מהי באמת הישיבה הכי טובה נח כיף ללומד בה, האם שייך שבחורי ישיבות יגיעו בינהם לאיזשהיא הסכמה הדדית לישיבה הטובה בעולם הישיבות (גם אם זה לא הישיבה שלכם) היו כנים...
אסיקקקק אל תעצבן אותי עם האשכולות האלה...
אופי שונה אומר ישיבות שונות.
ישיבות לחרדים...אופקים..מלאה בתיכוניסטים. כנ"ל איתרי. עטרס מודרנית. חברון וענייניה.
תפרח..נו.. דרך חוכמה..(אני לא אספר ואתם לא תאמינו)
ואני בכלל לא מדבר על ישיבות שיש בהם אפליה כלפי ספרדים.
בקיצור... כל אחד והישיבה שמתאימה לו.
אני לא חושב שיש ישיבה שמתאימה לכולם והכי כיף ללמוד בה
תלוי גם מבחינת מה אתה מדבר. רמה? חברה? צוות? ווס?
נשלח ב-25/3/2007 09:14
שימי בוקר טוב!
יש לי עוד בן דוד... שלמרות שהוא לומד בישיבה ממש טובה, הוא כל הזמן אומר לי שאין כמו עטרס'!
אני מסכים במאה אחוז עם עוצר, אין ישיבה "הכי טובה"!!! יש ישיבות טובות ברמת הלימוד, יש ישיבות מעולות ברמת השטייגען, יש כאלה שיותר בעניין של יחס אישי, למשל, חברון מחזיקה את מיטב הפצצות של עולם הישיבות - אבל השטייגען שם, ה' ישמור. לעומת זאת, באור ישראל אולי הבחורים קצת פחות כשרוניים מבחברון אבל השטייגען שם גדול פי כמה וכמה.
יש גם בחורים שלא בדיוק מתאימה להם ישיבה לפצצות, כי הם לא פצצות. ואם הם ילמדו בכזאת ישיבה זה עלול להרוס להם את החיים. ועוד לא דיברתי על ישיבות כן מודערניות ולא מודערניות, וצו"לניקים, ועוד... לכן, גוד_אסיק, לא שייך להגיע להסכמה כוללת על הנ=ישיבה הכי טובה, שכן כל אחת בדרך שלה. וכולם (או רובם) טובות...
נשלח ב-25/3/2007 10:09
גוד, סתם מעניין אותי, אני הבנתי מהתכתובות שלך בפורום שאתה נשוי, אם כן, מאיפה האחיזה הזאת בעולם הישיבות? אני הייתי בטוח שאחרי החתונה מפסיקים להתעדכן...
נשלח ב-25/3/2007 10:16
הלמדען,
בגלל זה שימי כותב שטויות... סתם!
פונוביז' על כל בעיותיה..
בית מתעס ממש לא מתאימה לתיכוניסטים.
תפרח מבודד מדי.
הייתי גם באופקים..לדעתי היה נורא..ממבט סובייקטיבי כמובן. אובייקטיבית היא ישיבה מצויינת למי שמתאים לה.
עטרס ? שוין. דרך חוכמה? ע"ע בית מתעס. (אגב בחלק מהישיבות יש גזענות לשמה- אני אשכנזי אז לא נתקלתי בה)
ישיבות שמעניינות אותי זה מיר בראכפלד ו..איתרי..הרב פישר.
ע"כ דברי
נשלח ב-26/3/2007 16:34
עוצר, תיכוניסט? אני לא חושב שכדאי שתבנה על בראכפעלד או על תפרח, שכן הסיכוי שיקבלו אותך לשם שווה לסיכוי שתקבל 100 ב5 יחידות מתמטיקה! לתפרח אני לא מאמין שקבלו אי פעם תיכוניסט, ובבראכפעלד היה תיכוניסט אחד ב5 השנים האחרונות. אני הייתי חושב במקומך על "אור ישראל" אולי, אבל אם אתה לא אוהב את ביס מתעס, אני לא חושב שזה כל כך יתאים לך (למרות שר' יגאל מאד אוהב תיכוניסטים ושרופים). מה עם חק"ס? איזה סוג ישיבה אתה מחפש? (עברת פה על כל הקשת [תפרח - אופקים]). תפרט קצת... משהו סגור? פתוח? צו"ל? מודערני? יש לך קשרים?
נשלח ב-26/3/2007 16:37
שקיבלתי חמוד.
יש יותר ממה שידוע לך. סורי.
ואני כבר בישיבה.. אבל אם הייתי עובר שם הייתי בודק.
אור ישראל לא בא בחשבון. העמידה על הראש.
ואני חוזר ואומר. אני כבר בישיבה. :) מצאתי את המקום שהכי מתאים לי...
אז אל תדאג