בית פורומים בעולם הישיבות

עישון בישיבות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2007 12:17 לינק ישיר 

גם את החוק על איסור שימוש בסמים אני לא מבין. למה שהחוק יחליט עבור בן אדם מה לעשות עם הבריאות שלו? כמו שהוא יכול ללכת לטייל באוורסט עם סיכון ליפול מגובה 4 קילומטר, הוא יכול לעשן 4 חבילות ליום ואני לא מבין איך דמוקרטיה יכולה לאסור את זה עליו...

חבר פורום "בעולם הישיבות" בראשות המנהל הדגול "ישיבה_אחת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2007 12:32 לינק ישיר 

א. לגבי ההשואה שלך לאדם המטפס באוורסט עם סיכון ליפול-יש חילוק עבה.

ב.התערבות המדינה בדברים המסוכנים לאדם אינם בגדר הפרת הדמוקרטיה,יש חובה על כל אחד ואחד הן מבחינה הלכתית והן מבחינה מוסרית להציל אדם הנופל לסכנה.
ולכן,סמים שזה סיכון גמור-יש חובה להתריע ולאסור דבר זה,גם לדעת הסוברים שאין סכנה בדבר.כיוון שהם לא מודעים לדבר.

מאפייניה החשובים של הדמוקרטיה המודרנית הם:

• חוקה המגדירה את מבנה השלטון ובעיקר מגבילה את כוחו. גם במדינות שאין להן למעשה חוקה, כמו בריטניה, קיים מה שנקרא "חוקה בלתי כתובה", כללים המקובעים בהסכמה כללית או בחוקים רגילים, שמבחינת תוכנם הם בעלי ערך קונסטיטוציוני.מדינת ישראל מצויה במצב ביניים מבחינה זו, מאחר שמעמדם של חוקי היסוד עולה על מעמד חוק רגיל, אך למעמד של חוקה אינו מגיע. גם בימים שקדמו לחוק היסוד:כבוד האדם וחירותו ידוע שבית המשפט העליון צריך להגן על זכויות האדם באמצעות מה שכונה בידי שופטיו:"החוקים שאינם כתובים עלי ספר".
  • בחירות הוגנות וחשאיות, שבהן לכל אדם קול שווה. ברור שבחירות אלו הן התנאי העיקרי לקיומה של דמוקרטיה, אבל בניגוד למה שעלולים לחשוב, הן רחוקות מלהיות התנאי היחיד. בחירות נערכו במדינות טוטליטריות רבות, אך ההפחדה, הגבלת הביטוי והעדר החשאיות שהתלוו אליהן הפכו אותן לריקות מתוכן. המונח בחירות מתייחס לבחירות לפרלמנט, ובמשטר נשיאותי בו נבחר ראש הרשות המבצעת באופן ישיר על ידי האזרחים מתייחס מונח זה גם לבחירת האדם שיכהן בתפקיד זה.
הבחירות חייבות להיערך תדיר, בדרך כלל כל ארבע או חמש שנים. משרת הנשיא בצרפת היא יוצאת דופן באורכה - הנשיא שם נבחר לתקופה של שבע שנים.
  • זכות הצבעה לכל האזרחים הבוגרים. בתחילת המאה ה-20 הייתה שלילת זכות הצבעה מנשים בגדר מוסכמה, ואף בישוב העברי בארץ ישראל התנהל מאבק עיקש על כך בין הדתיים להנהגה החילונית. כיום, זכותה של אישה להצביע מקובלת על הכול במדינות דמוקרטיות. גם ממיעוטים נמנעה האפשרות להצביע. בארצות-הברית, למשל, התקשו השחורים לקבל זכות הצבעה ולמרות שאחרי מלחמת האזרחים באמצע המאה התשע עשרה העניקה להם זכות כזו, היא נשללה בפועל באמצעות "חוקי ג'ים קרו" עד שנות השישים במאה העשרים. גיל ההצבעה המינימלי המקובל הוא בדרך כלל 18, אם כי טווח הגילים עשוי לנוע במדינות שונות בין 15 ל-21.
  • זכות להתמודד. הזכות להתמודד אלמנטרית כמעט כמו הזכות להצביע, אך בה יש בדרך כלל יותר חריגים. לעתים יש ערכים שגוברים על הזכות להתמודד, למשל הרצון שהצבא לא יהיה פוליטי. לכן מנועים אנשי צבא מלהתמודד בבחירות, ואף נדרשת תקופת צינון מרגע פרישתם ועד הצגת מועמדותם.
דוגמה לחשיבות הזכות להציג מועמדות נותנת אירן. שם מתקיימות מערכות בחירות שהן הוגנות למדי כשלעצמן, אך העוקץ ניטל מהן, משום שהזכות להתמודד ניתנת רק למעטים העוברים את אישורה של ההנהגה הרוחנית.
דוגמה מיוחדת למדינה הנתפסת בעיני עצמה ובעיני העולם כדמוקרטית, ועם זאת יש בה הגבלה על הזכות להיבחר לפרלמנט היא אירלנד, בה מחויבים, בין השאר, נבחרי הפרלמנט לגלות בקיאות בספרות והיסטוריה אירית.
  • חופש הביטוי. בלי שיינתן חופש לשכנע ולהשפיע, אין בבחירות טעם. ניתן לראות את התגשמות החלטת הרוב כמימוש אמיתי של דמוקרטיה, רק אם למיעוט ניתנה ההזדמנות להשיג תמיכה לדעותיו. בסינגפור מתקיימות בחירות, והאופוזיציה אף זוכה בהן בדרך כלל לשליש הקולות, אך חופש הביטוי בה מוגבל כל כך, שקשה לראות בה דמוקרטיה אמיתית.
  • החופש להתארגן. מבלי שיוכלו יחידים להתארגן למפלגות, יכולתם לפעול פוליטית תוגבל מאוד. אומנם גם בישראל יש בידי הרשויות להוציא מפלגה מחוץ לחוק במקרים קיצוניים (למשל במקרה של תנועת כ"ך), אך השימוש ביכולת זו מוגבל ביותר.
  • שלטון החוק והשוויון בפני החוק. יש משמעות לבחירות לרשות המחוקקת, רק אם החוקים הם אכן הקובעים. על כן, שלטון החוק הוא התנאי ההכרחי לקיומה של דמוקרטיה מתפקדת. על אכיפתו ממונה הרשות השופטת.
  • בעלות על קניין והזכות לממשה ברכישה או מכירה של קניין היא אחד הביטויים העיקריים של חירות הפרט המוגנים על ידי החוק בדמוקרטיה.
  • חופש דת ופולחן. החופש של אדם לקיים את מצוות הדת או להכריז על השתיכותו לדת הינה זכות, שבמדינות דמוקרטיות בימינו לא יעלה כמעט על הדעת לבטלן או לנסות להפריע להן. דוגמה מובהקת לכך יכולה להיות שאין להכריח יהודי לאכול בשר חזיר או כל מאכל לא כשר אחר בטקס לכבוד היבחרו לפרלמנט של מדינה נוצרית. לזכות זו ייתכנו גם חריגים אפשריים מסוימים רק בנסיבות קיצוניות ומיוחדות למדי, לדוגמה, איסור על קיום מנהגים דתיים מסוימים המלווים באכזריות בולטת. עם זאת, העיקרון של הפרדת דת ומדינה עלול לפעמים לפגוע גם כן בזכות לקיים מצוות מסוימות. דבר זה מתרחש לאחרו2005) בצרפת, בה נאסר בשם הפרדת הדת מהמדינה ללכת ל בתי ספר עם לבוש דתי.
  • חופש מדת. כאן, הכוונה היא לזכותו של אדם שלא לקיים את מצוות דתו או לא להיות חייב להשתייך לדת מסוימת. מקובל לצרף לכך גם היעדרה של דת כלשהי הנחשבת כדת רשמית של המדינה. במדינות דמוקרטיות רבות, רבים רואים ברמה מסוימת של סטייה מעקרון זה, בייחוד בהכרזת דת מסוימת כדת רשמית, עניין לגיטימי, בו המדינה יכולה עדיין להיחשב דמוקרטית.
  • הפרדת רשויות הפרדה בין הרשות המבצעת לרשות המחוקקת ועצמאות מערכת המשפט
  •                                                                           (מתוך ויקיפדיה).

"
בעולם הישיבות"  יותר מסתם פורום...(מ"מ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2007 13:14 לינק ישיר 

בעל הדעה אני לא בא להתחיל לתרץ את צורת החוקים של המדינה. זה לא מעניין אותי..
שיעשו מה שהם רוצים..
אני מדבר איתך מבחינה רפואית..אלפי חוות דעת של רופאים..ואני רואה רק התעלמות..

לגבי סמים..אין איסור לעשן סמים לעצמך בעצמך. האיסור הוא בסחר.

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 08/04/2007 13:11:35

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2007 15:18 לינק ישיר 
מתוך "ביולוגיה של האדם" תשס"ג

ותודה לblind.cactus על הסריקות.

הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים (שה"ש ב,ט) עיין המיטיב שיר לבעל ההעמק דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 12:45 לינק ישיר 

לענ"ד עם העישון עצמו יש פחות בעיה,הבעיה היא כמו בהרבה מקרים אצל הישיבישערס.
בזמנו רוב גדולי ישראל עישנו והרבה מבחירי הישיבות עישנו מהסיבה הפשוטה שהסיגריות עוזרות לריכוז ומחדדות קצת את החשיבה בזמנים שללא סיוע של חומרים זרים החשיבה היתה מתקהה.
עד כדי כך שבזמנו ממש המצב היה הפוך מהיום-בחירי הישיבות עישנו ואף בתוך ביהמ"ד כידוע והפרוסטערס לא העיזו לעשן!
(במאמר המוסגר ר' שמעון אפילו התבטא פעם שוודאי שעישון זה לא תאווה אלא צורך הכרחי ללימוד והא ראיה שר' ישראל סלנטר עישן,מפי כל אחד אחר זו היתה וודאי בדיחה נחמדה אבל כשר' שמעון שקאפ אומר משהו ההסתכלות היא אחרת.)
אלא מאי כרגיל בעוונותינו בעולם הישיבות לוקחים מעשים מועילם ומלאי תוכן ומפשיטים אותם מתוכנם ונשארת אריזה ריקה ומרקיבה.היום כל הפרוסטערס מעשנים וכבר מסתכלים על שטייגעניסט שמעשן במבט מוזר.וזאת מכיוון שכבר השתרש אצלנו שהעישון הוא למטרות עישון בלבד.
על כן אני מפנה את הביקורת לאו דווקא למעשנים אלא לאלו שלקחו מעשה שאפילו אפשר לקרוא לו "טהור" של שקיעות יתרה בלימוד והפכו אותו לדבר זול ורחובי,באלו באמת צריך למחות ואין הכי נמי כדאי שיפסיקו לעשן ויחסכו גם קצת כסף בזה.
אבל ראיתי גם בני עלייה ומועטים הם שבאמת מעשנים מתוך מחשבה אמיתית שזה מסייע להם בלימוד (וממש אפשר לראות את זה בכמויות ובדפוסי העישון,לדוגמה יש יהודי אחד מאוד מבוגר,ת"ח עצום שאני נהנה לדבר איתו בלימוד,הוא בקושי מעשן רוב הזמן בערך חבילה בחודש אבל כשאני מדבר איתו בלימוד והעניינים מתחילים להתלהט הוא יכול לגמור גם חבילה שלמה תוך כדי הדיבור...תגידו לי שהיהודי הזה מעשן בגלל התאוות שלו?) ולהם אני אומר יעשנו ענווים וילמדו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 18:13 לינק ישיר 

קב_חרובים כתב:
לענ"ד עם העישון עצמו יש פחות בעיה

אם אכן ישנה בעיה בריאותית אזי זה גובל ב"ונשמרתם.." ואז זה כבר עובר לפסים אחרים,אז זה לא משנה אם זה עוזר ללימוד או לא עוזר ללימוד.

ומה שידוע לך על הרבנים שעישנו זה לבטח היה מחוסר מודעות לסכנה שבדבר.

"
בעולם הישיבות"  יותר מסתם פורום...(מ"מ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 21:20 לינק ישיר 

לא ממש.אני מכיר כמה וכמה רבנים שמודדעים לסכנות לכאורה ואעפ"כ הםמעשנים  לכתחילה.
לא מזמן התפרסם בידיעות אחרונות מחקר של חוקר אמריקאי שטוען שכל ה"סכנות" האלה הן פרופוגנדה ולמעשה הסיכונים הם הרבה פחות ממה שחושבים...
מה עוד שכל מחקר רפואי כזה או אחר מתקבל אצלי בספקנות רבה כמו שאף בר-דעת היום לא ינסה חהשתמש ברפואות הרמב"ם או שאר הרופאים הערבים מתקופתולמרות שהיו בעלי רמה אנושית גבוהה פי כמה מהרופאים דהאידנא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 22:36 לינק ישיר 

יש חוקר אמריקאי אחד שאומר שהכל פרופוגנדה ?
ויש עשרות מחקרים שאומרים ההפך.

מעניין שמתי שנוח הולכים לפי דעת יחיד..

לגבי רבנים, יצא פסק הלכה נגד עישון..
זה שרבנים ממשיכים..תשאל אותם באמת..הרי יצאו גם נגד אינטרנט והנה אנחנו רואים פה לא מעט בחורים.
וסיגריה זה דבר ממכר.

לגבי הריכוז בלימוד..אם כזה חסר לכם קחו ריטלין..הרבה פחות מזיק..והרבה יותר יעיל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2007 23:16 לינק ישיר 

אני לא הולך לפי הדעת יחיד (שדרך אגב אינו דעת יחיד אלא רק הוא פירסם בעיתונות) אלא מראה שזו כבר סנונית ראשונה ששוברת את הקונצנזוס ולא כל מה שמוסכם היום יהיה כזה גם בעוד 20 שנה...
לגבי רבנים-ממש לא מעניין אותי מה פסקו ובטח ובטח כשמעולם לא יצא פסק רציני מרב רציני(לא לקפוץ עלי שאני מזלזל ברבנים,תקרא שוב תעצור ותחשוב ואז תבין)
לגבי הריכוזבלימוד-זה אכן עוזר הבעיה שלא כ"כ הרבה אנשים משתמשים בו למטרה זו,ומבירור שערכתי עם רופאים ריטלין הרבה יותר מזיק בטווח הקרוב והרחוק ובוודאות הרבה יותק גבוהה (להבדיל מסיגריות ישנם אנשים שהם מעשנים סדרתיים שחיו על גיל 90-100 לדוגמה הגרא"ז מלצר והרב כדורי).
לגביי-אני בכלל לא מעשן גם לא בפורים (יצא לי שלוש או ארבע פעמים בחיי לקחת כחצי סיגריה כשלמדתי בשעות מאוחרות ולא הייתי מרוכז דיי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 23:27 לינק ישיר 

לא..דווקא זה הסנונית שמנסה להחזיר את הקונצנוס של הזמן שלפני שגילו שזה מזיק.
למה לא מעניין אותך מה רבנים פסקו? מה עם 'לא תסורו'?
דווקא ראיתי שהרב אלישיב חתום על זה..
אלא אם כן אתה חושב כמוני שהם חותמים על מה שמניחים להם מתחת לאף...

כישתמשו בזה למטרה הזאת אז טענותיך ניתנות להישמע..כל עוד לא אז...
אז בלי ריטלין ובלי סגריות..אני בטוח שעד המצאתה של הסיגריה הסתדרו גם בלעדיה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2007 23:31 לינק ישיר 

עוצר,

פעם גם הסתדרו מצויין ללא מקרר,מזגן,מחשב [לא מחשב ביתי],חדר שירותים,חדר אמבטיה,מכונית,טייפ,דיסקמן,רכבת,מטוסים..אז מה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 23:33 לינק ישיר 

אז שו בעוצר היקר,זה בדיוק מה שכתבת בהודעתי הראשונה.
שבימים עברו כל מטרת הסיגריה היתה לסייע בלימוד וכידוע ומפורסם מהרבה גדולים שבאמצע שטיקעל תורה טוב היו מפסיקים רגע בטענה ש,זה צריך סיגריה' ובכגון דא העישון לגיטימי בעיניי ולפי הודעתך האחרונה גם בעיניך,אבל במצב העכשווי שהפרוסטערס מעשנים סתם כי זה נראה להם יותר בסטייל זה באמת סתם בל תשחית על הזמן,הכסף והסירחון.
ולהוי ידוע שיש מעטים שמעשנים בשביל הלימוד (רובם גם מעשנים בתוך ביהמ"ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 23:45 לינק ישיר 

ומה עם חבלנא אחרינא בעישון פסיבי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2007 23:48 לינק ישיר 

קב_חרובים, ככל הזכור לי הרב עובדיה יוסף שליט"א יצא בזמנו נגד עישון. ויש גם רבנים ליטאים שאיני זוכר את שמם.
לגבי יציאה בפומבי נגד הדבר בקול קורא נגד זה, זה קצת קשה בגלל שרבים מעשנים ובהם גם רבנים גדולים גדולים, ואין הם יודעים את הסיכון, ולא יצא הדבר לגמרי מכלל "שומר פתאים ה'"
בכל אופן אלה שיודעים ומכירים בסיכון של עישון, ודאי שעליהם להמנע מכך, שלא לדבר על הזמן והממון המבזבזים בעישון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2007 20:18 לינק ישיר 

שמעתי שהגמ"ד שליט"א מקפיד בתוקף שלא לקבל בחורים הנגועים בקללת "מקלות הסרטן" הללו
לישיבתו, מכמה טעמים:
א. השפעה שלילית של בחורים מעשנים על בחורים אלפונים שטרם טעמו טעם ניקוטין מהו, והוא חש אחריות כלפיהם.
ב. קביעות לבטלה - כלו' בחור המגדיר עצמו כמעשן, מורה היתר לעצמו לצאת מהסדר בקביעות "לסיגריה" כך שנוצר מצב שאין מצב שישב וילמד ברציפות, שהיא כידוע אחד התנאים הבסיסיים לטעם בלימוד.
ג. אחרי שברור מעל לכל ספק ש"הסיגריה פוגעת בכושר הגופני שלך" (כדכתיב בהדיא על גבי החפיסה) אין לאדם שום היתר להחליש את הכוחות שניתנו לו משמיים ובהתאם להם הוא ייתבע לאחר ה120. בחור המעשן לא יוכל לטעון "עשיתי כמיטב יכולתי".
ד. אחרי שברור שיש בעישון משום פגיעה בבריאות הגוף, יוצא, שהבחור המעשן יודע שהוא פוגע בעצמו אך חרף זאת הוא מדחיק את התובנה הזו אל ירכתי מוחו וממשיך לעשן עצמו לדעת.
בחור שהתרגל להדחיק ולהתעלם מדברים שפוגעים בבריאות גופו, לא ימנע מעצמו לעשות זאת אף בדברים שנוגעים לבריאות נפשו, כלומר בעניינים רוחניים.
ובחור שחשוד על בריאות נפשו - אין מקומו בישיבה שלי, חותם הגמ"ד שליט"א

נ.ב. סליחה שהקפצתי את הדיון הנידח הזה מתהום הארכיון והנשייה, פשוט חשבתי שאין זה מן ההגינות למנוע מכלל הציבור את קולו של אחד מאחרוני נציגיה של השפיות הטהורה עלי חלד.
א גוט געבענטשטע יאהר! (שנה טובה ומבורכת) לכולם,
ובינהזמנים כשר ושמח!

"הדבר הכי גדול בעולם הוא לעשות טובה למישהו"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > עישון בישיבות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.