מכיוון שאני מעוניין לקדם את הפורום הזה חלטתי לפתוח אשכול.
אז חשבתי וחשבתי מה יש לי להגיד (לכתוב) עד שעלה במוחי רעיון זה.
אז ככה אני יתחיל לשים מושגים שאני זוכר וכל אחד ימשיך ויוסיף
בסדר? יופי מצוין!
אני מקווה שהגדרת המושגים שלי תהיה נכונה, אם לא אז אנא תקנו אותי.
פרוסטר- בחור שרוב יומו וזמנו עסוק בלבוש המבליט אותו בצורה יוצאת דופן וכן כל דרך דיבורו והליכותיו הם בצורה המבליטה אותו משאר הבחורים.
מאעכר- [זה לא הכי מושג של בחורי ישיבה אבל הם משתמשים בו לרוב] בחור הניחן בכושר אירגוני, בדרך כלל בחורים אלו אינם מין השטיעגניסטים (ראה ערך שטייעגניסט) הגדולים ועל ידי מעשי הארגון הם מקבלים את תשומת הלב אותה הם רוצים.
שטייעגנסיט- בחור המקיים בהידור רב את הפסוק "..והגית בו יומם ולילה" כלומר בחור המשקיע את רוב יומו וזמנו בלימוד התורה ועליו נאמר "לא פסיק פומא מגירסא"
אוייצרניק- תפקיד הניתן בדר"כ לאותם בחורים שאנים שטייעגניסטים גדולים בעבור שיסדרו את ארון הספרים בביהמ"ד וידאגו לכל מחסורו.
הדוייפק- בחור הדופק על הבימה בסיום הסדר על מנתת לאותת השגיע לסיומו , בחורים אלו נוהגים שלאחר הדפיקה הם חוזרים למקומם ללמוד עוד כמה דקות.
הייתי ממשיך אך אני חייב לעוף אז תוסיפו כאוות נפשכם!!!!
נשלח ב-25/3/2007 14:02
אחלה...
נ.ב. גם לי יש עניין לקדם את הפורום הזה וגם לך מעניין למה...
למרות שאני וישיבישער חברים די טובים בד"כ, כאן אני רוצה לחלוק עליו בכמה עניינים (גם לי יש עניין לקדם את הפורום, שימי, צריך להקים כאן ועדת חקירה...) :
ובכן, פרוסטר - הייתי מגדיר את זה ככה, בחור שמתעסק הרבה בחיצוניות שלו. בחור ש"מה יאמרו עליו" חשוב לו הרבה יותר מ"מה רבונו של עולם יאמר עליו". אמנם, כפועל יוצא מזה הוא מבלה הרבה מזמנו אצל המראה ובלהתלבש. אבל, זה רק פועל יוצא מהתפיסה שמנחה אותו שהפוזה יותר חשובה מכל.
אני לא יודע (או שאני כן יודע) איך זה אצלך, ישיבישער, בישיבתך המעטירה אבל אצלנו האויצרניקים הם מטובי הבחורים, הם שטייגעניסטים והם מיטב הכח בישיבה. אני מוחה בתוקף. אגב, ישיבישער, יש לנו 2 מכרים משותפים שהם אויצרניקים, והם האחרונים שהייתי מתייק כלא שטייגעניסטים.
בנוסף גם עלההגדרה למאכערים אני קצת חולק, אמנם שמענו וראינו הרבה מאכערים שרצו למשוך תשומת לב בכל מיני דרכים כאלו ואחרות, אבל אתה ואני מכירים גם מאכערים שנולדו עם כושר ארגון אין סופי והם מנצלים אותו לטובת הכלל...
אז בבקשה...
נשלח ב-25/3/2007 20:52
אני כבר שנים מחפש מישהו שיגדיר יפה וטוב את המושג צ'יקאבר. אני לא מסוגל להגדיר את המושג הזה. בהצלחה...
האשכול הזה לא נועד כדי לבאר פירושי מילים בישיביש, אלא כדי להגגדיר אותם. אתה רוצה להסביר מה זה "צ'יקאבר"? לא מספיק לכתוב שזה "מבקש". תפרט, תן דוגמאות, תרחיב... ככה זה אמור לעבוד
נשלח ב-1/4/2007 20:15
ציקבר - "חברמן" - בפן השלילי.
עושה מעשים שיחס החברה כלפיהם הוא פלאי ומעריך, עד שמגיע מישהו ועושה מעשים אלו ע"מ לקבל יחס כזה מהחברה. וזה בדיוק מה שהחברה לא מעריכה.
נשלח ב-1/4/2007 21:30
באיזה הקשרים משתמשים ב"צ'יקאבר"?
נשלח ב-4/4/2007 13:52
שלום. אמנם אני חדש כאן אבל יש לי כמה הצעות.
ישיביש- הלוק החדש בעולם הישיבות. אופנת הישיביש מוכתבת לרוב ע"י הפרוסטרים(ע"ע) ומתפשטת אחר כבוד באופן הדרגתי בכל עולם הישיבות. השולטים בכיפה (ובעניבה ובנעליים ובסרט לכובע) נמנים כחברים בסוג ישיבות מאוד מסויים המזוהה עם הזרם המודרני (ע"ע מודערני- ח"ו ה' ישמרנו ויצילנו:-))
צ'ולנט- הבילוי האולטימטיבי לפרוסטרים של ליל שישי.
מישמר (מישמער)- החלופה השטייגניסטית (ע"ע שטייגניסט) לצ'ולנט(ע"ע).
נייעס- מושג הידוע בעולם החרדי ל"לחדשות" משמש בעולם הישיבות לדעת מי התארס, עם מי (וכמה כסף הם שלמו) וכמה מכבי ת"א נצחה במשק האחרון ביד אליהו (כיום: נוקיה- ע"ע).
נוקיה- אי אפשר עם וקשה בלי (ע"ע סלולרי כשר -שמישהו ינדב את הערך).
דחיית שרות- המכונה בפי העם "דיחוי" נקרא גם בשפה הצהלי"ת "התייצבות לדחית שרות במדור ביניש"ים בבקו"ם". טיול נחמד ויום חופש לבחורים. השטייגניסטים שבחבורה ינצלו את נסיעתם לסיים מסכת מישנייעס. הפרוסטרים ימשיכו גם עתה להתעדכן בנייעס (היי- חרוז).
המשך בע"ה יבוא.
מוייעדים לשמחע.
נשלח ב-4/4/2007 16:13
נייעס - יצר הרע בבית המדרש..
ולא בא לי להרחיב על זה
סלולרי כשר - מכשיר שלידו המכשירים מהדורות הקדמוניים נראים חדישים, מאושש את הטענה שהסלולרי מוצאו ממכונת הכביסה, שכן שניהם מסוגלים לבצע פחות או יותר את אותה פעולה... מכיל אפשרות לשיחות בלבד, אין SMSים אין כלום. והאפילו הפעילות המועדפת על משועממי הפון, קרי: לשמוע אלף פעמים את הרינגטונים שלהם עצמם - בלתי אפשרית שכן המנגינה היחידה שאפשר לשמוע שם זה מנגינה של טלפון מטרטר, כמו שהיה עוד בימים שבהם רק בבתי חולים היה טלפון....
נשלח ב-4/4/2007 18:38
פרנצי, שכויי'ח.
הייתי מוסיף, שיש בהם המון באגים. וכבר שמעתי שמועות שיש הטוענים שכל העניין של המכשירים האלה הוא בעיר ספין עסקני. (וזה יפול מתישהו, אני מחכה לראות היצדקו דבריהם).
מה שכן, ודאי שיש בדבר תועלת, רק מתי יבינו שהכל מתחיל בחינוך?
ולמה להוריד מהטלפון ת כל הפונקציות שיש בו?
חח מצחיק או לא אבל יש אנשים (המון) שכדי שיקבלו את בנם לחיידר צריכים מכשיר כשר, אז הם מחזיקים פשוט שניים.
אופס, חרגתי. אך בכ"א איני רואה צורך למחוק.
מנחע קוראת לי.
נשלח ב-4/4/2007 19:10
משגיח, ראשית אל תקרא לי פרנצי! אני לא הפרנצי שלך! שנית אני רוצה להרחיב עוד כמה מההגדרות שלך... צ'ולנט - עיסה לא ברורה שמורכבת ,ככל הנראה (וזה עדיין בחקירה), מסוג חדשני כל שהוא של תפו"א ובשר. מאכל מאד פופולרי על בני הישיבות (כנראה בגלל השעות הארוכות של הסדר שאח"כ הבחור דנן מבלה בבית הכיסא) ובמיוחד בשעות הקטנות של הלילה בליל שישי. בחלק מהישיבות קיימת מסורת של מוכרי צ'ונט שמגיעים לישיבה עם מכוניות חבוטות (ראה ערך: פנחס מוכר הצ'ולנט) ומציעים לראווה את מרכולתם החבוטה עוד יותר על שלל ריחותיה המגוונים...