|
|
| נשלח ב-7/4/2007 23:55 |
|
| |
ואין שום קשר בין ההשוואה שלך לעזרה לנזקקים לבין שירות בצבא
למה לא? תסביר..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:10 |
|
| |
אני מסביר. צבא הוא מצווה ועזרה לנזקקים היא מצווה, ממש כאשר דיברת. כאשר הצורך בקיום מצווה גובל בהשתפשפות בעבירות מקובל אצלנו הכלל "אין אומרים לו לאדם חטא כדי שיזכה חברך", ואם כך זה כדי לזכות את חברך במצוות קל וחומר על עזרה סתם. לו יצוייר שבמהלך עזרה לנזקקים היה צורך לבוא במגע עם פריצות, אני משוכנע שזה היה נוגד את דעת התורה. כמובן שלא היו יוצאים נגד זה באותה חריפות שבה יוצאים נגד שירות בצבא, שכן זה לעולם לא היה מגיע לאותם מימדים, אבל זה לא היה עובר בשקט. כעת, עמדת גדולי התורה של הציבור החרדי, כפי שאני מבין אותה, היא שהצבא הינו שווה ערך לחלוטין לכל סוג פריצות אחר. ואכן, אני יכול לספר על כמה מכרים שלי ש(רח"ל) התגייסו לצבא, וחזרו מזועזעים מהיחס לכל דבר שבקדושה ובדת. עוצר, תבין, היחס היום בצבא למדינה ולדת הוא מהרעים שחווינו עד כה, יוכיח את זה היטב המקרה בו חייל נחבש לשבועיים רק בגלל שסרב להכניס את הציציות למכנסיו. כל עוד לא חל שינוי מגמתי בהשקפת הצבא ביחס אל החייל שומר המצוות, לא יעלה על הדעת שבני תורה יהיו למרמס פיהם של מפקדים רעי לב ושונאי דת. זה הפך החינוך אותו מנסה בית חרדי מצוי להקנות לבניו...
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:12 |
|
| |
לגבי היחס לצבא, ראיתי שיש כאן מחלוקת (לשם שמים?)
אז ככה, נק' המוצא הראשונית צריכה להיות מה התורה רוצה. כל בוקר אנו אומרים: "מר ר' אלעזר אמר ר' חנינא: תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם וכו'" כלומר, מציאותם של תלמידי חכמים בעולם היא מציאות שמרבה את השלום וחוסכת את המלחמה. אם תורה בעולם אז שלווה בעולם. מכאן תשובה ראשונה למכריחים גיוס לכל.
מעבר לכך, לאלה הדואגים ל"מה יקרה אם כולם ישבו ללמוד" הרשו לי להרגיע אתכם: זה לא יקרה. אבל אם כן, אזי באמת לא היינו צריכים צבא.
ועכשיו השאלה הגדולה: אז מה איתי? (כלומר איך כל אדם באופן אינדבדואלי יכול לדעת אם הוא מאלה הצריכים להתגייס).
תשובתי היא שאם יש לך איזשהו צד לשבת וללמוד ולהקדיש את חייך לתורה, לא לחינם נשתלה בך מחשבה זו ממרום. עיננו הרואות מאות בחורים בציבורים שונים שמעולם לא עברה מחשבה בראשם ללכת לישיבה (מכל סוג שהוא). ואם אצלך כן אז...זה מחייב משהו.
לגבי שירות לאומי (נושא רחב בפני עצמו) ותרומה לחברה ולמדינה (מה שבוודאי חשוב) ראוי לדעתי לפתוח אשכול נפרד.
כמובן כל הדברים שנאמרו לעיל הוא תוך התעלמות מהמצב הרוחני השורר בצבא (זה לא דבר שהתחדש בדורנו...) ובהתעלמות מנושא הגיל הראוי לשירות צבאי.
רק עוד מילה אחת, בכל מדינה מפותחת בעולם המערבי מוקדשות השנים שאחרי התיכון ללמודים גבוהים, הגיל הזה הוא הגיל הקריטי לרכישת השקפה נכונה והסתכלות בוגרת על החיים ולרכישת השכלה שתלווה את הבוגר בכל חייו הבוגרים, ואם הדבר נכון במקצועות אחרים, בלימוד התורה ובקניית יהדות (מה שנקרא -להיות יהודי טוב) על אחת כמה וכמה.
סליחה על אורך הדברים, ויש מקום להאריך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:13 |
|
| |
נחל חרדי לא קורה כל מה שכתבת. צרו קבוצה ולכו לשם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:16 |
|
| |
איך זה? (האשכול על השירות הלאומי?)
תוקן על ידי הדיקטטורית ב- 08/04/2007 0:13:45
"הצלחה מורכבת מאחוז אחד של השראה ומתשעים ותשעה אחוזים של זיעה" (תומס אדיסון)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:22 |
|
| |
אם כזה קשה לך משגיח אפשר ללמוד עד גיל 23 ולהתגייס
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:25 |
|
| |
כל הפתרונות בסיגנון של "אלה שלא לומדים שיתגייסו" או "שיתגייסו בגיל 23" לא רלוונטיים, ברגע שקובעים כלל, צריך לשים לו סייגים, וכשמדובר בציבור צריך שהסייגים יהיו רחוקים מאד...
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:32 |
|
| |
באופן אינדבדואלי ? כלומר אתה כלפי עצמך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:35 |
|
| |
השאלה מופנית אלי? אם כן צר לי לומר שכמו תמיד לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה...
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:46 |
|
| |
לאדם יש מערכת ביקורת עצמית. האם כולם מתמודדים עם נושא הצבא. או שקיימת פה חשיבה עדרית?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 00:58 |
|
| |
מתוך אי השתייכות למיינסטרים החרדי אני יכול לומר שנושא הצבא אצלי עבר בכור הביקורת עם חשיבה מרובה. זכותך לא לקבל אך את דברי אמרתי.
בהחלט בציבור החרדי בתור ציבור רבים לא מתגייסים כי "ככה זה" (נקודה שאני חולק עליה בתוקף כמו נושאים רבים אחרים), אבל אין מה לעשות בתור ציבור שכלליו מוכתבים ע"י גדולי הדור (כמו שצריך להיות) ובהעדר אלטרנטיבות אחרות (ואיני מדבר על יח' צבאיות חרדיות או מכללות חרדיות) יש להשלים עם כך שהמצב כזה ומי ייתן שיהיה יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 01:20 |
|
| |
העיקר שחושבים על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 11:00 |
|
| |
לא יודע כמה זה הכרחי שיחשבו על זה, יש פן בציבור שצריך שינהיגו אותו, תופעת העדר בדרך כלל משומשת בזלזול, אך היא הכרחית להנהגת ציבור. אם הציבור היה חושב יותר מידי לא היה מצב שבו לא היתה לגדולי הדור שליטה על הציבור, וכיוון שאנחנו מאמינים שכיום אנחנו צריכים להיות מונהגים על ידם, כדי לשמור על האינטרסים של החברה, אנחנו חייבים להתרגל מידי פעם לחשוב כמו עדר...
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 11:19 |
|
| |
ראינו איך אחרי שהכריזו על הסגריות שזה חמץ כמה לא הפסיקו לעשן...
חוץ מזה..אני תמיד אומר שוב ושוב..בצורה ציבורית שיהיה עדר. בצורה אישית תחשוב...
אני לא מאמין שרבנים לא מעודדים חשיבה אישית וביקורת עצמית...זה הדרך של המוסר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2007 11:38 |
|
| |
חשיבה אישית - כן, ביקורת עצמית - גם כן, אבל מכאן ועד לתת חופש מחשבה מלא, רחוקה הדרך. כדי להחזיק חברה בסדר גודל של מאות אלפי בני אדם, חובה לגרום להם לציית באיזשהוא מקום ציות עיוור לרבניהם. הרי לא יעלה על הדעת שכל ילדון בן 18 שרק ראה לראשונה את פרשת מלחמת מצווה יחליט שחובתו להתגייס הרגע, כשאנשים בני שמונים ומעלה שלמדו אותה יותר פעמים ממה שהוא קרא הארי פוטר 5, קובעים שזה מסוכן לשמירה על דתו...
|
|
|