בית פורומים שידוכי חרדים

עישון - מפריע בשידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2007 22:39 לינק ישיר 

להשוות בין סיגריות לחזיר, זה כמו להשוות בין גלפז לבלוקבסטר.. למרות ששניהם מוכרים סרטים.

אני מזדכה כל יום בזכויות.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 00:29 לינק ישיר 

ההשוואה לחזיר מוגזמת.
אבל אפשר בכיף להשוות את זה לאדם שמרסס חומר כימי מסוכן באוויר בידיעה שאנשים ימותו מזה.
או לאדם שנוסע במהירות מטורפת וגורם לתאונה עם הרבה קורבנות....
ואפילו אפילו למחבל מתאבד שמתפוצץ במרכז הומה אדם.
כולם מודעים לכך שמה שהם עושים יכול להרוג אנשים.

לא יזיקו לכם קצת זכויות... http://hh.entry.co.il/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2007 00:21 לינק ישיר 

האחרים לא חייבים להיות לידו.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2007 01:36 לינק ישיר 

שלא יעשן במקומות ציבוריים.
וכמו שמישהו ירסס עם עוזי את כל הרחוב ואנשים יהרגו. אז אולי לא נהרגים אבל יש נזק ישיר.
ובתור נושא הלכתי ברור שאסור לפגוע באחרים לא משנה איפה הם.
אדם נכנס לרה"י שלך..מותר לך לקחת אלה ולחבוט בו?
לא חושב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2007 14:00 לינק ישיר 

חוק המדינה הוא לא קדוש.
כל מה שכתוב בבבא קמא זה מי שלקח לך דבר מותר לך להכנס אליו ו"שבור את שיניו ואמור לו- שלי אני נוטל".
אמנם ברמבם נפסקה ההלכה שגם במקום שאין פסידא. אבל שאר הפוסקים חולקים עליו.
וכל מה שהותר זה במקום פסידא.
ורק אם הוא לקח לך דבר. השגת גבול אינה עילה להכאת אדם.
ממונו אמנם הותר (כגון חביות - משבר ויוצא משבר ונכנס, וכשור ברה"י שהוזק שפטור)
. אבל גופו לא.
תודה דוסי שהעלית את העניין והראית שיש אי הבנה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2007 15:01 לינק ישיר 

noyair,

אתה ממש לא מבין את העניין אה?!

אנחנו כולנו מושפעים מהפרוסמות, המחקרים, העשן ברחובות, חולי סרטן הריאות באונקולוגית, 

אבל כל זה שקרי.

אתה לעומת זאת,

בחור צעיר, יהיר ומעשן,

אתה זה שצודק. הרי אנחנו סתם עם מוח שטוף.

סלח לי, אבל העשן עלה לך למוח......

ולצערי, כנראה עד שלא תגמור לעצמך את הריאות עם הסגריות, אתה גם לא תבין את זה....

אגב, בתחילת האשכול ביקשת לדעת אם זה מפריע בשידוכים, ענו לך שכן, אבל אתה בכ"ז מתעקש ללמד את כל העולם שעישון זה נפלא, אה?!

לא יזיקו לכם קצת זכויות...http://www.netsor.org

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2007 16:39 לינק ישיר 

חוץ מלכנותי מצעיר יהיר ומעשן, לא שמעתי טענה אחת ענינית(...)

אבהיר למען הסדר הטוב:

אני מדבר על עישון בשנות הבחרות, המופסק לגמרי לרוב עם החתונה, ולפעמים לאחמ"כ.

בכל מקרה כשמתחתנים הכמות יורדת דרסטית. (ואני מדבר מידע אישי. שלא כמוך)

6 -7 סיגריות ליום, עם הפסקה של יום אחד בשבוע(שבת), לא הרגו מעולם אף אחד!!!

הרוב המוחלט אינו מעשן גם כמות זו.

המחקרים והסרטן והכל מדברים על עישון רציף וקשה של עשרות שנים.

מקוה שששיכנעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2007 18:40 לינק ישיר 

חחח..ומה עם פסק הרבנים? את זה עוד לא הבהרת...
הם כותבים במפורש שאין שום היתר להתחיל. שום היתר.
אגב, אני גם מדבר מידע אישי. :)
לא תמיד זה נפסק..ורב הנזק על התועלת.
חוץ מהאיסור של לא תסור

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2007 21:53 לינק ישיר 

א. בחור ישיבה מחויב לרבותיו , היינו- צוות הישיבה. אנשי חינוך בישיבות גדולות מכירים בצורך ובתועלת של עישון. מפאת ערך החסיון לא אוכל למסור לך שמות של משגיחים וראשי ישיבות שאישרו, הכירו, וכיבדו את הצורך הנ"ל.(ושוב - הכל מידיעה אישית. לאפוקי ממכם).

ב. וגם אם תימא שהוא מחויב לגדולי הדור, משום לא תסור, להוי ידוע שמצווה זו נאמרה בזמן סנהדרין הגדול, עיין חינוך (שהוא המקור היחידי! לא ש"ע ולא רמב"ם), וגם אם תאמר שמדובר בחכמי אותו דור הרי שהחיוב הוא רק על הנהגות ציבוריות ולא על הנהגת הפרט, ובפרט פה שמדובר בצורך אינדבדואלי שכאו"א צריך לדון בפנ"ע ואין לקבוע בזה כללים אבסלוטיים.

לא מתאים ליודע ספר כמוך לפשל ככה. 

תוקן על ידי - NOYAIR - 26/05/2007 21:51:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2007 22:46 לינק ישיר 

אני מסכים.
אבל פעם הבאה זה הכל יהיה לציטוט כשיהיו וויכוחים על נושאים אחרים.
שנזכור כולנו..אין חובה להקשיב לגדולי הדור. מה שהחזון איש אמר על ש"ל ועל הצבא שיהרג ובל יעבור - אין חובה להקשיב
עישון הוא לרוב לא התנהגות פרטית, אילו היה, היה מותר לך לעשן בחדר לבד ללא נוכחות אחרים.

מעניין שלא ענית את אותו הדבר בנוגע לגלישה באינטרנט. אולי רק אחרי זה צץ לך תירוץ זה..
כלומר, עושים דברים, אחרי זה חושבים איך לסובב כדי שזה יצא בסדר.
חכמה גדולה.
אגב למה לאפוקי ממכם ? מאין לך לדעת שאני לא יודע? שמא אני כן יודע?

אני חוזר שוב על אותו גדול תורה שאמר.
אנשים מחפשים את הפוסקים שנוחים להם.
נוח להם לא ללכת לצבא יש חזון איש.
נוח להם ככה וככה יש הרב אלישיב
נוח להם לעשן לא ילכו לרב אלישיב..אלא יגידו צוות הישיבה (שאינני יודע אם זה צוות הישיבה שלך..או צוות ישיבה במקום כלשהוא אחר)

ועדיין, לא ענית מה לגבי האיסור הבריאותי שבדבר..גם אם יש תועלת חינוכית, התורה מזהירה על הדבר הזה.

אגב, כדי שנצא ברורים בעניין חובת ההקשבה לגדולי הדור,

ירושלמי (ברכות, א:ד)
נביא וזקן למה הם דומים? למלך ששלח שני פלמטרין שלו למדינה. לאחד מהם כתב:....ברם הכא (ת"ח) כתיב על פי תורה אשר יורוך"

כנראה ע"פ ירושלמי זה פסק הרמבם (הקדמה להלכות ת"ת) שהחובה היא מעבר לבי"ד הגדול
(מקור: ר' אלחנן ווסרמן בקונטרס דברי סופרים ב:ג)  "ונראה מדברי הרמב"ם שהסכמת כל חכמי ישראל או רובן יש להן הכוח כמו בי"ד הגדול וחייבין כל ישראל לשמוע להן כמו בי"ד הגדול")

חינוך (מ' תצו') :
"ולעניין החיוב- עלינו לשמוע לדברי הקדמונים ואל גדולינו בחכמת התורה ושופטינו שבדור"

וכך משמע בכוזרי (ג:לט) לגבי חיוב המצוות כמו נטילת ידיים וכו' שאם לא היינו מחשיבים את החכמים כבי"ד הגדול לא היינו מתחייבים על כך כמצווה.

ועיין גם במכתב מאליהו על מ"ש בגדר אמונת חכמים.

לגבי הנהגות ציבוריות וכו'..רק במילי דעלמא אך לא בעניינים הלכתיים. שבזה אין חילוק בין פרט לציבור.

לא מתאים ליודע ספר כמוני לפשל ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2007 22:55 לינק ישיר 

אני לא אכנס לוויכוח ההלכתי כי אני לא מבינה בזה.
אבל כן אני מדברת מידע אישי,

אבא שלי עישן קרוב לשלושים שנה, מגיל 19 לערך עד גיל 50. אנחנו כולנו נשמנו את העשן שנים, וזה לא הוסיף לנו שום דבר טוב.

ואבא שלי הפסיק לפני חצי שנה כי יום אחד הוא הזיע מאד אחרי מאמץ והיה לו קשה לנשום, אמא שלי לקחה אותו מיד לבי"ח והשאירו אותו שם ללילה לבדיקות. היה לו נס וב"ה הוא בסדר וזה היה רק ממאמץ יתר ולא כלום. אבל הרופאים צעקו עליו כ"כ והפחידו אותו, והראו לו צילומי ריאות שלו (אגב הוא עישן לא יותר מ5-6 סיגריות ביום...) אז הוא תפס את עצמו בידיים, כי עם כל הכבוד לסגריות יש לו משפחה.

אז אל תספר לי סיפורים שמפסיקים אחרי החתונה, ככה כל המעשנים אומרים לנשותיהם אבל תכלס לרוב לא מפסיקים, רק מעטים באמת מצליחם להפסיק, זה התמכרות בדיוק כמו סמים ומאד קשה להפסיק.

ואני לא יודעת מי הרבנים שלך שפסקו לך שכדאי ומותר. אבל עוצר וחושב צודק, מעניין שהכל לפי איך שנוח.... אני מכירה גם רבנים שיגידו שצריך ללכת לצבא (בייחוד אם יושבים על ברזלים ומעשנים) אז אתה תלך?!?

ואם הרבנים שלך לוקחים על הגב שלהם את הבריאות שלך ושל המשפחה שלך, שיבוסם להם. אם יש לך שכל, תיקח את עצמך בידיים ותתחיל כבר עכשיו לדאוג לעצמך.

ועודבר, זה שהרבנים שלך חושבים זה כ"כ נפלא שתעשן כי זה מה שיעשה אותך פופלארי ויוריד ממך לחצים (ולא לדוגמה להיות למדן יותר טוב או טיפוס נחמד וחברותי....) עוד לא מצדיק גרימת נזק לאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2007 23:00 לינק ישיר 

לא בטוח שלעשן יותר מסכן מלסוע במהירות מופרזת לדוגמא. ועוד לא מצאנו שרבנים יצאו נגד מהירות מופרזת, מה גם שיש רבנים שמעשנים (וגם כאלה שהנהגים שלהם מסיעים אותם מעל המהירות המותרת..)
כך שלא ברור כל הנושא.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2007 23:06 לינק ישיר 

זה באמת לא בסדר לסוע במהירות מופרזת. ויום אחד גם יצאו וידברו על זהירות בדרכים (שאגב זה "נשמרתם מאד לנפשותיכם...." אדם יר"ש ומקפיד על קלה כבחמורה אמור להקפיד גם על זה....)

ויש רבנים שמעשנים, ויש רבנים שהיו בצבא, זה עוד לא אומר שאם התאחדו כל הגדולים ויצאו נגד עישון, להם כן יש הצדקה.

אני בטוחה שזה כאלו שהתחילו בגיל צעיר וגם להם קשה להפסיק. זה עוד לא מצדיק את זה.(וזה רק מחזק את הטענה שמאד קשה להפסיק........)

הנקודה היא, שהיום יצאו נגד העישון כי יודעים עד כמה זה מסוכן, לא בריא, לא ראוי וכו' ולכן צעירים בימינו ממש לא אמורים להתחיל  וודאי לא לומר "אני ממילא אפסיק אחרי החתונה". זה לא עובד ככה.

ושוב, לגבי שידוכים הוא שאל, אז כן זה מפריע בשידוכים, ורוב אלו שמבטיחים שהם יפסיקו לא מפסיקים..... (יש לי 6 חברות נשואות שאמרו " כן החתן שלי מעשן אבל הוא יפסיק עד החתונה...." יש להם כבר ילדים ועדיין הוא לא הפסיק....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2007 23:15 לינק ישיר 

דוסי, זה ברור. מה שנוח. :)
בעוד שנהיגה במהירות מופרזת היא סיכון סטטיסטי ולא ישיר עישון הוא נזק ישיר עם סיכוי סטטיסטי לחלות. (אגב, זה לא אומר שאני חושב שמותר ליסוע במהירות מופרזת)
ועצם זה שיצאו נגד עישון כבר אומר משהו.
ואותם רבנים שמתירים לעצמם ...מה אתה רוצה שאני אגיד...? כל אחד עושה היום לפי דעתו.

סתם לגבי תועלת הסיגריות בלימוד, מן הראוי שנצטט את הרב שך
בזמן שהוא עישן הוא אמר שהוא איננו מבין איך אפשר ללמוד קצות עם סגריות.
אחרי שהוא הפסיק בגלל (!!) המחקרים הנ"ל.. הוא אמר שהוא איננו מבין איך הוא יכל ללמוד קצות עם סגריות.

או בעצם..בואו נגיד
א. יצאו הרבה ת"ח בזמננו ולפניו גם ללא סגריות
ב. אי עישון יעזור להתמודדות האישית של הבחור עם ה"קושי" כביכול שנוצר
ג. עזרים לריכוז אפשר למצוא במקומות אחרים.
ד. אחוז הבחורים שמעשנים באמת בשביל ללמוד הוא מזערי.

לגבי שידוכין, אני מניח שבנות בתור עם אסטתי יותר לא ירצו בחור מעשן. כמו שכותבת sbr.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2007 23:22 לינק ישיר 

מציאות היא שאני לא מכיר אף 1 שהורידו אותו בגלל עישון.
שאתה תצטט סיפורים על הרב שך? ויהי הדבר לפלא...

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עישון - מפריע בשידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.