|
|
| נשלח ב-26/5/2007 23:43 |
|
| |
נכון, כי הרבה לא יודעות את זה מראש, ואח"כ יש שיקולים אחרים...
אבל כולן כולן קיבלו הבטחות חמות מבעליהם שהם יפסיקו.....
אולי 1 הפסיק...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2007 00:11 |
|
| |
אגב אני מכיר שהורידו על עישון אם זה מעניין מישהו..
חח דוסי..פלא עצום הא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2007 00:22 |
|
| |
בס"ד
ברור ישנם הרבה בנות ששואלות לפני הפגישה אם הבחור מעשן או לא, וזה שיקול ממשי בשבילם האם ללכת על השידוך הזה או לא!
בחורים, היזהרו בסיגריות שלכם!...
|
| נשלח ב-27/5/2007 16:18 |
|
| |
לענ"ד.
א. עישון הוא רצף פעולות הנטועות עמוק בתרבות הישיבתית.
ב. י"א שהדבר מועיל הרבה לפיתוחם של בני תורה.
ג. יש כאן נזק בריאותי מסוים, הנתון בספק האם יתמיד בפעולת העישון- בכמות משמעותית - לאורך שנים רבות.
ד. ראינו רבים וטובים שעישנו - בחורים מצוינים מאוד שראו צורך ותועלת בעישון. (ולא נתפלמס מהי התועלת. לענ"ד כאו"א בפני עצמו).
ה. הרבה בנות (חכמות לדעתי) לא מורידות ע"ז, עקב כך שזוהי פעולה חיצונית שאינה משמעותית לאיכות הבחור עצמו.
ו. הרבנים בישיבות מכירים בצורך זה, ולעיתים ממליצים (!) לעשן. כך שמה שכתב עוצר וחושב כאילו יש כאן התנגדות לדעת תורה - שגוי. ( זה לא חמור כמו רשיון למשל, בישיבות האוסרות).
אז למה זה אמור להפריע לבת??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2007 17:27 |
|
| |
א. חבל שכך
ב. אני לא מאמינה שזה מוביל ל"פיתוח", אולי לא תמיד זה מזיק להם ברוחניות אבל זה בטח לא מועיל
ג. יש נזק בריאותי יותר ממסוים ולא צריך להתמיד שנים רבות, כמספר השנים כך מספר הכתמים בריאות, אבל זה עוד לא אומר ש-5 כתמים בריאה זה כן בריא.
ד. וראינו עוד יותר טובים שלא עישנו ומצאו לא פחות תועלת בהמנעות מכך.
ה. הרבה בנות חכמות לא רוצות בחורים שלא נראים טוב כי זה מפריע להם, בדיוק כך אלו שלא רוצות מעשנים כי זה מפריע להם לא פחות חכמות. (ואגב, על בחור שלא רוצה בחורה כי היא מכוערת/שמנה/נמוכה מידי/גבוהה מידי וכו' גם תחשוב שהוא לא חכם?! )
ו. רבנים שממליצים לעשן, אני מטילה את זה בספק ואם ישנם כאלו באמת, אז הם מעטים, ובעייני מסבים נזק לתלמידיהם. ואני לא חושבת שראשי ישיבות (עם כל הכבוד להם) יכולים לפסוק וודאי לא לצאת נגד גדולי הדור שאמרו בפרוש שאסור לעשן .
ועל נהיגה לא שמעתי את הרב אלישיב או הרב קנייבסקי יוצאים בכזו מתקפת נגד... אז לא נראה לי שזה יותר חמור.
ז. בנות שונאות את זה כי זה מגעיל אותן, מסריח להן, לא נראה להם מכובד שבחור יסתובב עם סיגריה בפה, הם דואגות לבריאותן ולבריאות ילדיהם וכו'.... (להזכירך, עישון לכל הדעות מזיק לאישה הרה ולעובר שלה, וכן עישון פסיבי מזיק אף יותר מעאישון אקטיבי, ממילא בעל שמעשן ליד אשתו ההרה או ילדיו הקטנים מסב להם נזק עצום! )
זהו. (אגב אם אצתל בחורים זה כזה נפלא לעשן וכ"כ בריא וחשוב לבריאותם הנפשית והחברתית וכו', למה לנשים זה כ"כ מוקצה מחמת מיאוס בעייניך?! )
תוקן על ידי sbr20 ב- 27/05/2007 17:25:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2007 18:45 |
|
| |
אז בואו נסכם: מבחינה בריאותית ונפשית אין בעיה.
את מעלה פה צד חדש - שהפוזה החיצונית אינה מכובדת מספיק - זה דבר אינדבדואלי באמת ואין לי להתערב בטעם האישי של כאו"א.
רק אזכיר, זה דבר הניתן לשינויים מפליגים, וכאן באמת הגענו לסוג הבחור, האם יש לו כח רצון וכמה הוא יאהב את אישתו וכו'. כאן בודקים באינפורמציה רוחנית - לומד או לא, איך הוא עם החברים, איך ביר"ש וכן על זה הדרך.
מ"מ עישון אינו חיסרון אבסלוטי בשביל להוריד.
עד כאן.
תוקן על ידי - NOYAIR - 27/05/2007 18:49:35
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 00:59 |
|
| |
או יותר מדויק בשביל הזכויות שלך... (:
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2007 23:55 |
|
| |
יאבה, אתם מעשנים גם נרגילות בישיבות?!
עוצר וחושב, אתה תיכוניסט?! כי תמוה בעייני קטניסט שלא מעשן ואפילו מתנגד נחרצות...
|
| נשלח ב-1/6/2007 01:12 |
|
| |
לא מחזיקים בישיבה נרגילה. בין הזמנים יותר... עוצר וחושב תיכוניסט ולומד נראה לי גם בישיבה לא שחורה.
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2007 02:38 |
|
| |
הייתי תיכוניסט..כלומר סיימתי תיכון לפני שנתיים.
היום אני בישיבה גבוהה. לא שחורה
|
|
|
|
|