|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:35 |
|
| |
זה ברור, אם יהיה היתר הוא עלול למשוך גם כאלה שהם לומדי תורה אמיתיים ולא סתם משתמטים בטלנים שלא לומדים כלום. מה באמת דעתך בעניין? (אני לא רוצה להסיק לגבי דעתך האישית, אבל גלה לנו מהי? אתה בראש של צבא או שמא זה מותר ורצוי להשתמט לדעתך?)
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:36 |
|
| |
למה אתה מעלה דיונים ישנים באשכולות חדשים? הנושא נטחן וייטחן אבל חבל לחזור על מה שכבר כולם אמרו... יש אשכול בשם "שירות בצבא" או משהו כזה שבו טחנו עד דק את הנושא... כמובן, תמיד אפשר לטחון עוד אבל בלי לחזור על מה שכבר נאמר
תוקן על ידי מערבניק ב- 06/04/2007 17:33:45
חבר פורום "בעולם הישיבות" בראשות המנהל הדגול "ישיבה_אחת"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:48 |
|
| |
אמממ דווקא לא טחנוהו עד דק. כיוון שלא הגיעו למסקנה.
הדבר הכי חמוד שעוד לא שלפתי את הכלים הכבדים. :) וככל הנראה אין צורך..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:53 |
|
| |
דעתי היא כזאת.
כפי שרבותינו מורי דרכינו פסקו יש איסור ללכת לצבא.
ולאחר שחקרתי בשכל הישר נמצאתי להבין:
ישנם שני טעמים רלוונטים מבחינתי לשורש האיסור:
א.מבחינה דתית המקום הוא כזה שהיא אפשר לנהל אורח חיים דתי-חרדי בדיוק כפי שנוהגים בבתינו ישראל סבא,המקום הוא פרוץ מדי,כשרות,והאווירה שלא תורמת שיכולה להוריד במדד ברוחניות שלנו.
ב.מבחינה אידאולוגית,צבא זה שירות שאינו יכול לבוא על חשבון לימוד תורה-צבא לא דוחה תורה.כיום אין שום סכנת נפשות שמצריכה באופן דחוף התגייסות של אנשי הציבור החרדי,ישנם מספיק אנשים פטריוטים שבאים לצבא מרצונות שלהם והם ממלאים את הפער הטכני שייצר הציבור החרדי כשלא התגייס. (ואל תוציאו לי מפה את האמירה "שיש מי שעושה את העבודה" כי אין כוונתי לזה כלל וכלל).
לכן מהטעמים הנ"ל יוצא שאין מקום ללכת להתגייס.
אך דע עקא במקרים מסויימים תבוא בחשבון התגייסות.
במקרה של בחור שאינו לומד בישיבה ויצא לעבוד,כמובן שהוא אינו עושה משהו מועיל בחייו.על כן יש לשלוח את הבחור לצבא במקרה שיש מסגרת שהוא יוכל להתקיים רוחנית שם,מכייון שזה לא יפריע לו ברוחניות וגם זה לא בא על חשבון תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2007 17:58 |
|
| |
א. ומקום שהוא בסדר מכל בחינות הרוחניות?
ב. מעניין דווקא שהירא ורך הלבב לא היו משרתים. אתה סומך על צבא של כוחי ועוצם ידי? אני דווקא חושב שהצבא צריך להיות צבא שבא בשליחות ה'..וזה חילונים לא יכולים לעשות..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 20:08 |
|
| |
עולם הישיבות הוא מקום שהוא בסדר מכל הבחינות. זאת החממה שלנו, אני לא יודע כמה במצב של הצבא של היום אפשר לשלוח לשם גם את מי שלא בדיוק לומד. כל הזמן מדברים על מקום בצבא שיהיה בסדר מכל הבחינות, היום אין אחד כזה
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 22:50 |
|
| |
פרנציסקו,אז אפשר להגיע לעמק השווה בהנחה שאם הצבא היה בסדר מבחינה רוחנית אז היה אפשר לשלוח לשם אנשים שאינם לומדים?
תוקן על ידי בעל_הדעה07 ב- 07/04/2007 22:48:13
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 22:53 |
|
| |
אני אשאל עשרות חברים שלי על המצב בקרב פלוגות הבינישים והנחל החרדי (חרדים ובניישים)
אם הם יגידו שהמצב מצויין ואין דרך לרדת ברמה דתית וכו' זה ישכנע אותכם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:00 |
|
| |
וכי מה אתה חושב,שאם המצב שם "על הפנים" אז הם יודו..ברור לי כשמש שהם יאמרו לך שהמצב טוב מאוד ואין מה לחשוש.
ודבר נוסף,הם אינם יכולים להתחייב ש"אין דרך לרדת ברמה הדתית" כל אדם ואדם זה מקרה לגופו ומספיק שיש פירצה וסיכונים אפילו בסיכויים זעירים בשביל לאסור ללכת.
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:21 |
|
| |
הם חבר'ה רציניים. אם זה על הפנים הם יגידו .
אפשר לחשוב "יודו"... חחח כאילו מאשימים אותם במשהו.
ולגבי אין דרך..אז בבקשה אל תצא לרחוב בדרך לעזור לנזקקים כי יש סיכוי זעיר שתראה משהו חס וחלילה וכו'..
באמת נו.. תהיו קצת רציניים..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:30 |
|
| |
אתה משווה הליכה לצבא להליכה ברחוב..נו באמת..
אלא אם כן אתה מאמין ששירות צבאי זה אלמנט קדוש או שליחות דתית שיש לה ערך ברירתי כמו הליכה ברחוב.
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:32 |
|
| |
סליחה ? מצידך סיכון קטן הוא בעייתי. בבקשה.. אל תגלוש באינטרנט.. בבקשה לך עם עיניים מושפלות כל הזמן ומשקפי שמש כהים ביותר..
הליכה לצבא היא הרבה יותר מהליכה ברחוב.. מלחמת מצווה - אתה מכיר את המושג?
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 07/04/2007 23:30:36
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:41 |
|
| |
הבעיות שאתה מעלה כאן הם בעיות מהסוג שאין הציבור יכול לעמוד בהם.
צבא-כן!
מודה שלא למדתי טוב את הנושא של מלחמת מצווה ולכן איני יכול להגיב בנושא אם השירות בצבא הוא בגדר מלחמת מצווה.
תוקן על ידי בעל_הדעה07 ב- 07/04/2007 23:48:17
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:44 |
|
| |
חחח למה לא יכול ? שיסדרו מישהו שיביא הכל לשכונות החרדיות.. ולא יצאו מבני ברק-ירושלים-קריית ספר אף פעם..
למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
לגבי צבא- תלמד ותחזור אלי. כל עוד אתה לא יודע מה גדרו איך אתה בכלל יכול להביע דעה אם צריך ללכת או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:52 |
|
| |
אוקי עוצר, אני יודע את הנושא (פחות או יותר) למדתי את הסוגיות הרלוונטיות, ואין שום קשר בין ההשוואה שלך לעזרה לנזקקים לבין שירות בצבא... צר לי לראות שתועמלני שנאת הדת השפיעו גם עליך, וזה רק מחזק את הטענה שלי שרצוי והכרחי להשאר בחממה של עולם הישיבות. אין מקום להשוות להליכה ברחוב, התורה לא מצפה מאדם שיחיה כמשוגע, אם תראה פעם בן אדם שמשתגע כדי, כביכול, לשמור יותר טוב על ה"חומרות" שלו, דע לך שזה לא רצון התורה. מאידך אי אפשר לצפות שאדם ילך לבלות כל לילה במועדונים, למשל, וישאר יהודי יר"ש ובן תורה. ודו"ק היטב את ההבדל...
|
|
|