|
|
| נשלח ב-5/4/2007 23:33 |
|
| |
הבעיה כיום היא שהרבה אנשים שהולכים לקבל דיחוי אינם הולכים לצבא לא מטעמים אידאולוגים טהורים אלא בגלל שהרבנים אמרו "לא ללכת לצבא".
ולכן,אפשר לראות אנשים שעובדים כל היום ועם תרמיות (קומבינות בלע"ז) שונות מקבלים דיחוי ואף פטור,ולא ילכו בשום פנים ואופן לצבא.
אך לא זוהי הדרך.
כל אדם שהולך לקבל דיחוי צריך להבין טוב,מדוע אסרו ללכת לצבא? והאם איסור זה חל בכל מצב?
אוליי אם יבינו את שורש האיסור יתחילו לגלות שכן אפשר ללכת לצבא במצבים שונים.
ולכן,הרבה רבנים יצאו בהצהרה שאדם שאינו לומד בחיי היום יום מוטב ואפי' מחוייב ללכת לצבא,כיוון שהאיסור הוא כשזה בא על חשבון לימוד אבל בחורים צעירים שיוצאים לעבוד ומתבטלים-שילכו לצבא.
ובכלל,מדוע פעם הגישה לצבא היתה פחות נוקשת מהגישה כיום?
|
| נשלח ב-5/4/2007 23:52 |
|
| |
סנקציות מגזריות. מרובעות שנוצרת מחוסר חשיבה. ומנהג היצר הרע ללכת על פי הרב נוח כי-בא-לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 00:22 |
|
| |
נראה שפותח האשכול פתח את האשכול רק בשביל לראות את תגובתכן...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 00:25 |
|
| |
הוא מוזמן להגיב לתגובותינו..
|
| נשלח ב-6/4/2007 00:35 |
|
| |
אפשר לשלוח לו הזמנה להגיב. (מסר אישי)
יכול להיות שהוא נבהל..הוא לא ציפה שעולם הישיבות ייתן לו בראש על זה..
אממ...אז מי מתנדב ? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 10:53 |
|
| |
עולם הישיבות, אפשר לחשוב, חצי מהמגיבים כאן הם מזרוחניקים בהכרה (זה לא אמור לפגוע באף אחד, עוצר) והחצי האחר לא מזרוחניקים בהכרה אבל חרדים מודרניים שמחזיקים מעצמם כאלה. איפה עולם הישיבות כשבאמת צריך אותו? אני בעד משתמטים!!!
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 11:36 |
|
| |
חחח לא התכוונתי לעולם הישיבות בתור עולם הישיבות אלא לזה שהוא לא חשב שבפורום שקוראים לו עולם הישיבות כזה דבר יקרה...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 16:13 |
|
| |
מערבניק,
"אני בעד משתמטים"
כתבת משהו וסתמת את דבריך!
אנא פרט יותר את דבריך בכדי שאוכל להבין את דעתך..
האם אתה גם בעד משתמטים שעובדים יום שלם ואינם לומדים?
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:07 |
|
| |
מעודי לא כתבתי משפט כזה "אני בעד משתמטים". אני מוחה נזעמות על הייחוס אלי של משפטים שלא אני כתבתי. אם פרנציסקו לא היה הולך להכנות לשבת, מובטחני שגם הוא היה מוחה על הייחוס של דבריו אלי. אני שמח לראות אותך שוב פה
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:09 |
|
| |
דעתך כל כך שונה שאתה מוחה על הייחוס?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:15 |
|
| |
לא, למען האמת אני גם בעד השתמטות, אבל אני לא אוהב שמאשימים אותי בטענות של אחרים. אני מוכן גם להסביר מראש את עמדתי. אני מאד נגד משתמטים (כאשר שאלת) שלא לומדים וסתם לא בא להם על צבא, זה מאד מגעיל להשתמש בתירוץ של "תורתו אומנותו" סתם! אבל כפי שכבר התנהל דיון באחד האשכולות האחרים, אסור צבא!
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:15 |
|
| |
אממ..נדמה לי שפרנציסקו כתב את זה.. לא? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:30 |
|
| |
מערבניק,
כפי שאני רואה דעתך מרוככת קמעא מדעתו של פרנציסקו,ואתה מציין בפירוש שאתה נגד משתמטים שעובדים וסתם לא בא להם על צבא.
אם כך,אז אתה מודה שעצם השהייה בצבא של אדם היא בסדר כי עובדה שגם אתה מעדיף שאדם כזה יילך לצבא.אם כך אז מה איפא האיסור בללכת לצבא?
נ.ב. אין להסיק את דעותיי משאלותיי על מערבניק.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:33 |
|
| |
אני רוצה לחדד את השאלה.. אם הצבא היה מקום כשר ונקי מפריצות לגמרי. והיתה מסגרת דתית כמו שצריך.
האם בחורי ישיבות היו מתגייסים ? ולמה ?
|
|
|
|
|