה צריך לאסור את העישון בישיבות,ישנה סיבה אחרת לטעמי. (איני מזלזל ח"ו בסכנה שבזה)
בחור בגיל העשרה שמחזיק סיגריה זה מראה על המהות,זה מראה על "צ'חצ'חיות",זה מראה על קלות ראש.
זה מהדברים שבחור שמגדיר עצמו "בן תורה" לא צריך לעשות.
זוהי תופעה ממאירה וצריך למגר אותה.
כיום אפשר לראות בחור כבן 14,שיעור א' בישיבה קטנה שכבר מעשן כבד. הוא יכול להיות מה"שטייגעניסטים" של הישיבה (ע"ע באשכול אחר),בחור שפיץ שלומד כל היום,אבל הפוזה של הסיגריה ביד נותנת רושם אחר.
ולכן לסיכום,סיגריה ביד מעידה על מהות ולכן היא יכולה להוות רושם מוטעה אצל בחורים טובים.
איך אומרים "ספסט נישט".
תוקן על ידי בעל_הדעה07 ב- 28/03/2007 17:57:03
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 18:43 |
|
| |
אם מדובר על מקרים בודדים - אז הצדק איתך, יכול להיות בחור שטייגעניסט וכו' שהסיגריה בידו הופכת אותו לצ'חצ'ח. אבל, כזה נהיה לנחלת הכלל, ויש הרבה בחורים שטייגעניסטים ומוצלחים שמעשנים, זה נהפך להיות מסמל של הפקרות לסמל של ישיבישיות וIN. וכמו שהמצב היום, אני סבור שהצדק איתי ולא איתך, אני מכיר הרבה בחורים שהתדמית שלהם חשובה להם, והם לא היו מתחילים לעשן אלמלא זה היה אצלם "ישיביש" וIN.
|
|
|
|
|