שלום וברכה לכל אחי בית ישראל!
אני בחור ישיבה תיכונית "נהורא" במבוא חורון (זה בסדר גם אני בקושי יודע איפה זה).
רציתי להציג את דעתי על צבא או תורה אחרי הישיבה ואשמח לקרוא את תגובתכם!
הרבה מחנכים סבורים שהצבא הוא דבר מאוד חשוב אבל ברור שהתורה היא מעבר לזה ולכן עדיף שבחור ילמד רק תורה ואם ירצה לצאת לעבוד יעשה צבא.
לפי דעתי כל אחד צריך להרגיש במצפונו חובה ללכת לצבא כי חיילינו מסכנים את חייהם כדי שאנחנו נוכל לחיות פה במדינה בשלום אז זה לא הוגן שאנו לא נהיה שותפים לזה. וחוץ מזה זה מצוה גדולה לשרת בצבא ואנו אומרים בבוקר ב"אהבת עולם\רבה" "אבינו אב הרחמן ... לשמור ולעשות ולקיים..." ולכן לומדים את התורה. אז נכון שפעם לא היתה מסגרת טובה, אבל היום ב"ה הוקם הנח"ל החרדי ללא נשים ובכשרויות מהודרות. אולי לא טוב ללכת מיד אחרי הישיבה. צריך קודם להתחזק בלימוד התורה אבל בזה כל אחד יעשה את השיקול שלו מתי הוא מרגיש מוכן ולכן הוקמו ישיבות ההסדר.
בברכת פסח בשר ושמח לכל עם ישראל:
"המיזרוחניק"
נשלח ב-1/4/2007 15:04
אני חושבת שגם בחורי ישיבות מסכימים שצריך ללכת לצבא... הם רק טוענים שלימוד התורה מגן עלינו לא פחות ואפילו יותר מאשר שירות בצבא. ובעיקר היום שמי שמכיר את המצב בצבא יודע שהכל שם רקוב מהיסוד, ודאי שאין שמץ של מקום לבן תורה.
נשלח ב-1/4/2007 15:27
לפי דעתך אם כולם היו לומדים לא היו צריכים צבא?
הצבא הוא מצוה ויש מסגרות מאוד נוחות לקיים אותה (אפשר לשמש כרב צבאי וכו')
אנו צריכים להשתדל ולא ללמוד תורה והכל יסתדר!
נשלח ב-1/4/2007 15:32
היי ממתי אתה מזרוחניק הא?? איך בישיבה ? בבוא היום אני אגלה לך מי אני הא הא
לעצם הדיון.. דיקטטורית,
1. כמו שכתב מזרוחניק, יש חובת השתדלות.. (אני לא הולך להרחיב בשלב כזה מוקדם של הדיון)
ומלבד זאת..יש לי טענה כלפי אלה שאחרי זה הולכים לעבוד...או שכרגע לא לומדים בישיבה.. (מתבטלים)
2. לגבי הרקוב מיסודו, אני מניח שאת ממש יודעת את כל מערכי הצבא מתחילתו ועד סופו שאת אומרת רקוב מיסודו.
לא סתם יש נח"ל חרדי ומסלולי הסדר (בני ישיבות בלבד!)
מה איתך "עוצר וחושב" נראה לי שגם אני מכיר אותך. תודה אחי על הליגיטימציה
נשלח ב-1/4/2007 15:49
לצערי יש לי אח ש"התקלקל" והלך לצבא, ככה שאני מכירה היטב מבפנים. לא משנה כמה תהיה החשיבות לשירות בצבא, במקום שהדת בסכנה, כל שאר הערכים האחרים נופלים. שהחילונים ישרתו!
נשלח ב-1/4/2007 15:54
את מכירה את המקום שאליו האח המקולקל הלך.
אבל לא את המקומות הטובים.
בנחל החרדי אין בכלל סכנה לדת..
אגב, לא ערך..מצווה.
נשלח ב-1/4/2007 15:56
אותו אח שאת מדברת עליו הוא הלך לנח"ל החרדי?
וחוץ מזה אני בכלל לא מתכוון לחבר'ה כאלה (כמו אחיך שאני משער שגם לפני זה הוא לא היה כל כך דתי) אני מדבר על בחורים רציניים שיודעים שהם יוכלו להחזיק מעמד.
ואם לא היה קם הנח"ל החרדי החרשתי אבל עכשיו שיש למה לא ללכת.
נשלח ב-1/4/2007 16:08
גם ללא הנחל החרדי לא חסר מסלולי הסדר עם בחורי ישיבות..
נשלח ב-1/4/2007 16:40
הנח"ל החרדי לא יותר טוב משאר הצבא, ואם בשאר הצבא עוד יש מקומות שמשרתים בהם חילונים "נורמליים", הרי שהנח"ל החרדי הוא ריכוז של ערסים שנפלטו מהמסגרות שלהם... עדיף ללכת לרוב המקומות מאשר ללכת לנח"ל החרדי...
נשלח ב-1/4/2007 16:43
אח שלי לא חילוני או משהו, חשוב לי להבהיר, הוא בסה"כ הלך להסדר במקום ללכת לישיבה גדולה. וזה לא משנה איפה הוא שירת, הכל אותו דבר, אני לא חושבת שהנח"ל החרדי יותר טוב מההסדר (שם אחי שירת). באף אחד מהם אין מקום לבחור חרדי...
נשלח ב-1/4/2007 16:48
את שופטת את הנחל החרדי בתור מכירה או בתור "אני חושבת"?
כי אני דווקא מכיר את המצב שם די טוב..
נשלח ב-1/4/2007 16:53
גם הדיקטטורית וגם פרנציקו לכאורה צודקים.
אבל אדם שבאמת הולך לצבא מטעמים ידאולוגיים צריך לסדר לעצמו מגרת שלו יפול.
אם הוא חושב שאינו יכול שינסה לעזור בדבר אחר למשל במד"א.
נשלח ב-1/4/2007 16:56
אממ פרצינסקו אתה מדבר כיודע.. מאין לך הידיעה הנ"ל ?
אני רוצה לספר לך שאני מכיר הרבה הרבה חבר'ה מהנח"ל החרדי..והם רחוקים רחוקים מלהיות שבבניקים או ערסים או מה שלא תרצה.
נשלח ב-1/4/2007 17:03
ד"א הר"מ שלי הקים את הנח"ל החרדי והוא אמר כך:"החרדים שנמצאים שם מקולקלים כי לא מצאו מסגרת אחרת והמיזרוחניקים ששם חזקים כי הם באים מטעמים אידיאולוגיים"
מסקנה\א: מי שהולך לצבא כי חשוב לו לשמור על תושבי עם ישראל ולא בגלל שלא מצא מסגרת אחרת לאיתקלקל.
נשלח ב-1/4/2007 17:10
גם הר"מ שלך די הכליל.. תגיד לו את זה בשמי.. (כל החרדים בכל הכיכרות זורקים את כל האבנים על כל המכוניות בכל השבתות- מוכר לך ???)
אגב תמסור לו ד"ש חם חם מאוד!!! ושיבוא לביקור..ושחשבתי לקפוץ אליו לביקור רק לא ידעתי אם יש לו קפה באותו יום..
יש חבר'ה חרדים בנחל החרדי שהם לא מקולקלים. :) ושוב, מהיכרות. :)