| נשלח ב-27/3/2007 11:38 |
|
| |
בעצמי אמרתי שאחרי החתונה אכן מגיעה האהבה לאנשים האלו לא אמרתי שהם סובלים, ההבדל הוא שאותן בנות חסידיות מעולם לא התנסו במשהו אחר.
כשאמרתי שיכול להיות טוב יותר לא התכוונתי מבחינת מראה. זה דבר חולף עובר ויש מכוערים שנשותיהם חושבות שהם הכי יפים בעולם, אבל מבחינות אחרות.
כל העניין של לשדך לפי השקפות ודעות נראה לי טעות. יכול להיות שגם אני וגם הוא חושבים אותו דבר בהשקפות, אבל אם הוא יקה מסודר והבחורה ירושלמית שלעפערית והם יתחתנו יכול להיות שהם יאהבו אחד את השני אבל הם גם יריבו ויתווכחו הרבה! הם לא יתגרשו, כי הם אוהבים, זו אהבה ראשונית והיא אכן חזקה ולכן הם ימשיכו לחיות ביחד ואולי גם לא יסבלו כי על כל הפשעים תכסה האהבה. אבל עדיין איזה איכות חיים יש להם? לו יש כל הזמן תלונות על איך היא מטפלת בבית מבחינת סדר וניקיון, היא כועסת עליו שהוא מידי יקה וכו וכו...
מה שאני אומרת זה שא"א להתחתן על בסיס השקפה ודעה.
ועוד משו- אכן, א"א לבסס את החתונה על "פרפרים" והתאהבות כי בחורה חסידית תמיד תרגיש פרפרים עם הבחור הראשון שאיתו היא תיפגש. עצם המפגש פעם ראשונה עם בחור עושה את שלו..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 15:23 |
|
| |
טעות! טעות! טעות!
לא נולדתי בירושלים וגם לא גדלתי בירושלים. וגם לא בבני ברק. נולדתי וגדלתי כל ימי עד גיל 19 בין עירבוב של כל מיני אחינו בני ישראל, ולכן אני כל כך מבינה אותך, אני לא בת של רב וגם לא בת של ראש ישיבה או מה, אני בת של אבא סוחר, אמנם אנחנו משפחה מיוחסת, אבי היה תלמיד חכם עצום, עם הרבה נסיון, אם את רוצה לדעת אני לא למדתי מאולם עברית! הספה הייתה אידיש ורק אידיש! אז את כבר מבינה מאיזה בית אני באה
עכשיו אני רק מספרת זאת שלא תחשבי שאני לא מבינה אותך, אמנם אנחנו היינו הכי חסידים במקום בין כמאה בשכונה, לא חובשים פאה, הלכו שמלות מידי כל הזמן לא משנה מה היה המודע, וכו' וכו', אז תביני שאני לא פאנאטית וגם לא שלפרית וגם לא תמימה, רק תביני, היו לי חברות ככה, ספרדיות (כולל כל העדות) אשכנזיות, ליטאים מודרנים, ליטאים אדוקים, ליטאים נוטים לחסידות, חסידים מודרנים מכל החסידות כמו גר, וויזניץ, באבב, פופא, קלויזנבור, דושינסקי, תולדות אהרון, סאטמאר, ערלוי, בעלזא, ומי עוד אני לא זוכרת, אבל אני אומרת לך את כל זאת כדי שתביני שאני מכירה את כל החסידות, הייתי הולכת לבתייהם בתור ילדה קטנה, ידעתי שבבית של זאת אסור לאכול, בבית של זאת צריך לשמור מרחק ובבית של זאת לזהר מהאבא!!!! בטורבחורה אהבתי חביות, נסענו לים, טילנו, בילינו ועשינו חיים טובים! והחברות נשארו גם אחרי הנישואין אני מכירה את השקפתיך לא משנה מאיזה חסידות את, וגם לא משנה באיזה בית ספר למדת, אני מכירה את כולם, תשמעי, אחת החברות שלי, מגיל 15 הייתה לא חבר, לא ידעו בסמינר, מבית חסידי מודרני, בסדר? למדה בסמינר מפורסם בעולם. היא הייתה פיקחית וגם הסתירה את מעשיה. (היו חברות בשכונה לא רך מהכיתה שהיו מבוגרים ממני וגם קטנים ממני וכולם מאד מאד חברות טובות בקיצור היא בסוף הלכה לצבא!
אחרי כמה זמן היא באה הביתה, כולה תשובה מלאה, וסיפרה לי הרבה על חייה,
אז פוקהרטס, אני מכירה אותך, וגם את השאלות שלך! בסדר,
את פשוט זקוק לך הבנה!
נשמה שלי, את זקוקה לחברה למי לספר את החוויות שלך, הנעימות והלא נעימות, זאל לא חברה להכין שיעורים, חברה לתאזין ותשמע, חברה לא מהבית ספר וגם לא פסיכיטור, את צריכה חברה מבוגרת נשואה אם נסיון כהנא וכהנא!
בובה'לע שלי, את תובעת בים את צריכה מציל!
תתקשרי בסודי סודות להמשרד של שופר, הם יעזרו לך לפי המצב שלך ואף אחד לא ידע. המספר שלהם זה 03-6777779 אף אחך לא ידע, תגידו שאחת אמרה לך להתקשר לבקש עזרה במצב שלך, תספרי את המצב ויעזרו לך.
הם עוזרים לא רק לבעלי תשובה, בסדר מותק תעשי זאת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 15:31 |
|
| |
בוקר טוב אשריך אהבתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 16:25 |
|
| |
מהזה שופר מי זה שופר??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 16:33 |
|
| |
בס"ד
|
| נשלח ב-27/3/2007 17:34 |
|
| |
שחכתי להגיד פוקהרטס שכשאת מתקשרת לשופר תבקשי לדבר אם רחל אבל בנתיים תחליפי את השם שלך פה באינטרנט לשם משהו יותר נחמד, השם הזה הוא לא שייך לבת מלך!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 17:48 |
|
| |
GOOD,
הבנתי שזה לא מאמר שלך... במיוחד כשכתוב "מאת יעל פורת" (לא מאמינה שזה השם שלך)
בסה"כ החמאתי לך שהבאת אותו, נהניתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 18:38 |
|
| |
בס"ד
לרגע חשבתי אחרת, תודה ובבקשה.
|
| נשלח ב-5/4/2007 23:16 |
|
| |
שופר זהו ארגון מעולה של יהודים אוהבי ישראל שעוזרים לאנשים בקשיים שונים במיוחד הם עוזרים לאנשים לחזור לאבא שבשמיים. לדעתי האישית זה מאוד קשה לאהוב בנאדם אחרי 4, 5 פגישות א ב ל אפשר לראות לאן הדברים הולכים, כמובן שבפגישות השיחות צריכות עם המון שכל אך גם מעט רגש, בכל זאת זהו אדם שצריך לבדוק אם אפשר לסחוב איתו 70 שנה! זה לא רעיון טוב להתאהב שוב ושוב, כל פעם מחדש, רק כדי לגלות בסופו של דבר שהבחור לא בשבילך. אבל זה לא רעיון טוב גם להפגש 2 פגישות ולהחליט על חתונה.
יש כמוכן בנות, שהגיונית זה נראה לכן בסדר להפגש עם בנאדם 2 פגישות ןלכן אתן מסתכלות על פוקהרטס טיפה מוזר, אבל לדעתי היא צודקת במאת האחוזים- זה באמת קשה וצריך להתפלל למצוא את ה"חוט של החסד" כמו שאחשורוש ראה אצל אסתר המלכה (למרות שמספרים שהייתה לא יפה).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2007 23:36 |
|
| |
יעל,
התגובה שלך עשתה לי טוב!
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 05:52 |
|
| |
פוקהרטס,
בקשר לשאלתך הראשונה, באמת איך אפשר לסגור שידוך אחרי פעמיים שלוש ארבע?
אז ככה, אי אפשר לסגור שידוך גם אחרי 10 פעמים ויותר אם אין רגש ומשיכת הלב אחד כלפי השני (אני לא מתייחסת לחסידים, אני לא יודעת איך זה עובד שם).
בקשר למגע, קודם כל אם הקב"ה אסר עלינו, כנראה שבמציאת בן הזוג אפשר להסתדר גם בלי זה.
את בטח לא חושבת שאחרי פגישה תתנשקו ואחרי כמה פגישות....(תדמייני לבד), ולפי זה תחליטי אם מתאים לך איך שהבחור מתנהג או לא!
כשמחפשים את הבן זוג צריך לעבור כמה שלבים:
1. לוודא שהשקפות עולם תואמות,
2. יש לבנ"א מידות טובות,
3.אין דחיה ממנו (כן את זה את יכולה להחליט גם אם הוא לא נוגע בך, הדמיון יכול לעזור),
4.משיכת הלב.
דפוסי התנהגות שונים או הרגלים שיש לבנ"א ניתן לשנות, כשמתחתנים כל אחד מנסה להתאים את עצמו לשני.
המגע לא אמור להיות משהו שיעזור לך להחליט, אלא להיפך לבלבל אותך כי זה גורם לרגש לשחק, ואז ההחלטה היא לא אובייקטיבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 11:48 |
|
| |
ברור שהפגישה לא אמורה להיות באווירה של מה שהחילונים קוראים "רומנטיקה", זה לא הדרך למצוא בעל ל70 שנה. את לא אמורה לחכות לרגע שבו תהיה אווירה כמו בסרטים והרומנטיקה תהיה באוויר. הפגישה אמורה לברר לך אם את מרוצה בחברתו, ואם את מרגישה שתוכלי לחיות לצידו בהנאה עוד 70 שנה. כמובן, אם הוא מדכא, משעמם וכדו' - ברור שאין לך מה לחפש איתו, את אמורה לחפש את הגבר שיעניין אותך ושאת חושבת שיתאים לך. אל תהססי להפגש עד שתמצאי...
|
|
| נשלח ב-24/10/2012 14:48 |
|
| |
אשכול מענין
|
|
|
|
|