|
|
| נשלח ב-26/3/2007 16:19 |
|
| |
אה חחח פוקהרטס בשביל הנושא הזה אני אעלה דיון ישן..אולי זה יענה לך..רק תני לי לחפש אותו :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 16:25 |
|
| |
סבבי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 19:41 |
|
| |
פוקהורטס...
אני חושבת ומניסיון שאני רואה אצל חברותי המאורסות\נשואות
אין עניין של האהבה בפגישות !
מתחילים לאהוב עם הזמן...במיוחד כשמתקרבים למועד החתונה...
מה שלא אהבתי בסידרה זה את זה שנתנו תחושה שרוחלה התחתנה עם אבשלום סתם,כאילו הוא אדם זר ובלי רגשות אליו.
לא הראו את כל התקופה היפה שבין האירוסים לחתונה....שזו התקופה המשמעותית שבה מתפתחת האהבה בין בני הזוג..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 21:39 |
|
| |
כחילונית , אני חייבת להודות שמאוד מענין אצלכם .
אולי כדאי שתדעו שכל תהליך ההתאהבות ( ולא משנה באיזה מגזר )בין שני בני זוג מתבסס על אותם שלבים. הראשון שבהם נקרא : שלב ההתאהבות .זה השלב בו יש מה שאתם מכנים פה : " פרפרים בבטן ". זה שלב יחסית קצר בזוגיות. החילונים מכנים זאת השלב שבו הכימיה פועלת שעות נוספות. שלב זה לא מאריך ימים. זה לא שלב שמצדיק התקשרות לעתיד לבוא. זה שלב ה " מבוא " בלבד. אחריו בא שלב רציונאלי יותר שהוא האהבה ( בניגוד להתאהבות ).זה שלב שעל פיו אפשר להחליט אם זה בן הזוג הרצוי או... לא.
ניסיתי קצת לתרום לכם מניסיוני ומניסיון של רבים אחרים.
http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=16922
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 22:43 |
|
| |
אה!!!! כולם מדברים מאהבה, הא?!! אס]ר לכם איך אצל חסידים, מכירים???
אקעי אני חסידית, בסדר, אני פגשתי את בעלי פעם אחת, הייתי כל כך מרוגשת שלא ידעתי מה אני רוצה ממנו, בקיצור אחרי פגישה של 25 דקות חיקו ממני תשובה!!!
מצחיק הא?
לא זא לא, אבל אני לא הסכמתי, לא יכולתי להגיד למה לא, וגם לא ידעתי למה כן? ראיתי בחור פעם ראשונה בחיים שלי, והוא צריך להיות בעלי ל70 שנה!!
לא דברתי לאף אחד וגעם לא נתתי תשובה, אחרי חמשה ימים של בכיות ורגשות, בא אלי אחי הגדול ממני ב4 שנים והתחיל לדבר איתי, רצה לדעת מה אני רוצה, למה אני בוכה? אם את רוצה אז בסדר אם לא אז די תגידי לא וגמרנו מה הם הבכיות?
לא ידעתי מה לענות לואבל אח נחמד זה הכיר את העלי מהישיבה והתחיל לי לספר עליו הרבה, כל יום השבת הוא סיפר לי עליו, על מידותיו על השקפותיו וכו' וכו' בסוף אמר לי תשמעי תפגשי אותו עוד פעם אחד ואם לא תרצי אז גמרנו.
אימי לא אהבתה את הראיון אבל לבסוף אחי אירגן את זה דברתי איתו עוד הפעם, אמרתי לו תשמע,אתה צריך לקחת עליך שלוש משרות 1, להיות חבר שלי, 2 להיות בעלי, 3, גם להיות אבא שלי!!! (נפטר לי אבא ז"ל בגיל 12) בקיצור דיברתי איתו מה שרציתי והוא האזין, הבין, וכבר הרבה שנים מחזיך את הבטחתו, את רוצה להגיד לי שאני אהבתי אותו מרגע ראשון לא! ולא! אבל אני מאחלת לכולם חיים מאושרים כמונו.
אז פוקהרטס תדעי לך שחיים טובים מיצרים אהבה, וגם תדעי לך שאם לא תנשאי לא תדעי לעולם האם יש לך איזשהו סיבה לא להתחתן?
גיל 17 זה אמנם גיל צעיר אבל חברה הכי טובה שלי התארסה בגיל 17 החתונה הייתה אחרי 11 חודש ובנתיין לא פגשה את החתן אף פעם אחת לא!!!!
והיום הם דוגמה לזוג מאושר!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 22:54 |
|
| |
חייב!!!
כי הרגש מנטרל לחלוטין את השכל ואילו השכל לא מונע מהרגש לפעול...
השכל פשוט מכניס את הרגש לפרופורציות הנכונות... וזה דבר הכרחי... במיוחד בדרך ההכרות בציבור שלנו, שידוך...(=
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 00:22 |
|
| |
אני מצטער טלית אבל בסופו של דבר הרגש הוא המניע החזק יותר שלנו. את יכולה להתווכח עם זה אך זאת המציאות.
אישית אני חושב לבדוק אובייקטיבית (שכלית) וגם ללמוד סובייקטיבית (רגשית)
אם יש פלוס בשניהם - אמנם לא חייב להיות פלוס גדול אבל פלוס קטן יכול להתפתח.
אז אפשר ללכת על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 00:24 |
|
| |
טלית, כל מילה בסלע!
מסכים ב-1000%!!!
|
| נשלח ב-27/3/2007 00:40 |
|
| |
עוצר,
לא אמרתי שזוהי המציאות... כתבתי שזה האידיאל...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 00:46 |
|
| |
אידיאל אכן..
אך צריך להתמודד עם המציאות.
אגב, אני לא יודע כמה זה נקרא אידיאל כיוון שבסופו של דבר הנישואין עצמם יהיו מושתתים ברובם על הרגש. אני לא רואה בני זוג מתנהלים שכלית נטו.
אולי גם זה אידיאל..אבל זאת המציאות.
לכן השאלה הנשאלת היא כיצד להתאים את המציאות הראשונה בצורה הכי טובה לאידיאל..
מעשית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 02:11 |
|
| |
GOOD אחלה מאמר!
נהניתי...
וכבר למדנו בפורום הזה, שאין טעם לשכנע אנשים להתחתן כשהם לא רוצים, רדו מזה..!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 02:22 |
|
| |
בוקרטוב: לילה טוב לך!
אמנם גם אני חסידה אבל אני חושבת שהדרך הזו ממש לא נכונה. אמנם לומדים לאהוב עם הזמן, אבל כפי שאת בעצמך אמרת- פעם ראשונה שאת רואה בחור. אולי יש טובים ממנו ואת לא יודעת? איך את יודעת מה טוב ומה לא טוב אם זה הניסיון היחידי שלך???
כשאת אוכלת גבינה את משווה בין הטעם של הגבינה לטעם שהיה לגבינה עד ביום ויודעת אם זה טוב או לא. מה את משווה אצל בעלך??
אז אמנם אתם אוהבים, "נתינה מולידה אהבה" אז אם אין סיבה ממשית לשנוא, עם הזמן נוצרת אהבה באופן טבעי. אבל סליחה על הבוטות, איך את יכולה להיכנס למיטה עם בנ"א שאת לא מכירה??
חברה שלך התארסה ילדה בת 17 והתחתנה אחרי 11 חודש שבהם הם לא התראו. במהלך 11 חודש במיוחד בכזה גיל אנשים משתנים בצורה קיצונית! אני יכולה להבטיח ללך שלפני 11 חודש הייתי, חשבתי, נראיתי ונשמעתי אחרת לגמרי מהיום. ובטוחני שבעוד 11 חודש גם אהיה שונה מהיום. אז לא די בכך שהיא התארסה עם בנ"א שהיא לא מכירה, גם הקצת שהיא כן שמעה עליו יכול להפוך לאי-רלוונטי עד החתונה!!
זה שהם אוהבים לא מוכיח כלום מלבד המשפט שכתבתי קודם- "נתינה מולידה אהבה" אם אין סיבה חזקה לשנוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 04:04 |
|
| |
פוקהרטס,
כמה את רוצה לנסות בשביל לבחור???
מכירה את הבדיחה על הרשלה שאמו שלחה אותו לקנות גפרורים ובקשה ממנו לבדוק שהם תקינים, כשהוא בא הביתה הוא הביא חבילה ריקה כי הוא ניסה את כולם וכולם היו תקינים....
אמנם אני לא חסידה ולא מתקרבת אפילו לסגנון הזה ובכ"ז אני מבינה מאד את הדרך הזאת וממש לא מהפאן הדתי של הדברים, כי אם מהפאן הפסיכולוגי שלהם, ואני אנסה להסביר לך את הדרך הזאת,
תחושות, הרגשות, מחשבות יצריות ואינטמיות, (פרפרים והלאה) המאמץ להיות נחשקת, לגנוב למישהו את הלב, סוחטים מאיתנו הרבה אנרגיות, בתור בנ"א האנרגיות האלו (אנרגית הכח להתאהב) שלנו מאד מוגבלות! מאד!!! כאשר אנו מתחילים מערכת יחסים אנחנו מתחילים לבזבז אנרגיות,
אם המערכת היא חיובית ובונה היא ממשיכה לתדלק את עצמה מכח האהבה אמתית שמתחילה להתהוות! וככל שיעמיק הקשר הזוגי, תגדל האהבה.
אם המערכת הזוגית שלילית היא ממשיכה לתדלק את עצמה מכח ההתאהבות, במקרים מסוימים (בעיקר בקשרים בוסריים של גילאי העשרה המוקדמים) המערכת הזוגית פונה לצד של מנצל מול מנוצל והכח המניע כבר אינו התאהבות כי אם ניצול אכזרי, במקרים כאלו יחוש המנוצל תחושות קשות אולם יקשה עליו להיפרד מהמערכת הרבה יותר מאשר למנצל.
איך שלא יהיה הרבה אנרגיות התבזבזו במערכת יחסים כזאת, והמעורבים בה יתחילו את המערכת הזוגית הבאה שלהם מנקודת האנרגיות שהפסיקו את הקודמת,
יש בנ"א שמבזבזים את כל האנרגיות שלהם בלנסות להתאהב באין ספור פרטנרים. כשנגמרות להם האנרגיות הם מתוסכלים מאוכזבים ואף סובלים מדיכאונות ברמות שונות.
בכל העולם יש ערך עליון לאהבה ראשונית, בדיוק מהסיבה הזאת!
אנחנו הבנ"א בנויים בצורה שמקלה עלינו את ההתאהבות, (כמה זוגות מאוהבים בעולם התאהבו בטלפון או בצאט בלי לראות) אם כך לרב הבנות החסידיות אין בעיה להתאהב (אלא אם כן קיימת בעיה של ממש בבחור או בבחורה) וההורים שלהם בוחרים להם שיתאהבו בבנ"א טוב שמתאים לרמתם השכלית ומנטלית והדתית,
זה נכון ששלב ההתאהבות שלהם מגיע בד"כ רק בשבע ברכות, (אני מאד אוהבת לראות את הזוגות החסידיים עם השטריימל בימי השבע ברכות עם הברק המדהים הזה בעניין, אין לו מחיר!!) אבל הוא מגיע בגדול!! וזאת התאהבות עם 100% אנרגיות, עם ראשוניות מקסימה, אהבה בראשיתית לא מניפולטיבית ולא דורסנית.
הרבה פעמים חשבתי שבקטע הזה אני מקנאה בחסידים!
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 04:30 |
|
| |
לאליפאפ
כל ההסבר שניסית להסביר, אכן יש בזה אמת אבל בחורה בת 17 לא מאמינה!
פוקהרטס, יש לך הרבה הרבה לחשוב, מה את חושבת שהחתן שלך יהי הכי טוב בעולם? אז ככה, אם תלכי בדרך שאת חושבת עכשיו אז לא!!!! אף פעם לא יהי' ולא יקום, אם תמצאי אחד, תחזיקי בו כמה זמן אז תראי בצד השני של הרחוב בחור נחמד מחייך אליך אז תחשבי אוי! מה עשיתי ההוא הוא הרבה יותר נחמד. זה לא הולך ככה! ידידתי, עם כל הכבוד לך, האם כבר נתת פעם זמן לחשוב על עצמיך? מי אומר שאת הכי טובה בעולם שמגיע לך בחור הכי טוב? אני לא אומרת שאת לא טובה רק מנסה לעזור לך לחשוב. תסתכלי על עצמיך, איפה את עומדת היום? ומה מגיע לך. אני בטוחה שמגיע לך מישהו נהדר, בעל טוב, חם ונחמד, אבל יש הרבה בני מלך מסתובבים בעולם שלנו, ואת צריכה לדעת שאפילו אצל הליטאים או חילונים שיוצאים אם הבעל לפני האירוסין כמה פעמים הם גם לא מכירים אחד את השני, ולפי אחוזים אודיע לך שאצלינו החסידים הגירושין הם במספרים קטנים לעומת אחרים!
אבל לא אדבר על גירושין רך על חיים, כן! החיים אצלינו הם נהדרים, ומי עושה את החיים הטובים בין הזוגים? לא הרחוב, לא המשפחה, וגם לא החברה, רך הזוג ביניהם, אם את רוצה להראות על נשים שהם אומללים? תכנסי לבית שלהם תבחני אותם ותראי בדרך כלל הם מאמללים את עצמם.
תחשבי על עצמיך, כבת מלך, האם את יודעת שבת מלך לא מתחתנת עם אהובת ליבה?
אם את קוראת ספרים, ויודעת קצת היסטורי אז את בטח יודעת על זה,
בת מלך מתחתנת עם בן מלך שההורים שלהם המלכים מחליטים שהם רוצים להשתדך, תגידי לי על כמה בני מלכים כבר שמעת שהם התגרשו?
אנחנו בני מלכים וצריכים להתנהג כבני מלכים,
יקירתי, תני הרבה זמן למחשבה, ותשכילי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 07:47 |
|
| |
לדעתי צריך לצאת לשידוכים ובשידוך עצמו להרגיש משהו ולא להתארס ורק אחרי שנה להתחתן אלה להכות בברזל כול עוד הוא חם ואם אין הדלקות וקצת יותר עוד בפגישות חבל בכלל להתחתן למה חייב שיהיה משיכה ושוב אנשים משתנים כבר נאמר פה וקשה באמת לאישה שיודעת מה זה גבר למשל לחוזרות בתשובה מאד קשה לסמוך על זה אולי הוא לא יהיה טוב או לא ידע מה לעשות או יהיה עוד כמה פאשלות אבל צריך לסמוך על הקדוש ברוך הוא או לתפוס עזות ולשאול ברמזים אם הכול תקין! זה לא הכי נהוג אצל חרדים אבל אישה שחוששת לדברים כאלה צריכה לדעת גם את זה וחרדי מלידה לא ירצה שישאלו אותו ככה לכן חוזרות בתשובה יוצאות עם חוזרים הם פתוחים יותר
|
|
|
|
|