בית פורומים שידוכי חרדים

עישון - מפריע בשידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2007 12:07 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2007 13:04 לינק ישיר 

אני לא חושבת שכדאי לבחורה להוריד על עישון.

יש כל כך הרבה דברים מהותיים יותר להוריד עליהם,שבנקודה הזו לענ"ד אפשר קצת להתפשר,
וזאת משתי סיבות עיקריות:

א. זה מסוג הדברים שהינם בהחלט ברי שינוי.
ב. אני מאמינה, שבסופו של דבר, יום המיתה נקבע עפ"י מעשים ולא עפ"י כמות הסיגריות שאדם עישן.
אם אדם מת בגיל 45 בגלל סרטן הריאות, זה בגלל שנגזר עליו למות,
ובמידה ולא היה מעשן- היתה זו תאונת דרכים שתהרוג אותו...

ועם כל זאת, אני בהחלט מביעה הסתייגותי מהעניין,
ומבהירה לבחור שלמרות שאני לא מורידה על הנקודה הנ"ל,
זה בהחלט ימצא חן בעיני אם הוא ישקול הפסקת העניין.

מכל מקום- ברור לי שבבית שאקים לא יעשנו (ואם הוא רוצה, שיעשן בחוץ...).
ובטח לא ליד הילדים.

אני יודעת שגדולי הדור אסרו עישון, אך באותה מידה הם גם אסרו אינטרנט, והיות ואני עצמי גולשת, אני מרגישה צבועה לפסול מישהו שמכל הבחינות הוא בסדר, לבד מהנקודה הספציפית הנ"ל שהיתה קשה לו (כמו שלי קשה הקטע של הנט), וזאת כאשר קיים בו איזשהו רצון עתידי להפסיק עם העניין והוא מודע לנזקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2007 13:15 לינק ישיר 

א. קשה להגמל מהתמכרות
ב.חולמת, כל מה שאת אומרת נוגד את ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2007 13:28 לינק ישיר 

קשה,

אבל בחור מאוהב עשוי להצליח,
כאשר הוא יודע שזה חשוב לבחורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2007 13:40 לינק ישיר 

אנימכיר דוגמא למה שאת מתארת..ובואי נגיד שהוא גם יכול לעשן מבלי שהיא תדע..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2007 13:49 לינק ישיר 

מבחינתי עישון זה מגעיל, זה לא בריא... וזה מזיק גם למעשן האקטיבי וגם לפאסיבי...מה שאומר... שאין על מה לדבר...
ו...לדעתי בנות שמעשנות זה לא חוסר צניעות... זה פשוט לא כ"כ מקובל במגזרינו החביב...

וחוצמזה... אין כזה דבר שהוא יבטיח לא לעשן... שיפסיק קודם לעשן.... ואז ניראה בכלל אם יש על מה לדבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 03:00 לינק ישיר 

דיקטטורית,
אני אומנם בחורה חרדית, אבל לא תמיד הייתי חרדית.
מה לעשות שאי אפשר לוותר על כל ההרגלים המגונים.
אני לא מעשנת בפרהסיה (חוץ מפעם אחת שלא  יכולתי להתאפק, ועישנתי באמצע רחוב בבני ברק חחחחח, נראה לי האנשים התפחלצו כשראו אותי, דוסית באמצע הרחוב, עם סיגריה ביד).

שורי,
ברור שאני אספר. סתם שאלתי את השאלה הזו בצחוק.
הרי אצל חוזרים בתשובה זה לא עניין כל כך גדול, כמו אצל החרדים מבית.
דבר שני, לגבי היריון... נכון שיש סיכוי גדול יותר, אבל יש נשים שמעשנות, ולא קורה לעובר כלום. מה שיקרה זה רצון ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 12:33 לינק ישיר 

ש ו נ א ת      את הריח של העישון, מתפלצת ממנו, לא מסוגלת שמעשנים לידי.    איכס.

אנשים הם לא קרטונים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 12:43 לינק ישיר 

אני אישית לא מעשן אבל גם לא סובל מזה שמעשנים כמובן שאצלי ברכב או בבית או באיזור שלי לא מעשנים בחיים אבל זה לא שאם מישו מעשן אני נחנק

אבל אני בחיים לא הייתי נכנס לקשר שכלול בו סיגריה, כמובן שזה לא כלכך משנה אצלי כי אני גבר ואצלינו לא מקובל שנשים מעשנות אבל סיגריה היה גורם לי לשלול בטוח גם אם הייתי בחורה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2007 14:26 לינק ישיר 

אני נשואה, ומאז ומתמיד הייתי נגד העישון ולא רציתי להתחתן עם גבר שמעשן.
אבל, בעלי לא סיפר לי שהוא מעשן וכששאלתי בפגישה הראשונה אם הוא מעשן הוא אמר לי שלא, ז"א "הייתי מעשן בגיל 16 וחצי ואבא שלי גילה והפסקתי"...
אחרי הצעת הנישואין, ואחרי שאמרתי כן בהתרגשות הוא אמר לי: "יש משהו שהסתרתי ממך (הלב שלי דפק...) אני מעשן 5 סיגריות ביום אבל אני מבטיח להפסיק אחרי החתונה" התחתנו והוא באמת הפסיק אבל יום אחד אחרי כמעט חודשיים, הוא הגיע עם ריח של עישון ואמרתי לו "מה זה?" ובדיוק מצאתי בתיק שלו חפיסת סיגריות, אז הוא התיישב לקח סיגריה, הדליק אותה וזרק את קופסת הגפרורים על השיש "אני מצטער, אני לא יכול להסתיר ממך, אני לא מצליח להפסיק..." והיו גם דמעות...
אז נכון שעד היום אני כל הזמן משגעת לו את השכל שיפסיק, אבל באותו רגע פשוט לא ידעתי מה לומר לגבר בוכה (מחזה קשה...) ואמרתי לו שהכי חשוב לי שהוא יגיד לי את האמת, כי יותר מפריע לי מהעישון, זה העבודה שהוא הסתיר את זה ממני...
לפחות הוא לא מעשן לידי וליד הילדות ואני עוד חולמת על יום בו הוא יפסיק (הוא לא מעשן הרבה, 4-5 ביום), ומקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר.
מספיק שסבא שלי מת מסיגריות, אני לא רוצה שגם בעלי ימות מזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2007 20:46 לינק ישיר 

קודם כל רב הבנות שונאות סיגריות
שנית, תפסיק עכשיו כדי שבגיל 45-50 לא תצטרך לעבור מאה ואחת בדיקות ולהיות על סף התקף לב... חבל, תהיה לך משפחה אז ולא נראה לי שתרצה לאבד אותה בשביל סיגריות....
ועוד משהו- אתה גם בטח לא ממש רוצה להרוג את אישתך, כי עישון פסיבי הורג, וזה לא צחוק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2007 17:50 לינק ישיר 

אני נגד עישון!!!
לא משנה מה. למרות שגדלתי בסביבה מעשנת החלטתי לעצמי - "למה שאמשיך לסבול מהזבל הזה???"
הצעה של בחור מעשן - אפילו לא תישקל!
כי זה ענין של אורח חיים ועם כל הכבוד - זו בעיה נפשית! מישו שצריך סיגריה להירגע אין לו כלים להתמודדות בחיים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2007 16:59 לינק ישיר 

היית אומרת את זה גם על כל תכונה נפשית/גופני אחרת שלא מוצאת חן בעינייך??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2007 19:59 לינק ישיר 

אז לכן אני מתפללת כל יום שהזיווג שלי לא יהיה אחד כזה...
"ואותו איש שתמציא לי לזיווגי יהיה איש טוב, איש נאה במעשיו...ולא יהיה בו שמץ פסול ומום ופגם ולא יהיה כעסן ורגזן..."
ועוצר וחושב - אני פחות מייחסת את הבעיה הפיזית שבענין - שבנ"א מכניס את עצמו לסכנת מוות של ממש!!!
אלא לפאן הנפשי והריגשי, של התמודדות ומאמץ להגיע למטרה מסוימת, ולא להשתמש ב"כלי" כזה שאין לו משמעות אמיתית!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2007 20:13 לינק ישיר 

חושבת..סבבה.. סתם עניין אותי איך היא אמורה להחליט מי ה"זיווג" שלה.
אם היא חושבת שכדי לא לפספס את הזיווג אפשר להתפשר על סיגריות..שאלתי על מה היא עוד מוכנה להתפשר..כדי לא לפספס.
הרי אנחנו לא יודעים מי הוא הזיווג שלנו. לכן כל האמירה שלה בכלל לא שייכת.

אני גם חושב שסיגריות זה כלי פסיכולוגי טיפשי. ואסור מדאורייתא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עישון - מפריע בשידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext