|
|
| נשלח ב-1/4/2007 17:24 |
|
| |
ברור שיש חברה חרדים לא מקולקלים בנח"ל החרדי וכן מיזרוחניקים מקולקלים אבל איך אומרים הם "שוליים".
|
| נשלח ב-1/4/2007 17:26 |
|
| |
עוצר וחושב תן לי לפחות רמז למי למסור ד"ש
|
| נשלח ב-1/4/2007 17:30 |
|
| |
לר"מ שלך..
הם לא שוליים.
אתם כולכם מדברים בלי לדעת פשוט..נו מה יהיה..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 17:59 |
|
| |
עוצר וחושב עדיין לא נתת לי רמז מי אתה אבל הבנתי מהתכתבות אחרת שאתה בנהורא מעליה(שיח ידידיה אם אתה מתעקש)
|
| נשלח ב-1/4/2007 18:04 |
|
| |
זה לא שאני חושבת, דיברתי עם אנשים שיודעים ומכירים והם טוענים שהנח"ל החרדי זה לא מקום בשביל בחור חרדי, ובעיקר כמו שהמזרוחניק כתב, בגלל החבר'ה החרדים ששם. מד"א זה פתרון מצויין להתנדבות, אבל גם הוא לא מתאים לבחורים חרדיים. מקום שבו מתנדבים בנים ובנות ביחד. ואין צורך להרחיב על הסיכון שבזה לבחור ישיבה שהרגע מגיע מהישיבה לאחר שהוא לא ראה אף פעם את העולם שבחוץ, כמו גם לבחורות סמינר שגם להן זה סיכון לא פחות... לא סתם הרבנים אמרו שצבא ושירות לאומי זה "יהרג ואל יעבור". ולדעתי אין חילוק בין זה לבין מד"א...
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 18:12 |
|
| |
כתבת למי לא ממי. בכל מקרה..אם כבר זה מעליא.
לגבי נחל חרדי..אתם יכולים לטעון או לדבר בשם מי שמכיר.. אני מדבר בשם אלה שאני יודע מי שם.
לגבי מד"א כמו שבפתח תקווה הצליחו לעשות יום נפרד לבנים בגלל ריבוי הדתיים שרצו כך כל מקום.
אותו זמן שהם אמרו על השירות לאומי שזה יהרג ובל יעבור היה שונה לגמרי. עייני תשובת הרב מלמד על כך.
בעיקרון אז השירות לאומי היה בכפיה.. והאחראים היו אנשים חילוניים בלבד.
היום שירות לאומי יכול להיות במדרשה ללמידת יהדות. האחראיות דתיות.. אין שום בעיות..
גם הצבא עצמו פעם היה במצב הרבה יותר גרוע מהיום..
אגב לא חסרים הסיפורים על ראשי ישיבות שאמרו לתלמיד שלא לומד שהוא חייב ללכת לצבא.
יהרג ובל יעבור??
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 18:26 |
|
| |
אפשר לנסות התנדבויות אחרות. לגבי מד"א אפשר להתנדב בגיל מאוחר יותר אחרי שנשואים.
עוצר וחושב מי אתה?
לפחות תגיד לי מי אני שאני ידע אם אתה יודע ברמז כמובן!!
|
| נשלח ב-1/4/2007 18:35 |
|
| |
אם היית יודע לקרוא הודעות פרטיות אולי היה עוזר משהו.
השם שלך כתוב בפרטים.. חחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 18:43 |
|
| |
טוב אני חדש בעניין מה אתה רוצה?
|
| נשלח ב-1/4/2007 19:10 |
|
| |
עוצר, למה לא שמענו עד היום על יציאה של גדולי הדור לבנות הסמינרים לצאת לשירות לאומי? אתה יכול להביא מליון חילוקים בין היום לפעם, אבל אל תשכח שאת זה הרפורמים גם עושים על התורה ("זה לא רלוונטי היום"). כל עוד לא פסקו והורו שזה כשר ומותר, אל לנו להמציא היתרים!
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 19:11 |
|
| |
יש לי רק עוד משהו להוסיף ובזה אתם תהיו חייבים להסכים מי שרשום בישיבה או כולל ועובד שחור הוא גזלן, מה יעשה? יעשה צבא אם רוצים אפשר לחפש מסלולים יותר קצרים, ואם כ"כ להשתמט רוצים שמעתי שהיום מאוד קל להוציא פטור.
|
| נשלח ב-1/4/2007 19:13 |
|
| |
פרנציסקו, אולי תסביר לי למה רבנים לא יוצאים היום נגד זה?
|
| נשלח ב-1/4/2007 19:20 |
|
| |
מסכים אתך במאה אחוז, זה גזל ואותו אדם הוא אדם שפל וגנב. באשר לשאלה למה הרבנים לא יוצאים נגד זה, אני לא מתיימר להיות הדובר של הרבנים. אבל אולי הפשט בזה הוא שכיוון שרוב האנשים הרשומים בכולל (לפחות עדיין) גם לומדים בו, אם יצאו בהצהרה כזאת, זה עלול לזרוק הרבה אנשים לצבא ולעולם הגדול ומזה הרבנים פוחדים. כמובן, יש להניח שאם יגיע מצב שבו רוב הלומדים יהיו רשומים בעלמא - גם הרבנים יצטרכו לשקול את דרכם שוב, אך כמו שכתב מזכירו של האפיפיור לאו ה2: "אין לשפוט אדם על טעויות העבר על פי ראי ההוה".
|
|
| נשלח ב-1/4/2007 19:24 |
|
| |
לגבי השאלה פרנציסקו התכוונתי "למה רבנים לא יוצאים נגד שירות לאומי אם זה לא טוב?"
כי אתה כתבת שאם הם לא אומרים כלום סימן שהם נגד בדיוק ההפך צריך להיות?
|
| נשלח ב-1/4/2007 19:31 |
|
| |
ברור שפרנציסקו צודק, הרבנים כבר יצאו נגד שרות לאומי, הם לא צריכים לחזור ולצאת שוב במתקפה עזה נגד שכן אם תשים לב אף בחורה חרדית לא עושה היום שרות לאומי...
לא צריך להתקיף איפה שאין עניין לעשות את זה...
|
|
|