משום מה משהו נראה לי לא בסדר בכל הנוגע לתוכנת spikko.
חיפשתי בגוגל מידע בנוגע לשיחות החינם לחברי המועדון וזה מה שהצלחתי לדלות מהאינטרנט, ואשמח אם מישהו מוסמך יתקן אותי אם טעיתי.
אז ככה:
1. לא מדובר בשיחות חינם באופן חופשי, אלא השיחות חינם מותנות בשיחות הנכנסות וכמותם. (ואת זה לא אומרים במפורש) על כל דקה נכנסת מטלפון קוי אתה מקבל דקה לטלפון קוי, וגם (או רק, לא ברור לי) 15 שניות לסלולרי.
2. מי שמזמין אותך לספיקו מרויח מהצירוף הזה כמות כלשהי של דקות שיחה. (וזה בסדר, כי למה לא!)
3. זה לא ממש מזכיר מועדון חברים שהקונספט שלו זה תקשורת מילולית חופשית, (כי אין כאן תקשורת באמת חופשית) אלא יותר מזכיר רשת של שיווק רשתי, רק לא הצלחתי להבין לגמרי מי אמור להרוויח מכל העניין.
4. לא ברור למה צריך את התלות הזו בין כמות הנכנסות לכמות היוצאות
ומכיוון שבפורום חרדי עסקינן רציתי להסב את תשומת לבכם לבעייתיות שיש לדעתע בכך שכמות שיחות החינם שלך תלויה בכמות השיחות הנכנסות.
ברגיל, מי שמתקשר אליך מדבר איתך ואתה מדבר איתו והכל לגמרי בתום לב.
כאשר כל דקה שהוא יוסיף לשיחה מזכה אותך בזמן חינם, השיחה עלולה להיות לא כל כך תמימה, כי בסתר לבך אתה תרצה שהוא יתקשר יותר או ידבר יותר זמן.
ואז לא בהכרח בצורה מודעת תנסה למשוך את זמן השיחה יותר כדי שאתה תרויח מהעניין.
ואם זה לא גניבה, אז איני יודע גניבה, מהי!ואף יותר גרוע מכך, גניבת דעת, הונאה, והתרגלות לאיבוד תמימות הלב.
השאלה האם זה שווה תמורת רווח של מאה או אלף שקל בחודש.
זו דעתי, והאמת שאחרי שמאוד התלהבתי ואחרי הבירור (החלקי) שעשיתי אלה המסקנות שנראות לי לגבי העניין.
ייתכן שטעיתי, ואשמח אם מישהו מוסמך מטעם ספיקו יאיר את הנושא בצורה יותר מוסמכת.
אשמח אם מי מבעלי הנסיון יאשש או יפריך טיעונים אלה